X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Emilka my jedziemy w lipcu nad morze. Po powrocie córka 19 lipca ma urodziny.
    Moja przyjaciółka pytała się mnie czy nie chcemy z jej rodzina jechać w sierpniu w góry. Wynajęła tam domek cały dla nas,więc jedziemy na tydzień.
    My góry,że tak napisze mamy pod nosem,bo z godzinka niecała i jesteśmy w górach 😊
    Jedne i drugie ma swój klimat i lubię w obydwa miejsca jeździć.

My znowu morze mamy pod nosem w su.ie to jakieś 2,5 godzinki drogi za to góry 8 godzin jazdy. Mimo to wolimy góry. U siebie mamy jeziora więc wody nam nie brakuje.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Bardzo dobry pomysł 🥰
    Dziewczyny pls to napiszcie jeszcze raz krótkie wiadomości z płciami Waszych dzieci,a ja dopiszę na pierwszą stronę

Chłopak🍆😁

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    Chłopak🍆😁
    A na kiedy masz termin? Bo jakoś nie zapisałam 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę tych planów urlopowo-wakacyjnych.. My w tym roku może wyskoczymy tylko na weekend w jakieś góry. Akurat mój partner ma taką pracę że lato całe pracuje a w zimę można wyjeżdżać 😅 a że teraz będzie się dzidziuś rodził zimą to nie da rady.

Super pomysł z zapisywaniem płci 💗💙

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdenerwowałam się okropnie. Pojechałam oddać krew do PAPy i PlGF i Pani w laboratorium nie pobrała mi, bo przed weekendem tego nie zrobi. I jeszcze przekazała mi dziwne informacje, że na wynik będę czekała do 20 dni a na stronie diagnostyki jest podane, że do 7 dni roboczych 🤷‍♀️🤦‍♀️. Ja to mam szczęście... Muszę pojechać w poniedziałek. Już nawet nie denerwuję się, że nie będę miała tych wyników na USG. Trudno. Takie przygody z punktem pobrania diagnostyki mam chyba tylko ja 😔

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... masakra,to po co tam siedzi,kawki się napić przyszła do pracy? Po co dziś otwarty punkt w takim razie...
    To już się nie stresuj, najwyżej skonsultujesz później te wyniki
    Miłego weekendu 😙

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziewczyny zdenerwowałam się okropnie. Pojechałam oddać krew do PAPy i PlGF i Pani w laboratorium nie pobrała mi, bo przed weekendem tego nie zrobi. I jeszcze przekazała mi dziwne informacje, że na wynik będę czekała do 20 dni a na stronie diagnostyki jest podane, że do 7 dni roboczych 🤷‍♀️🤦‍♀️. Ja to mam szczęście... Muszę pojechać w poniedziałek. Już nawet nie denerwuję się, że nie będę miała tych wyników na USG. Trudno. Takie przygody z punktem pobrania diagnostyki mam chyba tylko ja 😔
    To cały tydzień masz czekać teraz na pobranie tej krwi skoro przed weekendem tego nie zrobi?

Ja wyniki Pappy miałam po 3 dniach :) raczej to tylko jej gadanie że tak długo miałabyś czekać na wynik. A może rozważ inne laboratorium?

_Hope lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musisz robić w diagnostyce?
    Ja czasem wolę zadzwonić do punktu i dopytać bo już nie raz cyrki miałam..teraz chodzę tylko do jednego punktu SLA i zawsze wszystko mam na czas. Tylko właśnie na pakiet badania tam robię. Na NFZ to dziś z córką idę do luxmedu bo tam ma pediatrę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Może spróbuj w innym punkcie? Będziesz się tylko stresować przez weekend, że nie będzie wyników 😔

preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja bym na Twoim miejscu spróbowała w innym punkcie, ale ja też nie wiem,jaki maksymalnie odstęp czasu musi być między badaniami,żeby były wiarygodne...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skoro jesteśmy w temacie wakacyjnym:
    Jakie kremy z filtrem UV macie/zamierzacie kupić na lato? Ja zawsze używałam lżejszych, ale w ciąży zamierzam coś z większym filtrem nakładać.

Jakie warunki powinien spełnić krem,by być okay dla kobiet w ciąży?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny a skoro jesteśmy w temacie wakacyjnym:
    Jakie kremy z filtrem UV macie/zamierzacie kupić na lato? Ja zawsze używałam lżejszych, ale w ciąży zamierzam coś z większym filtrem nakładać.

Jakie warunki powinien spełnić krem,by być okay dla kobiet w ciąży?
    Sama sobie odpowiem :D

Nadal chętnie przyjmę Wasze sprawdzone marki:)

Znalazłam artykuł o wytycznych: https://www.eloderm.pl/porady-i-wskazowki/pielegnacja-niemowlat/jakie-kosmetyki-sa-niebezpieczne-w-ciazy?gclid=CjwKCAjwm4ukBhAuEiwA0zQxk3brbCn9dwbPLLwl-7ESETLuKF-4awJWlemJD2HtpcMm_V5Pn7ou1hoC8_cQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Sama sobie odpowiem :D

Nadal chętnie przyjmę Wasze sprawdzone marki:)

Znalazłam artykuł o wytycznych: https://www.eloderm.pl/porady-i-wskazowki/pielegnacja-niemowlat/jakie-kosmetyki-sa-niebezpieczne-w-ciazy?gclid=CjwKCAjwm4ukBhAuEiwA0zQxk3brbCn9dwbPLLwl-7ESETLuKF-4awJWlemJD2HtpcMm_V5Pn7ou1hoC8_cQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jak chcesz balsam na ciało to spróbuj enny menny.
    Kupiłam córce i on jest również dla kobiet w ciąży 😉
    Jest lekki, bo smarowałam ją już. Ja nie używam.

Madeline lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuch kupiłam sobie balsam z Palmersa zamiast oliwki, bo właśnie z córką smarowalam oliwką z Rossmana dla mam, ale później po kilku praniach ubrania dziwnie nią śmierdziały i były do wyrzucenia

Co do UV to stosuje z Ziajki 50 od córki ;) taką dla dzieci

Madeline lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które robiły nifty. Jak długo czekaliście za wynikami?
    Koleżanka mnie namawia,bo Pappa różnie wychodzi i miała przypadki,że jakieś ryzyko trisomii wyszło a zrobiły nifty i wszystko było ok.
    Albo może robilyscie to i to?
    A ja czekam razem z przyjaciółką,bo cień cienia jej wychodzą na testach i zrobiła betę i czekamy za wynikiem 😁

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuję się tak dzisiejszym badaniem że mam mdłości i ból brzucha 💔

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Madeline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Stresuję się tak dzisiejszym badaniem że mam mdłości i ból brzucha 💔
    Kropeczek, będzie dobrze :* nie warte to Twoich nerwów.
    Pomyśl sobie raczej, że zobaczysz dzisiaj swojego maluszka, dowiesz się o nim czegoś ciekawego, albo o niej (?) 🤗

Mocno Cię ściskam. Wdech,wydech! O której godzinie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 10:22

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dziewczyny,które robiły nifty. Jak długo czekaliście za wynikami?
    Koleżanka mnie namawia,bo Pappa różnie wychodzi i miała przypadki,że jakieś ryzyko trisomii wyszło a zrobiły nifty i wszystko było ok.
    Albo może robilyscie to i to?
    A ja czekam razem z przyjaciółką,bo cień cienia jej wychodzą na testach i zrobiła betę i czekamy za wynikiem 😁

Ja robiłam Nifty, pappa+beta HCG i plgf. Na Nifty czekałam 9 dni (łącznie z weekendem). Próbkę miałam pobraną w czwartek wieczorem, dotarła do laboratorium w niedzielę; wynik był wieczorem w sobotę. Ja robiłam Nifty Plus, więc próbka była wysłana do laboratorium w Europie.

Dla mnie Nifty, to były najlepiej wydane pieniądze, bo owszem, trochę się stresowałam czekając na wynik, ale za na USG prenatalne poszłam zupełnie spokojna. Od siebie powiem, że wiem, że to duży koszt, ale naprawdę polecam, zwłaszcza że Nifty pozwala obniżyć odsetek badań inwazyjnych ☺️

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Ja robiłam Nifty, pappa+beta HCG i plgf. Na Nifty czekałam 9 dni (łącznie z weekendem). Próbkę miałam pobraną w czwartek wieczorem, dotarła do laboratorium w niedzielę; wynik był wieczorem w sobotę. Ja robiłam Nifty Plus, więc próbka była wysłana do laboratorium w Europie.

Dla mnie Nifty, to były najlepiej wydane pieniądze, bo owszem, trochę się stresowałam czekając na wynik, ale za na USG prenatalne poszłam zupełnie spokojna. Od siebie powiem, że wiem, że to duży koszt, ale naprawdę polecam, zwłaszcza że Nifty pozwala obniżyć odsetek badań inwazyjnych ☺️

To jak robiłaś nifty to pappa mimo wszystko było potrzebne?

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ