X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jednak chciałabym ograniczyć słodkie, bo skończę z +25kg :D

na zdrowie, skoro możesz, to zjedz za mnie wszystkie słodkości tego świata!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i musiałam coś kupić. Co prawda nie łożeczko,ale kupiłam obrazki na ścianę do pokoiku małego. Już widzę i czuję to wzdychniecie mojego P jak przyjdą. Ale cóż albo gwiazdki albo to. A jeszcze trafiła się promocja i zamiast 38 zł, zapłaciłam 22zł za sztukę. No to jak nie brać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc14ff864ec5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a6fa462c73b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f415d620e52.jpg
    Przy okazji pomyślę o jakiś ramkach :)

Lady Savage, magdzia26, Kamcia1988, salenne, nataliamonika, Aztoria, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jednak chciałabym ograniczyć słodkie, bo skończę z +25kg :D
    oj tam oj tam ;) po porodzie schudniesz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    magdzia, mąż sobie kupuje jakąś megadrogą, polecaną przez lekarkę, z wit K, tak jest; przed ciążą mu podbierałam, teraz tylko Mama DHA; ja dużo na słońcu siedzę, nie używam w ogóle kremów z filtrem, chyba, że na południu Europy (fakt, że nie leżę plackiem i się nie smażę na plaży), a mój mąż ma bardzo wrażliwą skórę, od kwietnia do października na filtrze 50, nawet jak idziemy na 2h na rower do lasu, i tak na ramionach piegi mu się robią,
    To może po prostu za mała dawkę przyjmował... ja teraz w ciąży też nie lykam nic poza femibionem Natal plus boje się na własną rękę ale jak dzidzi się urodzi to na pewno będę suplementowac wit D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w najbliższy czasie mam zamiar wyhaftować coś dzieciaczkom do pokoju :) mam już wybrany obrazek :3

Szczesliwa_mamusia, Aztoria lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po "trudach" drugiego dnia w przedszkolu na pocieszenie dla mnie i synka + synka 2 w brzuchu robię oponki :P od 2 tyg za mną chodzą ;)

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Iruletka, Lady Savage, emikey lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie wytrzymałam i musiałam coś kupić. Co prawda nie łożeczko,ale kupiłam obrazki na ścianę do pokoiku małego. Już widzę i czuję to wzdychniecie mojego P jak przyjdą. Ale cóż albo gwiazdki albo to. A jeszcze trafiła się promocja i zamiast 38 zł, zapłaciłam 22zł za sztukę. No to jak nie brać :D

Ja się wycwaniłam już przy urządzaniu mieszkania i wszystkie obrazki i obrazy do domu zamawiam w drukarni. Wydruk takiego plakatu A4/A3 np. to jakieś 1-2 zł. Szkopuł polega na tym, że trzeba mieć plik graficzny o odpowiedniej rozdzielczości. Trochę grzebania w wyszukiwarce jest niestety, ale za parę zł mam zagospodarowaną ścianę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:31

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mogłam poprosić kuzyna o drukniecie. Na drukarnie. Ale nie chciało mi się go prosić, a potem jeździć odbierać, za darmo, czy za 1nie zrobiłby mi tego. Jedyna rzeczą jaka zamówię to metryczka.Bo mają nawet całkiem fajne propozycje. I dość spora u nich zamawiałam dla siostrzeńca :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czyli dostajesz pieniądze co 2 tygodnie, jeśli lekarz wystawia 2-tygodniowe zwolnienia?
    Nigdy mi nie wystawił 2- tygodniowego. Z reguły jest to 3-tygodniowe i co 3 otrzymuję kasę. Raz tylko miałam zwolnienie 4- tygodniowe

dhpclr4.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mogłam poprosić kuzyna o drukniecie. Na drukarnie. Ale nie chciało mi się go prosić, a potem jeździć odbierać, za darmo, czy za 1nie zrobiłby mi tego. Jedyna rzeczą jaka zamówię to metryczka.Bo mają nawet całkiem fajne propozycje. I dość spora u nich zamawiałam dla siostrzeńca :)

Ja zawsze na Allegro zamawiałam, ale jak się przeprowadziłam, to mam drukarnię pod nosem. Najgorsza rzecz to znaleźć obraz, który nie będzie miał pikselozy po wydruku w dużym formacie, no i w ogóle wymyślić koncepcję :)) Jak zamówię do pokoiku, to wrzucę zdjęcie, dzisiaj przyklejałam naklejki chmurki i są po prostu cudne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie się pochwal :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mamy prawie to samo, różnimy sie tym obrazkiem z napisem :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramki są też na Allegro bardzo tanie, zwłaszcza takie aluminiowe z plexi zamiast szkła i w różnych kolorach.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Widzę ze mamy prawie to samo, różnimy sie tym obrazkiem z napisem :)
    No ja się wahałam między trzecim misiem a tym napisem. Ale jakoś mi się tak spodobało, że w końcu wybór padł na buziaka :)

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam o 12, tak mi się nic nie chce że masakra :P
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądam horrorów. No, obejrzałam jeden. Z obcym. Ale dla mnie to nie jest kategoria horror. Nie oglądam żadnych z opetaniami. Nie chce, żeby potem mi się śniły jakieś głupoty. Ale oczywiście kto co lubi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?
    Ja bym poszla ale moj maz nie lubo horrorow chyba jakaa znajoma wyciagne :D na anabelle mialam isc ale w koncu poszlismy na alibi.com i bylo rewelacyjne :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:

Ja oglądałam jakiś miesiąc temu Anabelle. Bałam się bardziej niż zwykle, a na najstraszniejszych scenach zamykałam oczy hehhe

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogladam horrorow w ciazy bo za bardzo sie boje i przez to denerwuje. Ksiazek tego typu tez nie czytam a mam w domu trzy powiesci kinga które czekaja na swoja kolej.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wszelkie thrillery i horrory, a półki uginają mi się pod książkami Kinga, ale w ciąży darowałam sobie takie wrażenia.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ