X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Z ta glukoza to madzia ma racje. Mi jak robili w szpitalu na karowej, przy badaniu cyklu, to cale dwa.dni przed zabronili jesc slodyczy i owocow i moglysmy pic tylko wode.

Ja dzisiaj pierwsza noc spalam z poducja ciazowa. w pozycji na lewym.boku rzeczywiscie swietna,podparcie plecow dawalo.spora ulge, ale mniw nie uchronila przed bolem lewego biodra a brak mozliwosc polozenia sie na plecach jednak uwieral.

Ja mam dzisiaj te konsultacje. Strasznie sie denerwuje. Jeszcze mala od 2 dni jest nozkami do dolu i kazdy jej ruch i kopniak potwornie mnie boli...czuje sie tak skopana od srodka ze jsk facet mi dotknie podbrzusza to chyba nede wyla z bolu...

haha, a nie tak dawno się martwiłaś że nie czujesz ruchów :P i mówiłyśmy z dziewczynami, że potem jak zaczną dzieciaki walić nas po kręgosłupie xD to będziemy krzyczeć z bólu, no i już XD a to dopiero 23 tydzień :P gdzie tam do 36 xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem dziewczęta :-)
    Ja na drina też dostałam skierowanie, pójdę na niego za dwa tygodnie w piątek.
    Moje dziecię też mnie kopie bardzo często tam na dole, ja mam wrażenie, że wali centralnie nożkami po szyjce i nie zawsze jest to przyjemne. Pytałam się wczoraj lekarza czy jest to w jakiś sposób niebezpieczne. To mi powiedział, że nie. Mam ponoć długą szyjkę, ponad 5 cm i mam się nie przejmować.
    A i Pzu umówiło mnie na sobotę u endo. Także w miarę szybko się udało. Natalia jak przeczytałam opinie o Jarzębskim to się trochę przeraziłam. A u niego mam mieć wizytę w sobotę rano. Z ciekawości zadzwoniłam do teściowej aby zapytać o niego. Powiedziała mi, że pracowała z nim w szpitalu na PCK i ma bardzo dobrą opinię o nim. Także mnie uspokoiła ;-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Ja tez czuje ruchy dosc nisko i czesto mam skopana szyjke co akurat nie jest zbyt przyjemne.

Czy u was widac na zewnatrz brzucha ze dzidzius sie rusza? Bo u mnie nawet przy mocnych kopniakach narazie nic nie widac

Tak u mnie już ładnie widać, jak wali xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Słyszałam, ze gazowana jest tak samo zdrowa. Jedyna roznica dla nas jest taka, ze gazowana woda szybciej gasi pragnienie, przez co automatycznie pijemy jej mniej

Ja w pierwszej ciąży piłam non stop gazowaną i teraz z resztą też. Dzieci zdrowe, Zuza nie miała w ogóle kolek, żadnych problemów brzuszkowych.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura tos mnie pocieszyla :D
    Ja ogolnie nie lubie niegazowanwj blee a gazowana moge pic i pic ;)

Zezarlam ogorkowa i leze z mlodym i ogladamy bajki :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 14:17

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Moje dziecię też mnie kopie bardzo często tam na dole, ja mam wrażenie, że wali centralnie nożkami po szyjce i nie zawsze jest to przyjemne. Pytałam się wczoraj lekarza czy jest to w jakiś sposób niebezpieczne. To mi powiedział, że nie. Mam ponoć długą szyjkę, ponad 5 cm i mam się nie przejmować.
    A i Pzu umówiło mnie na sobotę u endo. Także w miarę szybko się udało. Natalia jak przeczytałam opinie o Jarzębskim to się trochę przeraziłam. A u niego mam mieć wizytę w sobotę rano. Z ciekawości zadzwoniłam do teściowej aby zapytać o niego. Powiedziała mi, że pracowała z nim w szpitalu na PCK i ma bardzo dobrą opinię o nim. Także mnie uspokoiła ;-)

Widziałam te opinie i byłam zszkowana, bo miałam wrażenie, że piszą o kimś innym. Inna sprawa, że ludzie, którzy mają dobre doświadczenia z lekarzem rzadko wystawiają opinie, głównie robią to ci niezadowoleni. Może trafili akurat, że miał gorszy dzień. Myślę, że nie masz się czego obawiać, daj znać jak wrażenia :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Powiem Ci Lady, że to trochę niepoważne, że masz takie problemy z nieobecnością swojej lekarki. Nie wyobrażam sobie. Mam nadzieję, że już nie będziesz miała więcej takich akcji.

wiesz jakby to było u jednej ;/ ale zarówno ta z NFZ jak i ta prywatnie, non stop odwołują, jedna bo jest chora, a druga bo jedzie a to do Berlina, a to do Brazyli na konferencję ;/.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wiesz jakby to było u jednej ;/ ale zarówno ta z NFZ jak i ta prywatnie, non stop odwołują, jedna bo jest chora, a druga bo jedzie a to do Berlina, a to do Brazyli na konferencję ;/.

A nie masz numeru telefonu do swojego lekarza? Bo ja bym zadzwoniła z pretensjami. Cholera no ma Ci prowadzić ciążę, opiekować się Tobą, a nie tak z doskoku. Potem się stresować musisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu brzuch twardnieje, a już po leżeniu myślałam,ze będzie lepiej, i obejdzie się bez nospy,bo przeszło.A teraz znowu, nie da rady. muszę łyknąć. Czuje się jakbym miała zaraz dostać okres

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się 27tc :) wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było cudownie, choć trochę martwiłam się o mój brzuch. Chodzenie powoduje, że robi się twardy, napięty i czasem boli. Taaak dużo pisałyście, że chyba nie nadrobię, ale postaram się. Maluch kopie mnie prawie bez przerwy :D a jutro idę na drineczka, już się boję.

Dzisiaj się zważyłam z myśla, ze przybylo mi 5kg od tego pysznego wegierskiego jedzeni, a tu tulko niecaly 1kg.
    Byłaś nas Balatonem? :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosi mnie dzis bez tego slodkiego, ale jutro rano zrobie ta glukoze i z glowy. Domowilam dzis nosidelko do naszego wozka i kupilam Malentasowi od razu spiworek do niego i nadaje sie tez do gondoli. Kupilam szary w czarne gwiazdki, a byl tam taki piekny szary z rozem ;) no ale nie samym rozem czlowiek zyje ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja za każdym razem, kiedy mały kopie mnie po szyjce mam w głowie obraz mojej koleżanki której mała wsadziła tam nogę, zaklinowala ja i przebiła pęcherz :( wiem, że takie rzeczy zdarzają się rzadko ale jednak mając to w głowie robię wszystko, żeby mały się szybko przekręcił i kopał gdzie indziej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A nie masz numeru telefonu do swojego lekarza? Bo ja bym zadzwoniła z pretensjami. Cholera no ma Ci prowadzić ciążę, opiekować się Tobą, a nie tak z doskoku. Potem się stresować musisz.
    No właśnie nie, nie dawno zmieniła i nie mam jej nowego numeru

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nosi mnie dzis bez tego slodkiego, ale jutro rano zrobie ta glukoze i z glowy. Domowilam dzis nosidelko do naszego wozka i kupilam Malentasowi od razu spiworek do niego i nadaje sie tez do gondoli. Kupilam szary w czarne gwiazdki, a byl tam taki piekny szary z rozem ;) no ale nie samym rozem czlowiek zyje ;)
    Jeszcze Cię trzyma widzę ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli myśl: samochodziki, dinozaury, samochodziki, dinozaury... ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmiły, wczoraj miałam wyciek siary z obu piersi, znowu leje mi się siara z krwią z lewej piersi :( co z tym zrobić?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije wode gazowana, lepiej mi wchodzi i wiecej wypijam niz niegazowanej.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadało by pewnie zadzwonić do lekarza Lady, którego pewnie znów nie na ...

Mi się dziś w nocy śniło, że mi rudego kolory siara z jednej piersi leciała i że ludzie mi zwracali uwagę, że pobrudzilam czymś bluzkę. A dzialo sie to w Dżakarcie, stolicy Indonezji. Nie ogarniam tych ciazowych snów...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny które karmiły, wczoraj miałam wyciek siary z obu piersi, znowu leje mi się siara z krwią z lewej piersi :( co z tym zrobić?
    Ale leci Ci samo, czy to naciśnięciu, bo ja w zeszłym tyg tak miałam raz, że jak delikatnie nacisnelam to poleciało trochę krwi. Ale dosłownie kropelka. Od tamtej pory na szczęście cisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomnialam o tym fakcie wspomnieć mojemu ginowi, ale w poniedziałek go zapytam.

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ