X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jednak chciałabym ograniczyć słodkie, bo skończę z +25kg :D

na zdrowie, skoro możesz, to zjedz za mnie wszystkie słodkości tego świata!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i musiałam coś kupić. Co prawda nie łożeczko,ale kupiłam obrazki na ścianę do pokoiku małego. Już widzę i czuję to wzdychniecie mojego P jak przyjdą. Ale cóż albo gwiazdki albo to. A jeszcze trafiła się promocja i zamiast 38 zł, zapłaciłam 22zł za sztukę. No to jak nie brać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc14ff864ec5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a6fa462c73b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f415d620e52.jpg
    Przy okazji pomyślę o jakiś ramkach :)

Lady Savage, magdzia26, Kamcia1988, salenne, nataliamonika, Aztoria, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jednak chciałabym ograniczyć słodkie, bo skończę z +25kg :D
    oj tam oj tam ;) po porodzie schudniesz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    magdzia, mąż sobie kupuje jakąś megadrogą, polecaną przez lekarkę, z wit K, tak jest; przed ciążą mu podbierałam, teraz tylko Mama DHA; ja dużo na słońcu siedzę, nie używam w ogóle kremów z filtrem, chyba, że na południu Europy (fakt, że nie leżę plackiem i się nie smażę na plaży), a mój mąż ma bardzo wrażliwą skórę, od kwietnia do października na filtrze 50, nawet jak idziemy na 2h na rower do lasu, i tak na ramionach piegi mu się robią,
    To może po prostu za mała dawkę przyjmował... ja teraz w ciąży też nie lykam nic poza femibionem Natal plus boje się na własną rękę ale jak dzidzi się urodzi to na pewno będę suplementowac wit D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w najbliższy czasie mam zamiar wyhaftować coś dzieciaczkom do pokoju :) mam już wybrany obrazek :3

Szczesliwa_mamusia, Aztoria lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po "trudach" drugiego dnia w przedszkolu na pocieszenie dla mnie i synka + synka 2 w brzuchu robię oponki :P od 2 tyg za mną chodzą ;)

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Iruletka, Lady Savage, emikey lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie wytrzymałam i musiałam coś kupić. Co prawda nie łożeczko,ale kupiłam obrazki na ścianę do pokoiku małego. Już widzę i czuję to wzdychniecie mojego P jak przyjdą. Ale cóż albo gwiazdki albo to. A jeszcze trafiła się promocja i zamiast 38 zł, zapłaciłam 22zł za sztukę. No to jak nie brać :D

Ja się wycwaniłam już przy urządzaniu mieszkania i wszystkie obrazki i obrazy do domu zamawiam w drukarni. Wydruk takiego plakatu A4/A3 np. to jakieś 1-2 zł. Szkopuł polega na tym, że trzeba mieć plik graficzny o odpowiedniej rozdzielczości. Trochę grzebania w wyszukiwarce jest niestety, ale za parę zł mam zagospodarowaną ścianę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:31

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mogłam poprosić kuzyna o drukniecie. Na drukarnie. Ale nie chciało mi się go prosić, a potem jeździć odbierać, za darmo, czy za 1nie zrobiłby mi tego. Jedyna rzeczą jaka zamówię to metryczka.Bo mają nawet całkiem fajne propozycje. I dość spora u nich zamawiałam dla siostrzeńca :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czyli dostajesz pieniądze co 2 tygodnie, jeśli lekarz wystawia 2-tygodniowe zwolnienia?
    Nigdy mi nie wystawił 2- tygodniowego. Z reguły jest to 3-tygodniowe i co 3 otrzymuję kasę. Raz tylko miałam zwolnienie 4- tygodniowe

dhpclr4.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mogłam poprosić kuzyna o drukniecie. Na drukarnie. Ale nie chciało mi się go prosić, a potem jeździć odbierać, za darmo, czy za 1nie zrobiłby mi tego. Jedyna rzeczą jaka zamówię to metryczka.Bo mają nawet całkiem fajne propozycje. I dość spora u nich zamawiałam dla siostrzeńca :)

Ja zawsze na Allegro zamawiałam, ale jak się przeprowadziłam, to mam drukarnię pod nosem. Najgorsza rzecz to znaleźć obraz, który nie będzie miał pikselozy po wydruku w dużym formacie, no i w ogóle wymyślić koncepcję :)) Jak zamówię do pokoiku, to wrzucę zdjęcie, dzisiaj przyklejałam naklejki chmurki i są po prostu cudne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie się pochwal :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mamy prawie to samo, różnimy sie tym obrazkiem z napisem :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramki są też na Allegro bardzo tanie, zwłaszcza takie aluminiowe z plexi zamiast szkła i w różnych kolorach.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Widzę ze mamy prawie to samo, różnimy sie tym obrazkiem z napisem :)
    No ja się wahałam między trzecim misiem a tym napisem. Ale jakoś mi się tak spodobało, że w końcu wybór padł na buziaka :)

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam o 12, tak mi się nic nie chce że masakra :P
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądam horrorów. No, obejrzałam jeden. Z obcym. Ale dla mnie to nie jest kategoria horror. Nie oglądam żadnych z opetaniami. Nie chce, żeby potem mi się śniły jakieś głupoty. Ale oczywiście kto co lubi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?
    Ja bym poszla ale moj maz nie lubo horrorow chyba jakaa znajoma wyciagne :D na anabelle mialam isc ale w koncu poszlismy na alibi.com i bylo rewelacyjne :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:

Ja oglądałam jakiś miesiąc temu Anabelle. Bałam się bardziej niż zwykle, a na najstraszniejszych scenach zamykałam oczy hehhe

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogladam horrorow w ciazy bo za bardzo sie boje i przez to denerwuje. Ksiazek tego typu tez nie czytam a mam w domu trzy powiesci kinga które czekaja na swoja kolej.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wszelkie thrillery i horrory, a półki uginają mi się pod książkami Kinga, ale w ciąży darowałam sobie takie wrażenia.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ