X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh znowu takie cieplo :/ nie ma czym oddychac.

A spiaca jestem dzisiaj okropnie ledwo na oczy widze

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tej radości dziś zrobiłam sobie lasagne :)

U nas też upał, a od jutra deszcze...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem wyniki glukozy w normie, cukrzycy brak :D to znak ze moge wcinac slodycze, a w szpitalu nie beda katowac mnie dieta. Reszta wynikiw tez dobra :)

Wachciowa, Amus87, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Przeponę ćwiczyłyście ? :-)

Niee to były warsztaty Pośpiewaj mi mamo, pośpiewaj mi tato. W ramach projektu:
    http://www.nfm.wroclaw.pl/edukacja/pospiewajmi

Co prawda to powinno być dla chętnych a nie, że nas tak zaskoczyli bo potrafię sobie wyobrazić, że dla kogoś mogło być to krępujące.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, oj tam ;-) Czasem lepiej z zaskoczenia. Przynajmniej człowiek za dużo nie rozkminia i nie ma czasu aby się rozmyślić. Fajna sprawa, pewnie kupa śmiechu była?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym podziękowała za takie warsztaty. Nikt by mnie nie zmusił do publicznego śpiewania. Chyba,zeby mnie wcześniej porządnie upił. Chociaż,jakbyn zaczęła śpiewać, to by mi zapłacili, żebym tylko przestała;) szyby w oknach by poleciały. Owszem, siostrzencowi śpiewałam kołysanki, ale cicho. Jak kiedyś sie nagralam i posłuchałam, to sama nie mogłam tego wytrzymać. Na szczęście moj siostrzeniec jeszcze nie kojarzył cioci falszowania. Synowi też będę śpiewać. Ale nie publicznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 18:13

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik moczu i niestety dość liczne bakterie i leukocyty :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam wynik moczu i niestety dość liczne bakterie i leukocyty :(
    Idź zrób posiew w takim razie. I żurawit doraźnie lub urofuroginum. Mi tak lekarz zalecił za nim do niego poszłam na wizyte

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak tak teraz myślę to mocz był z 7 rano, a w laboratorium oddałam go o 9 30. Nie za duża różnica czasu?

Jutro zaniosę próbkę na posiew. Mam nadzieję, że wynik będzie szybko, bo we wtorek mam wizytę.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie duza. Ja oddaje zwykle o 4-5zawoze o 6.30 a badanie kolo 8

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miałam dziś w szkole rodzenia zajęcia ze śpiewania :P I to jeszcze wszystko takim wysokim tonem, że cudownie fałszowałam <3 Muszę wyszukać jakiś kołysanek na niższy ton

Mam dziś dzień na żarcie zakazanych rzeczy. Jadłam bułkę z nutellą, 3 jeżyki, popcorn i słodkie kakao. I to wszystko w godzinę. Cukier serio uzależnia, bo jak już zaczęłam to cały czas było mi mało słodkiego :/ aż jestem zdziwiona, że nie zeżarłam całej paczki tych jeżyków

Nie musisz szukać kołysanek. Każdą da się zaśpiewać w dowolnej tonacji :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Kurcze, jak tak teraz myślę to mocz był z 7 rano, a w laboratorium oddałam go o 9 30. Nie za duża różnica czasu?

Jutro zaniosę próbkę na posiew. Mam nadzieję, że wynik będzie szybko, bo we wtorek mam wizytę.
    Jest szansa,ze będzie. Jak jutro rano zaniesiesz, to we wtorek najpóźniej powinno byc. Ok 4dni czeka sie na posiew. Ja czekałam w alabie 3, więc teoretycznie już w poniedziałek powinnas mieć wynik

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Nie musisz szukać kołysanek. Każdą da się zaśpiewać w dowolnej tonacji :)
    Mój siostrzeniec bardzo ładnie sie uspokajał przy mydełku fa. Tylko cichutko i spokojnie mu to śpiewałam :) piosenka działa cuda

salenne lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

ja ostatnio wysikałam się o 6.30 a oddałam o 10.00 i było z moim moczem ok.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza zasypiała na poczatku przy pszczółce Mai :). Panie z żłobka też jej na początku do snu śpiewały :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jest szansa,ze będzie. Jak jutro rano zaniesiesz, to we wtorek najpóźniej powinno byc. Ok 4dni czeka sie na posiew. Ja czekałam w alabie 3, więc teoretycznie już w poniedziałek powinnas mieć wynik

Kupiłam już żuravit, więc tym się będę do wtorku wspomagać. A przy infekcjach pochwy też wychodzą bakterie i leukocyty w moczu?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Kupiłam już żuravit, więc tym się będę do wtorku wspomagać. A przy infekcjach pochwy też wychodzą bakterie i leukocyty w moczu?

Moja lekarka mi mówiła ostatnio, że przy infekcji pochwy też mogą wyjść bakterie i leukocyty. Mi wyszły przy ostatnim badaniu, a ciągle walczę z uporczywym grzybkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew prawdę powie. A żurawit Ci nie zaszkodzi. Ja teraz biorę jedna dziennie. Ale przez tydzień brałam 3xdziennie, do wizyty. No, Ale teraz do niedzieli biorę augumentin. No i tydzień po skończeniu mam iść zrobić znowu posiew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dawno nie pisalam ale zwyczajnie nie mam czasu. praca ledwo wyrabiam z obiadem ciagle tylko gotuje bo ciagle bym cos jadla.
    powiem tyle ze moj brzuszek jest juz taki duzy ze ciezko mi siedziec bo caly opada i wtexy boli ;) przede mna jeszcze 3 miesiace pracy aj...
    dzisiaj bylam strasznie spiaca ledwo siedzialam
    jeszcze tydz i urlop tak sie ciesze... beda zakupy dla mojego synusia

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię troche mnie dziś straszyło tymi skurczami, praktycznie co godzinę, zadzwoniłam po południu do lekarza, miałam wybór jechać na IP albo do niego bo już po dyżurze był. W szpitalu mogliby mnie zostawić więc do niego pojechałam.

Szyjka ogólnie ok bo twarda i zamknięta choć troche za szybko może się skraca, wcześniej 7mm w 4 tygodnie, teraz 6mm w 2 tygodnie. Luteine brałam już 3x1 bo schodziłam z dawki, kazał brać 2x2. Gdyby skurcze dalej tak były to na IP kazał jechać.

Wód dużo, dziecię bardzo ruchliwe i dupcią na dole jak ostatnio ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ