Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam znajomą, która pracuje z dziećmi z autyzmem. Powiedziała mi kiedyś ,że tak naprawdę nie znane sa przyczyny autyzmu, naukowcy prześcigają się w coraz to nowszych tezach,a to szczepionki, a to leki, a to antybiotyki itd, ciągle coś,a tak naprawdę nic nie wiadomo
-
nick nieaktualnyja dzisiaj endokrynologa mam
150 zł nie moje
no ale wizyta raz na 3-4 msc a pomiędzy kontakt smsowy. Ja mu wyniki on mi dawketakże tragedii nie ma ale serce przy płaceniu boli bo wizyta 15 min z USG
Szczęśliwa ale mialaś przeboje masakradobrze ze sie uspokoiło!!! oby wiecej takich akcji nie było.
Dziewczyny jak ZUS ?odezwał sie do kogoś
( oby nie:P) ja dzisiaj praca jutro i woooolne
tzn i tak się nie bede wysypiac bo młody na 8 do przedszkola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 07:45
-
Roma23 wrote:Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny
-
Coco55 wrote:Jestem już po drineczku. Myślałam ze rzygne dosłownie
na szczęście babki były i dziwo mile, na koniec pozwoliły mi wziąć łyka normalnej wody...
Chciałam Wam życzyć miłego dnia
No to dziś razem drinkujemyżyczę dobrych wynników!
-
nick nieaktualnyJa biorę cały czas ten prenatal duo. Według zaleceń lekarza. Nie wiem, może w ostatnim mcu pobiorę sam prenatal dha. Zobaczę co mi lekarz powie.
Co do kontroli z ZUS to nie miałam i mam nadzieję, że tak zostanie. Mam też nadzieję, że nie będzie opóźnień w wypłacie świadczeń. Oby, bo czekam z niecierpliwością na te pieniądze.
Amus-150zl z usg u endo, to nie sa jeszcze takie duże pieniądze. Tam gdzie ja chodziłam, to sama wizyta 120, usg też 120. Ale cóż-zawszs boli.
My wczoraj w aptece zostawiliśmy 190zl, luteina i scopolan (ten akurat tani). Cieszę sie, że na wizycie zaoszczedzilam.
Tak mi było wczoraj miło po wizycie, że aż miałam ochotę przytulić mojego pana doktora;) uscisnelam mu mocniej rękę. On ma taki zwyczaj, że zawsze podaje rękę jak się Wita i jak żegna.
Nesairah, Cocco dajcie znać jak badania. Ale na pewno będzie dobrze -
Dziewczyny siedze na glukozie i wydaje mi sie, ze jakos dziwnie, pobrali krew, za 40 min wynik glukoza i od pobrania kolejne pobranie po 2 h. Wydaje mi sie, ze z corka pilam glukoze od razu po pierwszym pobraniu i byly wyniki co godzine, ale one mowia, ze tak jest na skierowaniu...
-
Eli wrote:Dziewczyny siedze na glukozie i wydaje mi sie, ze jakos dziwnie, pobrali krew, za 40 min wynik glukoza i od pobrania kolejne pobranie po 2 h. Wydaje mi sie, ze z corka pilam glukoze od razu po pierwszym pobraniu i byly wyniki co godzine, ale one mowia, ze tak jest na skierowaniu...
Ja miałam pierwsze pobranie +plus z palca, glukoza,a później pobranie po 60 i 120 minutach -
nick nieaktualny
-
agii81 wrote:Mam znajomą, która pracuje z dziećmi z autyzmem. Powiedziała mi kiedyś ,że tak naprawdę nie znane sa przyczyny autyzmu, naukowcy prześcigają się w coraz to nowszych tezach,a to szczepionki, a to leki, a to antybiotyki itd, ciągle coś,a tak naprawdę nic nie wiadomo
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dzięki dziewczyny. Już jest dobrze. Ten scopolan to jakiś silny przeciwbólowy. Mysle, że to głównie on zadziałał. Najważniejsze, że minęło
już liczę, żeby chociaż do 37tyg dotrwać. Mam nadzieję, że już nie będę musiała sie tak stresować.
-
Beti jakie dodatkowe badania na to żelazo?
Ja biorę evital pregna bo nie ma zwykłego kwasu tylko metylowany a ja zwykłego niw mogę.
Ja mam takie schizy co mnie brzuch zaboli to zaraz się boję, że urodze. Się naczytałam o porodach przedwczesnych i teraz mi odbija -
Roma23 wrote:Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?
Ja bralam w pierwszej ciazy jedna dziennie do dnia porodu i teraz tak samo lekarz kazal. -
MalaHD wrote:Beti jakie dodatkowe badania na to żelazo?
Ja biorę evital pregna bo nie ma zwykłego kwasu tylko metylowany a ja zwykłego niw mogę.
Ja mam takie schizy co mnie brzuch zaboli to zaraz się boję, że urodze. Się naczytałam o porodach przedwczesnych i teraz mi odbijahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Roma23 wrote:Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?
Roma, przy mthfr lekarze przepisuja 5-15mg kwasu foliowego dziennie i twierdza, ze to bezpieczneNormalnie zaleca sie 0,4 mg.
Osobiscie biorę wersje metylowane to jest formy aktywne i staram sie ograniczać kwas foliowy syntetyczny i kwas foliowy miałam w normie . Tez czytalam to co opisujesz chyba z pol roku temu, ale uwazam to za przerysowane. Ja znaacznie wiecej pije witamin dziennie nuz TyMówią z drugiej stronumy ze brak niektirych wit moze sprzyjac autyzmowi. I komu tu wierzyc? Niestety nie wiem gdzie wpadl mi taki artykuł w rece. Poza tym kazdy organizm wg mnie na swoje indywidualne potrzeby, czego potrzebuje wiecej, a cEg mniej. Ja w to mocno wierze jak testowalam na sobie rowne suplementy zeby zbic honocysteine przed Ajsciem w ciaze i wystarczyly mi dwa tygodnie, zeby szybko wyniki ulegał y zmianie
11.12.2017 syn Adaś -
Jeden lekarz mniej, mam od kilku tygodni bardzo ładne wyniki TSH i kazał mi co miesiąc sobie badać i pojawić się tylko wtedy gdy będzie powyżej 2,5, dla mnie to super wiadomość
Szczesliwa_mamusia, Aztoria lubią tę wiadomość
-
Tzofiya wrote:Wybacz, ale według mnie takie uwagi są nie na miejscu. Nieważne, czy planowałam czy nie, stało się i ważne jest że kocham dziecko i postanowiłam je urodzić. 12-stu lat nie mam, spokojnie
trzeba było nie wspominać jak to Amus powiedziała, ja po prostu mam nadzieję że była to świadoma decyzja, bo ta 12 letnia koleżanką to zrobiła sobie dzieciaka bo tak chciała, a przyszło co do czego to że już nie chce i oddała. Więc wyraziłam swoje zdanie i nadzieję że taka nie jesteś.
-
emikey wrote:Są plusy i minusy bycia młoda mama
tak samo jak bycia starsza mama. Najważniejsze, żeby być szczęśliwym z tym co się ma