Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jem tosty 🤣 w każdej postaci i z różnymi dodatkami. Pomidory też. Ogólnie to zależy od dnia. Miałam fazę na ogórki kiszone ale trochę przeszło. Zupy lubię sobie pojeść, jutro mama mi zrobi kapustę zasmażaną bo mam chęci a jestem u rodziców na weekendLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kropeczek wrote:Kasia ale pięknie zrobiłaś pierwszą stronę 😍😍
Moja mama zajęła się synkiem,a ja miałam trochę czasu 🙃alex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Ja jem tosty 🤣 w każdej postaci i z różnymi dodatkami. Pomidory też. Ogólnie to zależy od dnia. Miałam fazę na ogórki kiszone ale trochę przeszło. Zupy lubię sobie pojeść, jutro mama mi zrobi kapustę zasmażaną bo mam chęci a jestem u rodziców na weekend
-
Kasiastaraczka wrote:Trochę pocudowałam 😁 dzięki za miłe słowa 🥰
Moja mama zajęła się synkiem,a ja miałam trochę czasu 🙃
Kasiu mnie wcale nie ma. Byłam na termin 25.12
No i mam prenatalne 21.06.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w II trymestrze ❤️❤️
Ja następną wizytę mam 26 czerwca. Nie mogę uwierzyć, że na tej wizycie będziemy już umawiać się na USG połówkowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 09:34
Morelka456, alex0806, Kasiastaraczka, kropeczek, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Witam się z Wami w II trymestrze ❤️❤️
Ja następną wizytę mam 26 czerwca. Nie mogę uwierzyć, że na tej wizycie będziemy już umawiać się na USG połówkowe!
Nooo leci ❤️
Nattttal, kropeczek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Przeczytałam wszystko co pisaliście trochę tego było 😂 ja wgl mam usg 29 czerwca a pobrać krew na pappe mam 26 i gin mowila ze wyniki spokojnie będą w ciągu 3 dni a teraz po przeczytaniu waszych wiadomości teraz mam stres czy nie robic wcześniej tej krwi, ogólnie chce wtedy pobrać krew na te sanco, jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne, ogólnie wczoraj się okropnie czułam i spałam prawie cały dzień, dziś spałam do 14😂 ale czuje się dobrze mniejsze mdłości w końcu mam, ciesze się ze od maja nie pracuje 😂 my na wakacje chcemy poleciec gdzie Turcja, Tunezja, Grecja bo ja nie cierpię polskiego morza tych tłumów, cen za nie wiadomo co ogromnych i pogody w kratkę, góry nasze kocham ale w ciąży odpada, wiec poleciec i odpocząć to mój klimat 😂
Nie pamietam któraś z was mi napisała ze powinnam brac dha i jod ale tak jak pisałam w omegamed jest kwas dha i jod a i witamina d wiec ja biiore tylko to i moja gin mowila ze to jest wystarczająco -
Dzella19 wrote:jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne
Nifty na pewno nie wskazuje na ryzyko stanu przedrzucawkowego. Nie interesowałam się sanco, ale z tego co się orientuję, to test wolnego płodowego DNA nie ocenia funkcji łożyska, a żeby to ocenić robi się pappa albo plgf ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 16:54
-
Dzella19 wrote:Przeczytałam wszystko co pisaliście trochę tego było 😂 ja wgl mam usg 29 czerwca a pobrać krew na pappe mam 26 i gin mowila ze wyniki spokojnie będą w ciągu 3 dni a teraz po przeczytaniu waszych wiadomości teraz mam stres czy nie robic wcześniej tej krwi, ogólnie chce wtedy pobrać krew na te sanco, jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne, ogólnie wczoraj się okropnie czułam i spałam prawie cały dzień, dziś spałam do 14😂 ale czuje się dobrze mniejsze mdłości w końcu mam, ciesze się ze od maja nie pracuje 😂 my na wakacje chcemy poleciec gdzie Turcja, Tunezja, Grecja bo ja nie cierpię polskiego morza tych tłumów, cen za nie wiadomo co ogromnych i pogody w kratkę, góry nasze kocham ale w ciąży odpada, wiec poleciec i odpocząć to mój klimat 😂
-
Natttttal aaa Oki czyli jak zrobię sanco ( bo po prostu na to dała mi skierowanie gin od nich z przychodni) nie ze mam nakaz tylko ja się uparłam ze chce zrobić nifty a moja gin ze moge zrobić sanco u nich i ja ze ok 😂 czyli na pappa wyjdzie ryzyko tego stanu przedrzucawkowego ? Czy zrobić osobno te badanie plgf?
Emilka w góry nie chce bo kocham chodzić po górach itd a teraz w ciąży obecnie 11 tydz czuje się okropnie 30 min spacer to dla mnie wyczyn xd wiec nawet jak będę w jakiś 14/15 to ja z gody znając moje ciało wiem ze noe poszła bym w góry wiec bez sensu jechać, mam rodzine w górach wiec na weekend do nich jadę w sierpniu i to wystarczy popatrzeć na widoki a żeby jechać na ponad tydzien to u nas tylko za granica ( tez finansowo ) ja teraz nie pracuje to z chęcią bym jeździła wszędzie ale wiadomo mąż pracuje 😂 -
Mam takie nasilenie mdłości że dziś w nocy prawie nie spalam 🤦 na szczęście córka od prawie godziny już śpi, bo baterie jej się już rozładowały. Wczoraj za to szalała do 22🤦 u rodziców jesteśmy to weekend pełen wrażeń ma.
Mialam nadzieję że dziś poczuje się lepiej ale jak nie jestem najedzona po kokardkę to mnie mdli 🤦 także zaraz coś próbuje zjeść i od razu do spania. Z córką miałam podobnie, mdłości dzień i noc, aż do 18 TC jakosLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mam takie nasilenie mdłości że dziś w nocy prawie nie spalam 🤦 na szczęście córka od prawie godziny już śpi, bo baterie jej się już rozładowały. Wczoraj za to szalała do 22🤦 u rodziców jesteśmy to weekend pełen wrażeń ma.
Mialam nadzieję że dziś poczuje się lepiej ale jak nie jestem najedzona po kokardkę to mnie mdli 🤦 także zaraz coś próbuje zjeść i od razu do spania. Z córką miałam podobnie, mdłości dzień i noc, aż do 18 TC jakos
Ja śpię z tic tacami w buzi bo inaczej nie dam rady zasnąć tak mnie muli. -
Mnie lekarz wyliczył na podstawie wyniku pappa i beta, przy uwzględnieniu 4 pomiarów ciśnienia i tętna ☺️
Skopiowane z pierwszej strony, po wpisaniu test pappa a ocena stanu przedrzucawkowego: Zaletą testu zintegrowanego (test Pappa) jest również możliwość oceny ryzyka stanu przedrzucawkowego (powikłanego nadciśnienia ciążowego) oraz zaburzeń wzrastania u płodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 21:12
-
Dziekuje bardzo za odpowiedzi jak będę 29 na pappie to się jeszcze o to zapytam czy moge zrobić tez jakieś dodatkowe badania oprócz pappa i sanco najlepiej wszystko co można 😂 jednak to moja pierwsza ciąża i moja głowa myśli cały czas co u dzidzi itd, my tez co do plci chcemy wiedzieć dopiero za dwa miesiące na moich urodzinach zrobić taka imprezę jakoś muszę wytrzymać chociaż mi mocno obojętnie, ja w głębi serca obstawiam dziewczynkę przez okropne samopoczucie i ze moja cera jest teraz okropna gdzie nigdy nie miałam żadnych problemów z cera a mój mąż mówi ze na pewno chłopak on to czuje😂
Jeszcze pytanie może są tu dziewczyny z Warszawy ? Jeżeli tak mam pytanie czy macie już wybrane jakieś szpitale bo ja mam 3 ciężko jest czytać opinie jak są skrajnie różne z nikt z moim znajomych nie rodził w nich, moje koleżanki rodziły prywatnie w większości lub poza wawa ?