X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny brzuszek

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem - poddaje sie :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz skopiować cały link bbc code :) Ale ten pierwszy link co wkleiłam, to jak się go skopiuj, to pokazuje Twoje zdjęcie

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Musisz skopiować cały link bbc code :) Ale ten pierwszy link co wkleiłam, to jak się go skopiuj, to pokazuje Twoje zdjęcie
    Hmm niby cały skopiowałam może następnym razem mi sie uda :)

My dziś cały dzień poza domem i teraz odpoczywam bo ledwo dycham

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Hmm niby cały skopiowałam może następnym razem mi sie uda :)

My dziś cały dzień poza domem i teraz odpoczywam bo ledwo dycham
    Pierwszy pewnie skopiowałas :) tam pierwszy jest na forum, wyświetla link, drugi jest na bloga, a 3 bbcode (długi jest). Właśnie jest na forum,zeby pokazać miniaturkę. Uda się następnym razem :)

A teraz odpoczywaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 20:54

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Zawsze żałowałam, że nie umiem na drutach robić, bo szydełkiem to jednak nie to samo. Z kocykami sobie dałam spokój po tym jak kilkanaście godzin dziubałam jeden dla psa i policzyłam, że cenowo wyjdzie tak samo ze sklepu O-o Wydaje mi się, że na drutach się jednak szybciej robi, ale może to tylko moje wrażenie. Ograniczę się do czapeczek, skarpetek i koszyków, bo inaczej by mi nadgarstki chyba wysiadły. Kiedyś jak robiłam pufę i dywanik, to musiałam się bandażami elastycznymi obwiązywać i ręką nie mogłam ruszać...

O kurcze to nieźle nadwyrężyłaś nadgarstki. Ja też kiedyś próbowałam szydełka, ale faktycznie jakoś wolniej szło- a ja lubię wszystko szybko :)
    A z drutami nic straconego- na Youtube wszystkiego da się nauczyć :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja widzę :) śliczny brzusio :) udało Ci się za pierwszym razem dobrze :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Nie umiem - poddaje sie :(
    Musisz wybrać ten kod "na forum". To trzeci od góry bodajże

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia próba :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/070d85ce552e.jpg

Szczesliwa_mamusia, emikey, [m]alina, Wachciowa, magdzia26, Iruletka, Jacqueline, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się :) to się powtórzę jeszcze raz, ładny brzuszek-okraglutki, a Tu szczuplutka

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti sliczny domek :D

Dziewczyny ostatnie 5 dni i spadam na l4 :)) dosc tego juz :)

[m]alina, magdzia26, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz, ze w końcu. Zmęczona jesteś? Pewnie, korzystaj. A zusen się nie martw. Wcale nie musisz mieć kontroli. Szczególnie, Jak nie masz wybujanego wynagrodzenia na umowie

Amus87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mówisz, ze w końcu. Zmęczona jesteś? Pewnie, korzystaj. A zusen się nie martw. Wcale nie musisz mieć kontroli. Szczególnie, Jak nie masz wybujanego wynagrodzenia na umowie
    wynagrodzenie mam najniższą.
    Jestem zmeczona, próbowałam na te 6 h ale nie daje rady ...poza tym młody zas przedszkole ( tzn w tym roku to już zerówka ) mogalbym moja mame fatygować z chodzeniem do albo z no ale po co.
    U nas jest oddział przedszkolny 8-14.
    Gra nie jest warta świeczki bo za 6h dostane mało....
    zobaczymy co z zusem co ma byc to będzie, nie jest to aż takie ważne :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Najważniejszy dzidziuś.I Kubuś skorzysta z większej obecności mamy.
    Ja się niespodziewam więcej niż 650zl z Zusu. No trudno. Będziemy musieli dać sobie radę, teraz i tak było gorzej.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy do wózka przydaje się poduszka antywstrzasowa, motylki itp? Do łóżeczka nie chcę kupować na razie pościeli tylko prześcieradło, chyba że będzie potrzeba zainwestowania w podusie typu headcare z zalecenia lekarza.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takiego maluszka nie. Motylek sprawdza się u troszkę starszego niemowlaczka, w spacerowce. Tak przynajmniej było u mojego siostrzeńca. Noworodek musi leżeć na plaskim.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej okolicy nie ma asfaltu, jest żwir glina, płyty betonowe. Wózek który chcemy kupić ma dobre amortyzatory tylko zastanawiam się nad główką Maluszka podczas wstrząsów jak będziemy spacerować. Stąd to pytanie.
    Intuicja mi chyba dobrze podpowiadA żeby do gondoli nic nie kupować. :)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    niby dziecko rośnie i my tyjemy no ale dziecko az tyle nie przybiera...nie wiem no ja tam z powodu estetyki nie patrze a pod wzgledem wątroby boje sie ze znowu wysiądzie
    dziecko razem z całym "oprzyzadowaniem "(łożysko, wody plodowe) pod koniec ciazy to ok 12 kg wiec wcale nie tak mało ;) trzeba pamietac ze w brzuchu nie tylko dziecko wazy w ciazy ...ja po porodzie z pierwszym synkiem jak wrociłam do domu mialam - 10 kg . a przy kp tez szybko waga spada :)
    ps. co do kp pamiętajcie nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiacej ...mleko jest produkowane z krwi matki i jedyne co do niego moze przejsc to alergeny ale nigdy "na wszelki wypadek" nie eliminujemy nic z pozywienia jemy zdrowo i rozsadnie i jak kiedykolwiek ktokolwiek (teściowa, mamusia czy pani w warzywniaku) bedzie chciał wam wcisnąc, że nie wolno wam kapusty itp bo to wzdymajace i dziecko bedzie brzuszek bolal to nie dajcie sie ! mozna jesc wszystko kp o ile dziecko nie jest alergikiem. i drugi mit czesto wciskany mamom ze "mleko jest za chude albo dziecko sie nim nie najada" MLEKO MATKI JEST NAJLEPSZYM POŻYWIENIEM I NIGDY SZTUCZNA MIESZANKA NIE BEDZIE LEPSZA

nataliamonika, malysmok84, Aboa, ara, [m]alina lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Petitka dieta matki karmiącej to mit! Nie ma czegoś takiego! Żadne rygorystyczne posiłki nie wchodzą w grę. Ja mam zamiar jeść normalnie. Ogranicze tylko produkty wzdymajace.
    A czemu chcesz ograniczyć produkty wzdymajace? przeciez piszesz ze "dieta matki karmiacej" to mit :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    No chodziło mi bardziej o to, że niektórych produktów nie powinno się jeść przez wzgląd na maluszka. Nie mam zamiaru być na diecie, raczej nie jeść tego co może źle wpłynąć na dziecko- np. powodować zaparcia.
    twoje jedzenie nie bedzie miało wpływu na zaparcia u dziecka co najwyżej u Ciebie ;) tak samo na wzdecia itp

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ