X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawo jazdy mam od 17 roku życia. Lubię niezależność. Jakbym się miała doprosić kogoś żeby mnie podwiózł to szybciej bym piechotą doszła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to z ta glukoza, bo wybieram sie w czwartek, warto jutro odstawic slodkie i owoce???

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Kochana, czy w firmie x całkowicie ustał Ci stosunek pracy, czy teraz jesteś zatrudniona w obu firmach jednocześnie? Czy firma x to całkiem odrębny twór od firmy y, czy nastąpiło przejęcie, restrukturyzacja, konsolidacja? Chodzi o to, czy ty po prostu zmieniłaś pracę, czy firma y wchłonęła firmę x np. ma podstawie art.23' KP? Bo jeżeli firma y jest zupełnie innym pracodawcą, a z firmą x nie masz już nic wspólnego, to średnią możesz mieć liczoną tylko z obecnego zakładu pracy.Nawet pomimo takiego płynnego przejścia bez jednego dnia przerwy w zatrudnieniu. Czy Ty już jesteś na l-4?
    Opolanka wreszcie coś zaczynam kumac. ;) jesteś wielka :) w firmie z miałam umowę o prace na uwaga 714 netto, i dodatkowo z firmy Y miałam unowe o dzieło na kilka tysięcy. Te niska umowę miałam dokładnie do bodajże 7 kwietnia (piatek) i teraz od 10 kwietnia (poniedzialek) mam tylko umowę z firmy Y na te 3000 netto. + umowę dzieło co miesiąc także z firmy Y. A firma z nie mam nic wspólnego od tego 7.kwietnia.
    To może teraz będzie już jaśniej :)

Na L4 nie jestem jesCze. Zastanawiam się właśnie kiedy najlepiej na nie pójść bo to tej pory wsYscy mówili mi że będę je miała liczone ze średniej z zatrudnienia z tych 2 firm (aha one są niezaleŻne. Nie było żadnego przejęcia, wchloniecia itp)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny jak to z ta glukoza, bo wybieram sie w czwartek, warto jutro odstawic slodkie i owoce???
    Ja także wybieram się w czwartek. Już od dzisiaj w zasadzie ograniczam słodkie. Nie wiem jak przeżyje to drugi raz...

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

Ja nawet dzień przed badaniem jadłam normalnie słodkie. Pilnowałam tylko żeby być na czczo te 12h. Wynik mam dobry. Nie wydaje mi się żeby odstawienie przed badaniem miało jakiś wielki wpływ.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu przecież chodzi o to jak organizm zachowuje się naturalnie żeby w razie nieprawidłowości móc zadziałać więc tym bardziej jeść to co zawsze. Bo co mi po tym jak się objadam slodkim a 2 dni przed testem nie będę jadła nic takiego żeby wynik wyszedł ok skoro będzie on zakłamany?

Amus87, k878, Lady Savage, Anuśka...G lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam test glukozy dopiero 8.09. Pewnie jako jedna z ostatnich.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ma calkowicie racje. Nalezy jesc tak jak sie jadlo dotychczas tylko pilnowac by bylo minimum 8 h na czczo.

Jeszcze 3 dni pracy : D

k878 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey - popatrz, ja też wybieram się 8 września na słodkiego drineczka ;) w czwartki zaczynam nowy tydzień, więc w przyszły czwartek będzie 25t0d, czyli 25tc niby skończone i początek 26, ale oni liczą skończone więc to 25tc dla nich, a kazali po 24 a przed 27.

Dziewczyny nie ograniczajcie specjalnie słodkiego jak normalnie zjecie jakiś 1 batonik dziennie czy pochłaniacie słodkawe posiłki. Tak jak napisała Mała czy Salenne, chodzi o to jak organizm normalnie się zachowuje, więc nie należy ograniczać się przed badaniem specjalnie. No tylko np. jak zdarza się nam zjeść powiedzmy 1/3 brytfanki ciasta czy pochłonąć tabliczkę czekolady na raz to tak nie szaleć na wieczór przed badaniem ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle napisałam. Ja nie ograniczam się wybitnie tylko np. Nie zjem kilku kostek czekolady na na noc - co też nie zdarza mi się ostatnio często. Generalnie gdzieś tam pislam ze wraca mi ochota na ostre :)

Ja jutro zaczynam 27 tydzien. Dzisiaj w nocy zlapaly mnie cholerne skurcze łydek. Myślałam ze zacznę krzyczeć...

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na noc lepiej nie jeść słodyczy :P

do pt jestem sama w biurze i ogarniam dwie firmy bo druga sekretarka na urlopie
    ale jestem tylko na 6h może nie będzie dużo pracy.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mala ma calkowicie racje. Nalezy jesc tak jak sie jadlo dotychczas tylko pilnowac by bylo minimum 8 h na czczo.

Jeszcze 3 dni pracy : D
    Nie do końca jest tak jak piszecie i na czczo trzeba być 12 h a dzień przed badaniem wieczorem zjeść trzeba lekka kolacje wasze jedzenie nie powinno mieć wpływu na test po to pije się glukoze żeby sprawdzić jej działanie na organizm i odpowiedź organizmu na nią dlatego jak ktoś ma cukrzyce to nawet jak nic nie zje dzień przed to ona wyjdzie ale jak się przed badaniem będziemy objadac to może wyjść ono zaklamane jak u mnie i wszyscy mi to potwierdzili (położna, diabetolog itp) więc lepiej przed badaniem ostrożnie z jedzeniem i co ważne z lekami bo infekcja może też zaklamac wynik badania więc jak ktoś bierze antybiotyk też powinno się test przesunąć do wyleczenia

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robaczek dzisiaj pierwszy dzień do przedszkola idzie ;) dzisiaj ze mną na 1,5 h mam nadzieję że obejdzie się bez afer chociaż chyba naiwnie wierzę w cuda :P

k878 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test glukozy to ma być odpowiedź organizmu na glukoze a nie na nasze normalne posiłki czy słodycze

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze przed testem, w piątek mam wizytę to dopiero dostanę skierowanie.

Jadlam na noc maliny i miałam dziś dyskę w brzuchu do 3 nad ranem. To chyba pierwsza taka zupelnie nieprzespana noc. Czuje się zmęczona a już zasnąć nie mogę.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój robaczek dzisiaj pierwszy dzień do przedszkola idzie ;) dzisiaj ze mną na 1,5 h mam nadzieję że obejdzie się bez afer chociaż chyba naiwnie wierzę w cuda :P
    Mówisz o nim czy o sobie? ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też jeszcze przed testem, w piątek mam wizytę to dopiero dostanę skierowanie.

Jadlam na noc maliny i miałam dziś dyskę w brzuchu do 3 nad ranem. To chyba pierwsza taka zupelnie nieprzespana noc. Czuje się zmęczona a już zasnąć nie mogę.
    Mnie mały jakoś nie budzi w nocy. Nie chce mi się wierzyć, że całą przesypia. Pewnie ja nie reaguje. Za to zawsze, ale to zawsZe zbiera mu się na kopanie jak ja idę spać. Tak jakby chciał się pobawić zanim pójdę spać. Więc myśLę poczekać aż się mały zmeczy trochę i wtedy dopiero mogę zasnąć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu kiepsko spałam, już 3 noc z rzędy boli mnie na noc brzuch jakbym miała zaraz dostać okres. I jeszcze mój syn, który nie pozwala mi spac na żadnym boku. Na plecach też nie daję rady, więc staram się spać w pozycji trochę na boku,a trochę na plecach, jestem skrzywiona, ale tylko w takiej pozycji mogę względnie spać. Nie wiem co mojemu synowi tak przeszkadza, ani na prawym, ani na lewym. Jeszcze ten ból brzucha. żartowałam sobie,że on szybciej podrósł niż ma miejsce i teraz macica stara się szybko nadrobić. Nie mniej jednak jest to niekomfortowe. Na szczęście na no spe się nie decydowałam. Wzięłam 2 magnezy dodatkowo na noc. Pewnie w ciągu dnia zaliczę jakoś drzemkę. I tak noc do kitu, dzień stracony

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, Ty masz problem z nadgarstami i dłońmi. Ten zespół nadgarstka to minie po ciazy prawda? Dobre duszę już mnie straszą mówiąc, że ten i ten to musiał mieć na to operacje. Mnie palce dretwieja i bolą tylko rano, ale i tak mam już dość.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania na bokach. Wszędzie piszą żeby starać się spać na lewym, a moje dziecię nie cierpi jak leżę na lewym. Gabi daje mi spokój jak przekręcam się na prawy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ