X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Niestety nie masz racji. U nas tez jest rejonizacja. Moj pierwszego kontaktu daje mi skierowanie ale moge zrobic badania tylko w szpitalu i w jednym labie. W pozostalych nie. Syna pediatra podobnie. W calkiem innym labie musze :)
    To dziwne. Bo ja miałam skierowanie ze szpitala na karowej, Jak byłam na wizycie u lekarki na NFZ, a robiłam w innej przychodni. I nie płaciłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie ta przychodnia ma z nimi umowe. Zwykle lekarze maja z kilkoma labami. Ja najbardziej lubie robic badania w diagnostyce ale niestety zaden moj dr nie ma z nimi umowy :p

• nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Byłaś nas Balatonem? :)

Byliśmy, ale dosłownie na chwilę. Trochę nas zaskoczyło, że wejście na plażę jest płatne. Głównie zwiedzaliśmy Budapeszt :) jest piękny, ale przy zabójczej temperaturze 35 stopni było nieco ciężko spacerować, więc szukaliśmy co jakiś czas schronienia. Zobaczyliśmy też Eger i odwoedziliśmy tamtejsze winiarnie, już nie mogę się doczekać aż skosztuję winka, przywoeźliśmy sobie mały zapas :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Widocznie ta przychodnia ma z nimi umowe. Zwykle lekarze maja z kilkoma labami. Ja najbardziej lubie robic badania w diagnostyce ale niestety zaden moj dr nie ma z nimi umowy :p

Ja jutro wybieram się właśnie do diagnostyki na glukozę. Ciekawe, czy mnie poprosză bez kolejki :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tez chcialam miec trojke, dopoki nie urodzilam przez cesarskie ciecie ;) wiec to mnie najbardziej powstrzymuje.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eger piękne miasto. Mi się tam nawet bardziej podobało niż w Budapeszcie. Choć Budapeszt równie piękny. Winka też bardzo dobre. Chętnie bym jeszcze pojechała na Węgry. Może kiedyś, jak dzieczaczek troszkę podrośnie.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jak sama nie podejdziesz bez kolejki to nikt cie nie poprosi, przynajmniej takie mam obserwacje u mnie w diagnostyce

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego skierowania, było na 100% nfz. Możliwe, ze szpital jest w innym wojewodztwie a laboratorium w innym. Niby kilka km a juz inaczej maja umowy. Tak czy inaczej wiecej na paliwo bym wydala niz zaplacila w tym lab.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale szpital ma umowę z NFZ. To co za różnica. Jednostki nie muszą mieć ze sobą podpisanej umowy. Bo to NFZ reguluje rachunek. Zostałaś naciagnieta.
    Jak miałaś skierowanie od lekarza z NFZ i idziesz do placówki, która ma podpisaną także umowę z NFZ, to badania musisz mieć bezpłatnie. Chyba żebyś miała prywatne skierowanie, to wtedy trzeba płacić. W innym wypadku nie powinnaś placic

Też się nie zgodzę, lekarz wypisuje skierowanie do laboratorium z którym ma umowę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja sama tez chcialam miec trojke, dopoki nie urodzilam przez cesarskie ciecie ;) wiec to mnie najbardziej powstrzymuje.
    A czemu cesarka wplynela na zmiane decyzji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Co do mojego skierowania, było na 100% nfz. Możliwe, ze szpital jest w innym wojewodztwie a laboratorium w innym. Niby kilka km a juz inaczej maja umowy. Tak czy inaczej wiecej na paliwo bym wydala niz zaplacila w tym lab.
    wojewodztwa nie maja znaczenia w tym samym miescie tez tak jest ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak. My rozwazalismy adopcję. Ale to drogę przez mękę. Nie mogłam pojąć, że tak to każda kobieta moze zostać matka i nikt jej nie sprawdza przed zajsciem w ciążę. A jak człowiek chce zaadoptować, to procedury czasem ciągną się latami. I zdaje sobie sprawę, że to odpowiedzialna decyzja i trudna decyzją, ale powinno byc to zdecydowanie uproszczone. Lepiej nawet dla takiego dziecka adoptowanego.
    Nawet przeszło nam przez myśl, żeby zostać rodzina zastępczą, ale bałam sie, że zbyt mocno pokocham te dzieciaczki i będzie mi ciężko się rozstać, kiedy by były adoptowanego. Cieszą się jednak z tego, że mimo tak długiej drogi o naturalne macierzyństwo, dane mi będzie zostać mamą :)

żeby zostać rodziną zastępczą też procedura się nie raz ciągne 2 lata, droga przez męki niestety.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne. Bo ja miałam skierowanie ze szpitala na karowej, Jak byłam na wizycie u lekarki na NFZ, a robiłam w innej przychodni. I nie płaciłam.
    Bo widocznie tak mieli umowy, ja np chodzę prywatnie do ginekologa w środzie wielkopolsiej, i ona bez problemu może mi dać skierowanie do do szpitala na polnej w Poznaniu, ale np ginekolog z ulicy lwa da mi skierowanie do laboratorium znajdującego sie na lwa a nie na rzeczypospolitej.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po konsultacji. Ale trafilam super lekarza. Niesamowity starszy Pan, z ogromna wiedza, praktykami w klinikach szwjacarskich i niemieckich, delikatny, kulturalny, widac ogromna wiedze i doswiadczenie.Pracuje bo stesknil sie za krajem wiec na emeryture tu wrocil i leczy.

Generalnie szyjka 35mm lekko zmiekczona, zamknieta, ale fizjologicznie na tym etapie ciazy ok. Powiedzial.ze po 20 tyg moze sie tak dziac, ale trzeba pilnowac. Kazal za 2 tyg sprawdzic ponownie. Luteine mi utrzymal. Na temat no spy ma srednie zdanie, ze sprawdza sie doraznie, ale w.polsce maja tendencje wlasnie do zapisywania jej w ogromnych dawkach. Mam sie oszczwdzac, obserwowac, jesc wiecej magnezu, mniej asparginu bo potas ppdobno moze ppbudzac. Generalnie jest niezle, ale mam pilnowac tematu.

Z ciekawostek- z metod naturalnych na zachodzie stosuje sie wyciag z nasion pinii jako rozkurczowy co podobno super dziala. Szukam w necie, alw u nas nie ma tego w tabletkach. Mozna jesc 3 - 4 lyzki samych nasion dziennie, ale znalazlam jeszcze olej. Chyba sprobuje co mi szkodzi :)

Aztoria lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś testuje moje nerwy... Czuję ją dziś nie dość, że bardzo lekko to jeszcze bardzo nisko, a zazwyczaj kopie w okolicach pępka. Niby póki czuję, że się rusza to nie panikuję, ale jednak cały czas się skupiam na tych ruchach.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja po konsultacji. Ale trafilam super lekarza. Niesamowity starszy Pan, z ogromna wiedza, praktykami w klinikach szwjacarskich i niemieckich, delikatny, kulturalny, widac ogromna wiedze i doswiadczenie.Pracuje bo stesknil sie za krajem wiec na emeryture tu wrocil i leczy.

Generalnie szyjka 35mm lekko zmiekczona, zamknieta, ale fizjologicznie na tym etapie ciazy ok. Powiedzial.ze po 20 tyg moze sie tak dziac, ale trzeba pilnowac. Kazal za 2 tyg sprawdzic ponownie. Luteine mi utrzymal. Na temat no spy ma srednie zdanie, ze sprawdza sie doraznie, ale w.polsce maja tendencje wlasnie do zapisywania jej w ogromnych dawkach. Mam sie oszczwdzac, obserwowac, jesc wiecej magnezu, mniej asparginu bo potas ppdobno moze ppbudzac. Generalnie jest niezle, ale mam pilnowac tematu.

Z ciekawostek- z metod naturalnych na zachodzie stosuje sie wyciag z nasion pinii jako rozkurczowy co podobno super dziala. Szukam w necie, alw u nas nie ma tego w tabletkach. Mozna jesc 3 - 4 lyzki samych nasion dziennie, ale znalazlam jeszcze olej. Chyba sprobuje co mi szkodzi :)
    super, dobra wiadomosc :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super malysmoku :) Dobre wieści. 35mm to całkiem dobry wynik szyjki. Ja w piatek wieczorem idę sprawdzić czy moja się z 29mm nie skróciła.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Raczej jak sama nie podejdziesz bez kolejki to nikt cie nie poprosi, przynajmniej takie mam obserwacje u mnie w diagnostyce

Jak byłam ostatnio na poczatku ciąży to pani z dzieckiem 5-letnim na oko została poproszona bez kolejki. Widziałam na drzwiach napis, że kobiet w ciąży mają pierwszenstwo, ale roznie to jest... będę się upominać :)

Aztoria lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, No to super wieści. Fajnie,ze trafiłaś na lekarza z "glowa". Przynajmniej się uspokoiłaś.

Ja to się dziwię, że Wam przepisuje aspargin, bo mnie kardiolog powiedziała,ze potas jest bardzo dobrze przyswajany z pożywieniem, więc nie ma potrzeba aż takiej ilości go suplementowac. Magnez trochę inaczej. Ja mam brać aspargin tylko w sytuacji tachykardii.

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A czemu cesarka wplynela na zmiane decyzji?
    Sama operacja pikus, ale dlugo potem dochodzilam do siebie, nie mam zbyt dobrych wspomnień zwiazanych z tym bolem po. Chyba, ze teraz bedzie lepiej i minie mi trauma ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ