Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:To pewnie liczą od kończonego tygodnia, czyli 27t0d. Ja już sama nie wiem. Gubię się w tym, dlatego ja już nie liczę tych trymestrów, miesięcy, tylko tygodnie. Lekarz mi mówił,że 3 trymestr zaczyna się w 28tyg. Ja tylko wiem,że 10 września zostanie mi dokładnie 3 miesiące do porodu
U mnie 8.09Czyli przy skończonym 27 tygodniu jest 28+0 i wtedy by 3. się zaczynał, to jeszcze niecałe 1,5 tygodnia by mi zostało. Też mi się to plącze to wszystko.
Mój to w ogóle od początku wpisał na wszelki wypadek 2 dni zapasu, czyli 10.12, mimo że wg OM i USG jest 8 i zawsze mi wpisuje tydzień do tyłu w karcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:26
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6578aa9c6551.jpg
I przewijak dla naszego księcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e280dca613f7.jpg
Zostało mi jeszcze kupić pościel. Ale ja kupię w Polsce. Wybrana już mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc06fe57744e.jpgSzczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:U mnie 8.09
Czyli przy skończonym 27 tygodniu jest 28+0 i wtedy by 3. się zaczynał, to jeszcze niecałe 1,5 tygodnia by mi zostało. Też mi się to plącze to wszystko.
Mój to w ogóle od początku wpisał na wszelki wypadek 2 dni zapasu, czyli 10.12, mimo że wg OM i USG jest 8 i zawsze mi wpisuje tydzień do tyłu w karcie. -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Zleci szybciutko te 1,5 tyg, a potem to już z górki. Mam wrażenie,że te 3 mce to zlecą bardzo szybko. Już mi ciąża nabiera rozpędu. Najdłużej się ciągnęła do 14 tyg
Mnie od początku za szybko mija. Ciężko uwierzyć, że tak mało czasu zostało.Gaja
nick nieaktualnya ja czekam na wypłatę z zusu i zamawiam takie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7876f06cdac1.jpg
u nas proste, ale z kasą krucho i nie ma z czym poszaleć. Najważniejszy i tak materac,żeby nam sie dziecko wysypiałoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:54
salenne, nataliamonika, emikey, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Czy ochraniacze do łóżeczka są mega ważne? Z tego co pamiętam u brata to najpierw blokowaly widok dziecka jak leżało się w łóżku i chciało się tylko zerknąć czy małe się nie rozkopalo itd, a potem jak dziecko sie juz wiercilo to ściągalo sobie na głowę.
-
Jaki wybieracie materacyk dla malców ?
Sama pianka czy te gryka/kokos.
Szukam czegoś ale jest tego tyle że sama już nie wiem..
W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ?Lady Savage lubi tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyu mojego siostrzeńca sie sprawdzało,bo on się wiercił w trakcie spania (tak po 2 mcu) i często nożki lądowały mu między szczebelkami. Ale np. moje siostrzenice wychowały się w najprostszym szczebelkowym łózeczku bez ochraniacza i było wszystko dobrze. My mamy ochraniacz, moja siostra nam oddała, bo jej syn już ma 9mcy i już ochraniacz się nie sprawdza. Zobaczymy jak będzie, jak się mały urodzi
-
nick nieaktualnyomii wrote:Jaki wybieracie materacyk dla malców ?
W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 11:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyomii wrote:Jaki wybieracie materacyk dla malców ?
W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ?
Ja kupiłam piankowy z usztywnianymi bokami (jak dziecko zacznie wstawać to się nie będzie zapadać). Pianka jest ok ale musi być naprawdę dobrej jakości. Podobno fajne są też materace lateksowe. Gryka kokos u mnie odpada przez te historie z robalami. -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:u mojego siostrzeńca sie sprawdzało,bo on się wiercił w trakcie spania (tak po 2 mcu) i często nożki lądowały mu między szczebelkami. Ale np. moje siostrzenice wychowały się w najprostszym szczebelkowym łózeczku bez ochraniacza i było wszystko dobrze. My mamy ochraniacz, moja siostra nam oddała, bo jej syn już ma 9mcy i już ochraniacz się nie sprawdza. Zobaczymy jak będzie, jak się mały urodzi
Ja planuję kupić taki do połowy łóżeczka.Gaja
Amus87 wrote:jak jest bardzo mało nie są potrzebne bo dziecko sie nie "rzuca" wrecz przeszkadzają nie zaleca sie zakładanie ich na początku
potem tak bo dziecko często nóżki wkłada w szczebelki -
nick nieaktualnysiostra miała taki do połowy łóżeczka. Ale malutki takie piruety,ze jego nóżki potrafiły lądować przy szcebelkach. Pamiętam,ze jak miał już 6mcy, to wypychał nóżkami ten ochraniacz i w końcu ona kupiła mu takie poduchy. Ale on wiercipietka jest. Siostra kładła syna wzdłuż łóżeczka, a on i tak się przekręcił wszerz.
-
emikey wrote:Ale ochraniacze są raczej przy główce niż nóżkach. To i tak nogę między szczebelki wsadzi jak będzie się wiercić.
Takie na całą długość też można dostać i widziałam jeszcze modułowe, w kawałkach, wtedy sama ustawiasz gdzie chcesz przyczepić. Znalazłam nawet jeden fantastyczny, ale nawet do połowy łóżeczka wychodzi bardzo drogo
http://www.babymeble.pl/pictures/studiokit-mantinel-rl-llov--.jpgGaja
nick nieaktualny