X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minie
    miałam zespol cieśńi w poprzedniej ciąży
    wyłamz bólu spać w ost msc moglam jedynie na pionowo bo dziecko uciskało
    juz powoli sie cos zaczyna dziać i strasznie się boję ze będzie jak w 1 ciąży ;( na samą myśl o spaniu łzy mi leciały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:13

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam test glukozy dopiero 8.09. Pewnie jako jedna z ostatnich.
    Ja mam wizytę u lekarza 06.09 i dopiero wtedy dostanę skierowanie wiec pewnie tez będę robić dopiero około 8.09

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie budzi, ja to raczej prawie nie czuje kopniakow. Ale położyłam się o 23, spać mi się nie chciało a o północy zaczęła mi tak buszować, że w ogóle mi się odechcialo. Sto myśli na raz i jakkolwiek bym się nie położyła to niewygonie. A jak juz prawie śpię to siku :/ i od nowa...

Jeśli mi się dobrze leży na plecach to mogę tak leżeć czy koniecznie muszę na boku? Na lewyn jest mi ewidentnie niewygodnie, wytrzymuje chwilę i daje na prawy ale najlepiej mi się leży na wznak :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szczęśliwa mamusia, Ty masz problem z nadgarstami i dłońmi. Ten zespół nadgarstka to minie po ciazy prawda? Dobre duszę już mnie straszą mówiąc, że ten i ten to musiał mieć na to operacje. Mnie palce dretwieja i bolą tylko rano, ale i tak mam już dość.
    tak, mam duży problem. Podobno ma minąć po ciązy. U mnie to trochę przed ciążą dawało znaki, bo mi od kręgosłupa szło. 15 lat w zawodzie manicurzystki, 13 lat kosmetyczki i kręgosłup szlak trafia powoli. Ale teraz co się dzieje w ciązy, to przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet kierownicę cięzko mi trzymać. Maż ostatnio mnie zaniedbał, bo pomagały mi drenaże, ale jakoś tak wychodzi,że ostatnio nie ma czasu. Myślę teraz czy nie pochodzić na masaże, bo kręgosłup w części lędźwiowej też mi daje do wiwatu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey spij tak, jak ci wygodnie :) Mała ty również jak dziecko bedzie niewygodnie da wam znac albo sie obróci bo jeszcze ma miejsca dość. Pod koniec juz sie nie przekreci wiec was będzie kopał az sie obrócicie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:16

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja mam wizytę u lekarza 06.09 i dopiero wtedy dostanę skierowanie wiec pewnie tez będę robić dopiero około 8.09
    Mi lekarz kazał zrobić tydzień przed kolejna wizyta, a nie zaraz po otrzymaniu skierowania. Więc może ta przyjemność Ci się jeszcze odwlecze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny jak to z ta glukoza, bo wybieram sie w czwartek, warto jutro odstawic slodkie i owoce???

Ja nie odstawiałam nic, jadłam jak jadłam, a rano poszłam normalnie na test.

<3Wbwmp2.png <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    minie
    miałam zespol cieśńi w poprzedniej ciąży
    wyłamz bólu spać w ost msc moglam jedynie na pionowo bo dziecko uciskało
    juz powoli sie cos zaczyna dziać i strasznie się boję ze będzie jak w 1 ciąży ;( na samą myśl o spaniu łzy mi leciały
    Dobrze wiedzieć. Mi zaczęło się od dretwienia ale postępuje. Bolą mnie już kostki a dziś zaczęło mnie ciągnąć od kciuka do nadgarstka :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta glukoza to madzia ma racje. Mi jak robili w szpitalu na karowej, przy badaniu cyklu, to cale dwa.dni przed zabronili jesc slodyczy i owocow i moglysmy pic tylko wode.

Ja dzisiaj pierwsza noc spalam z poducja ciazowa. w pozycji na lewym.boku rzeczywiscie swietna,podparcie plecow dawalo.spora ulge, ale mniw nie uchronila przed bolem lewego biodra a brak mozliwosc polozenia sie na plecach jednak uwieral.

Ja mam dzisiaj te konsultacje. Strasznie sie denerwuje. Jeszcze mala od 2 dni jest nozkami do dolu i kazdy jej ruch i kopniak potwornie mnie boli...czuje sie tak skopana od srodka ze jsk facet mi dotknie podbrzusza to chyba nede wyla z bolu...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi, troche boje sie tego testu, bo w poprzedniej ciąży po glukozie nie spadal mi wynik po 2 h, a pierwszy tez byl troche ponad normę. Ciekawe jak bedzie teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:28

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała spać jak mi wygodnie,ale mojemu coś ostatnio nie pasują boczki. Kopię skubaniec i szaleje. Czasem sie go pytam, jak szybko jest się w stanie obrócić, bo odnoszę wrażenie,że ma nogi na górze i na dole. Wierci się okrutnie i czuje,że mu to przeszkadza, bo jak tylko zmienię pozycje, to od razu przestaje.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 az tak CIę boli ??? kurde u mnie to przyjemne jest
    czasami caly brzuch skacze itp ale boli jedynie czasem jak w pęcherz i szyjkę
    a skad wiesz ze nóżki masz na dole? a nei rączkami uderza? bo ja się czasem zastanawiam czym mi tam tak uderza :p

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi lekarz kazał zrobić tydzień przed kolejna wizyta, a nie zaraz po otrzymaniu skierowania. Więc może ta przyjemność Ci się jeszcze odwlecze.
    Chyba nie bardzo bo za chwile zaczynam 28tc wiec najwyższa pora skorzystać z tej przyjemności - ale zobaczymy co powie lekarz.

Ja wczoraj cały dzień w pracy i dziś tez muszę iść :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to raczej myślę, że mój nawala mnie z główki a nie nogami :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa ale jak kopie to tez nie zawsze dlatego ze dziecku źle :) ogólnie dzieci maja w zwyczaju uaktywniać się w momencie jak mamusia lezy :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja wczoraj cały dzień w pracy i dziś tez muszę iść :(
    Ja na l4 już 3 miesiące i chyba zapomniałam jak to jest pracować :P odwiedzam swoich od czasu do czasu bo trochę mi tęskno za ludźmi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    szczęśliwa ale jak kopie to tez nie zawsze dlatego ze dziecku źle :) ogólnie dzieci maja w zwyczaju uaktywniać się w momencie jak mamusia lezy :)
    Ja wczoraj męża pytałam czy on myśli, że mały szuka kontaktu, bo on Lubi to bawienie w to pukanie i przychodzi do reki. Czasem sam zaczepia aż w końcu położę rękę na brzuchu. Ciekawe co te maluszki sobie tam w głowach myślą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:29

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe emikey no ciekawe co sobie myślą :D
    mój maż tak lubi zaczepiać małą ale mu nie pozwalam tłumacze mu ze ciekawe jakby on się czuł jakby spał a ktoś by nim trząsł czy mu pukał hehehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Wiem Amus, ale to jest inne kopanie, to jest takie rozpychanie, wiercenie i nie jest to przyjemne. Czuję,że mu wtedy niewygodnie, bo jak zmieniam pozycje, to on przestaje się tak rozpychać. Owszem kopnie mnie, ale to już zupełnie inaczej odczuwam. No nie idzie zasnąć na boku. O...teraz mnie kopnął, siedzę przy komputerze,ale to nie było nieprzyjemne. Pomijając wszystko, czułam teraz kopniaka praktycznie pod biustem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzień przed testem glukozy starałam się nie jeść nic słodkiego i nie pić, a na wieczór nie jadłam słodyczy. W szpitalu jak leżałam na diagnostyce, to mieliśmy zakaz przez 2 dni jedzenia słodkich i picia soków, a tak to normalna dieta, bez udziwnień.

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ