X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziekuje bardzo za odpowiedzi jak będę 29 na pappie to się jeszcze o to zapytam czy moge zrobić tez jakieś dodatkowe badania oprócz pappa i sanco najlepiej wszystko co można 😂 jednak to moja pierwsza ciąża i moja głowa myśli cały czas co u dzidzi itd, my tez co do plci chcemy wiedzieć dopiero za dwa miesiące na moich urodzinach zrobić taka imprezę jakoś muszę wytrzymać chociaż mi mocno obojętnie, ja w głębi serca obstawiam dziewczynkę przez okropne samopoczucie i ze moja cera jest teraz okropna gdzie nigdy nie miałam żadnych problemów z cera a mój mąż mówi ze na pewno chłopak on to czuje😂
    Jeszcze pytanie może są tu dziewczyny z Warszawy ? Jeżeli tak mam pytanie czy macie już wybrane jakieś szpitale bo ja mam 3 ciężko jest czytać opinie jak są skrajnie różne z nikt z moim znajomych nie rodził w nich, moje koleżanki rodziły prywatnie w większości lub poza wawa ? :)

Ja przy córce cerę miałam idealną a teraz ciągle mi coś wyskakuje więc no z tą cera to chyba żaden wyznacznik jak to że wszyscy mówili jak jesz kwaśne będzie chłopak u mnie było na odwrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2023, 06:54

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella to ja pisałam o jodzie i dha
    Oo to super, że masz to w tym suplemencie, to wystarczające
    Też kiedyś pytałam czy jest ktoś z wwa 😁
    No ja jestem
    Rodziłam na żelaznej i drugi raz też chcę
    A jakie szpitale bierzesz pod uwagę?
    Ha ha no mi się teraz cera psuje,z synkiem było wszystko pięknie
    Wtedy jadłam bardziej wytrwanie, słodyczy nie,a teraz mam ochotę na różne rzeczy i słone i słodkie
    To raczej żaden wyznacznik

Alex u nas Synek też w piątek poszedł spać o 22, wczoraj o 21.30...
    Oby mdłości przeszły szybko 😙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też tyle jecie pizzy i zapiekanek?
    Jem zdrowo,słodyczy nie, tylko co mam zrobi np sernik albo ciasto z truskawkami i kruszonką. Ale jem sporo pizzy i zapiekanek. Wczoraj byłam w pizzy hut,ale nie jem z dodatkami tylko sama margherite.

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka ja od czasu do czasu mam ochotę na pizzę,ale że jestem bezglutenowa to... słabo z moimi zachciankami 🤣

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem, co w tym złego ;) jak nic innego nie wchodzi za bardzo. Tosty, zupy, owoce, czasem właśnie pizza. Normalnie gotuje zupy i obiady ale mam nie raz ochotę na coś niezdrowego

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka jeśli tak bardzo chcesz żeby było w miarę zdrowo to lepiej sobie w domu zrobić pizzę z dodatkami które uważasz za ok w ciąży. Ja w pierwszej ciąży też tak bardzo zdrowo zdrowo a w tej poprostu nic mi zdrowego nie idzie.nawet kolorowe kanapki które z mężem robiliśmy często poszły w idstawkey bo poprostu kończy się to wizyta w WC. Najlepiej mi wchodza właśnie fast foody. Liczę na to że jak przejdą mdłości to będę miała ochotę na zdrowsze rzeczy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, udało mi się trochę nadrobić forum. Kropeczek, gratuluję super wiadomości :) Chcieliście córeczkę? Nam udało się w środę znaleźć tętno detektorem, nie miałam wątpliwości, że to tętno dziecka, takie stado koni :D jestem trochę spokojniejsza, a wiadomo im bliżej wizyty tym gorzej :/
    Jeżeli chodzi o jedzenie to jakoś dużo chyba niezdrowego nie jem. Staramy się zdrowo odżywiać, dużo owoców i warzyw, ale jakieś chipsy do filmu albo wypad do kfc też się zdarza :D
    W zeszłym roku nie miałam problemów z cerą i był chłopak, teraz w sumie na początku na plecach mnie wysypało, już się uspokoiło, na twarzy może jakieś dwa pryszcze i tyle. Co będzie to się okaże.

kropeczek lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej staram się unikać takich rzeczy, bo mam PCOS, na szczęście bez IO, ale martwię się o cukrzycę ciążową. Chociaż nie będę ukrywać, że czasami nie mam zbyt silnej woli, żeby odmówić sobie monster munch 😀 największą ochotę póki co mam na owoce i kolorowe kanapki, zobaczymy ile się to utrzyma.

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się cieszę, ale i tak najważniejsze że dziecko zdrowe ❤ będą dwie księżniczki w domu 💗

Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Cieszę się cieszę, ale i tak najważniejsze że dziecko zdrowe ❤ będą dwie księżniczki w domu 💗
    No i Ty trzecia 😁 mąż będzie miał co dobrego 😁🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia - ale super wiadomości ☺️

Kropeczek - gratki, cieszę się, że dostałaś miłą nagrodę po tym długim czekaniu!
    Piękne dziecię już masz w brzuszku 😍

Emilka - o rety, dzięki za podpowiedzi, ja właśnie nie umiałam sobie wyobrazić z czego to wynika która płeć i czemu prędzej można się pomylić co do chłopca xD

Kataja - mi też mega zupy pomidorowe smakują i od początku uwielbiam soki pomidorowe,tylko ograniczyłam od momentu wyników z podwyższonym pH w moczu, bo mają potas...

Alex- przykro słyszeć,że masz takie mdłości! Mi w tym 10tygodniu wzrosły, a teraz już (11tc zaczęłam) się uspokoiły... Mam nadzieję, że wchodzę w spokojny tryb powoli:)

Kataja- Ja mam zachcianki,ale takie mega niezdrowe (chipsy lays cebulowe nigdy mi tak bardzo nie smakowały!) xD oprócz tego,że staram się ciągle mieć świeże owoce pod ręką, bo na nie też mam ogromną ochotę i pomagają mi jako szybka przekąska na mdłości. Teraz będzie trudniej,wczoraj dojechaliśmy nad morze (polskie),ale jesteśmy w miejscowości, gdzie nic nie ma, trzeba dojechać jedynie do Biedronki:( mam nadzieję,że jednak będą już czynne jakieś stragany ze świeżymi owocami i warzywami :))

Przysłuchuję się wątkowi ze strojem kąpielowym, bo też muszę sobie raczej jakiś sprawić. Wolałabym raczej dwuczęściowy, bo czytałam,że dziecko pozytywnie reaguje na światło, także chciałabym, żeby dostawała (wiem,że przez strój też przebije,ale jednak :))
    Podsumowanie, Wasze typy: Shein, Bonprix, Miziuu.pl

PS. Kasiastaraczka - zrobiłam w notatniku i faktycznie łatwiej ogarnąć i nawet mogłam na raty nadrobić wątki :D Dobra podpowiedź! Teraz tylko Wy macie moją wypowiedź na całą stronę wątku, hahahaha 😂

alex0806, e_mil_ka, Kasiastaraczka, kropeczek lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 11 czerwca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline jest co czytać 🤣
    Gdzie jesteście nad morzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2023, 20:28

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja tylko tak po cichu liczę 😂 niestety mi wyskakują krostki na plecach klatce piersiowej troszke i czoło normlanie jak bym miała 13 lat i dojrzewała hahah, co się uspokaja to znowu nowi przyjaciele, a alurat cerę to miałam idealna przed ciąża wiec dla mnie to takie zaskoczenie😂
    Kasiastaraczka Oo ja o żelaznej zmieniłam zdanie w tamtym roku koleżanka rodziła drugi raz i już nie była zadowolona, i podobno tez coś tam remeontowali odsyłali rodzące i personel się zmienił, ja rozważam mocno Bielanski bardzo dobry personel znam dwóch lekarzy z tamatd i są świetni lub imid na Kacprzaka gdyż tam pracuje moja gin co mnie prowadzi teraz ale myśle ze pójdę do lekarza po wakacjach który przyjmuje w bielańskim właśnie ze pogadać zrobić usg 5d bo moja gin nie robi niestety, wcześniej myślałam tez o południowym bo jak oglądam filmiki to jestem zachwycona ale odemnie to kawałek drogi a opinie są za skrajnie różne 😂
    Co do jedzenia ja kochałam fast foody i w miesiącu w którym zaszłam w ciąże dowiedziałam się o pcos polipów braku owoulacji tak się załamałam ze stwerdzilam ze mam w dupie zdrowie odżywianie brak picia alko itd i ten miesiąc był dla mnie luźny jadłam co drugi trzeci dzień pizze burgerki piłam drinczki i nagle szok bo okresu brak i ciąża 😂 wiec reguły już wiem ze nie ma co jest najgorsze przez mdłości itd obrzydzili mnie najbardziej do uwaga ! Pizzy ! Nie moge o niej słyszeć patrzeć a mój mąż robił sam w domu taka przepyszna a teraz ma zakaz bo to jest jedyna rzecz która tak mnie odrzuca nie wiem czemu ja niestety pije litry coli gdzie ja jestem człowiek woda i tyle a teraz tylko cola zimna z lodem po prostu lepiej się czuje po niej ale chce ograniczyć bo boje się cukrzycy akurat :/

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Madeline Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline jest co czytać 🤣
    Gdzie jesteście nad morzem?
    W Rogowie (na zachód od Kołobrzegu).

Dzella, ale jazda z tą przewrotną dietą, aczkolwiek wiesz że dietą działa długofalowo, nie? :) Czyli jak dbałaś o nią przed zajściem,to na pewno dużo Ci dało.
    Ja ogólnie od początku starań,tj. Od stycznia mega sobie pilnowałam diety, a teraz jak jestem w ciąży to jem jak bandyta, tyle niezdrowego co zjadłam w ciąży to przez ostatnie lata nie zjadłam 😂

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafeline zazdroszczę ze tak jesz, No wiesz my się staraliśmy prawie rok wyniki idealne i ja tak na prawdę bardziej od stycznia zaczęłam lepiej jeść i od kwietnia odpuściłam ostro i w kwietniu zaszłam znaczy licząc od okresu to od marca wiadomo jahah, teraz jem jedynie co nie zbyt mocno pachnie i codziennie coraz więcej tak to były kanapki z masłem teraz są kanapki z masłem i troszke dzemiku bo od zapachu wędliny zwymiotowałam odrzuciło mnie niestety od sera w każdej postaci, gdzie ja team ser a nie mięsa zawsze byłam, No mówię pizza frytki masakra od razu wymioty na myśl 🤣 a tak to jadłam kilogramy truskawek jakiś ryż, No dziś zjadłam arbuza prawie całego bo ja uwielbiam tkawaleczek tortu z urodzin męża ale był za słodki gdzie dla mnie kiedyś nie było słowa za słodki hahah i troszke gulaszu z kasza i teraz szukam czegoś na netflixie bo oczywscie nie mam coś oglądać a siedząc w domu to wiadomo nuda dobrze ze w tygodniu czasem mama wpada i mi coś zrobi bo tak to większość dnia śpię i przez to tez w sumie mało jem bo niby kiedy jak zjem śniadanie ide spac i jest 16 🤣

Wysłany: 11 czerwca 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella ja rodziłam w styczniu to nie odsyłali. Remont był później. Więc ja będę znów uderzać na żelazną 😁 tam też pracuje mój lekarz, ale szczerze przy pierwszym porodzie to w ogóle go tam nie widziałam. Byłam krótko,bo tylko 50 h po porodzie,a przed jakieś 10 h

Dudka1997 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy mi doradzicie coś. Mianowicie od 2 tygodni męczę się z jakąś infekcją intymną. Przez 10dni brałam macmirror ale totalnie nic mi to nie pomogło, cały czas czuje zewnętrzne pieczenie, śluz jest w porządku. Używam teraz maści clotrimazolum od 3 dni. Ale może polecicie mi coś sprawdzonego? Albo coś do przemywania 🤔😥

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina

Wysłany: 11 czerwca 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku nie wiem jaki środek na infekcje mogę Ci doradzić,ale fajny na podrażnienia jest żel mucovagin. Ja stosuję zewnętrznie. Zauważyłam, że jak dłużej siedzę i słaby dostęp powietrza to mam pieczenie. Na ostatniej wizycie gin sprawdził, żadnej infekcji. Teraz przed długim weekendem byłam jeszcze na szybko u położnej,to samo...chyba ciąża ma to do siebie. Mogę polecić sukienki/ spódnice, bawełniane majty albo bez po domu. Choć u mnie to uciążliwe,bo biorę 2 razy dziennie progesteron dopochwowy i zostawiałam ślady...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka to fajnie ze byłaś zadowolona ja jakoś do żelaznej po opowieściach koleżanki wykluczyłaś ten szpital i w sumie dobrze bo mamy tyle szpitali w wawie ze serio ciężko się zdecydować 😂 a u mnie koleżanki bliższe rodziły prywatnie w medicower my tez o tym myśleliśmy z mężem No ale spróbuje państwowo zobaczymy 🤣 na infekcje nic nie polecę miałam tylko przed ciąża i szlam do apteki i po prostu coś kupowałam teraz czasem mnie lekko swędzi jak właśnie jest gorąco a ja mam spodnie ale głównie chodzę w cienkich majtkach lub bez 🤣 i mi tak wygodnie.
    Powiem wam ze dziś miałam takie wieczór smutku i płaczu bo koleżanki które nie wiedza o ciąży wysyłali mi artykułu o kolejnej kobiecie która zmarła w szpitalu pewnie słyszałyście, po prostu poryczalam się i zaczęłam bać, bać w jakim my państwie żyjemy i co się dzieje … serio tak się zmartwiłam o swoje życie i zdrowie i dziecka ze nie mogłam się ogarnąć, teraz mam ciarki jak o tym pisze, ale strach jest ogromny.. a tu jeszcze tyle miesięcy w ciąży ze ten mój mozg to zwariuje od moim cudownych myśli 🥲 czy wy tez tak czasem macie ?

Wysłany: 12 czerwca 2023, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella to skoro koleżanki polecają Medicover to może warto?
    Ja właśnie nie słyszałam,bo nie oglądam tv,w necie też mnie to jakoś ominęło
    Edit. Właśnie doczytałam...ech, straszne rzeczy. Można się zestresować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 05:47

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ