X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam troche glupie pytanie. Na test glukozy zabieralyscie proszek czy rozpuszczony roztwor?

nic nie musiałam mieć, zrobili na miejscu

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce proszek - i musi być zamknięty, otwierają i mieszają z wodą na miejscu. Chyba żeby nie oszukać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 19:09

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tzofiya witaj :) jak bardzo mlodą mama jestss ? :D
    Wybacz, ale wolałabym nie pisać o tym publicznie, mam raczej złe doświadczenia co do dzielenia się takimi informacjami ;)

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Witaj Tzofiya :) kogo nosisz pod serduszkiem? Chłopca czy dziewczynkę?
    Dziewczynkę, tak jak chciałam i czułam to od samego początku <3

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam proszek bo w diagu nie mieli. Zalezy od laboratorium

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Wybacz, ale wolałabym nie pisać o tym publicznie, mam raczej złe doświadczenia co do dzielenia się takimi informacjami ;)

mam nadzieję, że to była dojrzała decyzja Was obojga, a nie wpadka, miałam kiedyś koleżankę, zaszła w wieku 12 lat. I dziewczyny mogą mnie tu zbesztać, bo to dziecko itd., nie jest w stanie podjąć dojrzałej decyzji. Ja uważam inaczej. Oczywiście zawsze są wyjątki od reguły.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya oj no luzik pisac nie musisz tak tylko zapytalam ;) ja nie jestem z tych krytykujacych.

Jesli nie chcials tego poruszac to dziwne ze podkreslilas to ze jestes bardzo mloda mama przy przywitaniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 19:36

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Młoda waży ok. 890 g. Lekarka mówi że w normie, ale czy nie powinno być ciut więcej? (4 tyg. temu miała 504 g)

No i niestety potwierdziła mi cukrzycę ciążową... Mimo, że tylko po 1 godz. miałam przekroczoną (200). Pozostałe 2 pomiary w normie. Mam iść do diabetologa. Skierowania nie dostałam gdyż chodzę do gina prywatnie.

Czy żeby iść do diabetologa na NFZ muszę najpierw iść po skierowane do rodzinnego? Czy wystarczy wpis w karcie i wynik badania?

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya - witaj :) Aj ludzie zawsze będą gadać na jakiś temat, szukają sensacji czasem. Przy pierwszym dziecku no nie spotkałam się z przykrymi komentarzami, ale pewnie sporo osób myślało, że to wpadka no bo kto podejmuje decyzje o zostanie rodzicem w wieku 19 lat... Urodziłam córkę dwa miesiące po 20-tych urodzinach ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę ani zacytować ani posta napisać :/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek wybieram się na glukozę i właśnie się dowiedziałam, że nie mogę dodać cytryny, bo zafałszowuje wynik... :/

Co do pierwszeństwa, jutro w Pytaniu na śniadanie będzie mamaginekolog i ma poruszyć temat.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa kazde dziecko rosnie w swoim tempie :) nie kazdy musi miec kolosa ponad 3.5 kg ;) skoro w normie jest to bym sie nie doszukiwala moja ostatnio w 2,5 tyg z 330 na 480 tez nie duzo a im strsza ciaza tym dziecko szybciej rosnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika, dodaj cytryny po kryjomu :D Mi tak poradziła moja lekarka, ale ostatecznie piłam drineczka bez.

Ufff moje dziecię wysłuchało mnie i z dołu znów przesunęła się w okolice pępka i dokazuje :)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    nataliamonika, dodaj cytryny po kryjomu :D Mi tak poradziła moja lekarka, ale ostatecznie piłam drineczka bez.

Ufff moje dziecię wysłuchało mnie i z dołu znów przesunęła się w okolice pępka i dokazuje :)

Obawiam się, że nie da rady, bo idę do przychodni w której pracuje teściowa, więc na pewno będzie mi towarzyszyć :P Pytanie czy dobrym pomysłem byłoby dodawanie po kryjomu, jeśli faktycznie może to zaważyć na wyniku.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do młodych mam... ja mam 26lat, właściwie skończę w październiku. Wszyscy mi mówią, że to dziwne, że tak wcześnie się zdecydowaliśmy (P jest rok młodszy). Dla mnie to w żadnym wypadku nie jest wcześnie, a wręcz ostatni dzwonek, ale każdy kieruje swoim życiem jak mu odpowiada i ja to szanuję :) moja mama urodziła mnie w wieku 32 lat, tata miał wtedy 37 i zawsze czułam tą różnicę wieku, miałam zawsze nejstarszych rodziców w klasie... i w sumie można powiedzieć, że to był mój mały kompleks. Wstydziłam się mówić ile lat mają rodzice. Kiedy rodzice moich rówieśników mieli po 30 kilka lat, moi byli już koło 40. Teraz to już oczywiście nieistotne, ale jako dziecko się tym przejmowałam. Pamiętam jak pani w sklepie nazwała moją mamę babcią :D oj, przykro mi wtedy było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 20:25

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popytam w aptece o glukozę cytrynową :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Obawiam się, że nie da rady, bo idę do przychodni w której pracuje teściowa, więc na pewno będzie mi towarzyszyć :P Pytanie czy dobrym pomysłem byłoby dodawanie po kryjomu, jeśli faktycznie może to zaważyć na wyniku.

Luzik, bez cytryny da radę wypić :)

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    mam nadzieję, że to była dojrzała decyzja Was obojga, a nie wpadka, miałam kiedyś koleżankę, zaszła w wieku 12 lat. I dziewczyny mogą mnie tu zbesztać, bo to dziecko itd., nie jest w stanie podjąć dojrzałej decyzji. Ja uważam inaczej. Oczywiście zawsze są wyjątki od reguły.
    Wybacz, ale według mnie takie uwagi są nie na miejscu. Nieważne, czy planowałam czy nie, stało się i ważne jest że kocham dziecko i postanowiłam je urodzić. 12-stu lat nie mam, spokojnie :P

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa ja miałam od rodzinnego skierowanie a nawet dwa, bo chcialam skonsultować sie z drugim diabetologiem.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tzofiya oj no luzik pisac nie musisz tak tylko zapytalam ;) ja nie jestem z tych krytykujacych.

Jesli nie chcials tego poruszac to dziwne ze podkreslilas to ze jestes bardzo mloda mama przy przywitaniu ;)
    Wolałam na początku podkreślić, bo i tak by się wydało np.dlatego że przy wielu sprawach musi być tata, mam na głowie szkołę i wiele aspektów wygląda w moim przypadku inaczej :D

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ