X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drżę o swoją szyjkę. Miesiąc temu miała 3cm. Dowiem się w poniedziałek jaka jest teraz.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też się nie zgodzę, lekarz wypisuje skierowanie do laboratorium z którym ma umowę.
    Przecież sie nie upieram,ze jest inaczej. Nigdy w ten sposób nie patrzyłam. Widocznie miałam szczęście. Poza tym u nas w większość szpitali robi w alabie i może dlatego.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Nie to że mam dzisiaj te twardnienie, to jeszcze moje dziecko calu czas nadpobudliwe. Od momentu kiedy go nagrałam cały czas sie rusza. I nie ma znaczenia,ze leżę, czy chodzę. Albo mnie kopoe, albo mnie szturcha. Mam nadzieję,ze jest wszystko ok. Bo już tak długie kopanie wcale nie jest przyjemne.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak byłam ostatnio na poczatku ciąży to pani z dzieckiem 5-letnim na oko została poproszona bez kolejki. Widziałam na drzwiach napis, że kobiet w ciąży mają pierwszenstwo, ale roznie to jest... będę się upominać :)
    To widocznie u ciebie jakies fajne panie pracuja :) u mnie jest ten napis o pierwszenstwie ale trzeba samemu podejsc bez kolejki narazajac sie na nieprzyjemne komentarze :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Mój ostatnio sobie zażartował, ze jak będzie nas stać, to i czwórkę możemy mieć. Ale sie śmiałam, że przy czwórce to trzeba będzie jakiegoś vana kupić, żeby przewieźć to towarzystwo ;) Zdecydowanie jakby się okazało, że miałabym 3synow, 4raz bym nie ryzykowała
    Też bym już nie ryzykowala. Mam koleżankę która bardzo chciała córkę :) mieli trzech synów prawie tok po roku. Po trzecim powiedziała że widocznie taki jej los, że ma rodzić chłopców. No ale machneli sobie 4 i dziewczynka. Tyle, że mąż nie sprostał zadaniu i zostawił ja z ta 4 po pół roku dla innej :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza, bo zaczyna mnie to trochę martwić. Zobaczymy co odpisze. Takie dziwne napięcie mam

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja marzyłam o siódemce dzieci :), plus jedno adoptowane, ale życie się ułozyło inaczej, po pierwsze nie dam rady zdrowotnie utzymać więcej dzieci, po drugie nie mam na tyle miejsca w mieszkaniu, po 3 droga adopcyjna jest taka trudna w Pl, że mało kto się na to pisze.
    Wow 8 dzieci :) ja czasem jak oglądam amerykańskie filmy gdzie jest dużo dzieci i zjeżdżają się na święta bożonarodzeniowe do jednego donut to myślę, ze musiało by być fajnie mieć tyle rodzeństwa.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza, bo zaczyna mnie to trochę martwić. Zobaczymy co odpisze. Takie dziwne napięcie mam

Szczęśliwa a byłaś już u gina z tym twardnieniem i bólem okresowym? Jak szyjka? Bierzesz coś?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Magdzia jakie w końcu wybraliście autko? gratuluję udanego debiutu ;)
    Nissana micre :)

ara, Anuśka...G lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eger piękne miasto. Mi się tam nawet bardziej podobało niż w Budapeszcie. Choć Budapeszt równie piękny. Winka też bardzo dobre. Chętnie bym jeszcze pojechała na Węgry. Może kiedyś, jak dzieczaczek troszkę podrośnie.
    My planujemy małego zabrać nad Balaton w czerwcu :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma dziś bardzo leniwy dzień. Nie czułam żeby kopał od kiedy wstałam. O 3 trochę już zaczęłam panikować ale położyłam rękę na brzuchu tak trochę mniej delikatnie jak zawsze i kopnął z 3 razy. Więc chyba porostu ma taki mało aktywny dzień.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Szczęśliwa a byłaś już u gina z tym twardnieniem i bólem okresowym? Jak szyjka? Bierzesz coś?
    W piątek byłam na wizycie. Ale wcześniej mi nie twardniej brzuch. Miałam lekkie skurcze. Ale mało. Lekarz powiedział,ze to nic nie pokojacego. Szyjke miałam twarda i zamknięta. Od przed wczoraj na noc bolało mnie jak na okres, ale przechodziło. Co prawda od soboty po dzwiganii siostrzeńca bolalo mnie w okolicy pępka, ale brzuch nie twardnial. A dzisiaj twardnieje. Samo napięcie nie boli, ale jak zaczyna twardniec to boli jak na okres. I w dodatku jeszcze młody się bardzo rusza. Wzięłam dodatkową nospe. Bo nie innego nie mam. Głównie dzisiaj leżę. Twardnieje, puszcza, a po godzinie znowu twardnieje. Czekam na odpowiedz od lekarza. Dzisiaj na dużur w przychodni i pewnie od groma pacjentek, więc na odpowiedź trochę poczekam. Wczoraj wieczorem czułam się jakbym była struta. Ale myślałam,ze przez ciśnienie. A dzis to już nie wiem. Na razie nie panikuje. Jakby co to jutro rano pojadę na IP, Jak mi nie przejdzie. Ale mam nadzieję,ze przejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz oddzwonil. Mam dzisiaj podjechać do niego i sprawdzić co się dzieje. Da mi luteine w razie czego

• ara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że słuszna decyzja, trzymaj się i daj znać co i jak!

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz oddzwonil. Mam dzisiaj podjechać do niego i sprawdzić co się dzieje. Da mi luteine w razie czego
    Lepiej sprawdzic co sie dzieje, czekamy na wiesci.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troche glupie pytanie. Na test glukozy zabieralyscie proszek czy rozpuszczony roztwor?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam troche glupie pytanie. Na test glukozy zabieralyscie proszek czy rozpuszczony roztwor?
    Proszek i u mnie na jutro mam miec swoja wode i na moejscu wymieszaja.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, jedź i daj potem koniecznie znać. To wielki komfort jak się ma kontakt do swojego lekarza i można się zawsze odezwać :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

proszek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mama będzie dobrze :) wrócisz z dobrymi wieściami.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ