X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To pewnie liczą od kończonego tygodnia, czyli 27t0d. Ja już sama nie wiem. Gubię się w tym, dlatego ja już nie liczę tych trymestrów, miesięcy, tylko tygodnie. Lekarz mi mówił,że 3 trymestr zaczyna się w 28tyg. Ja tylko wiem,że 10 września zostanie mi dokładnie 3 miesiące do porodu

U mnie 8.09 :) Czyli przy skończonym 27 tygodniu jest 28+0 i wtedy by 3. się zaczynał, to jeszcze niecałe 1,5 tygodnia by mi zostało. Też mi się to plącze to wszystko.
    Mój to w ogóle od początku wpisał na wszelki wypadek 2 dni zapasu, czyli 10.12, mimo że wg OM i USG jest 8 i zawsze mi wpisuje tydzień do tyłu w karcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:26

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przed chwilą nagrać, jak mój brzdąc harcuje po brzuchu, ale chyba nie lubi być filmowany, bo co włączam kamerkę,to on przestaje. Wstydliwe jakieś dziecko. Mam nadzieję,że mu to minie ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6578aa9c6551.jpg

I przewijak dla naszego księcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e280dca613f7.jpg

Zostało mi jeszcze kupić pościel. Ale ja kupię w Polsce. Wybrana już mam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc06fe57744e.jpg

Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie 8.09 :) Czyli przy skończonym 27 tygodniu jest 28+0 i wtedy by 3. się zaczynał, to jeszcze niecałe 1,5 tygodnia by mi zostało. Też mi się to plącze to wszystko.
    Mój to w ogóle od początku wpisał na wszelki wypadek 2 dni zapasu, czyli 10.12, mimo że wg OM i USG jest 8 i zawsze mi wpisuje tydzień do tyłu w karcie.
    Zleci szybciutko te 1,5 tyg, a potem to już z górki. Mam wrażenie,że te 3 mce to zlecą bardzo szybko. Już mi ciąża nabiera rozpędu. Najdłużej się ciągnęła do 14 tyg

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko śliczne, zwłaszcza te gwiazdki z boku <3

emikey lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey, śliczne łóżeczko :) My w sobotę dokupiliśmy do naszego materac i przewijak w gwiazdki (dla naszej gwiazdeczki haha :) ).

emikey lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci szybciutko te 1,5 tyg, a potem to już z górki. Mam wrażenie,że te 3 mce to zlecą bardzo szybko. Już mi ciąża nabiera rozpędu. Najdłużej się ciągnęła do 14 tyg

Mnie od początku za szybko mija. Ciężko uwierzyć, że tak mało czasu zostało.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na wypłatę z zusu i zamawiam takie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7876f06cdac1.jpg

u nas proste, ale z kasą krucho i nie ma z czym poszaleć. Najważniejszy i tak materac,żeby nam sie dziecko wysypiało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:54

salenne, nataliamonika, emikey, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ochraniacze do łóżeczka są mega ważne? Z tego co pamiętam u brata to najpierw blokowaly widok dziecka jak leżało się w łóżku i chciało się tylko zerknąć czy małe się nie rozkopalo itd, a potem jak dziecko sie juz wiercilo to ściągalo sobie na głowę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki wybieracie materacyk dla malców ?
    Sama pianka czy te gryka/kokos.
    Szukam czegoś ale jest tego tyle że sama już nie wiem..
    W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ?

Lady Savage lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego siostrzeńca sie sprawdzało,bo on się wiercił w trakcie spania (tak po 2 mcu) i często nożki lądowały mu między szczebelkami. Ale np. moje siostrzenice wychowały się w najprostszym szczebelkowym łózeczku bez ochraniacza i było wszystko dobrze. My mamy ochraniacz, moja siostra nam oddała, bo jej syn już ma 9mcy i już ochraniacz się nie sprawdza. Zobaczymy jak będzie, jak się mały urodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ?
    ja mam na razie wybrany lateks plus pianka. Ja wybrałam srednio-twardy. Tzn z jednej strony jest srednio-twardy, a z drugiej twardy.Ale gadałam z moją siostrą, która ma grykę-kokos i wcale jej się robaki nie zalęgły. A jej syn ma już 9mcy i cały czas śpi na tym materacyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest bardzo mało nie są potrzebne bo dziecko sie nie "rzuca" wrecz przeszkadzają nie zaleca sie zakładanie ich na początku
    potem tak bo dziecko często nóżki wkłada w szczebelki

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:

Ja kupiłam piankowy z usztywnianymi bokami (jak dziecko zacznie wstawać to się nie będzie zapadać). Pianka jest ok ale musi być naprawdę dobrej jakości. Podobno fajne są też materace lateksowe. Gryka kokos u mnie odpada przez te historie z robalami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje pianke Z kuba się sprawdził :)

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego siostrzeńca sie sprawdzało,bo on się wiercił w trakcie spania (tak po 2 mcu) i często nożki lądowały mu między szczebelkami. Ale np. moje siostrzenice wychowały się w najprostszym szczebelkowym łózeczku bez ochraniacza i było wszystko dobrze. My mamy ochraniacz, moja siostra nam oddała, bo jej syn już ma 9mcy i już ochraniacz się nie sprawdza. Zobaczymy jak będzie, jak się mały urodzi

Ja planuję kupić taki do połowy łóżeczka.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak jest bardzo mało nie są potrzebne bo dziecko sie nie "rzuca" wrecz przeszkadzają nie zaleca sie zakładanie ich na początku
    potem tak bo dziecko często nóżki wkłada w szczebelki
    Ale ochraniacze są raczej przy główce niż nóżkach. To i tak nogę między szczebelki wsadzi jak będzie się wiercić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra miała taki do połowy łóżeczka. Ale malutki takie piruety,ze jego nóżki potrafiły lądować przy szcebelkach. Pamiętam,ze jak miał już 6mcy, to wypychał nóżkami ten ochraniacz i w końcu ona kupiła mu takie poduchy. Ale on wiercipietka jest. Siostra kładła syna wzdłuż łóżeczka, a on i tak się przekręcił wszerz.

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale ochraniacze są raczej przy główce niż nóżkach. To i tak nogę między szczebelki wsadzi jak będzie się wiercić.

Takie na całą długość też można dostać i widziałam jeszcze modułowe, w kawałkach, wtedy sama ustawiasz gdzie chcesz przyczepić. Znalazłam nawet jeden fantastyczny, ale nawet do połowy łóżeczka wychodzi bardzo drogo
    http://www.babymeble.pl/pictures/studiokit-mantinel-rl-llov--.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ochraniacze są różńe :) ja mialam uKuby na całe łóżeczko bo on sie wiercil po całym tu noge włożyl tu reke masakra. Do dzisiaj sie tak rzuca w łóżku dlatego ma z barierkami :P

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ