X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nikt zapytał czy chcę zabrać ją na pamiątkę, a ja w całym tym zamieszaniu nawet nie pomyślałam aby o nią poprosić. Do becikowego nie była konieczna.
    Beti a Twoja córa do której idzie klasy? Bo mój Adaś do trzeciej i póki co nie jest źle. Daje radę w szkole i nie muszę mu zbyt wiele poświęcać czasu jeśli chodzi o pomoc w zadaniach domowych. Ale za rok zacznie się czwarta klasa i tego się już trochę boję. Śmieję się, że z racji tego, że poszedł jako 6-latek do szkoły to może spokojnie jeden rok zawalić ;-) Bardziej absorbujące dla obu stron są zajęcia dodatkowe. W zeszłym roku chodził 2 razy w tyg na angielski i raz na robotykę. Teraz dojdzie basen bo ten w ramach szkoły już się skończył. Ale to już w sobotę, albo w piątek wieczorem.

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda poszła do szkoły jako 6 latka w zeszłym roku a teraz idzie do II klasy. Niby aż tak dużo nie trzeba było jej pomagać jeśli chodzi o edukacje wczesnoszkolna ale jeśli chodzi o angielski i niemiecki to było strasznie dużo zadań / wierszyków itd. Ma niestety ( dla mnie :)) angielski w szkole 5 razy w tygodniu a niemiecki 3 razy wiec było tego trochę :( No i ja z niemieckiego to ni w ząb nie jestem w stanie jej pomoc wiec trzeba było zorganizować korki żeby ktoś przynajmniej poprawnie uczył jej tych słówek i wierszyków :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam sie, mam bardzo zły dzień. Pojechałam rano do laboratorium, tzn rl R mnie zawiózł i pojechał do pracy, a tam kartka że dziś nieczynne, takuego pecha to tylko ja mam, zdarza mi się to często, za czesto, człowiek jedzie cały dzień i dowiaduje sie że nic nie załatwi bo zamkniete, inne laboratorium Alab jest dużo dalej, no ale jutro mnie nie ma, a w środę ginekolog, więc jadę, autobus mi uciekł :/ bo musiałam okrężną droga iść bo remont chodnika, zaspałam się i pomachał autobusowi który drzwi mi przed nosem zamknął. Ale dojechaliśmy, mocz już z 2 godziny ma :/ apteka zamknięta więc nowego nie nasikam :/oczywiście ludzi tyle że mała zaczęła się nudzić i rozwaliła sobie wargę, jestem cała we krwi i glutach, wyglądam strasznie, jak na Halloween, i tak się czuje, zaraz się rozrycze w autobusie powrotnym do domu.

Lady współczuję- teraz już może być tylko lepiej!!!

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać różnicę??
    23 tc i 10+4- a już wtedy mówiłam że jestem gruba :P hahaha :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/263a98cb8323.jpg

Jakoś od tego 20 tygodnia czas szybko leci- 21 września zaczynam szkołę rodzenia- już się nie mogę doczekać :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:45

nataliamonika, salenne, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, emikey, Jacqueline, magdzia26, [m]alina, Petitka lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień Mamuśki !!!

Jak mija Wam czas? U mnie poza siecią i nie ukrywam, że dobrze mi z tym.
    Objadamy się z Franuszem warzywkami pod różną postacią, odpoczywamy, a teraz szykujemy się do malowania i wielkogabarytowych zakupów.

Widziałam (na FB), że część z Was popełniła już niezłe murale w pokoikach. Ja wciąż czy malować i co.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przewinął się wczoraj temat poduszek motylków, że nie nadają się dla noworodków. Od kiedy można je w takim razie stosować?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia-dalej masz malutki brzuszek :)
    Lady-oby druga część dnia była bardziej pozytywna :)

Wykupiłam antybiotyk, od dzisiaj biorę i za 2tyg posiew.
    W sobotę była u mnie siostrzeniec (10kg wagi). No i to trochę ponosiłam. Od tej pory boli mnie miejsce przy pępku. Mam nadzieję, że przejdzie i żadnej przepukliny się nabawilam. Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby go nie wziąć na ręce.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Moja młoda poszła do szkoły jako 6 latka w zeszłym roku a teraz idzie do II klasy. Niby aż tak dużo nie trzeba było jej pomagać jeśli chodzi o edukacje wczesnoszkolna ale jeśli chodzi o angielski i niemiecki to było strasznie dużo zadań / wierszyków itd. Ma niestety ( dla mnie :)) angielski w szkole 5 razy w tygodniu a niemiecki 3 razy wiec było tego trochę :( No i ja z niemieckiego to ni w ząb nie jestem w stanie jej pomoc wiec trzeba było zorganizować korki żeby ktoś przynajmniej poprawnie uczył jej tych słówek i wierszyków :(
    O rany to faktycznie dużo tych lekcji z języków. Rozumiem, że chodzi do prywatnej szkoły? Bo mój Młody do państwowej i mają jeden język obcy 2 razy w tygodniu

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dziewczyny, przewinął się wczoraj temat poduszek motylków, że nie nadają się dla noworodków. Od kiedy można je w takim razie stosować?
    W sumie, to można od początku, Tylko trzeba zwrócić uwagę na kształt, bo te dla noworodków są inaczej profilowane niż te standardowe motylki. Te dla noworodków mają specjalne wgłębienia

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady współczuję :-( teraz już będzie tylko lepiej

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Widać różnicę??
    23 tc i 10+4- a już wtedy mówiłam że jestem gruba :P hahaha :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/263a98cb8323.jpg

Jakoś od tego 20 tygodnia czas szybko leci- 21 września zaczynam szkołę rodzenia- już się nie mogę doczekać :D :D :D :D
    Widać. Moim zdaniem zdecydowanie ładniej wyglądasz kilka kg więcej, bardziej kobieco :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek dla noworodków
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2ffca2e688.jpg

Jak pisałam wcześniej o tych motylkach, to oczywiście miałam na myśli te standardowe, dlatego napisałam o niemowlaczkach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d454b978a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :) Muszę się Wam trochę pożalić. Mam okropne twardnienia brzucha od kilku dni. W nocy to przy każdym ruchu praktycznie brzuch jak skała. Rozmawiałam właśnie z moją lekarką przez telefon...zwiększyła mi dawkę magnezu do 5 dziennie + 3 nospy. W piątek idę do niej sprawdzić jak się ma szyjka i już mnie wystraszyła, że jeśli się okaże, że się skraca to weźmie mnie do szpitala żeby podać sterydy dla dziecka na płuca. Boję się strasznie, wizja przedwczesnego porodu jest okropna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście przynajmniej do piątku bezwzględne leżenie.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Motylek dla noworodków
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2ffca2e688.jpg

Jak pisałam wcześniej o tych motylkach, to oczywiście miałam na myśli te standardowe, dlatego napisałam o niemowlaczkach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d454b978a8.jpg

Dzięki, teraz widzę różnicę. Czyli chodzi po prostu o wgłębienie jak w tych jajowatych i okrągłych.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dzięki, teraz widzę różnicę. Czyli chodzi po prostu o wgłębienie jak w tych jajowatych i okrągłych.
    Tak. Ważne jest wgłębienie, bo główka noworodka musi leżeć na plaskim.

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Widać. Moim zdaniem zdecydowanie ładniej wyglądasz kilka kg więcej, bardziej kobieco :-)

Dziękuję :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene-trzymam kciuki. Będzie dobrze. Tylko się nie stresuj za bardzo. Ja Zauważyłam, że stres u mnie powoduje delikatne skurcze, więc spokojnie leż i odpoczywaj. W końcu wszystkie mamy urodzic nie wcześniej jak w 38tyg

salenne lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No i oczywiście przynajmniej do piątku bezwzględne leżenie.

A no spa cos ci pomaga? Ja zauwaxylam ze wieksza ilosc luteiny bardziej na mnie dziala w tych skurczach. Trzymam mocno kciuki, wiem co przechodzisz. Czytam.sporo historii i widze ze nawet jak cos sie dzieje,.to dziewczyny te ciaze donosza i dzieci sa zdrowe, wiec tego sie trzymajmy.

A moj lekarz na urlopie jak na zlosc, w srode ide do bardzo polecanego profesora na konsultacje tez ze skurczamk, zobacze co mi powie...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A no spa cos ci pomaga? Ja zauwaxylam ze wieksza ilosc luteiny bardziej na mnie dziala w tych skurczach. Trzymam mocno kciuki, wiem co przechodzisz. Czytam.sporo historii i widze ze nawet jak cos sie dzieje,.to dziewczyny te ciaze donosza i dzieci sa zdrowe, wiec tego sie trzymajmy.

A moj lekarz na urlopie jak na zlosc, w srode ide do bardzo polecanego profesora na konsultacje tez ze skurczamk, zobacze co mi powie...

No spa pomaga tak sobie ale do tej pory brałam ją tylko doraźnie. Teraz mam brać na stałe 3 dziennie więc może to pomoże więcej. Aczkolwiek wszystko wskazuje na to, że łóżko pewnie czeka mnie do końca ciąży. Mogę leżeć, byle Antosia siedziała w brzuszku jak najdłużej.

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ