X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa trzymam kciuki zeby bylo lepiej i super ze synek ma sie dobrze :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Szczęśliwa. Miałam podobnego lekarza prowadzącego jak Ty w pierwszej ciąży. Potrafił mnie bardzo szybko uspokoić i jakoś tak się bezpiecznie przy nim czułam mimo tego, że miałam wiecznie wówczas jakieś dolegliwości plus pobyt w szpitalu. A najlepsze było to, że najlepiej mu się gadało z moim mężem. Jak raz przyszłam bez niego na wizytę to potrafił powiedzieć: Jak to? A gdzie Krzysiu? :-)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Już jest dobrze. Ten scopolan to jakiś silny przeciwbólowy. Mysle, że to głównie on zadziałał. Najważniejsze, że minęło :) już liczę, żeby chociaż do 37tyg dotrwać. Mam nadzieję, że już nie będę musiała sie tak stresować.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja niw mam znowu siary ani nic. Z kuba nie mialam pokarmu rozbudzalam i nic :/ oby nie bylo tak jak w 1 ciazy
    Ja w pierwszej ciazy też nie miałam siary ani nic teraz też nie mam a pierwszego synka karmiłam rok więc Amus nie ma się czym zamartwiac karmienie siedzi w głowie i bardzo dużo zależy od nastawienia i myślenia :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia pisałam do Ciebie ale coś mi szwankuje tel i forum... :/

Ja póki co mam spokój z siara... mam jednak nadzieję ze po porodzie będę mogła karmić

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dzięki dziewczyny. Już jest dobrze. Ten scopolan to jakiś silny przeciwbólowy. Mysle, że to głównie on zadziałał. Najważniejsze, że minęło :) już liczę, żeby chociaż do 37tyg dotrwać. Mam nadzieję, że już nie będę musiała sie tak stresować.

Kochana scopolan działa rozkurczowo. Ma trochę inny mechanizm działania niż no-spa. Lek czyni cuda, ja dostawałam w szpitalu co 8h doustnie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja po porodzie brałam buscopan. To jest to samo co scopolan. To jest lek rozkurczowy

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowałyśmy się Wachciowa ;-)

Wachciowa lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siare już mam od dobrych kilku tygodni. Wypływa sama jak myślę o Maciusiu np podczas smarowania brzuszka masełkiem. Nie są to ogromne ilości na szczęście, w ciągu dnia nie plamie stanika czy koszulki, jeszcze.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu to dobrze że już mija i że z dzidzią wszystko ok :)
    A czemu macie zakaz cytryny? Pierwsze słyszę żeby falszowala wynik...każda moja koleżanka piła z cytryną, ja też w labie bez problemu mi pozwolili...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Magdzia pisałam do Ciebie ale coś mi szwankuje tel i forum... :/

Ja póki co mam spokój z siara... mam jednak nadzieję ze po porodzie będę mogła karmić
    Odpisałam Ci już :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dobra noc była. Nie bolało mnie nic. Co prawda troszkę około 1 jak wstawałam siku, to brzuch miałam napiety, Ale nie bolał. Cieszę sie, że odbyło się bez IP. Myślę, że to wczorajszych szalenstwach mały będzie dziś cały dzień spał.
    Co do scopolanu, to właśnie doczytałam wczoraj :) No spa mi właśnie nie pomagała. Lekarz chciał mi ją jedynie dać w zastrzyku, Ale akurat nie mieli w przychodni. Dobrze jest. Oby sie wczorajsza akcja nie powtórzyła, bo nie fajnie się już robiło.

agii81, k878, Iruletka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa? Chyba działa belly, ja dziś miałam koszmarna noc, najpierw koszmary, potem o 3 Nikodem zrobił mi imprezę, a o 4 Zuza już wyspana chciała hopsia hopsia, a teraz siedzimy w przychodni i czekam na endokrynologa. Kawy!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Wolałam na początku podkreślić, bo i tak by się wydało np.dlatego że przy wielu sprawach musi być tata, mam na głowie szkołę i wiele aspektów wygląda w moim przypadku inaczej :D

Hej :)
    Wiem o czym piszesz, sama urodziłam najstarszą córkę mając 18 lat (zaszłam mając 17). Nie była to świadoma decyzja.Było ciężko, byłam w IV klasie technikum, matura za pasem. Córka urodziła się we wrześniu, ja do szkoły wróciłam na początku listopada, było ciężko, nauka po nocach. Miałam wsparcie u koleżanek, biegały do mnie z lekcjami, dzięki temu do szkoły po przerwie wróciłam bez braków i nadrabiania. Uczyłam się np na spacerach ,zeszyt na wózku i przed siebie :). Kosztowało to dużo wyrzeczeń, koleżanki na dyskotekę a ja do domu, na studniówkę nie poszłam, bo miałam do wyboru -studniówka albo fotelik do samochodu. Wybrałam to drugie. Nigdy w życiu nie cofnęłabym czasu. Teraz we wrześniu córka kończy 18 lat,a moje niektóre koleżanki dopiero urodziły pierwsze dziecko. Po latach przyznały mi się,że mi zazdroszczą, ponieważ one teraz w pieluchach a ja mogę spokojnie sobie wyjść z mężem, ona zostaje w domu z młodszym rodzeństwem, może odebrać najmłodszą ze szkoły itd.

Eli, Iruletka, Tzofiya lubią tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mówiz i masz ;)8034f5b2ec7140fbf4339101e7773930_th2.gif

Lady Savage lubi tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • Roma23 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?

30.12.2017. Czekamy <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba słuchać lekarzy prowadzących i tego co mówią bo każda z nas jest inna. Boisz się, zrób badanie z krwi i sprawdź poziomy. Ostatnio naukowcy zastanawiali się nad zaleznoscia pomiędzy chorobą tarczycy a autyzmem. Teraz kolejne nowości. Póki co ten rodzaj choroby i sama
    geneza powstania nie została przebadana i udowodniona. Nie wiadomo skąd się to bierze.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma23 wrote:
    Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?

Własnie też czytałam dzisiaj o tym. Ja dalej biorę witaminy (Prenatal), Podobno nadmiar kwasu foliowego i wit B12 organizm wydala. Czy to prawda, tego nie wiem. W poprzednich ciążach brałam witaminy i z dziećmi jest wszystko ok.

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę ze witaminy rozpuszczalne w wodzie ciężko przedawkować. Gorzej z tymi rozpuszczlanymi w tluszczach : witamina A, D, E, K tu juz trzeba uważać ... bo one sie gromadzą i nie wydalamy nadmiaru.

ja biore magnez i mama DHA premium plus. wyniki mam okej ale nei badałam poziomu witamin.

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po drineczku. Myślałam ze rzygne dosłownie :( na szczęście babki były i dziwo mile, na koniec pozwoliły mi wziąć łyka normalnej wody...

Chciałam Wam życzyć miłego dnia :)

Szczesliwa_mamusia, nesairah, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ