X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak któraś z Was ma kartę Tchibo, to do 3 września jest 25% rabatu na wszystkie nieprzecenione produkty i wysyłka gratis. Zamówiłam dzisiaj komplet dwóch prześcieradeł do łóżeczka za 45 zł, a w planach miałam kupić dwa z Poofi za 120, więc sporo zaoszczędziłam. Są różowe i niebieskie. Z doświadczenia wiem, ze Tchibo ma świetną jakość materiałów, bardzo gruba bawełna.

https://www.tchibo.pl/przescieradla-dzieciece-z-gumka-2-sztuki-p400117241.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitorów oddechu, my na pewno w jakiś się wyposażymy, bo nawet jeśli na początku dziecko będzie spało z nami w sypialni, to w dzień jednak planuję je kłaść w pokoiku. Poza tym, nawet jak będzie obok, to będę spokojniejsza. Jak się uda, to chcemy kupić na ebayu ze Stanów używany monitor skarpetkę. U nas jest niestety niedostępny, a to jedyny, który działa jak pulsoksymetr. Producent nie wysyła nawet poza Stany, więc mam nadzieję, ze uda mi się jakiś wylicytować. Nowy i tak kosztuje fortunę :/ Poczytałam dużo opinii, m. in. tę po polsku i stwierdziłam, że warto się nawet bujać z przesyłką zza oceanu

http://antyweb.pl/zaluje-ze-ta-skarpetka-monitorujaca-sen-dziecka-nie-powstala-wczesniej/
    https://www.youtube.com/watch?v=9AFm8yeJ_cE

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Diagnostyka jest w szpitalu ginekologicznym. Moim zdaniem to najlepsze laboratorium, raz nawet miałam sytuację, że wezwali ginekologa żebym mogła skonsultować, jak mi wyszły ANA1 dodatnie. Wszystko na miejscu, obsługa super, mam pełne zaufanie. Może są punkty, gdzie tylko pobierają i do badania wożą w inne miejsce i pewnie one psują opinię. Do tego zwykłe badania - typu morfologia, mocz, tsh, itp. - wyniki są praktycznie na cito, bo i tak ciągle robią na potrzeby szpitala.

P.S. Ale mnie to forum ostatnio wkurza, ciągle coś się zawiesza, coś nie działa.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niektórzy lekarze po prostu współpracują z laboratoriami i dlatego nie honorują badań z innych placówek. Mam koleżankę laborantkę w znanym labo i sama mówiła, że mają umowy podpisane z prywatnymi gabinetami, fakt, że na skierowanie od takiego lekarza pacjentka ma jakąś zniżkę, ale ile prezentów lekarz dostaje, że kieruje do nich, to głowa mała. A potem wielkie oburzenie, bo inne laboratoria nie spełniają lekarskich subiektywnych wymagań. A oni swoje biorą i to nie mało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 12:43

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba któraś z Was pisała, że zamawia łóżeczko firmy Woodies.
    Jeśli już je macie przeslijcie foto, jakie wrażenia i opinie? No chyba, że stoi w kartonie nadal. Dzięki wielkie!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety bez zmian. Hemoglobina z 10,3 na 10,6 więc pokrzywa i buraki nie działają. Żelazo 127 więc ta anemia nie jest od niedoboru. Co by tu zbadać? Kwas foliowy i b12 jeszczcze ale suplementuje i przed ciąża miałam grubo powyżej normy kwas więc nie sądzę. Moja babcia miała tak saamo w ciąży, moja mama urodziła się z anemią może to mieć jakieś znaczenie? Zobaczymy co jutro doktorek na to. Choć bardziej się boję o mojego knypka, żeby znów nie była więcej do tyłu :(

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jestem w szoku, weszłam przed chwilą na konto i przyszły pieniądze z ZUS-u. 31wszy i są pieniądze. Myślałam,ze jakieś opóźnienia będą czy coś, a tu taka niespodzianka. Zaraz wejdę na allegro i zamawiam łóżeczko. Co prawda kwota nie powala,ale zawsze lepiej mieć tych parę stów niż nie mieć :D :D :D

ara, nataliamonika, Iruletka, magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    U mnie niestety bez zmian. Hemoglobina z 10,3 na 10,6 więc pokrzywa i buraki nie działają. Żelazo 127 więc ta anemia nie jest od niedoboru. Co by tu zbadać? Kwas foliowy i b12 jeszczcze ale suplementuje i przed ciąża miałam grubo powyżej normy kwas więc nie sądzę. Moja babcia miała tak saamo w ciąży, moja mama urodziła się z anemią może to mieć jakieś znaczenie? Zobaczymy co jutro doktorek na to. Choć bardziej się boję o mojego knypka, żeby znów nie była więcej do tyłu :(
    ja bym zbadała jeszcze ferrytyne. Ale poczekaj co Ci lekarz powie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ale extra :D a zus cie mial od 27 lipca jakos nie ??

Ja mam w diagu robione i dowozą ale przy szpitalnej jak robie to tez nosza do szpitala... Przeciez logiczne ze muszą jakos odpowiednio transportowac krew.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh masakra dopiero zjadlam sniadanie, a tu juz pora obiadowa. Mam nadzieję, że wyniki pokażą się w internecie jeszcze dziś.

Szczesliwa, dostalas pieniadze za cały miesiąc? Zastanawia mnie, czy dostaje się pieniądze za cały miesiąc, czy za okres zwolnienia.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja też zaczęłam teraz głównie dietą żelazną się wspomagać, w przyszłym tygodniu robię badania i też okaże się czy coś to da, bo miałam ostatnio hemoglobinę 11 coś. A jak jadłaś te produkty to starałaś się ję łączyć z witaminą C? Żelazo z roślin ma wtedy zwiększoną wchłanialność, bo ogólnie jest ona niska w porównaniu do tego z mięsa np.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Szczesliwa ale extra :D a zus cie mial od 27 lipca jakos nie ??

Ja mam w diagu robione i dowozą ale przy szpitalnej jak robie to tez nosza do szpitala... Przeciez logiczne ze muszą jakos odpowiednio transportowac krew.

Od 28 :) Też jestem w szoku,że tak szybko. Właśnie mąż ostudził mój zapał co do zakupów, może i trochę racji ma. Po 11 mam zamiar wybrać się do mamy, do Płocka i jeszcze raz pójść do tego sklepu z rzeczami dla dzieci. Chciałam obejrzeć ten fotelik cybexu, który sobie upatrzyłam, no i on stwierdził,żebym tam popatrzyła sobie na łóżeczka. A nóż-mi się coś bardziej spodoba,ale nie będzie dużo droższe. A jak nie, to wtedy allegro. No i przystałam na jego propozycję. Tyle jestem w stanie wytrzymać.

A co do twardnienia, to jakieś 5min temu znowu zaczął mi twardnieć brzuch, na szczęście bez bólu. Czuję,że już taki mój urok będzie do końca ciąży. Z luteiną pewnie się nie rozstanę.

• ara Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jak ostatnio konsultowałam wyniki z moją napro to kazała się anemią nie przejmować (erytrocyty 3,15, hemoglobina 10,6, hematokryt 30,6)
    możesz sprawdzić ten kwas i b12 i tak jak szczęśliwa pisze - ferrytynę
    ja póki co nic z tematem nie zrobiłam, piję pokrzywę, za 2 tyg powtórzę morfo czy coś drgnęło
    moja mama też długo się bujała z anemią, nic nie pomagało
    ja odkąd pamiętam mam niskie te wyniki, choć przed ciążą raczej były w normie

szczęśliwa taki lekarz to skarb, fajnie że zadziałał szybko i skutecznie!

coco współczuję przebojów z glukozą :/ mi też było strasznie niedobrze, musiałam się położyć przed 2 pobraniem a po powrocie do domu drzemka bo paskudnie się czułam

edit: szczęśliwa gratuluję wpływu z zusu, ja na swój czekam... albo na trzecią kontrolę hehe ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 12:57

• emikey Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Normalnie jestem w szoku, weszłam przed chwilą na konto i przyszły pieniądze z ZUS-u. 31wszy i są pieniądze. Myślałam,ze jakieś opóźnienia będą czy coś, a tu taka niespodzianka. Zaraz wejdę na allegro i zamawiam łóżeczko. Co prawda kwota nie powala,ale zawsze lepiej mieć tych parę stów niż nie mieć :D :D :D
    Zamawiaj to łóżeczko nie czekaj :) my dziś dostaliśmy wiadomość, że zostanie dostarczona parcela przed południem i żeby być w domu. Mąż mówi "to łóżeczko". Już się ucieszyłam, że będziemy dziś wieczór składać a tu przyszedł nowy czajnik ;(

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę 10000 wit C dziennie po 500 razem z sorbiferem i bioferem 2x dziennie. Dupa dupa. Wiecie może jaki poziom kwalifikuje się już pod zastrzyki? Bo dr mówił, że poniżej 8 to już jest wskazanie do przetoczenia krwi :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Eh masakra dopiero zjadlam sniadanie, a tu juz pora obiadowa. Mam nadzieję, że wyniki pokażą się w internecie jeszcze dziś.

Szczesliwa, dostalas pieniadze za cały miesiąc? Zastanawia mnie, czy dostaje się pieniądze za cały miesiąc, czy za okres zwolnienia.
    Dostałam za cały miesiąc- chyba. Nie wiem. Nie umiem tego wyliczyć, bo ja nie miałam etatu i część miałam niższych składek,część wyższych i policzyli średnią. W poniedziałek dowoziłam zwolnienie 0d 25 sierpnia do 20 września. Nie wiem- grunt ,że są :D

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey czajnik ważna rzecz :D w paczkomacie czeka mój mop i ja się z niego cieszę jak głupi z bareryjki :D wypasiony mop z viledy :D hehe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    u mnie wody dzisiaj nie ma cały dzień. Jakieś planowane prace remontowe. Zdążyłam na szczęście rano wziąć prysznic. Stwierdziłam, że nie będę latała cały dzień z wiadrem po wodę, spakowałam się i pojechałam z synem na działkę. Tu wody mam w bród ;-)

Coco, kurde nie masz szczęścia do tej glukozy :-( kurcze oby ten kolejny raz był już tak naprawdę ostatni

Ja monitor oddechu mam i mimo tego, że dzieciątko będzie z nami w spało obok w łóżeczku, minimum jakieś pół roku do momentu wyprowadzki, to będę go używać. Miałam ze starszym akcję jak mi się dusił w łóżeczku wymiocinami i gdyby nie monitor to za Chiny bym go nie usłyszała. Problem jest tylko taki, że odbiornik tego monitora spadł nam z 2 piętra na chodnik i niestety nie da się wyświetlacza naprawić. Poza tym normalnie działa. Ale chyba dokupię nowy odbiornik. Płytki i nadajnik są w porządku.

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam umówić się na pierwsza wizytę u poloznej, tak jak mi kazano tydzień temu. I jestem pozytywnie zaskoczona. Pamiętam jak poszłam się zapisać u nas na pierwsza wizytę. Na NFZ usłyszałam, że najbliższy termin za 3 tyg. Poszłam więc prywatnie, usłyszałam, że najbliższy termin za 10 dni. Tutaj termin na jutro. Tyle, że jutro jestem umówiona w banku, bo mąż dopisuje mnie do swojego konta. Zapytałam czy mogła bym w poniedziałek. Nie na problemu. Jestem zapisana na kiedy chce. Więc od dzisiaj nienawidZę Anglię trochę mniej ;)

Szczesliwa_mamusia, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zamawiaj to łóżeczko nie czekaj :) my dziś dostaliśmy wiadomość, że zostanie dostarczona parcela przed południem i żeby być w domu. Mąż mówi "to łóżeczko". Już się ucieszyłam, że będziemy dziś wieczór składać a tu przyszedł nowy czajnik ;(
    Już poczekam tą chwilę. Bo potem będzie mi truł,że w gorącej wodzie kąpana jestem. Ale w poniedziałek rano jadę do Wawy po to skierowanie i do domu nie będzie mi się chciało wracać (na 18,30 mam to echo i nie uśmiecha mi się robić 200km w ciągu dni), to podjadę do factory i przejdę się do smyka albo innego świata dziecka. Mam zamiar wrócić z wanienką i przewijakiem :) Nie ma bata, muszę coś kupić dla młodego ;)

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ