Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka ale napisz konkretnie ile masz tsh bo jak masz ponizej 1 watpie ze ci da leki. Tsh powinno oscylowac kolo 1-1, w ciazy a do 2,5 poza nia. Norma do 4 cos jest z kosmosu tak mi kazdy endo mowi.

Sa dwie szkoly endo. Jedna zwraca uwage na tsh druga na ft4. Mnie w tamtej ciazy prowadzil endo w kraku i go tsh nie obchodzilo potem sie przeprowadzilam i endo mial w nosie ft4 wazns bylo tsh :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde 8 lat i nadal tak sie rzuca ?? :D hehe to z kuba bede miala podobnie bo on masakrycznie :p tez w tym roku zlecial na wakacjach z lozka ale mu naukldalam pod lozkiem poduszki to mial miekkie lądowaniw :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Hej dzieczyny: wieści z Karowej ze szkolenia dla cukrzyków: wywiad lekarski, pomiar ciśnienia, KTG, pobrali próbkę na posiew. 15 min monologu dietetyczki z radami typu unikać białej mąki, 10 min opowiadań jak sobie mierzyć cukier- wgrupie Ok 10 osób. Czekam na wypis i receptę na paski. Podsumowując: formalność.
    Miałam zacytować, a tu mi telefon szwankuje albo strona belly, bo nie mogłam kliknąć cytuje,ale lubię to aż dwa razy kliknęłam sie, mimo że tylko przeżywałam palcem po telefonie :/
    Wracajac do wiadomości. To szału wiedze nie było. Nie dowiedziałaś sid niczego, czego pewnie byś nie wiedziała.

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, dobrnelam do końca, mój maluch ma dzisiaj leniwy dzień, lubi mnie do zawału doprowadzać ;)
    Co do materacykow to chyba kupię pianka-lateks. Wczoraj kupilam wanienke. Ochraniacze na lozeczko planuję kupić takie poduchy ;) tylko jeszcze lozeczka nie wybrałam.
    Nataliamonika mogłabyś podesłać mi stronkę , z której zamawialas łóżeczko? Spodobalo mi się, ale nigdzie nie mogę go znaleźć, a nie pamietam na której stronie link podawalas ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh u mnie to 3,500 przy normie 0,270-4,200, a ft3 3,02 przy normie 2,00-4,40. Także leki raczej włączą

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to masz spore tsh.
    Kiedy mialas wczesniej robione tsh?? Wazne jakiw bylyly tarczycowe w 1 trym.

Zurek zjadlam mala szaleje :D

Jwszcze 3 dni pracy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 15:04

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że ja nie miałam oznaczanych tych parametrów w 1 trym

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze gdybys miala w 1 trym 3,5 bez lekow to teraz bys mila raz tyle :) ale nie rozumiem czemu dr nie zalecal teraz tsh jest badaniem podstawowym jak dobrze pamietam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwne, bo przecież każdej ciężarnej badają min Tsh w ciąży, nie ważne czy choruje,czy nie choruje na tarczyce.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaraz się go zapytam czemu, wchodzę za chwilę do gabinetu, Wyciągnęłam dzisiaj zestaw badań które miałam robione z Adasiem w ciąży i wówczas tarczycowe miałam oznaczane kilkukrotnie

dhpclr4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jestem szczęśliwa! Właśnie wróciłam z echo serca, które miałam u dr Włoch - jednego z 3 najlepszych kardiologów prenatalnych i dziecięcych w Polsce (obok dr Respondek i Dangel), więc teraz ufam na 200%, że wszystko jest ok! Pani doktor nie doszukała się niczego niepokojącego. Serce zbudowane prawidłowo, nie ma w nim również żadnych zmian, które wskazywałyby na to, że wcześniej występowała jakakolwiek tachykardia. No i oczywiście na wstępie już powiedziała, że przeanalizowała moje wyniki z badań prenatalnych i połówkowych i tam żadnej tachykardii nie było, tylko tętno prawidłowe, ale wyższych wartości. Bo oczywiście granicą nie jest cholerne 160/min tylko 180/min. Mówi, że spotyka dużo dzieci, które mają wyższe tętna i jest to normalne. Tak samo jak tętna niższe. Przepływy we wszystkich narządach również dokładnie zbadane i prawidłowe. Łożysko i pępowina też wydolne krążeniowo, ładnie ukrwione i tym samym dzidzia jest dobrze odżywiana. No wszystko ogólnie super, dziewczynki!!!!!!!!! Mała waży 550 gr, wychodzi 4 dni młodsza, ale proporcjonalna i lekarka też powiedziała, że nawet 2 tygodniowe odstępstwa od terminu są na tym etapie normalne, bo teraz już każde dziecko rośnie po swojemu. Powiedziała, żebyśmy w końcu zaczęli cieszyć się ciążą.

Stwierdzam, że w ramach rekompensaty po ostatnich stresach, dzisiaj mi i mojej córce należy się jedzonko z mcdonalna - fryty i hamburger :P

A to mój brzuszek dzisiejszy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1e85b5e7758.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:11

nick nieaktualny, Aztoria, Jacqueline, Lady Savage, emikey, k878, [m]alina, ara, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Opolanka. To czas sie cieszyć ciążą. Smacznego i oby McDonald wyszedł córci na dobre ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, pierwszy raz wrzuciłam zdjęcie na forum, korzystając z ostatnich podpowiedzi Szczęśliwej mamusi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na echo 4go, ale myślę,ze będzie to tylko formalność. Choć się ukrywam,ze pewnie odetchnę z ulga już po :D

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, na pewno to będzie tylko formalność, przecież przepływy miałaś ostatnio prawidłowe. Ale zawsze to fajnie zobaczyć dodatkowo dzidzię :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakieś strasznego pecha w tej ciąży :( masakra, właśnie dzwoniła do mnie babka z rejestracji, że jutro odwołana wizyta (znowu) u ginekologa ;/ a ja mam do dziś l-4, znowu muszę latać jutro i załatwiać jakieś "lewe" l-4 na szybko :( już mam dosyć, bo co miesiąc coś, poszłam w zeszłym tyg do innej ginekolog w tj samej przychodni, to dostałam zjebę ;/ że raz tu raz tam chodzę ;/ zasuregowała mi że mam sie zdecydować w końcu gdzie chodzę, a co to moja wina że jak nie jednej, to drugiej nie ma :(, a juz nie mam siły szukać nowego ginekologa :(. Nie mam na nic siły ;/ przez takie chore widzimisie lekarki, brakuje mi w zeszłym miesiącu jednego dnia na l-4, teraz znowu coś ;/, denerwuje mnie takie podejscie do pacjenta. Jestem bezsilna. Co miesiac mam l-4 od innego lekarza, w Zusie to chyba za głowę łapią, jeszcze kurna ktoś do mnie przylezie bo sobie pomyśla ze niezła kombinatorka ze mnie ;/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:32

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Tsh u mnie to 3,500 przy normie 0,270-4,200, a ft3 3,02 przy normie 2,00-4,40. Także leki raczej włączą

oj to wysoko masz, ja wczoraj zrobiłam TSH i mam 1.53, chociaż jedno mi nie rośnie i te 50 eutyrox starcza, bo insulinę już 13 j biorę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady L4 można wystawić na pewno do 2 dni w tył a może i 3 dni nie pamiętam. Musisz sobie sprawdzić. Ja miałam taki jeden przypadek na początku ciąży.
    Kiedy masz kolejną wizytę?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-a powiedzieli Ci kiedy tą Twoja lekarka przyjdzie?
    Ja to ze swoim lekarzem nie ma problemów. Nawet jak go nie być, to szybko organizują inny dzień i już mam ustalona wizytę. Nie poważni ludzie w tej przychodni. W końcu to wizyta połoznicza, a nie zwykłą ginekologiczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Szczęśliwa, na pewno to będzie tylko formalność, przecież przepływy miałaś ostatnio prawidłowe. Ale zawsze to fajnie zobaczyć dodatkowo dzidzię :)
    Oj tak. Ciekawa jestem ile przez półtora tygodnia mój Robaczek podrósnie :) No i zawsze zostanie mi krócej do wizyty u mojego doktorka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:45

‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ