X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się 27tc :) wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było cudownie, choć trochę martwiłam się o mój brzuch. Chodzenie powoduje, że robi się twardy, napięty i czasem boli. Taaak dużo pisałyście, że chyba nie nadrobię, ale postaram się. Maluch kopie mnie prawie bez przerwy :D a jutro idę na drineczka, już się boję.

Dzisiaj się zważyłam z myśla, ze przybylo mi 5kg od tego pysznego wegierskiego jedzeni, a tu tulko niecaly 1kg.

Aztoria, [m]alina, ara, Iruletka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije 2,5- 3 l
    wmuszam ale nie zwracam uwagi na rodzaj wody pije zwykle żywiec zdrój gazowaną ( wiem wiem gazowana jest ble ale po niegazowanej mam odruch wymiotny)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to piję cały czas wodę, 3 litry to min. Z racji tego,że nic innego mi nie wchodzi. Poza sokiem pomarańczowym. No i 2 razy dziennie piję pokrzywę. Potasu dostarczam sobie dużo.

• k878 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak pijecie, to spoko - ale chyba najlepsza jest średniozmineralizowana, źródlana podobno może wypłukiwać minerały, wysokozmineralizowana kumulować; ja sobie ciągle zmieniam piję na przemian żywca, cisowiankę, mineralkę i źródlaną z lidla...
    a jak badać sód i potas czy to z krwi czy z moczu, tego nie wiem :P wiem, że nieprawidłowy poziom elektrolitów wpływa na ciśnienie i serce

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    no to jak pijecie, to spoko - ale chyba najlepsza jest średniozmineralizowana, źródlana podobno może wypłukiwać minerały, wysokozmineralizowana kumulować; ja sobie ciągle zmieniam piję na przemian żywca, cisowiankę, mineralkę i źródlaną z lidla...
    a jak badać sód i potas czy to z krwi czy z moczu, tego nie wiem :P wiem, że nieprawidłowy poziom elektrolitów wpływa na ciśnienie i serce
    a moja to chyba kumuluje ?? sie na tych wodach nie znam :P ta mi zasmakowała :P
    ja keidys tam badałam z krwi sód potas i chlorki ale to przed ciążą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 10:28

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja to piję cały czas wodę, 3 litry to min. Z racji tego,że nic innego mi nie wchodzi. Poza sokiem pomarańczowym. No i 2 razy dziennie piję pokrzywę. Potasu dostarczam sobie dużo.

A jaką konkretnie pijesz pokrzywę? Zaparzasz liście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką mama mi kupiła w sklepie zielarskim

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aababf8bf8a.jpg

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pije jak smok wawelski, suszy mnie nieustannie. I też piję pokrzywe, taka suszona w liściach. Jutro morfo to się okaże czy pokrzywa i buraki działają ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dziś sok z pokrzywy - ohyda, piszą, żeby pić pół h przed posiłkiem, ale nie dam rady, muszę od razu zajeść

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie podziałała. Wszystko sie podniosło. myślę,że już teraz jak pójdę za 3 tg na badania, powinnam mieć w normie wyniki.

• ara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też próbuję podciągnąć wyniki morfo pokrzywą, sprawdzę za 2 tyg czy działa ;)
    co do twardnień dziś u ginki dowiedziałam się, że są normalne o ile nie boli okresowo przy okazji, zapobiegawczo mam wrócić do lutki ze względu na dwurożną macicę, szyjka nadal ponad 4cm więc ponoć wszystko ok...
    mnie kopniaki malutkiej generalnie nie bolą ale raz przywaliła tak centralnie pod cyckami, że konkretnie zabolało, wystraszyłam się aż :P brzuch za to skacze często przy tych kopniakach mimo, że łożysko na przedniej ścianie... śmieszny widok :D

aaa co do spania to też dobrze mi się śpi na plecach, ew. lewy bok, prawy w ogóle odpada bo od razu wszystko ciągnie i boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:37

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam totalną zgage od kilku dni... już ledwo daje radę

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja pije 2,5- 3 l
    wmuszam ale nie zwracam uwagi na rodzaj wody pije zwykle żywiec zdrój gazowaną ( wiem wiem gazowana jest ble ale po niegazowanej mam odruch wymiotny)
    Słyszałam, ze gazowana jest tak samo zdrowa. Jedyna roznica dla nas jest taka, ze gazowana woda szybciej gasi pragnienie, przez co automatycznie pijemy jej mniej

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mówisz o nim czy o sobie? ;)
    Hehehe o sobie też :D :P ja dzisiaj pierwszy raz odkąd mam swój samochód i odkąd zaczęłam znowu jeździć sama wybrałam się samochodem żeby zawieźć nikosia do przedszkola :D nikogo nie rozjechalam więc jest ok :P

ara, Iruletka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jakie w końcu wybraliście autko? gratuluję udanego debiutu ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :(, uwielbiam wychodzić o 6.20 i wracać po 13.00. Ale mam l-4 na 2 tyg, potem wezmę od mojego ginekologa prywatnie, o ile nie zadzwonią do mnie i nie odwołają wizyty, błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, bo już za dużo tego los mi zsyła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dobrze ze udalo ci sie zalatwic l4, glowa do gory bedzie dobrze :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wróciłam :(, uwielbiam wychodzić o 6.20 i wracać po 13.00. Ale mam l-4 na 2 tyg, potem wezmę od mojego ginekologa prywatnie, o ile nie zadzwonią do mnie i nie odwołają wizyty, błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, bo już za dużo tego los mi zsyła.

Powiem Ci Lady, że to trochę niepoważne, że masz takie problemy z nieobecnością swojej lekarki. Nie wyobrażam sobie. Mam nadzieję, że już nie będziesz miała więcej takich akcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się w końcu nagrać, Jak mi brzuch faluje i kopniaczka. Ale nie wiem jak wstawić na fejsa, bo tylko podpowiada wstawienie zdjęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-dobrze, że się udało. Masz jakiegoś pecha do lekarza. Jakby mi mój wyprawiam takie numery ciągle, to bym go chyba zmieniła. Bo faktycznie nie możesz ciągle do kogoś innego chodzic

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ