X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Z ta glukoza to madzia ma racje. Mi jak robili w szpitalu na karowej, przy badaniu cyklu, to cale dwa.dni przed zabronili jesc slodyczy i owocow i moglysmy pic tylko wode.

Ja dzisiaj pierwsza noc spalam z poducja ciazowa. w pozycji na lewym.boku rzeczywiscie swietna,podparcie plecow dawalo.spora ulge, ale mniw nie uchronila przed bolem lewego biodra a brak mozliwosc polozenia sie na plecach jednak uwieral.

Ja mam dzisiaj te konsultacje. Strasznie sie denerwuje. Jeszcze mala od 2 dni jest nozkami do dolu i kazdy jej ruch i kopniak potwornie mnie boli...czuje sie tak skopana od srodka ze jsk facet mi dotknie podbrzusza to chyba nede wyla z bolu...

haha, a nie tak dawno się martwiłaś że nie czujesz ruchów :P i mówiłyśmy z dziewczynami, że potem jak zaczną dzieciaki walić nas po kręgosłupie xD to będziemy krzyczeć z bólu, no i już XD a to dopiero 23 tydzień :P gdzie tam do 36 xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem dziewczęta :-)
    Ja na drina też dostałam skierowanie, pójdę na niego za dwa tygodnie w piątek.
    Moje dziecię też mnie kopie bardzo często tam na dole, ja mam wrażenie, że wali centralnie nożkami po szyjce i nie zawsze jest to przyjemne. Pytałam się wczoraj lekarza czy jest to w jakiś sposób niebezpieczne. To mi powiedział, że nie. Mam ponoć długą szyjkę, ponad 5 cm i mam się nie przejmować.
    A i Pzu umówiło mnie na sobotę u endo. Także w miarę szybko się udało. Natalia jak przeczytałam opinie o Jarzębskim to się trochę przeraziłam. A u niego mam mieć wizytę w sobotę rano. Z ciekawości zadzwoniłam do teściowej aby zapytać o niego. Powiedziała mi, że pracowała z nim w szpitalu na PCK i ma bardzo dobrą opinię o nim. Także mnie uspokoiła ;-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Ja tez czuje ruchy dosc nisko i czesto mam skopana szyjke co akurat nie jest zbyt przyjemne.

Czy u was widac na zewnatrz brzucha ze dzidzius sie rusza? Bo u mnie nawet przy mocnych kopniakach narazie nic nie widac

Tak u mnie już ładnie widać, jak wali xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Słyszałam, ze gazowana jest tak samo zdrowa. Jedyna roznica dla nas jest taka, ze gazowana woda szybciej gasi pragnienie, przez co automatycznie pijemy jej mniej

Ja w pierwszej ciąży piłam non stop gazowaną i teraz z resztą też. Dzieci zdrowe, Zuza nie miała w ogóle kolek, żadnych problemów brzuszkowych.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura tos mnie pocieszyla :D
    Ja ogolnie nie lubie niegazowanwj blee a gazowana moge pic i pic ;)

Zezarlam ogorkowa i leze z mlodym i ogladamy bajki :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 14:17

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Moje dziecię też mnie kopie bardzo często tam na dole, ja mam wrażenie, że wali centralnie nożkami po szyjce i nie zawsze jest to przyjemne. Pytałam się wczoraj lekarza czy jest to w jakiś sposób niebezpieczne. To mi powiedział, że nie. Mam ponoć długą szyjkę, ponad 5 cm i mam się nie przejmować.
    A i Pzu umówiło mnie na sobotę u endo. Także w miarę szybko się udało. Natalia jak przeczytałam opinie o Jarzębskim to się trochę przeraziłam. A u niego mam mieć wizytę w sobotę rano. Z ciekawości zadzwoniłam do teściowej aby zapytać o niego. Powiedziała mi, że pracowała z nim w szpitalu na PCK i ma bardzo dobrą opinię o nim. Także mnie uspokoiła ;-)

Widziałam te opinie i byłam zszkowana, bo miałam wrażenie, że piszą o kimś innym. Inna sprawa, że ludzie, którzy mają dobre doświadczenia z lekarzem rzadko wystawiają opinie, głównie robią to ci niezadowoleni. Może trafili akurat, że miał gorszy dzień. Myślę, że nie masz się czego obawiać, daj znać jak wrażenia :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Powiem Ci Lady, że to trochę niepoważne, że masz takie problemy z nieobecnością swojej lekarki. Nie wyobrażam sobie. Mam nadzieję, że już nie będziesz miała więcej takich akcji.

wiesz jakby to było u jednej ;/ ale zarówno ta z NFZ jak i ta prywatnie, non stop odwołują, jedna bo jest chora, a druga bo jedzie a to do Berlina, a to do Brazyli na konferencję ;/.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wiesz jakby to było u jednej ;/ ale zarówno ta z NFZ jak i ta prywatnie, non stop odwołują, jedna bo jest chora, a druga bo jedzie a to do Berlina, a to do Brazyli na konferencję ;/.

A nie masz numeru telefonu do swojego lekarza? Bo ja bym zadzwoniła z pretensjami. Cholera no ma Ci prowadzić ciążę, opiekować się Tobą, a nie tak z doskoku. Potem się stresować musisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu brzuch twardnieje, a już po leżeniu myślałam,ze będzie lepiej, i obejdzie się bez nospy,bo przeszło.A teraz znowu, nie da rady. muszę łyknąć. Czuje się jakbym miała zaraz dostać okres

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się 27tc :) wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było cudownie, choć trochę martwiłam się o mój brzuch. Chodzenie powoduje, że robi się twardy, napięty i czasem boli. Taaak dużo pisałyście, że chyba nie nadrobię, ale postaram się. Maluch kopie mnie prawie bez przerwy :D a jutro idę na drineczka, już się boję.

Dzisiaj się zważyłam z myśla, ze przybylo mi 5kg od tego pysznego wegierskiego jedzeni, a tu tulko niecaly 1kg.
    Byłaś nas Balatonem? :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosi mnie dzis bez tego slodkiego, ale jutro rano zrobie ta glukoze i z glowy. Domowilam dzis nosidelko do naszego wozka i kupilam Malentasowi od razu spiworek do niego i nadaje sie tez do gondoli. Kupilam szary w czarne gwiazdki, a byl tam taki piekny szary z rozem ;) no ale nie samym rozem czlowiek zyje ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja za każdym razem, kiedy mały kopie mnie po szyjce mam w głowie obraz mojej koleżanki której mała wsadziła tam nogę, zaklinowala ja i przebiła pęcherz :( wiem, że takie rzeczy zdarzają się rzadko ale jednak mając to w głowie robię wszystko, żeby mały się szybko przekręcił i kopał gdzie indziej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A nie masz numeru telefonu do swojego lekarza? Bo ja bym zadzwoniła z pretensjami. Cholera no ma Ci prowadzić ciążę, opiekować się Tobą, a nie tak z doskoku. Potem się stresować musisz.
    No właśnie nie, nie dawno zmieniła i nie mam jej nowego numeru

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nosi mnie dzis bez tego slodkiego, ale jutro rano zrobie ta glukoze i z glowy. Domowilam dzis nosidelko do naszego wozka i kupilam Malentasowi od razu spiworek do niego i nadaje sie tez do gondoli. Kupilam szary w czarne gwiazdki, a byl tam taki piekny szary z rozem ;) no ale nie samym rozem czlowiek zyje ;)
    Jeszcze Cię trzyma widzę ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli myśl: samochodziki, dinozaury, samochodziki, dinozaury... ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmiły, wczoraj miałam wyciek siary z obu piersi, znowu leje mi się siara z krwią z lewej piersi :( co z tym zrobić?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije wode gazowana, lepiej mi wchodzi i wiecej wypijam niz niegazowanej.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadało by pewnie zadzwonić do lekarza Lady, którego pewnie znów nie na ...

Mi się dziś w nocy śniło, że mi rudego kolory siara z jednej piersi leciała i że ludzie mi zwracali uwagę, że pobrudzilam czymś bluzkę. A dzialo sie to w Dżakarcie, stolicy Indonezji. Nie ogarniam tych ciazowych snów...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny które karmiły, wczoraj miałam wyciek siary z obu piersi, znowu leje mi się siara z krwią z lewej piersi :( co z tym zrobić?
    Ale leci Ci samo, czy to naciśnięciu, bo ja w zeszłym tyg tak miałam raz, że jak delikatnie nacisnelam to poleciało trochę krwi. Ale dosłownie kropelka. Od tamtej pory na szczęście cisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomnialam o tym fakcie wspomnieć mojemu ginowi, ale w poniedziałek go zapytam.

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ