X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, Mi się też kiepsko dzisiaj spało. Bardzo bolą mnie plecy, a nad ranem zaczął boleć nnie brzuch jak na okres. Wiecie, że czasem zapominam,ze jestem w ciąży i jak czuję taki ból, to zaczynam w myślach liczyć,czy to już też dzień. Masakra. Ale to akurat nie dziś. Mały tak się wiercil, nie moglam sie położyć na żadnym boku. Jak się położyłam na prawy, to on kopał, Jak na lewy, też mnie kopał. Spałam w dziwnej pozycji, a raczej czuwałam. Czuję się dzisiaj jak połamana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa ja podobnie zapominam dzisiaj dopiero jadąc do pracy mi sie przypomniało
    a przed chwilą mnie tak kopnęła ze gadam do drugiej sekretarki czy nie bylo czasem wstrząsu na kopalni bo mi całym krzesłem narwało :P śmiała się ze mnie :P

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Smoku i salenne życzę Wam aby dolegliwości poszły sobie precz!!! Zdrówka dziewczyny i myśleć pozytywnie proszę.

A ja na cito muszę poszukać endokrynologa. Zrobiłam na własną rękę zestaw badań i sobie wyszukałam :-/ mam ft4 poniżej normy. Jutro mam wizytę u ginekologa to moźe mi kogoś poleci.

Ja chodzę do Jarzębskiego od kilku lat, mam niedoczynność. Chwalę go sobie, bo przy okazji oprócz tarczycy pomógł mi przy innych dolegliwościach. Wiem, że ma tez specjalizację z nefrologii. Bardzo pozytywny człowiek.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irulateka a jakie masz FT4 i jakie normy ??

• Eli Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak dziś źle spalam, niewygodniw, brzuch mi ciąży... później to ja chyba wcale nie będę spała.

Pytanie do kociar które śpią z kotem, nie boicie się, że będzie włazić do łóżeczka? Albo, że bedzie łazić po dziecku? Czy kot dostanie zakaz wstępu do sypialni?

Ja niestety mialam duzy "problem"na poczatku z kotka, bo kotka wazyla prawie 8 kg a dziecko ledwo ponad 2, chciala wskakiwac wszędzie, wozek,lozeczko, kolyska itp, a ze mieszkalismy w kawalerce, to by musiala byc ciagle zamknieta w wc, albo my bysmy nie spali na zmiane. Na szczescie podjelismy decyzje o wyprowadzce i dzis mamy swoje ciasne, ale 3 pokoje i w razie jesli bedzie taka potrzeba to zamkne pokoj, a kot swobodnie moze chodzic po salonie. Dodam, ze corkama teraz 2 lata i jakos od roku kot przestal reagowac jak na ufo, spi z naki w sypialni, corka tez tylko w swoim turystycznym, a kot ma wyjatkowo duzo cierpliwości dla mojego dziecka, takze wszystko powoli i nawet zwierzakowi trZeba dac czas na oswojenie sie z nowa sytuacja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 08:14

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin przepisała mi ostatnio żelazo i kazała robić 7h przerwy między euthyroxem a żelazem. Ale żelaza nie mam brać na czczo.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak dziś źle spalam, niewygodniw, brzuch mi ciąży... później to ja chyba wcale nie będę spała.

Pytanie do kociar które śpią z kotem, nie boicie się, że będzie włazić do łóżeczka? Albo, że bedzie łazić po dziecku? Czy kot dostanie zakaz wstępu do sypialni?

Z kotami jest tak, że idą gdzie chcą :) my będziemy obserwować, dotychczas sypialnia zawsze była otwarta i kot przychodzi do nas tylko wieczorem się pożegnać i rano przywitać. Zobaczymy jak będzie z dzieckiem- podejrzewam, że jak mała będzie w łóżku lub w wózku to będzie się trzymać z dala. Wszystkie malutkie dzieci które do nas przychodzą omija szerokim łukiem, albo się chowa do szafy :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 26 tyg :) jeszcze 15

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj cbyba jakis taki dzien. Ja spalam.nawet niezle, ale obudzilam sie z pptwornym bolem w krzyzu, nie moge sobie znalezc miejsca, rwie mnie w pachwinach i cos ciagnie w szyjce :/ no i z rana juz skurcz byl, wiec dzisiaj leze plackiem, bo dopiero jutro mam.komsultacje z tym.profesorem. Trzymajcie kciuki dziewczyny...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zgagę po jajku na twardo ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Moja gin przepisała mi ostatnio żelazo i kazała robić 7h przerwy między euthyroxem a żelazem. Ale żelaza nie mam brać na czczo.
    Ja muszę brać żelazo 2razy dziennie. Chyba bym zwariowała. Pierwsze biorę 3godz po letroxie, a drugie ma wieczór przed jedzeniem. W szpitalu jak leżałam, to mówili mi, że mam brać po, ale kiepsko się wchlaniało. Jak zaczęłam brać przed jedzeniem, to się trochę poprawiło.

A teraz jeszcze w to wszystko muszę wcisnąć antybiotyk. Cały dzień coś łykam. Już mnie to męczy.
    Dobrze,ze Acard tylko do 32tyg mam brać, więc jeszcze tylko 1.5mca. No i mam nadzieję,ze już na tyle mi się poprawia wyniki krwi, ze żelazo też będę mogła odstawić. Albo przynajmniej zmniejszyć do 1tabletki dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 08:40

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze mały smoku :) A ja jutro też wizytka o 13.10.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kolejny dzień kiedy rano nie czuję rąk ;( magnez jakoś nie pomaga. Muszę w nocy spać na plecach i mały mi uciska kręgosłup. Oby do grudnia...

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucam się do kolekcji końcówek 2. trymestru. Jeszcze widzę jakieś wcięcie w talii, a dzisiaj pokazało się +7 kg O-o
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcaaf53b880.jpg

Dobrze liczę, że przy zmianie na 27 na liczniku zaczyna się 3. trymestr? Czy to już po 26+?

Szczesliwa_mamusia, emikey, [m]alina, Kamcia1988, Lady Savage, Iruletka, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci trymestr zaczyna sie w 28t0d :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja znowu mam do brania nystatyne.
    W przyszłym tygodniu juz cudowny drink cukrowy ;) Jak ten czas leci ...

Widze, ze coraz częściej odzywaja sie u Was rozne nowe dolegliwości. Mam nadzieje, ze szybko ustapia!

Ja obecnie czuje sie dobrze. Jedynie widze, ze mam coraz mniej sily w rekach.

Wczoraj kupilismy z M komode w ikei. Jednak poki co bedzie sobie stac w kartonie.

Usmialam sie ostatnio z M. Chodzilismy po sklepie z akcesoriami dzieciecymi i srodkami do pielegnacji. Mąż orzegladajac półki zdziwil sie po co w sklepie tyle inhalatorow dla dziecka. Przeciez dzieci nie sa takie chorowite. Po czym zaczal czytac opakowanie i zaczal sie smiac z siebie, ze to wszystko to laktatory :D

11.12.2017 syn Adaś

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Trzeci trymestr zaczyna sie w 28t0d :)

To nie wiem już sama, bo jak szukam na necie to piszą o 27, a nawet 26

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/kalendarium-ciazy-iii-trymestr-27-40-tydzien-ciazy_35944.html
    http://www.sosrodzice.pl/iii-trymestr/
    https://ebobas.pl/kalendarz-ciazy/3-trymestr-ciazy.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Cóż, ja znowu mam do brania nystatyne.
    W przyszłym tygodniu juz cudowny drink cukrowy ;) Jak ten czas leci ...

Widze, ze coraz częściej odzywaja sie u Was rozne nowe dolegliwości. Mam nadzieje, ze szybko ustapia!

Ja obecnie czuje sie dobrze. Jedynie widze, ze mam coraz mniej sily w rekach.

Wczoraj kupilismy z M komode w ikei. Jednak poki co bedzie sobie stac w kartonie.

Usmialam sie ostatnio z M. Chodzilismy po sklepie z akcesoriami dzieciecymi i srodkami do pielegnacji. Mąż orzegladajac półki zdziwil sie po co w sklepie tyle inhalatorow dla dziecka. Przeciez dzieci nie sa takie chorowite. Po czym zaczal czytac opakowanie i zaczal sie smiac z siebie, ze to wszystko to laktatory :D[/QUOTE]

Ja miałam ponad miesiąc temu jakąś niewielką infekcję, dawno przeszła, ale i tak gin każe mi zapobiegawczo brać cały czas nystatyne co 2. dzień...

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalaZłam, że od 28 tyg zaczyna się trzeci trymestr.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace,538_9232.html

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie liczą od kończonego tygodnia, czyli 27t0d. Ja już sama nie wiem. Gubię się w tym, dlatego ja już nie liczę tych trymestrów, miesięcy, tylko tygodnie. Lekarz mi mówił,że 3 trymestr zaczyna się w 28tyg. Ja tylko wiem,że 10 września zostanie mi dokładnie 3 miesiące do porodu

Lady Savage, Coco55 lubią tę wiadomość

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ