Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
salenne, małysmoku, trzymajcie się!
ja tylko raz miałam akcję z twardym brzuchem, już dawno, też leżałam prawie tydzień, wszystko przeszło; od tamtej pory nie planuję zbyt dużo na raz, a jak tylko coś mnie pobolewa, choćby lekko, porzucam to, co robię i idę się położyć (raz utknęłam ponad na godzinę na spacerze w lasku), rewiduję plany na najbliższy czas; nie ma co ryzykować;
tym bardziej, że teraz to jeszcze miesiąc-dwa i będzie naprawdę z górkiCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
salenne wrote:No spa pomaga tak sobie ale do tej pory brałam ją tylko doraźnie. Teraz mam brać na stałe 3 dziennie więc może to pomoże więcej. Aczkolwiek wszystko wskazuje na to, że łóżko pewnie czeka mnie do końca ciąży. Mogę leżeć, byle Antosia siedziała w brzuszku jak najdłużej.
Sprobuj lezec z poduszka ppd pupa i nogami wyzej, to odciaza szyjke. Ewentualnie lewy bok z poducha miedzy nogami. Ja tak czesto leze. Mi lekarz kazal tez zapisywac te skurcze, zeby potem widziec ile bylo danego dnia, jak czesto, czy sa jakies pory stale, albo co je nasila. Ja zauwazylam ze u mnie np najgorzej jest wieczorem, albo jak mam pelny pecherz, albo za przeprpszeniem gazy, albo jak sie objem za mocno...moze tez sprobuj poobserwowac moze cos mozesz wykluczycLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnymalysmoku, dziękuję za rady. Spróbuję się poobserwować, wtedy też lekarce będę mogła więcej powiedzieć. Wiem tylko, że często tak mam, że leżę i po prostu nagle skurcz...bez wyraźnych przyczyn. No i moją gin trochę zaniepokoiło to, że w nocy mam je tak często bo przy niemal każdym ruchu. No ale musimy jakoś dać temu radę
Maluszki nam to potem wynagrodzą
-
Musimy sie trzymac i wierzyc ze bedzie dobrze. Ja sie ciesze juz z kazdego dnia jak malutka jest w brzuszku, bo to na wage zlota.
Tez mialam taka noc, ale luteina na tyle pomogla ze w miare juz spie. U mnie t3z jwst tak ze lapie mnie jak leze. Chociaz np jak mala sie ulozy nisko i sporo kopie to jest jakby gorzej. Jsk kopie na wysokosci pepka albo z boku to brzuch sie mniej spina.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Zastanawiam się jak się odczuwa takie skurcze, bo ja mam czasem takie wręcz naprężenie brzucha. Wydaje mi się jakby zaraz miał pęknąć, ale bardziej utożsamiałam to z samym rozciąganiem się skóry i rośnięciem. Bo na prawdę czasami czuje jak ten brzuch się powiększa, a może właśnie to są te skurcze?
Ale konsekwencji tego nie mam żadnych, szyjka długa. Normalnie chodzę do pracy. Magnez biorę regularnie, nospę doraźnie. Myślę,że jakby było to coś niepokojącego to w jakiś szczególny sposób bym to odczuwała? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:O rany to faktycznie dużo tych lekcji z języków. Rozumiem, że chodzi do prywatnej szkoły? Bo mój Młody do państwowej i mają jeden język obcy 2 razy w tygodniuhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was bierze Euthyrox i Tardyferon? Jak je przyjmujecie, jeżeli oba trzeba brać na czczo i nie można ich łączyć ze sobą?
Dotychczas brałam tylko Euthyrox, ale mam już za słaba morfologię i muszę dodać żelazo.
Co do twardego brzucha to miałam bardzo ciężki okres w 15-18 tc. Prawie trzy tygodnie leżałam, w tym kilka dni plackiem. Brałam Magne B6 3x2, Nospę 3x1 i Scopolan 3x1, potem te 2 ostatnie już tylko doraźnie. Uspokoiłam się kiedy po 2 tygodniach lekarz stwierdził że z szyjką jest ok. Teraz te twardnienia zdarzają się rzadziej, choć jestem nadal na nie wyczulona i wiem że muszę uważać. -
Ja dostałam na razie z tego względu Ferrum Lek, którego nie trzeba brać na czczo, więc póki co problemu nie mam. Ale mam dwa nie zaczęte opakowania Tardyferonu i nie chciałabym ich wyrzucać, wolę wykorzystać.
Może zagadnę o to lekarza na następnej wizycie. -
Smoku i salenne życzę Wam aby dolegliwości poszły sobie precz!!! Zdrówka dziewczyny i myśleć pozytywnie proszę.
A ja na cito muszę poszukać endokrynologa. Zrobiłam na własną rękę zestaw badań i sobie wyszukałammam ft4 poniżej normy. Jutro mam wizytę u ginekologa to moźe mi kogoś poleci.
-
Aqu wrote:Ja dostałam na razie z tego względu Ferrum Lek, którego nie trzeba brać na czczo, więc póki co problemu nie mam. Ale mam dwa nie zaczęte opakowania Tardyferonu i nie chciałabym ich wyrzucać, wolę wykorzystać.
Może zagadnę o to lekarza na następnej wizycie.
Wstajesz w nocy na siusianie? Wtedy możesz wziąć euthyrox A przed śniadaniem tardyferon.
Wiele z nas tak robi. -
nick nieaktualny
-
Wczoraj cały dzień nie działało. ; (
W czwartek idę najprawdopodobniej powtórzyć drinka, aż mnie telepie na myśl o tym. Wczoraj wieczorem dosc mocno bolał mnie brzuch jak na okres. Takie sięgnięcie na dole i kłucie w pachwinach.
Ciekawa jestem jak tam moja mala..A zobaczę ją dopiero za 2 tygodnie i jeden dzień ją zobaczę. Wczoraj była jakoś tak mało ruchliwa...
Miłego dnia Kochane -
nick nieaktualny
-
Tak dziś źle spalam, niewygodniw, brzuch mi ciąży... później to ja chyba wcale nie będę spała.
Pytanie do kociar które śpią z kotem, nie boicie się, że będzie włazić do łóżeczka? Albo, że bedzie łazić po dziecku? Czy kot dostanie zakaz wstępu do sypialni? -
nick nieaktualnyMój będzie miał zakaz, bo na pewno będzie wlazil. Moja siostra jak przyjechała ze swoim siostrzeńcem na noc, to się oby dwa pakowaly do łóżeczka. Do wozka też się pakowaly. Ale na szczęście do koszyka. Ale do łóżeczka już bym się bała.wiec u nas sypialnia będzie zamknięta.