Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Roma23 wrote:Dziewczyny, czy zazywacie cały czas witaminy? Ja biorę femibion 2 natal i zastanawiam sie czy to konieczne, gdyż wyniki badań mam w normie, a dzisiaj czytal podejrzenia badaczy,ze zwiększone suplementowanie kwasu foliowego i witaminy b12 może zwiększać ryzyko autyzmu i dzieci. Co o tym mysliscie?
-
Jak ktos kto ma 12 lat mógł chcieć zajść w ciążę? Jak w ogóle w wieku 12 lat można uprawiać seks?! Za moich czasów dziewicteo tracilo sie w wieku 17-18 lat. Jak pomyślę co się teraz wyprawia to tym bardziej się boję o córkę. Ja to chyba zamkne w chacie na 3 spusty
k878 lubi tę wiadomość
-
Eli wrote:Dziewczyny siedze na glukozie i wydaje mi sie, ze jakos dziwnie, pobrali krew, za 40 min wynik glukoza i od pobrania kolejne pobranie po 2 h. Wydaje mi sie, ze z corka pilam glukoze od razu po pierwszpobraniu i byly wyniki co godzine, ale one mowia, ze tak jest na skierowaniu...
-
nick nieaktualnyMyślałam, że po wczorajszych harcach moje dziecko będzie grzecznie spało, a ono co chwilę daje mi kopniaki po brzuchu. Dobrze,ze w nocy był spokojny.
Wiecie co, trochę mnie to przeraża. Wracaliśmy wczoraj od lekarza i gadamy w samochodzie, że niby zostało aż 3mce do porodu, a tak naprawdę to tylko 3mce. Zleci bardzo szybko. Najgorsze jest też to, że boję sie, ze im bliżej końca, tym będę bardziej panikować. -
MalaHD wrote:Jak ktos kto ma 12 lat mógł chcieć zajść w ciążę? Jak w ogóle w wieku 12 lat można uprawiać seks?! Za moich czasów dziewicteo tracilo sie w wieku 17-18 lat. Jak pomyślę co się teraz wyprawia to tym bardziej się boję o córkę. Ja to chyba zamkne w chacie na 3 spusty
-
nick nieaktualnyCocco. Ojej. To współczuję. Mi położna kazała pić wolno. Właśnie po to,zebym nie zwymiotowala. Powiedziała, że mam pić tak, żeby wypić w ciągu 5min, ale małymi łykami. Może za szybko wypiłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 08:55
-
Mnie sporo pieniedzy leci na badania, wizyty, leki. Wole tego nie liczyc...
Szczesliwa mamusia, ciesze sie, ze juz lepiej die czujesz. Fajny lekarz Ci się trafił, tak samo, Malemu smokowi na ostatniej wizycie
Zazdroszcze, ja swojegp nie lubię, ale jego celem jest mi umożliwić donoszrnie ciąży i nikt mu plusa za sympatycznosc nigdy nie dal z jego pacjetekJest gburowaty, specyficzny, ale skuteczny. Podczas usg nic Ci nie mowi co sprawdza itd. Nie wiesz nic. Tylko slyszysz, czy jest dobrze, czy nie na kiniec jego zdaniem.Na innym watku usmialam sie, jak zobaczylam, ze jedna z dxiewczyn bez podania nazwiska opisuje mojego prowadzacego lekarza i widze, ze podobnie mysli na jego temat jak ja. Moj ostatnio mnie opieprzyl, ze zrobiłam doslownie jedno badanie na toxo w diagnostyce. Nie zyczy sobie abym tam robila jakiekolwiek badania, bo juz mial z tamtad niejednokrotnie bledne wyniki i walki o zwrot pieniedzy swoich pacjetow. Pierwszy raz z czym takim sie spotykam. Przez co to, ze mam pakiet w luxmedzie nic mi nie daje i za wszystko place. Uznaje tylko badania z laboratorium szpitalnych lub alabu. Coz... musze jakos przetrwac do konca ciazy z tym czlowiekiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 09:05
11.12.2017 syn Adaś -
MalaHD wrote:Jak ktos kto ma 12 lat mógł chcieć zajść w ciążę? Jak w ogóle w wieku 12 lat można uprawiać seks?! Za moich czasów dziewicteo tracilo sie w wieku 17-18 lat. Jak pomyślę co się teraz wyprawia to tym bardziej się boję o córkę. Ja to chyba zamkne w chacie na 3 spusty
Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, emikey, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyMalina - nie mogłabym mieć takiego lekarza. Ja muszę mieć takiego co mnie będzie uspokajal, a nie dodatkowo ciśnienie podnosił. Na swojego trafiłam całkowicie przypadkiem. Poszłam do niego, bo zależało mi jedynie na skierowaniu do szpitala na diagnostyke. Ale po pierwszej wizycie tak mnie kupił podejściem do pacjentki, że już zostałam jego pacjentka i nie żałuję. Na pierwszej wizycie u niego, jeszcze przed ciąża, siedziałam jak zahipnotyzowana, bo nie wiedziałam, że moze tak wyglądać wizyta lekarska. Wczoraj mój mąż się śmiał,ze nie mógłam bliżej sobie znaleźć lekarza, Tylko 56km trzeba do niego zasuwać. No cóż, coś za coś. Wolę dryłowac te 56km i mieć spokojna głowę, niż mieć kogoś pod ręka co nie będzie chciał pomoc.
Dobrze,ze Twój lekarz jest dobrym specjalista, to też jest ważne. Bo tylko mieć miłego lekarza bez wiedzy, to też człowiek nie pociągnie. Na szczęście mi się trafił pakiet;) i miły i z wiedzą. Choć lekarz ma 38latWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 09:18
-
Ja swojego lekarza mam od 16 roku życia - nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego
Dziewczyny a kupujecie monitor oddechu ? Ja chciałabym żeby młody od początku spał u siebie w pokoju i zastanawiam sie czy kupować ? Ostatnio mieliśmy no ale to było 7 lat temu i nie wiem co teraz w trawie piszczy w tym temaciehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Mój dr jest cudowny. Przemiły, usmiechniety, wszystko dokładnie tłumaczy, nawet bzdury jakie wyczytałam w internecie. Odpowie na wszystko co mnie nurtuje, na smsy odpisuje błyskawicznie. Wizyta bez żadnego skrępowania, oczarował nawet mojego męża co nie jest łatwe
ja go po prostu lubię jako człowieka.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja nie kupuje bo nie wyobrażam sobie zeby dziecko noworodek spał u siebie w pokoju dla mnie to troszke ehhhh( nie obraz sie beti) ale nosiłaś dzieciątko 9 msc a teraz go dasz do drugiego pokoju ?? takie małe dziecko musi byc caly czas pod okiem kogoś przynajmniej MINIMUM do 3 miesięcy nie mowie spania w jednym łózku bo u nas tez tego nie bylo ale łozeczko kolo łóżka to bezdyskusyjne. I wierz mi spisz tak czule ze wszystko slyszysz nawet jęknięcie dziecka, dzieki temu dziecko jest bezpieczne i mozesz zareagować w każdej sytuacji a takicjh jest masa. WYpije mleczko odbije polozysz go a za pol godziny uleje i się ( odpukać) cos moze stać ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 09:30
-
nick nieaktualnyJa mam monitor oddechu. Mimo.ze mały będzie spał z nami w pokoju, w zasadzie na wyciągnięcie ręki. Ale wolę to mieć niż nie mieć, przynajmniej na początku. I tak boję sie, że będę zeschizowana i będę patrzeć na niego co chwilę, czy oddycha. Jego docelowy pokoik od naszej sypialni oddalony jest o 6m, nie wyobrażam sobie w nocy robić takich wycieczek. Przeniesiemy go dopiero tam jak będzie miał tak z 5-6mcy.
-
Hihi ten instruktor mnie rozbroil. Piękne
Dziewczyny, ona mi kazała szybko wypić bo podobno wtedy lepiej. Ale generalnie to za pierwszym razem lepiej zbioslam. Cóż... za kilka dni powtórka bo czas się kończy... -
nick nieaktualny
-
Ja dopiero teraz wypiłam drinka. Musiałam wracać po skierowanie i stać w kolejce... w DIAGNOSTYCE u mnie są wyczytywani pacjenci według numerków, więc nie ma szan żeby ktoś mnie przepuścił.
Wynik na czczo 84, czyli u mnie jak zawsze. Sama glukoza dla mnie do zniesienia, teraz siedzę i już nie czuję, że coś tak okropnie słodkiego piłam, ale ja jestem fanką słodyczy.