Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:To pewnie liczą od kończonego tygodnia, czyli 27t0d. Ja już sama nie wiem. Gubię się w tym, dlatego ja już nie liczę tych trymestrów, miesięcy, tylko tygodnie. Lekarz mi mówił,że 3 trymestr zaczyna się w 28tyg. Ja tylko wiem,że 10 września zostanie mi dokładnie 3 miesiące do porodu
ja tak samo xD wszedzie podaje tyg, bo z tymi trymestrami i datami porodu jest tak różnie że zwariowac mozna -
Hej dzieczyny: wieści z Karowej ze szkolenia dla cukrzyków: wywiad lekarski, pomiar ciśnienia, KTG, pobrali próbkę na posiew. 15 min monologu dietetyczki z radami typu unikać białej mąki, 10 min opowiadań jak sobie mierzyć cukier- wgrupie Ok 10 osób. Czekam na wypis i receptę na paski. Podsumowując: formalność.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Czy ochraniacze do łóżeczka są mega ważne? Z tego co pamiętam u brata to najpierw blokowaly widok dziecka jak leżało się w łóżku i chciało się tylko zerknąć czy małe się nie rozkopalo itd, a potem jak dziecko sie juz wiercilo to ściągalo sobie na głowę.
-
omii wrote:Jaki wybieracie materacyk dla malców ?
Sama pianka czy te gryka/kokos.
Szukam czegoś ale jest tego tyle że sama już nie wiem..
W gryce podobno się zalęgają robaczki ale czy sama pianka będzie dobrym podparciem do spania dla takiego malucha ? Podobno ta pianka musi być twardsza, tylko jaką twardość wybrać ? -
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Ja chodzę do Jarzębskiego od kilku lat, mam niedoczynność. Chwalę go sobie, bo przy okazji oprócz tarczycy pomógł mi przy innych dolegliwościach. Wiem, że ma tez specjalizację z nefrologii. Bardzo pozytywny człowiek.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:ja mam na razie wybrany lateks plus pianka. Ja wybrałam srednio-twardy. Tzn z jednej strony jest srednio-twardy, a z drugiej twardy.Ale gadałam z moją siostrą, która ma grykę-kokos i wcale jej się robaki nie zalęgły. A jej syn ma już 9mcy i cały czas śpi na tym materacykuSynuś
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:ochraniacze są różńe
ja mialam uKuby na całe łóżeczko bo on sie wiercil po całym tu noge włożyl tu reke masakra. Do dzisiaj sie tak rzuca w łóżku dlatego ma z barierkami
Podczas tych wakacji chyba z 5 razy spadł w nocy z łóżka hotelowego. Ja korzystałam z ochraniacza, takiego do połowy łóżeczka.