X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka ale napisz konkretnie ile masz tsh bo jak masz ponizej 1 watpie ze ci da leki. Tsh powinno oscylowac kolo 1-1, w ciazy a do 2,5 poza nia. Norma do 4 cos jest z kosmosu tak mi kazdy endo mowi.

Sa dwie szkoly endo. Jedna zwraca uwage na tsh druga na ft4. Mnie w tamtej ciazy prowadzil endo w kraku i go tsh nie obchodzilo potem sie przeprowadzilam i endo mial w nosie ft4 wazns bylo tsh :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde 8 lat i nadal tak sie rzuca ?? :D hehe to z kuba bede miala podobnie bo on masakrycznie :p tez w tym roku zlecial na wakacjach z lozka ale mu naukldalam pod lozkiem poduszki to mial miekkie lądowaniw :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Hej dzieczyny: wieści z Karowej ze szkolenia dla cukrzyków: wywiad lekarski, pomiar ciśnienia, KTG, pobrali próbkę na posiew. 15 min monologu dietetyczki z radami typu unikać białej mąki, 10 min opowiadań jak sobie mierzyć cukier- wgrupie Ok 10 osób. Czekam na wypis i receptę na paski. Podsumowując: formalność.
    Miałam zacytować, a tu mi telefon szwankuje albo strona belly, bo nie mogłam kliknąć cytuje,ale lubię to aż dwa razy kliknęłam sie, mimo że tylko przeżywałam palcem po telefonie :/
    Wracajac do wiadomości. To szału wiedze nie było. Nie dowiedziałaś sid niczego, czego pewnie byś nie wiedziała.

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, dobrnelam do końca, mój maluch ma dzisiaj leniwy dzień, lubi mnie do zawału doprowadzać ;)
    Co do materacykow to chyba kupię pianka-lateks. Wczoraj kupilam wanienke. Ochraniacze na lozeczko planuję kupić takie poduchy ;) tylko jeszcze lozeczka nie wybrałam.
    Nataliamonika mogłabyś podesłać mi stronkę , z której zamawialas łóżeczko? Spodobalo mi się, ale nigdzie nie mogę go znaleźć, a nie pamietam na której stronie link podawalas ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh u mnie to 3,500 przy normie 0,270-4,200, a ft3 3,02 przy normie 2,00-4,40. Także leki raczej włączą

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to masz spore tsh.
    Kiedy mialas wczesniej robione tsh?? Wazne jakiw bylyly tarczycowe w 1 trym.

Zurek zjadlam mala szaleje :D

Jwszcze 3 dni pracy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 15:04

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że ja nie miałam oznaczanych tych parametrów w 1 trym

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze gdybys miala w 1 trym 3,5 bez lekow to teraz bys mila raz tyle :) ale nie rozumiem czemu dr nie zalecal teraz tsh jest badaniem podstawowym jak dobrze pamietam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwne, bo przecież każdej ciężarnej badają min Tsh w ciąży, nie ważne czy choruje,czy nie choruje na tarczyce.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaraz się go zapytam czemu, wchodzę za chwilę do gabinetu, Wyciągnęłam dzisiaj zestaw badań które miałam robione z Adasiem w ciąży i wówczas tarczycowe miałam oznaczane kilkukrotnie

dhpclr4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jestem szczęśliwa! Właśnie wróciłam z echo serca, które miałam u dr Włoch - jednego z 3 najlepszych kardiologów prenatalnych i dziecięcych w Polsce (obok dr Respondek i Dangel), więc teraz ufam na 200%, że wszystko jest ok! Pani doktor nie doszukała się niczego niepokojącego. Serce zbudowane prawidłowo, nie ma w nim również żadnych zmian, które wskazywałyby na to, że wcześniej występowała jakakolwiek tachykardia. No i oczywiście na wstępie już powiedziała, że przeanalizowała moje wyniki z badań prenatalnych i połówkowych i tam żadnej tachykardii nie było, tylko tętno prawidłowe, ale wyższych wartości. Bo oczywiście granicą nie jest cholerne 160/min tylko 180/min. Mówi, że spotyka dużo dzieci, które mają wyższe tętna i jest to normalne. Tak samo jak tętna niższe. Przepływy we wszystkich narządach również dokładnie zbadane i prawidłowe. Łożysko i pępowina też wydolne krążeniowo, ładnie ukrwione i tym samym dzidzia jest dobrze odżywiana. No wszystko ogólnie super, dziewczynki!!!!!!!!! Mała waży 550 gr, wychodzi 4 dni młodsza, ale proporcjonalna i lekarka też powiedziała, że nawet 2 tygodniowe odstępstwa od terminu są na tym etapie normalne, bo teraz już każde dziecko rośnie po swojemu. Powiedziała, żebyśmy w końcu zaczęli cieszyć się ciążą.

Stwierdzam, że w ramach rekompensaty po ostatnich stresach, dzisiaj mi i mojej córce należy się jedzonko z mcdonalna - fryty i hamburger :P

A to mój brzuszek dzisiejszy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1e85b5e7758.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:11

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Jacqueline, Lady Savage, emikey, k878, [m]alina, ara, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Opolanka. To czas sie cieszyć ciążą. Smacznego i oby McDonald wyszedł córci na dobre ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, pierwszy raz wrzuciłam zdjęcie na forum, korzystając z ostatnich podpowiedzi Szczęśliwej mamusi :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na echo 4go, ale myślę,ze będzie to tylko formalność. Choć się ukrywam,ze pewnie odetchnę z ulga już po :D

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, na pewno to będzie tylko formalność, przecież przepływy miałaś ostatnio prawidłowe. Ale zawsze to fajnie zobaczyć dodatkowo dzidzię :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakieś strasznego pecha w tej ciąży :( masakra, właśnie dzwoniła do mnie babka z rejestracji, że jutro odwołana wizyta (znowu) u ginekologa ;/ a ja mam do dziś l-4, znowu muszę latać jutro i załatwiać jakieś "lewe" l-4 na szybko :( już mam dosyć, bo co miesiąc coś, poszłam w zeszłym tyg do innej ginekolog w tj samej przychodni, to dostałam zjebę ;/ że raz tu raz tam chodzę ;/ zasuregowała mi że mam sie zdecydować w końcu gdzie chodzę, a co to moja wina że jak nie jednej, to drugiej nie ma :(, a juz nie mam siły szukać nowego ginekologa :(. Nie mam na nic siły ;/ przez takie chore widzimisie lekarki, brakuje mi w zeszłym miesiącu jednego dnia na l-4, teraz znowu coś ;/, denerwuje mnie takie podejscie do pacjenta. Jestem bezsilna. Co miesiac mam l-4 od innego lekarza, w Zusie to chyba za głowę łapią, jeszcze kurna ktoś do mnie przylezie bo sobie pomyśla ze niezła kombinatorka ze mnie ;/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:32

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Tsh u mnie to 3,500 przy normie 0,270-4,200, a ft3 3,02 przy normie 2,00-4,40. Także leki raczej włączą

oj to wysoko masz, ja wczoraj zrobiłam TSH i mam 1.53, chociaż jedno mi nie rośnie i te 50 eutyrox starcza, bo insulinę już 13 j biorę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady L4 można wystawić na pewno do 2 dni w tył a może i 3 dni nie pamiętam. Musisz sobie sprawdzić. Ja miałam taki jeden przypadek na początku ciąży.
    Kiedy masz kolejną wizytę?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-a powiedzieli Ci kiedy tą Twoja lekarka przyjdzie?
    Ja to ze swoim lekarzem nie ma problemów. Nawet jak go nie być, to szybko organizują inny dzień i już mam ustalona wizytę. Nie poważni ludzie w tej przychodni. W końcu to wizyta połoznicza, a nie zwykłą ginekologiczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Szczęśliwa, na pewno to będzie tylko formalność, przecież przepływy miałaś ostatnio prawidłowe. Ale zawsze to fajnie zobaczyć dodatkowo dzidzię :)
    Oj tak. Ciekawa jestem ile przez półtora tygodnia mój Robaczek podrósnie :) No i zawsze zostanie mi krócej do wizyty u mojego doktorka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:45

‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ