Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Madeline wrote:Dziewczyny a skoro jesteśmy w temacie wakacyjnym:
Jakie kremy z filtrem UV macie/zamierzacie kupić na lato? Ja zawsze używałam lżejszych, ale w ciąży zamierzam coś z większym filtrem nakładać.
Jakie warunki powinien spełnić krem,by być okay dla kobiet w ciąży?
Ja używam taki który używa moja 2latka. Tylko i wyłącznie filtry mineralne. Obecnie mamy sunbrella baby 50 i przy tym nadal zostajemy.Madeline lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny,które robiły nifty. Jak długo czekaliście za wynikami?
Koleżanka mnie namawia,bo Pappa różnie wychodzi i miała przypadki,że jakieś ryzyko trisomii wyszło a zrobiły nifty i wszystko było ok.
Albo może robilyscie to i to?
A ja czekam razem z przyjaciółką,bo cień cienia jej wychodzą na testach i zrobiła betę i czekamy za wynikiem 😁
Ja robiła i to i to. Wynik nifty miałam po 9 dniach. Na wynik pappy nadal czekam, ale fakt faktem robiłam tydzień później, przy okazji usg, więc właściwie z ciekawości zrobiłam dla porównania wyników. -
Morelka456 wrote:To jak robiłaś nifty to pappa mimo wszystko było potrzebne?
Nifty nie pomoże przy ocenie łożyska ☺️ dlatego zrobiłam też plgf, żeby mieć ocenione ryzyko stanu przedrzucawkowego i ryzyka zatrzymania wzrastania płodu.
Teraz z perspektywy czasu pewnie nie zrobiłabym pappa, tylko samo plgf (ocena łożyska), ale nie wiedziałam, czy Nifty przyjdzie przed USG, a chciałam mieć komplet badań.Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Nifty nie pomoże przy ocenie łożyska ☺️ dlatego zrobiłam też plgf, żeby mieć ocenione ryzyko stanu przedrzucawkowego i ryzyka zatrzymania wzrastania płodu.
Teraz z perspektywy czasu pewnie nie zrobiłabym pappa, tylko samo plgf (ocena łożyska), ale nie wiedziałam, czy Nifty przyjdzie przed USG, a chciałam mieć komplet badań.
Stan przedrzucawkowy czyli te plgf będę mieć w tym samym dniu co usg prenatalne 😊Nattttal lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Może spróbuj w innym punkcie? Będziesz się tylko stresować przez weekend, że nie będzie wyników 😔
Wykupiłam to skierowanie online w konkretnym punkcie, w którym zawsze robię badania, bo było taniej i w diagnostyce cena tych badań była najkorzystniejsza.
Teraz nie obawiam się, że nie będę miała wyników do czasu USG tylko to, że na stronie badania.pl gdzie je wykupiłam mam to skierowanie oznaczone jako zrealizowane, a przecież nie pobrano ode mnie krwi tylko poinformowano, że przed weekendem tego badania nie robią. Boję się, że jak pójdę w poniedziałek to Pani powie mi, że muszę to opłacić ponownie. 🤬🤬🤬
Cholernie denerwują i stresują mnie takie sytuacje. 😔
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Nie będą ci kazali płacić na pewno bo te wszystkie badania dostają swój numer i w ogóle. Więc na realizacji jest kod badania które pobierają. Nie ma próbki, badanie nie zostało wykonane
_Hope lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
_Hope wrote:Wykupiłam to skierowanie online w konkretnym punkcie, w którym zawsze robię badania, bo było taniej i w diagnostyce cena tych badań była najkorzystniejsza.
Teraz nie obawiam się, że nie będę miała wyników do czasu USG tylko to, że na stronie badania.pl gdzie je wykupiłam mam to skierowanie oznaczone jako zrealizowane, a przecież nie pobrano ode mnie krwi tylko poinformowano, że przed weekendem tego badania nie robią. Boję się, że jak pójdę w poniedziałek to Pani powie mi, że muszę to opłacić ponownie. 🤬🤬🤬
Cholernie denerwują i stresują mnie takie sytuacje. 😔
Nie dziwię Ci się. Myślę, że nie będziesz musiała za nic płacić, bo przecież nawet nie mieli jak zarejestrować w systemie pobranego materiału 🤷🏻♀️ ja też kupuje przez badania.pl i zdarzyło mi się zmieniać lokalizację po wykupieniu badania, ale akurat nie było żadnej różnicy w cenie. Jeżeli dobrze pamiętam USG masz 15.06? Moje wyniki były na drugi dzień (dłużej czekałam na kiłę, niż na pappe), więc wciąż jest szansa, że będziesz mieć wyniki ❤️_Hope lubi tę wiadomość
-
Madeline ja raczej unikam pełnego słońca w godzinach 11-15
Synek ma filtr z momme, mineralny
Ja czasami używam olejku z pestek malin
Kropeczku wdech,wydech, trzymam kciuki, będzie dobrze 🙏🥰
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤ musiałam się wygadać 🙈
Nattttal wrote:Nie dziwię Ci się. Myślę, że nie będziesz musiała za nic płacić, bo przecież nawet nie mieli jak zarejestrować w systemie pobranego materiału 🤷🏻♀️ ja też kupuje przez badania.pl i zdarzyło mi się zmieniać lokalizację po wykupieniu badania, ale akurat nie było żadnej różnicy w cenie. Jeżeli dobrze pamiętam USG masz 15.06? Moje wyniki były na drugi dzień (dłużej czekałam na kiłę, niż na pappe), więc wciąż jest szansa, że będziesz mieć wyniki ❤️
Dziękuję ❤ Tak, USG prenatalne mam 15 wieczorem. Lokalizacji nie mogę zmienić, bo to skierowanie jest w systemie badania.pl oznaczone jako zrealizowane i już takiej opcji nie ma, a dodatkowo w innym najbliższym punkcie za te badania trzeba zapłacić 80 zł więcej. Myślę, że jak uda się pobrać to w poniedziałek rano to wynik PAPPy może będę miała, a PlGF najwyżej prześlę lekarzowi później.
Ehhh w tej ciąży na każdym kroku mam mnóstwo stresów.
Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤ musiałam się wygadać 🙈
Dziękuję ❤ Tak, USG prenatalne mam 15 wieczorem. Lokalizacji nie mogę zmienić, bo to skierowanie jest w systemie badania.pl oznaczone jako zrealizowane i już takiej opcji nie ma, a dodatkowo w innym najbliższym punkcie za te badania trzeba zapłacić 80 zł więcej. Myślę, że jak uda się pobrać to w poniedziałek rano to wynik PAPPy może będę miała, a PlGF najwyżej prześlę lekarzowi później.
Ehhh w tej ciąży na każdym kroku mam mnóstwo stresów.
Jest na to naprawdę duża szansa ❤️ w najgorszym razie wyślesz badania mailem i lekarz wprowadzi je do systemu. Teraz już nic nie poradzisz, zrobiłaś wszystko co mogłaś, więc postaraj się zrelaksować ☺️
_Hope lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Bardzo dobry pomysł 🥰
Dziewczyny pls to napiszcie jeszcze raz krótkie wiadomości z płciami Waszych dzieci,a ja dopiszę na pierwszą stronę
U nas będzie dziewczynka 🥰Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Jest na to naprawdę duża szansa ❤️ w najgorszym razie wyślesz badania mailem i lekarz wprowadzi je do systemu. Teraz już nic nie poradzisz, zrobiłaś wszystko co mogłaś, więc postaraj się zrelaksować ☺️
Dziękuję ❤❤❤ podniosłaś mnie na duchu.
Szkoda na to wszystko nerwów, to przecież też szkodzi maleństwu.
Co ma być to będzie. Może 15 usłyszę dobre wieści i cały ten obecny stres przestanie mieć znaczenie. 🙏Nattttal lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Dziękuję ❤❤❤ podniosłaś mnie na duchu.
Co ma być to będzie. Może 15 usłyszę dobre wieści i cały ten obecny stres przestanie mieć znaczenie. 🙏
15go na pewno będą same dobre wiadomości i poczujesz się o wiele lepiej_Hope lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Dziękuję ❤❤❤ podniosłaś mnie na duchu.
Co ma być to będzie. Może 15 usłyszę dobre wieści i cały ten obecny stres przestanie mieć znaczenie. 🙏
Jeszcze troszkę i usłyszysz na wizycie same dobre wieści i stres pójdzie w niepamięć 🤗_Hope lubi tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:U nas będzie dziewczynka 🥰
U mnie chlopczyk, prosze o dopisanie
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dziewczyny jaka ulga. Przyjaciółka ma wynik bety-9,2.
Termin okresu miała na poniedziałek i już jej wyszła beta 😍
Także w niedzielę sobie powtórzy czy rośnie.
Dwa lata ponad się starała o drugie,bo co chwilę jakieś polipy miała biedna.
Cieszę się 😍alex0806, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Napisałam długą wiadomość i się usunęło 🤬
To w skrócie..
Nadrobiłam wszystkie zaległości co pisałyście. Super że wątek o filtry uv jest bo ostatnio się zastanawiałam.
Jednak wydałam 400zł na to pappa bo akurat to w mojej przychodni, lekarz będzie miał to w systemie i nie muszę się martwić o nic. Za tydzień wyniki.
Dziś też miałam usg prenatalne i wszystko jest w porządku. Wstępnie to dziewczynka ale na następnej wizycie potwierdzimy na 100% 😊 ma już 6,5cm i jest bardzo leniwe bo nie chciało się obrócić, dopiero jak się poruszałam trochę to się wybudziło.
Powodzenia na Waszych badaniach, odrzuciłam myśli o badaniu, skupiłam się na czymś innym i to pomogło bo zupełnie na luzie podeszłam aż mąż był w szoku ze taka spokojna jestemalex0806, Morelka456, Anakin, _Hope, Matleena89, Madeline lubią tę wiadomość