Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie, na prawdę jest mi przykro bo dużo osób mówi ze o Pani nie może na NFZ chodzić, ale serio różnica jest wielka ja byłam dobrze nastawiona bo lekarz po prostu ok, i lekarz był taki strasznie obojętny, gadał czym się zajmuje co studiuje ale o dzieciątku No serio nic, strasznie zlewczo, teksty ze będzie dobrze jest Pani młoda bez przesady , ja lubie gin którzy tłumacza ci wszystko uspakajają i czujesz się tak komfortowo wiecie, a nie rozbieranie na środku na krześle przed nim i nawet brak chusteczek, a prywatnie masz łazienkę, spódniczki, wkładki chusteczki jest przyciemnione światło No czuje się bezpiecznie i komfortowo a tam wszędzie okna słońce, No niestety ale podziękuje.
-
Dzella19 wrote:Dzieki dziewczyny za wsparcie, na prawdę jest mi przykro bo dużo osób mówi ze o Pani nie może na NFZ chodzić, ale serio różnica jest wielka ja byłam dobrze nastawiona bo lekarz po prostu ok, i lekarz był taki strasznie obojętny, gadał czym się zajmuje co studiuje ale o dzieciątku No serio nic, strasznie zlewczo, teksty ze będzie dobrze jest Pani młoda bez przesady , ja lubie gin którzy tłumacza ci wszystko uspakajają i czujesz się tak komfortowo wiecie, a nie rozbieranie na środku na krześle przed nim i nawet brak chusteczek, a prywatnie masz łazienkę, spódniczki, wkładki chusteczki jest przyciemnione światło No czuje się bezpiecznie i komfortowo a tam wszędzie okna słońce, No niestety ale podziękuje.
Daj spokój nie przejmuj się że ktoś sobie może myśleć że Pani to na NFZ nie chodzi. Ja ma. To w nosie idę tam gdzie jestem obsłużona tak jak chce. -
alex0806 wrote:Karmelove cudownie! ❤️❤️❤️ Rosnijcie zdrowo
Dajesz nadzieję bo czytałam że też miałaś plamienia, brak objawów itd. też schizowałaś trochę jak ja więc mnie uspokajasz
Załatwiłam sobie skierowanie na posiew, 50 zł w kieszeni, wiwat Medicover 🤣
U mnie jedynie bóle brzucha ale zero plamien od początku
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
alex0806 wrote:Karmelove cudownie! ❤️❤️❤️ Rosnijcie zdrowo
Dajesz nadzieję bo czytałam że też miałaś plamienia, brak objawów itd. też schizowałaś trochę jak ja więc mnie uspokajasz
Załatwiłam sobie skierowanie na posiew, 50 zł w kieszeni, wiwat Medicover 🤣
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ja już teraz też 🤣 wczoraj wieczorem schizowałam że mdłości mi przeszły, po czym mąż podgrzał sobie nadziewaną miesem paprykę. Jak mi mięso śmierdzi 🤣
Pojadę dziś na ten posiew, ale zapomniałam że miałam nasikać do kubka i na razie muszę się opić wody 🤦 pójdę koło 8 zaprowadzić córkę do przedszkola o wtedy. W ciąży to chociaż nie trzeba się martwić o sikanie bo chodzę co chwilaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny,czytam co piszecie,gratulacje wizyt i takich figur,ja to nawet nie mówię,jaki mam bembzol,masakra,co to będzie dalej, Hope mój syn 11 letni waży więcej a jest szczuplutki 😅
Co do wizyt waszych na NFZ to współczuję,u mnie nie ma wyboru ,ale tu położne są mile,wogole ludzie są przyjaźnie nastawieni ,traktują ludzi z szacunkiem ,mi tak jakby mdłości przechodzą ale zmęczenie cały czas,wczoraj przeleżałam cały dzień,tak bardzo bym chciała być aktywna ale wysiadam 🥴
Dziś dzieci jadą na wycieczkę szkolną a ja jadę na paznokcie ,coś się też mamie należy 😅Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja już po badaniu, wróciłam do domu i kminie czemu mnie nie mdli 🤣 przecież to oszaleć idzie. Brzuch mnie pobolewa za to i krzyż to się położyłam i DDTVN 🤣 córka w przedszkolu, mąż w pracy a ja w końcu mam czas dla siebie w ciszy. Pogody nie ma tylko, pochmurno jest, chociaż dziś miało być ponad 20 stopni. W sobotę mamy imprezę rodzinną u męża w pracy, pod chmurką, mam nadzieję że będzie słoneczko.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja już po badaniu, wróciłam do domu i kminie czemu mnie nie mdli 🤣 przecież to oszaleć idzie. Brzuch mnie pobolewa za to i krzyż to się położyłam i DDTVN 🤣 córka w przedszkolu, mąż w pracy a ja w końcu mam czas dla siebie w ciszy. Pogody nie ma tylko, pochmurno jest, chociaż dziś miało być ponad 20 stopni. W sobotę mamy imprezę rodzinną u męża w pracy, pod chmurką, mam nadzieję że będzie słoneczko.
O jak zazdroszczę. Ja kiszę się w pracy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 09:31
-
A ja się wczoraj cieszyłam ze wymioty minęły 😅
Dziś od 4 rano walka trwa i nic nie pomaga, nawet nie mam już pomysłów co może się przyjąć
Ale odliczam dzielnie dni do 31.05 i zobaczymy kto mi tam szarpie żołądek 😂Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Paulina, ja też mam wizytę 31 😃
Ja też kiszę się w pracy, na szczęście pracuje do 9 czerwca i wtedy będę tylko przychodzić z doskoku do końca czerwca. Już nie mogę się doczekać, strasznie toksyczną sytuację mam w pracy 😟 -
Wiewioora wrote:Paulina, ja też mam wizytę 31 😃
Ja też kiszę się w pracy, na szczęście pracuje do 9 czerwca i wtedy będę tylko przychodzić z doskoku do końca czerwca. Już nie mogę się doczekać, strasznie toksyczną sytuację mam w pracy 😟
Ja mam umowę do końca mają, wczoraj dowiedziałam się, że kolejna dostanę na stałe, ale czuje się jakbym ich oszukała nie mówiąc jeszcze nic o ciąży. Kierownika mam spoko, ale wiem, że jak mu powiem to się załamie, bo masa roboty spadnie na niego za te kilka miesiecy.endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
Ja już mówiłam, ze względu na to że po poronieniu mówiłam, że za drugim razem o wiele wcześniej przestanę pracować. A że na moje miejsce muszą kogoś znaleźć, więc musiałam wcześnie powiedzieć. Wiem, że dużo dziewczyn wstrzymuje się z informowaniem pracodawcy do końca pierwszego trymestru, ale też rozumiem Twoje odczucia. A boisz się, że jak powiesz to jednak nie dostaniesz umowy na stałe?
-
Jejku ile tu stron już naskrobałyście 😄 w życiu nie uda mi się Was nadrobić 😮
Ja w ostatnim czasie wyłączyłam się z trybu ciąża bo moje myśli były przeróżne, ale teraz kiedy już wizyta coraz bliżej to tak się stresuje że chyba juz nie uda mi się wymazać z pamięci tego 🙊 tak się boję że jejku uuuu, zwariuję. Będę Was starać się lepiej czytać co by myśleć pozytywnieKasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja pracuję w przedszkolu więc powiedziałam, o wcześniejszych 2 poronieniach nie mówiłam. Teraz powiedziałam po USG. Uznałam że muszą wiedzieć bo to taka praca że coś się wydarzyć może, tym bardziej że pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi intelektualnie. I po czwartkowej agresji mojego podopiecznego poszłam na l4. Tym bardziej że źle się czuje
Nattttal lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
malakejti wrote:Ja mam umowę do końca mająLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Pewnie w takiej sytuacji bym poczekała do końca maja i na nową umowę. Zwolnić cię nie mogą nawet jakbyś powiedziała teraz, ale pewnie wtedy dostaniesz umowę do dnia porodu itd.endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
alex0806 wrote:Robiłam dziś badania i wyszły mi dość liczne bakterie w moczu. Mylam się przed i w ogóle. Powtórzyć?
Do tego glukoza jakaś niska 70.6 a norma od 70.
Zrób posiew U mnie też wyszły bakterie w moczu, a w posiewie czysto. -
Nattttal wrote:Ja dziś pobrałam krew na pappa i plgf. Cały czas czekam na wyniki Nifty i siedzę jak na szpilkach. Czekanie jest najgorsze 🙄😀
Mnie krew na nifty pobierali we wtorek. Zanim przyjdą wyniki, to osiwieję chyba. Jak byłam cały czas spokojna, to od wczoraj stałam się kłębkiem nerwów 🥴🙄Nattttal lubi tę wiadomość
-
Mnie coś brzuch pobolewa dzisiaj jak na okres. Ale pamiętam z ciąży z córką że się zdarzało. Leżę i nie mam sił za bardzo, spać mi się chce a zasnąć nie moge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 11:14
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵