X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny a skoro jesteśmy w temacie wakacyjnym:
    Jakie kremy z filtrem UV macie/zamierzacie kupić na lato? Ja zawsze używałam lżejszych, ale w ciąży zamierzam coś z większym filtrem nakładać.

Jakie warunki powinien spełnić krem,by być okay dla kobiet w ciąży?

Ja używam taki który używa moja 2latka. Tylko i wyłącznie filtry mineralne. Obecnie mamy sunbrella baby 50 i przy tym nadal zostajemy.

Madeline lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    O 14
    Trzymam kciuki Powodzenia na pewno będzie wszystko ok.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dziewczyny,które robiły nifty. Jak długo czekaliście za wynikami?
    Koleżanka mnie namawia,bo Pappa różnie wychodzi i miała przypadki,że jakieś ryzyko trisomii wyszło a zrobiły nifty i wszystko było ok.
    Albo może robilyscie to i to?
    A ja czekam razem z przyjaciółką,bo cień cienia jej wychodzą na testach i zrobiła betę i czekamy za wynikiem 😁

Ja robiła i to i to. Wynik nifty miałam po 9 dniach. Na wynik pappy nadal czekam, ale fakt faktem robiłam tydzień później, przy okazji usg, więc właściwie z ciekawości zrobiłam :P dla porównania wyników.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    To jak robiłaś nifty to pappa mimo wszystko było potrzebne?

Nifty nie pomoże przy ocenie łożyska ☺️ dlatego zrobiłam też plgf, żeby mieć ocenione ryzyko stanu przedrzucawkowego i ryzyka zatrzymania wzrastania płodu.
    Teraz z perspektywy czasu pewnie nie zrobiłabym pappa, tylko samo plgf (ocena łożyska), ale nie wiedziałam, czy Nifty przyjdzie przed USG, a chciałam mieć komplet badań.

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Nifty nie pomoże przy ocenie łożyska ☺️ dlatego zrobiłam też plgf, żeby mieć ocenione ryzyko stanu przedrzucawkowego i ryzyka zatrzymania wzrastania płodu.
    Teraz z perspektywy czasu pewnie nie zrobiłabym pappa, tylko samo plgf (ocena łożyska), ale nie wiedziałam, czy Nifty przyjdzie przed USG, a chciałam mieć komplet badań.

Stan przedrzucawkowy czyli te plgf będę mieć w tym samym dniu co usg prenatalne 😊

Nattttal lubi tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Może spróbuj w innym punkcie? Będziesz się tylko stresować przez weekend, że nie będzie wyników 😔

Wykupiłam to skierowanie online w konkretnym punkcie, w którym zawsze robię badania, bo było taniej i w diagnostyce cena tych badań była najkorzystniejsza.
    Teraz nie obawiam się, że nie będę miała wyników do czasu USG tylko to, że na stronie badania.pl gdzie je wykupiłam mam to skierowanie oznaczone jako zrealizowane, a przecież nie pobrano ode mnie krwi tylko poinformowano, że przed weekendem tego badania nie robią. Boję się, że jak pójdę w poniedziałek to Pani powie mi, że muszę to opłacić ponownie. 🤬🤬🤬
    Cholernie denerwują i stresują mnie takie sytuacje. 😔

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będą ci kazali płacić na pewno bo te wszystkie badania dostają swój numer i w ogóle. Więc na realizacji jest kod badania które pobierają. Nie ma próbki, badanie nie zostało wykonane

_Hope lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Wykupiłam to skierowanie online w konkretnym punkcie, w którym zawsze robię badania, bo było taniej i w diagnostyce cena tych badań była najkorzystniejsza.
    Teraz nie obawiam się, że nie będę miała wyników do czasu USG tylko to, że na stronie badania.pl gdzie je wykupiłam mam to skierowanie oznaczone jako zrealizowane, a przecież nie pobrano ode mnie krwi tylko poinformowano, że przed weekendem tego badania nie robią. Boję się, że jak pójdę w poniedziałek to Pani powie mi, że muszę to opłacić ponownie. 🤬🤬🤬
    Cholernie denerwują i stresują mnie takie sytuacje. 😔

Nie dziwię Ci się. Myślę, że nie będziesz musiała za nic płacić, bo przecież nawet nie mieli jak zarejestrować w systemie pobranego materiału 🤷🏻‍♀️ ja też kupuje przez badania.pl i zdarzyło mi się zmieniać lokalizację po wykupieniu badania, ale akurat nie było żadnej różnicy w cenie. Jeżeli dobrze pamiętam USG masz 15.06? Moje wyniki były na drugi dzień (dłużej czekałam na kiłę, niż na pappe), więc wciąż jest szansa, że będziesz mieć wyniki ❤️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline ja raczej unikam pełnego słońca w godzinach 11-15
    Synek ma filtr z momme, mineralny
    Ja czasami używam olejku z pestek malin

Kropeczku wdech,wydech, trzymam kciuki, będzie dobrze 🙏🥰

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤ musiałam się wygadać 🙈
    Nattttal wrote:
    Nie dziwię Ci się. Myślę, że nie będziesz musiała za nic płacić, bo przecież nawet nie mieli jak zarejestrować w systemie pobranego materiału 🤷🏻‍♀️ ja też kupuje przez badania.pl i zdarzyło mi się zmieniać lokalizację po wykupieniu badania, ale akurat nie było żadnej różnicy w cenie. Jeżeli dobrze pamiętam USG masz 15.06? Moje wyniki były na drugi dzień (dłużej czekałam na kiłę, niż na pappe), więc wciąż jest szansa, że będziesz mieć wyniki ❤️

Dziękuję ❤ Tak, USG prenatalne mam 15 wieczorem. Lokalizacji nie mogę zmienić, bo to skierowanie jest w systemie badania.pl oznaczone jako zrealizowane i już takiej opcji nie ma, a dodatkowo w innym najbliższym punkcie za te badania trzeba zapłacić 80 zł więcej. Myślę, że jak uda się pobrać to w poniedziałek rano to wynik PAPPy może będę miała, a PlGF najwyżej prześlę lekarzowi później.

Ehhh w tej ciąży na każdym kroku mam mnóstwo stresów.

Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku, trzymam kciuki za dobre wieści. 🍀🍀🍀

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤ musiałam się wygadać 🙈

Dziękuję ❤ Tak, USG prenatalne mam 15 wieczorem. Lokalizacji nie mogę zmienić, bo to skierowanie jest w systemie badania.pl oznaczone jako zrealizowane i już takiej opcji nie ma, a dodatkowo w innym najbliższym punkcie za te badania trzeba zapłacić 80 zł więcej. Myślę, że jak uda się pobrać to w poniedziałek rano to wynik PAPPy może będę miała, a PlGF najwyżej prześlę lekarzowi później.

Ehhh w tej ciąży na każdym kroku mam mnóstwo stresów.

Jest na to naprawdę duża szansa ❤️ w najgorszym razie wyślesz badania mailem i lekarz wprowadzi je do systemu. Teraz już nic nie poradzisz, zrobiłaś wszystko co mogłaś, więc postaraj się zrelaksować ☺️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Bardzo dobry pomysł 🥰
    Dziewczyny pls to napiszcie jeszcze raz krótkie wiadomości z płciami Waszych dzieci,a ja dopiszę na pierwszą stronę

U nas będzie dziewczynka 🥰

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

• _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Jest na to naprawdę duża szansa ❤️ w najgorszym razie wyślesz badania mailem i lekarz wprowadzi je do systemu. Teraz już nic nie poradzisz, zrobiłaś wszystko co mogłaś, więc postaraj się zrelaksować ☺️

Dziękuję ❤❤❤ podniosłaś mnie na duchu.
    Szkoda na to wszystko nerwów, to przecież też szkodzi maleństwu.
    Co ma być to będzie. Może 15 usłyszę dobre wieści i cały ten obecny stres przestanie mieć znaczenie. 🙏

Nattttal lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Co ma być to będzie. Może 15 usłyszę dobre wieści i cały ten obecny stres przestanie mieć znaczenie. 🙏

15go na pewno będą same dobre wiadomości i poczujesz się o wiele lepiej :)

_Hope lubi tę wiadomość

age.png

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Jeszcze troszkę i usłyszysz na wizycie same dobre wieści i stres pójdzie w niepamięć 🤗

_Hope lubi tę wiadomość

• Anakin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena89 wrote:
    U nas będzie dziewczynka 🥰

U mnie chlopczyk, prosze o dopisanie

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane, ogromnie dziękuję za wsparcie. 🤗❤❤

Kasiastaraczka, Morelka456 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka ulga. Przyjaciółka ma wynik bety-9,2.
    Termin okresu miała na poniedziałek i już jej wyszła beta 😍
    Także w niedzielę sobie powtórzy czy rośnie.
    Dwa lata ponad się starała o drugie,bo co chwilę jakieś polipy miała biedna.
    Cieszę się 😍

alex0806, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długą wiadomość i się usunęło 🤬
    To w skrócie..
    Nadrobiłam wszystkie zaległości co pisałyście. Super że wątek o filtry uv jest bo ostatnio się zastanawiałam.
    Jednak wydałam 400zł na to pappa bo akurat to w mojej przychodni, lekarz będzie miał to w systemie i nie muszę się martwić o nic. Za tydzień wyniki.
    Dziś też miałam usg prenatalne i wszystko jest w porządku. Wstępnie to dziewczynka ale na następnej wizycie potwierdzimy na 100% 😊 ma już 6,5cm i jest bardzo leniwe bo nie chciało się obrócić, dopiero jak się poruszałam trochę to się wybudziło.
    Powodzenia na Waszych badaniach, odrzuciłam myśli o badaniu, skupiłam się na czymś innym i to pomogło bo zupełnie na luzie podeszłam aż mąż był w szoku ze taka spokojna jestem :)

alex0806, Morelka456, Anakin, _Hope, Matleena89, Madeline lubią tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ