Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Coco55 wrote:Dziewczyny mam jesCxe pytanie z natury księgowej. Jeżeli pójdę np. Od października na zwolnienie lekarskie i będę dostawać te 2 miesiace kasę z ZUSu to liczy mi się ta kwota potem do średniej do macierzyńskiego ?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
tez nie mam prawka...2 razy mialam robic,.skonczylam kurs i tuz przed moim zapisaniem sie na egzamin w mojej rodzinie dziala sie jakas tragedia i musialam temat porzucic. Zaczynam podejrzewac ze ktos tam na gorze nie chce mnie widziec za kolkiem
Ja przes te skurcze, bole brzucha i ciagniecie szyjki zaczynam sie bac kompletowac wyprawke...jakis strach mnie dopadl. Mega sie boje o mala....
Solenne, na jakims forum wyczytalam, ze dziewczynie lekarz poradzil, ze jak ja lapia te skurcze to zeby wypila szklanke zimnej wody duszkiem. Testuje te metode na sobie, poza lekami. Pic i tak musze a woda mi krzywdy nie zrobi. Nie wiem moze mi sie zdaje ale jakbu teoche pomaga...im bardziej jestem.nawodniona tym jakis mi lepiej..
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
No właśnie tego nie rozumiem. Bo na L4 jest niby tak że zakładając kwotę na umowie o prace 3000 to dostaje 3000. A potem na macierzyńskim średnia z ostatnich 12 miesięcy. Tylko zastanawia mnie czy te miesiące ze zwolnienia wchodzą w te srednia
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:tez nie mam prawka...2 razy mialam robic,.skonczylam kurs i tuz przed moim zapisaniem sie na egzamin w mojej rodzinie dziala sie jakas tragedia i musialam temat porzucic. Zaczynam podejrzewac ze ktos tam na gorze nie chce mnie widziec za kolkiem
Ja przes te skurcze, bole brzucha i ciagniecie szyjki zaczynam sie bac kompletowac wyprawke...jakis strach mnie dopadl. Mega sie boje o mala....
Solenne, na jakims forum wyczytalam, ze dziewczynie lekarz poradzil, ze jak ja lapia te skurcze to zeby wypila szklanke zimnej wody duszkiem. Testuje te metode na sobie, poza lekami. Pic i tak musze a woda mi krzywdy nie zrobi. Nie wiem moze mi sie zdaje ale jakbu teoche pomaga...im bardziej jestem.nawodniona tym jakis mi lepiej..
O, o tej zimnej wodzie duszkiem nie słyszałam, ale o tym żeby w ogóle się nawadniać porządnie przy skurczach już tak. Pijmy wodę zatemJa na razie spasowałam zupełnie z aktywnością tak jak mi poleciła lekarka, a ufam jej bo jest świetnym specjalistą. Resztę wyprawkowych zakupów pewnie będę robić internetowo albo na łączach z mężem. Staram się być dobrej myśli. Na pewno będziemy miały cudne zdrowe córeczki urodzone o czasie
Tylko widocznie musimy się uzbroić w więcej cierpliwości niż inne mamusie
-
Coco55 wrote:No właśnie tego nie rozumiem. Bo na L4 jest niby tak że zakładając kwotę na umowie o prace 3000 to dostaje 3000. A potem na macierzyńskim średnia z ostatnich 12 miesięcy. Tylko zastanawia mnie czy te miesiące ze zwolnienia wchodzą w te srednia31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jeżeli przepracowałaś przynajmniej 12 pełnych miesięcy, to tak - średnia jest z nich liczona. Np. zachorowałaś w październiku 2017 , to średnia jest liczona z miesięcy od października 2016 do września 2017.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Dxiewczyny, a rak z pytan technicznych - jakim cudem wy dajecie rade nasikac do tych pojemniczkow na badanie moczu?! Ja mam ostatnio pecherz pojemnosci chyba lyzeczki od herbaty, a tu musze i na badanie ogolne i na posiew wyprodukowac dwa !...a jeszcze ta procedura ze srodkowy strumien itp itd...na raty chyba bede to robic bo serio juz nie wiem..:oLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
Opolanka 85 wrote:Jeżeli przepracowałaś przynajmniej 12 pełnych miesięcy, to tak - średnia jest z nich liczona. Np. zachorowałaś w październiku 2017 , to średnia jest liczona z miesięcy od października 2016 do września 2017.
-
Dokładnie dziewczyny, jeśli ze zwolnienia chorobowego przechodzicie na macierzyński, to macie dokładnie tą samą podstawę. Tylko procent stawki dziennej mniejszy niestety. A Ty emikey to chyba w urzędzie pracujesz, jak dobrze pamiętam? Jeśli macie dodatek stażowy do wypłaty, to podstawę powinnaś mieć o ten dodatek jeszcze przeliczoną. To trochę skomplikowane się wydaje dla laika, ale ogólnie przepisy są niezmienne od lat. Ja też jakieś 500 złotych do przodu jestem teraz na zwolnieniu. Bo w podstawie mam wynagrodzenie z 12 miesięcy, trzynastkę i nagrody kwartalne. A to jednak zawyża średnią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 21:35
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
malysmok84 wrote:Dxiewczyny, a rak z pytan technicznych - jakim cudem wy dajecie rade nasikac do tych pojemniczkow na badanie moczu?! Ja mam ostatnio pecherz pojemnosci chyba lyzeczki od herbaty, a tu musze i na badanie ogolne i na posiew wyprodukowac dwa !...a jeszcze ta procedura ze srodkowy strumien itp itd...na raty chyba bede to robic bo serio juz nie wiem..:o
to wszystko.
-
Dobra ostatnie pytanie
jestem naturalną blondynką. Jeżeli byłam zatrudniona w firmie x na umowę o prace od czerwca2016 do 10 kwietbia 2017 i teraz od 10. Kwietnia 2017 do teraz w firnie Y To licxone bede miala od czego ?
Ciężko mi się myśli dzisiaj przepraszam Was
-
Ja sikam mnóstwo. Chodzę co godzinę i spokojnie ze szklankę wysikuje. Ale też bardzo dużo pije, bez butli nie ruszam się z domu, nawet w nocy jak idę siku muszę łyka bo mnie suszy.
Coco uważaj na to sushi, na surowe i wędzone ryby. Ja mam ochotę ale sushi z kurczakiem czy ogórkiem to już mnie nie kręci -
Coco55 wrote:Dobra ostatnie pytanie
jestem naturalną blondynką. Jeżeli byłam zatrudniona w firmie x na umowę o prace od czerwca2016 do 10 kwietbia 2017 i teraz od 10. Kwietnia 2017 do teraz w firnie Y To licxone bede miala od czego ?
Ciężko mi się myśli dzisiaj przepraszam Was31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Dokładnie dziewczyny, jeśli ze zwolnienia chorobowego przechodzicie na macierzyński, to macie dokładnie tą samą podstawę. Tylko procent stawki dziennej mniejszy niestety. A Ty emikey to chyba w urzędzie pracujesz, jak dobrze pamiętam? Jeśli macie dodatek stażowy do wypłaty, to podstawę powinnaś mieć o ten dodatek jeszcze przeliczoną. To trochę skomplikowane się wydaje dla laika, ale ogólnie przepisy są niezmienne od lat. Ja też jakieś 500 złotych do przodu jestem teraz na zwolnieniu. Bo w podstawie mam wynagrodzenie z 12 miesięcy, trzynastkę i nagrody kwartalne. A to jednak zawyża średnią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:55
-
nataliamonika wrote:Prywatnie na Warszawskiej i robi usg, a na nfz na Parkitce. Chyba jeszcze w Klarze jest. Na nfz przy pierwszej wizycie czeka się niestety bardzo długo, ale możesz próbować
-
Ja prawo jazdy mam kilkanaście lat, pod blokiem auto do wyłącznego użytku a dzisiaj nie byłam w stanie pojechać do lekarza. Strasznie mnie ręce bolą od rana, nie mogę zacisnąć pięści. Normalnie jakbym siły w nich nie miała. Bałam się, że kierownicy nie utrzymam i zadzwoniłam do taty, aby mnie podwiózł bo mąż jeszcze w pracy był.