X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mój siostrzeniec bardzo ładnie sie uspokajał przy mydełku fa. Tylko cichutko i spokojnie mu to śpiewałam :) piosenka działa cuda
    Spróbuj Ode do Radości :D hymn unii europejskiej uspokajal mojego bratanka jak nic :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wypróbuję na swoim, bo siostrzeńcem się już nie opiekuję.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Magdzia prosze tez o zaproszenie :) bo mi tamo nie dzialalo
    Amus sprawdz priva :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Pytałam ja czy to normalne, ze chudne teraz i czy to dziecku nie szkodzi (moze kalorii za mało, moja morfologia tez na lekka anemie wyglada) a ona odpowiedziala, ze jak schudne to dobrze, ze tak moze byc na diecie cukrzycowej ( i to rozumiem, ok) ale przytyk ze duzo przytylam w ciazy juz byl nie fajny. Juz jej nie dopytalam ile wedlug niej powinnam przytyc do 27 tyg.
    wez nie słuchaj głupot a nastepnym razem powiedz Pani Diabetolog że nie jesteś na diecie odchudzajacej tylko w ciazy i na diecie cukrzycowej która jest po to żebyś w terminie urodziła zdrowe dziecko a nie po to żeby schudnąć...durne babsko

Lura82, [m]alina lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A dziś położna mówiła żeby nie brać ubranek do szpitala, tylko na wyjście. Bo one są wszystkie ściągane dzieciom przy kąpieli i wrzucane do jednego pojemnika więc już raczej się ich nie odzyska. No ok ale co w trakcie dnia, jak dziecko mi się obrzyga albo co?
    ja nie bede pozwalala synka za bardzo kapac jak zobaczyłam jak kąpia pierwszego w szpitalu to sie przeraziłam i powiedziałam że nie chce żeby go kapali (mycie pod bierzaca woda taśmowo wszystkich nowowrodkow pozniej niesienie przez cala sale mokrego zmraznietego placzacego dziecka zeby je wytrzec i ubrac dopiero... na pewno dla dziecka to nic przyjemnego nie mowiac ze po "szpitalnych kapielach" czesto pozniej jest problem z kapiela w domu bo dzieci sie boja i strasznie placza

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    ja nie bede pozwalala synka za bardzo kapac jak zobaczyłam jak kąpia pierwszego w szpitalu to sie przeraziłam i powiedziałam że nie chce żeby go kapali (mycie pod bierzaca woda taśmowo wszystkich nowowrodkow pozniej niesienie przez cala sale mokrego zmraznietego placzacego dziecka zeby je wytrzec i ubrac dopiero... na pewno dla dziecka to nic przyjemnego nie mowiac ze po "szpitalnych kapielach" czesto pozniej jest problem z kapiela w domu bo dzieci sie boja i strasznie placza
    W szpitalu w którym rodzilam kazda matka po kolei podchodzi z maluszkiem, ubranka swoje sa ubierane od razu po porodzie. Owszem kapia pod biezaca woda szybko i niemowle moze sie przestraszyc, ale u nas na szcEscie wplywu to nie mialo. Potem osuszaja dziecko pod taka lampa i wycieraja recznikiem, smaruja oliwka i znowu ubieraja w pampersa i ciuszki, ktore naszykowala mama. Brudne ciuszki oddawalam mezowi do prania. Co szpital to.inaczej.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    W szpitalu w którym rodzilam kazda matka po kolei podchodzi z maluszkiem, ubranka swoje sa ubierane od razu po porodzie. Owszem kapia pod biezaca woda szybko i niemowle moze sie przestraszyc, ale u nas na szcEscie wplywu to nie mialo. Potem osuszaja dziecko pod taka lampa i wycieraja recznikiem, smaruja oliwka i znowu ubieraja w pampersa i ciuszki, ktore naszykowala mama. Brudne ciuszki oddawalam mezowi do prania. Co szpital to.inaczej.
    pytanie czy kapiel maluszkowi jest konieczna w szpitalu...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Niee to były warsztaty Pośpiewaj mi mamo, pośpiewaj mi tato. W ramach projektu:
    http://www.nfm.wroclaw.pl/edukacja/pospiewajmi

Co prawda to powinno być dla chętnych a nie, że nas tak zaskoczyli bo potrafię sobie wyobrazić, że dla kogoś mogło być to krępujące.

Wnioskuje ze w poprzedniej ciąży chodziłam na ta sama szkole rodzenia:) i pominęłam oczywistość te śpiewające zajęcia;)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym rodziłam, kąpiel dziecka odbywała się na sali na której leżałam. Ubranka trzeba było mieć swoje. Pielęgniarki przy okazji uczyły matki jak prawidłowo trzymać dziecko w trakcie kąpieli lub mycia pupki

dhpclr4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie kapią dzieci w czasie standardowego pobytu i mi to bardzo odpowiada

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna właśnie mówiła, że te kąpiele są niefajne i lepiej odmówić jak będą chcieli zabrać dziecko. Ale, że własne ubranka traktuja jak fanaberie i lepiej mieć ich

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    pytanie czy kapiel maluszkowi jest konieczna w szpitalu...
    Pierwsza na pewno. Czy kolejne? Ja akurat jestem za i tak samo za codzienna kapiela potem w domu, nie ukrywajmy, ze jednak skora w pampersie nie ma zbytniej wygody, a mokre chusteczki nie zastąpią wody z plynem do kapieli, ale to tylko moje skromne zdanie ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie za to z tym, ze kapiele powinny byc lagodniejsze, a nie jak kurczaka pod biezaca wode.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Dzieki Amus. O ketonach nic mi nie mowili ale sama sobie kupilam i będę od jutra badac. To sie bada rano?
    Tak. Identycznie jak mocz na badanie. Srodkowy strumien:)

U nas jak widzialam jak przewozili dzieci...ukladala w tych do przewozenia wozkach po kolei taki pociag z wagonikami jakby i popuchala jeden i wszytskie moworodki jechaly. Ze te dzieci wstrzasu mozgu nie mialy....

Lura82 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    W szpitalu w którym rodziłam, kąpiel dziecka odbywała się na sali na której leżałam. Ubranka trzeba było mieć swoje. Pielęgniarki przy okazji uczyły matki jak prawidłowo trzymać dziecko w trakcie kąpieli lub mycia pupki
    Super podejście

U nas dzieci brano do kąpieli i nie widziałam jak kapią. Ciuszki były tylko szpitalne ale teraz ten szpital jest przeniesiony do nowego budynku i widzę ze sie cos pozmieniało bo na stronie pisze ze można mieć swoje ciuszki

A my dziś popołudniu mamy rozpoczęcie roku szkolnego - zaczyna sie :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Pierwsza na pewno. Czy kolejne? Ja akurat jestem za i tak samo za codzienna kapiela potem w domu, nie ukrywajmy, ze jednak skora w pampersie nie ma zbytniej wygody, a mokre chusteczki nie zastąpią wody z plynem do kapieli, ale to tylko moje skromne zdanie ;)
    Ale w domu umówmy się to już zupełnie inna bajka :) nikt w szpitalu takiej kąpieli nie będzie robil jak rodzice sami w domu...

Eli lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jeszcze co zrobię z ta "kapiela" w szpitalu na pewno więcej niż raz nie pozwolę wykapac...a jeszcze popytam i poczytam czy i ten raz jest potrzebny no chybaze będą to robić przy mnie i "nie tasmowo" jak to było z synkiem
    Moja siostra niedawno urodziła córeczkę w Anglii w wieloma rzeczami się tam nie zgadzam ale akurat to ze wypuszczają mamę z dzieckiem do domu tego samego dnia jest super ( robią badania krwi itp i jak jest wszystko ok to tego samego dnia się wychodzi do domu) a nie tak jak w Polsce trzymają 3-4 dni minimum...po co? Nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 06:56

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A my dziś popołudniu mamy rozpoczęcie roku szkolnego - zaczyna sie :(
    Moj synuś już dzisiaj tak na poważnie do przedszkola...oj aż mnie brzuch boli z nerwów...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - sam poród w Anglii moja szwagierka bardzo sobie chwaliła i opiekę w trakcie porodu :) A opiekę w czasie ciąży ogólnie hmmm no nic się nie działo, a jeśli coś się dzieje w starszej ciąży to nie wiem jak oni tam postępują.

Ole jak rodziłam to pierwsza kąpiel była kolejnego dnia po urodzeniu, ubranka od czasu kąpieli swoje, z ubrankami chyba tak zostało, że swoje trzeba mieć potem tylko pierwsze dają, ale nie mam pojęcia jak jest z kąpielą teraz. Wspominam to koszmarnie jak część z Was pisze, mycie pod bieżącą wodą, dzieci wrzeszczące, czerwone jak "sparzone raki"... Choć przy ubieraniu jak na spokojnie ubierałam córcię już nie płakała nic a nic. W domu w sumie nie płakała przy kąpieli, ale była bardzo niespokojna przy pierwszej, przy drugiej już ok.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 28 tygodniu :) i 3 trymestrze

Jacqueline, nesairah, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, [m]alina, k878, Aztoria, Iruletka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ