Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIruletka ale napisz konkretnie ile masz tsh bo jak masz ponizej 1 watpie ze ci da leki. Tsh powinno oscylowac kolo 1-1, w ciazy a do 2,5 poza nia. Norma do 4 cos jest z kosmosu tak mi kazdy endo mowi.
Sa dwie szkoly endo. Jedna zwraca uwage na tsh druga na ft4. Mnie w tamtej ciazy prowadzil endo w kraku i go tsh nie obchodzilo potem sie przeprowadzilam i endo mial w nosie ft4 wazns bylo tsh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Hej dzieczyny: wieści z Karowej ze szkolenia dla cukrzyków: wywiad lekarski, pomiar ciśnienia, KTG, pobrali próbkę na posiew. 15 min monologu dietetyczki z radami typu unikać białej mąki, 10 min opowiadań jak sobie mierzyć cukier- wgrupie Ok 10 osób. Czekam na wypis i receptę na paski. Podsumowując: formalność.
Wracajac do wiadomości. To szału wiedze nie było. Nie dowiedziałaś sid niczego, czego pewnie byś nie wiedziała. -
Hejka dziewczyny, dobrnelam do końca, mój maluch ma dzisiaj leniwy dzień, lubi mnie do zawału doprowadzać
Co do materacykow to chyba kupię pianka-lateks. Wczoraj kupilam wanienke. Ochraniacze na lozeczko planuję kupić takie poduchytylko jeszcze lozeczka nie wybrałam.
Nataliamonika mogłabyś podesłać mi stronkę , z której zamawialas łóżeczko? Spodobalo mi się, ale nigdzie nie mogę go znaleźć, a nie pamietam na której stronie link podawalasOliwierek- 22.12.2017r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jaka jestem szczęśliwa! Właśnie wróciłam z echo serca, które miałam u dr Włoch - jednego z 3 najlepszych kardiologów prenatalnych i dziecięcych w Polsce (obok dr Respondek i Dangel), więc teraz ufam na 200%, że wszystko jest ok! Pani doktor nie doszukała się niczego niepokojącego. Serce zbudowane prawidłowo, nie ma w nim również żadnych zmian, które wskazywałyby na to, że wcześniej występowała jakakolwiek tachykardia. No i oczywiście na wstępie już powiedziała, że przeanalizowała moje wyniki z badań prenatalnych i połówkowych i tam żadnej tachykardii nie było, tylko tętno prawidłowe, ale wyższych wartości. Bo oczywiście granicą nie jest cholerne 160/min tylko 180/min. Mówi, że spotyka dużo dzieci, które mają wyższe tętna i jest to normalne. Tak samo jak tętna niższe. Przepływy we wszystkich narządach również dokładnie zbadane i prawidłowe. Łożysko i pępowina też wydolne krążeniowo, ładnie ukrwione i tym samym dzidzia jest dobrze odżywiana. No wszystko ogólnie super, dziewczynki!!!!!!!!! Mała waży 550 gr, wychodzi 4 dni młodsza, ale proporcjonalna i lekarka też powiedziała, że nawet 2 tygodniowe odstępstwa od terminu są na tym etapie normalne, bo teraz już każde dziecko rośnie po swojemu. Powiedziała, żebyśmy w końcu zaczęli cieszyć się ciążą.
Stwierdzam, że w ramach rekompensaty po ostatnich stresach, dzisiaj mi i mojej córce należy się jedzonko z mcdonalna - fryty i hamburger
A to mój brzuszek dzisiejszy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1e85b5e7758.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:11
Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Jacqueline, Lady Savage, emikey, k878, [m]alina, ara, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja to mam jakieś strasznego pecha w tej ciąży
masakra, właśnie dzwoniła do mnie babka z rejestracji, że jutro odwołana wizyta (znowu) u ginekologa ;/ a ja mam do dziś l-4, znowu muszę latać jutro i załatwiać jakieś "lewe" l-4 na szybko
już mam dosyć, bo co miesiąc coś, poszłam w zeszłym tyg do innej ginekolog w tj samej przychodni, to dostałam zjebę ;/ że raz tu raz tam chodzę ;/ zasuregowała mi że mam sie zdecydować w końcu gdzie chodzę, a co to moja wina że jak nie jednej, to drugiej nie ma
, a juz nie mam siły szukać nowego ginekologa
. Nie mam na nic siły ;/ przez takie chore widzimisie lekarki, brakuje mi w zeszłym miesiącu jednego dnia na l-4, teraz znowu coś ;/, denerwuje mnie takie podejscie do pacjenta. Jestem bezsilna. Co miesiac mam l-4 od innego lekarza, w Zusie to chyba za głowę łapią, jeszcze kurna ktoś do mnie przylezie bo sobie pomyśla ze niezła kombinatorka ze mnie ;/.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:32
-
Iruletka wrote:Tsh u mnie to 3,500 przy normie 0,270-4,200, a ft3 3,02 przy normie 2,00-4,40. Także leki raczej włączą
oj to wysoko masz, ja wczoraj zrobiłam TSH i mam 1.53, chociaż jedno mi nie rośnie i te 50 eutyrox starcza, bo insulinę już 13 j biorę. -
nick nieaktualnyLady-a powiedzieli Ci kiedy tą Twoja lekarka przyjdzie?
Ja to ze swoim lekarzem nie ma problemów. Nawet jak go nie być, to szybko organizują inny dzień i już mam ustalona wizytę. Nie poważni ludzie w tej przychodni. W końcu to wizyta połoznicza, a nie zwykłą ginekologiczna -
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Szczęśliwa, na pewno to będzie tylko formalność, przecież przepływy miałaś ostatnio prawidłowe. Ale zawsze to fajnie zobaczyć dodatkowo dzidzię
No i zawsze zostanie mi krócej do wizyty u mojego doktorka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:45