X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem tosty 🤣 w każdej postaci i z różnymi dodatkami. Pomidory też. Ogólnie to zależy od dnia. Miałam fazę na ogórki kiszone ale trochę przeszło. Zupy lubię sobie pojeść, jutro mama mi zrobi kapustę zasmażaną bo mam chęci a jestem u rodziców na weekend

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale pięknie zrobiłaś pierwszą stronę 😍😍

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Kasia ale pięknie zrobiłaś pierwszą stronę 😍😍
    Trochę pocudowałam 😁 dzięki za miłe słowa 🥰

Moja mama zajęła się synkiem,a ja miałam trochę czasu 🙃

alex0806 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możesz wpisać termin na 9.01 :) chociaż poród raczej na pewno będzie grudniowy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja jem tosty 🤣 w każdej postaci i z różnymi dodatkami. Pomidory też. Ogólnie to zależy od dnia. Miałam fazę na ogórki kiszone ale trochę przeszło. Zupy lubię sobie pojeść, jutro mama mi zrobi kapustę zasmażaną bo mam chęci a jestem u rodziców na weekend
    Ja też wcinam tosty ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Trochę pocudowałam 😁 dzięki za miłe słowa 🥰

Moja mama zajęła się synkiem,a ja miałam trochę czasu 🙃

Kasiu mnie wcale nie ma. Byłam na termin 25.12
    No i mam prenatalne 21.06.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejną wizytę mam 10 lipca ☺

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w II trymestrze ❤️❤️

Ja następną wizytę mam 26 czerwca. Nie mogę uwierzyć, że na tej wizycie będziemy już umawiać się na USG połówkowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 09:34

Morelka456, alex0806, Kasiastaraczka, kropeczek, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Witam się z Wami w II trymestrze ❤️❤️

Ja następną wizytę mam 26 czerwca. Nie mogę uwierzyć, że na tej wizycie będziemy już umawiać się na USG połówkowe!
    Ja też zaraz w drugim trymestrze....🥰
    Nooo leci ❤️

Nattttal, kropeczek lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystko co pisaliście trochę tego było 😂 ja wgl mam usg 29 czerwca a pobrać krew na pappe mam 26 i gin mowila ze wyniki spokojnie będą w ciągu 3 dni a teraz po przeczytaniu waszych wiadomości teraz mam stres czy nie robic wcześniej tej krwi, ogólnie chce wtedy pobrać krew na te sanco, jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne, ogólnie wczoraj się okropnie czułam i spałam prawie cały dzień, dziś spałam do 14😂 ale czuje się dobrze mniejsze mdłości w końcu mam, ciesze się ze od maja nie pracuje 😂 my na wakacje chcemy poleciec gdzie Turcja, Tunezja, Grecja bo ja nie cierpię polskiego morza tych tłumów, cen za nie wiadomo co ogromnych i pogody w kratkę, góry nasze kocham ale w ciąży odpada, wiec poleciec i odpocząć to mój klimat 😂
    Nie pamietam któraś z was mi napisała ze powinnam brac dha i jod ale tak jak pisałam w omegamed jest kwas dha i jod a i witamina d wiec ja biiore tylko to i moja gin mowila ze to jest wystarczająco :)

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne

Nifty na pewno nie wskazuje na ryzyko stanu przedrzucawkowego. Nie interesowałam się sanco, ale z tego co się orientuję, to test wolnego płodowego DNA nie ocenia funkcji łożyska, a żeby to ocenić robi się pappa albo plgf ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 16:54

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Przeczytałam wszystko co pisaliście trochę tego było 😂 ja wgl mam usg 29 czerwca a pobrać krew na pappe mam 26 i gin mowila ze wyniki spokojnie będą w ciągu 3 dni a teraz po przeczytaniu waszych wiadomości teraz mam stres czy nie robic wcześniej tej krwi, ogólnie chce wtedy pobrać krew na te sanco, jedna z was napisała ze w niftach nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowwgo a wiecie czy w sanco jest ? Bo w internecie czytałam ze w Niftach jest a teraz mówicie ze nie 😂 i głupieje, ogólnie widziałam wcześniej porowanienie sanco i Nift i ogólnie są prawie indentyczne, ogólnie wczoraj się okropnie czułam i spałam prawie cały dzień, dziś spałam do 14😂 ale czuje się dobrze mniejsze mdłości w końcu mam, ciesze się ze od maja nie pracuje 😂 my na wakacje chcemy poleciec gdzie Turcja, Tunezja, Grecja bo ja nie cierpię polskiego morza tych tłumów, cen za nie wiadomo co ogromnych i pogody w kratkę, góry nasze kocham ale w ciąży odpada, wiec poleciec i odpocząć to mój klimat 😂
    A czemu góry w ciąży odpadają ? Ja tam jadę w góry i w poprzedniej ciąży też byłam a wtedy byłam w 9 tygodniu. Miło wspominam ten czas.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natttttal aaa Oki czyli jak zrobię sanco ( bo po prostu na to dała mi skierowanie gin od nich z przychodni) nie ze mam nakaz tylko ja się uparłam ze chce zrobić nifty a moja gin ze moge zrobić sanco u nich i ja ze ok 😂 czyli na pappa wyjdzie ryzyko tego stanu przedrzucawkowego ? Czy zrobić osobno te badanie plgf?
    Emilka w góry nie chce bo kocham chodzić po górach itd a teraz w ciąży obecnie 11 tydz czuje się okropnie 30 min spacer to dla mnie wyczyn xd wiec nawet jak będę w jakiś 14/15 to ja z gody znając moje ciało wiem ze noe poszła bym w góry wiec bez sensu jechać, mam rodzine w górach wiec na weekend do nich jadę w sierpniu i to wystarczy popatrzeć na widoki a żeby jechać na ponad tydzien to u nas tylko za granica ( tez finansowo ) ja teraz nie pracuje to z chęcią bym jeździła wszędzie ale wiadomo mąż pracuje 😂

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Natttttal czyli na pappa wyjdzie ryzyko tego stanu przedrzucawkowego ?

Wyjdzie ☺️

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie nasilenie mdłości że dziś w nocy prawie nie spalam 🤦 na szczęście córka od prawie godziny już śpi, bo baterie jej się już rozładowały. Wczoraj za to szalała do 22🤦 u rodziców jesteśmy to weekend pełen wrażeń ma.
    Mialam nadzieję że dziś poczuje się lepiej ale jak nie jestem najedzona po kokardkę to mnie mdli 🤦 także zaraz coś próbuje zjeść i od razu do spania. Z córką miałam podobnie, mdłości dzień i noc, aż do 18 TC jakos

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Wyjdzie ☺️

Hmm ciekawe. Jak się zapisywałam na prenatalne to podawali mi ile za pappe i ile za stan przedrzucawkowy. To może nie wychodzi? Bo ja robiłam pappe w pierwszej ciąży i nie miałam wyniku.

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Pappe i nie mam ocenionego ryzyka stanu przedrzucawkowego ani porodu przedwczesnego

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mam takie nasilenie mdłości że dziś w nocy prawie nie spalam 🤦 na szczęście córka od prawie godziny już śpi, bo baterie jej się już rozładowały. Wczoraj za to szalała do 22🤦 u rodziców jesteśmy to weekend pełen wrażeń ma.
    Mialam nadzieję że dziś poczuje się lepiej ale jak nie jestem najedzona po kokardkę to mnie mdli 🤦 także zaraz coś próbuje zjeść i od razu do spania. Z córką miałam podobnie, mdłości dzień i noc, aż do 18 TC jakos

Ja śpię z tic tacami w buzi bo inaczej nie dam rady zasnąć tak mnie muli.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz wyliczył na podstawie wyniku pappa i beta, przy uwzględnieniu 4 pomiarów ciśnienia i tętna ☺️

Skopiowane z pierwszej strony, po wpisaniu test pappa a ocena stanu przedrzucawkowego: Zaletą testu zintegrowanego (test Pappa) jest również możliwość oceny ryzyka stanu przedrzucawkowego (powikłanego nadciśnienia ciążowego) oraz zaburzeń wzrastania u płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 21:12

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za odpowiedzi jak będę 29 na pappie to się jeszcze o to zapytam czy moge zrobić tez jakieś dodatkowe badania oprócz pappa i sanco najlepiej wszystko co można 😂 jednak to moja pierwsza ciąża i moja głowa myśli cały czas co u dzidzi itd, my tez co do plci chcemy wiedzieć dopiero za dwa miesiące na moich urodzinach zrobić taka imprezę jakoś muszę wytrzymać chociaż mi mocno obojętnie, ja w głębi serca obstawiam dziewczynkę przez okropne samopoczucie i ze moja cera jest teraz okropna gdzie nigdy nie miałam żadnych problemów z cera a mój mąż mówi ze na pewno chłopak on to czuje😂
    Jeszcze pytanie może są tu dziewczyny z Warszawy ? Jeżeli tak mam pytanie czy macie już wybrane jakieś szpitale bo ja mam 3 ciężko jest czytać opinie jak są skrajnie różne z nikt z moim znajomych nie rodził w nich, moje koleżanki rodziły prywatnie w większości lub poza wawa ? :)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ