Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem już po stomatologu. Nienawidzę tego. Po prostu nienawidzę.. I właśnie przez to mi się nazbierało kupę roboty. Chyba to mój najbardziej znienawidzony lekarz.
Dzisiaj młoda aktywna cały dzień. Chyba jej się moje nerwy udzieliły. Na szczęście jutro juz piątek iweekend.
Na poniedziałek się nastswiam psychicznie na te glukoze po raz trzeci -
nick nieaktualnyJacqueline- dobrze,ze pojechałaś do swojego lekarza. To tak jak ja wczoraj. Przynajmniej głowa spokojniejsza i człowiek wie na czym stoi. Lepiej sprawdzić niż sie stresować.
Moje dziecko dzisiaj bardzo ruchliwe, brzuch mi mocniej falował niż wczoraj. Mam nadzieję,ze ten augumentin nie wpływa na niego jakoś. Lubię jego kopniaczki, Ale te jego harce i wypinanie nie jest przyjemne. Dziś naliczyłam 8 skurczy. Na szczęście nie sa bolesne. Tzn czuję, ale nie ma bólu okresowego. -
Jak mocz za długo stoi w labie to mogą się namnożyć bakterie ale jak są leukocyty to jest infekcja.
Ja biorę profilaktycznie urosept bo co chwilę miałam jakieś infekcje. Ostatnią miałam kilka dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży, nawet nie 5tc i od tego czasu odpukać jest spokój -
nesairah wrote:Mam wynik moczu i niestety dość liczne bakterie i leukocyty
U mnie jak się pojawiły leukocyty to dostałam antybiotyk i furaginę. Niestety dalej były. Zażyłam jeszcze serię furagiony i starałam się pić dużo wody. Po miesiącu, w następnym badaniu było już czysto. Ważne by dużo pić.https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
A dziś położna mówiła żeby nie brać ubranek do szpitala, tylko na wyjście. Bo one są wszystkie ściągane dzieciom przy kąpieli i wrzucane do jednego pojemnika więc już raczej się ich nie odzyska. No ok ale co w trakcie dnia, jak dziecko mi się obrzyga albo co?
-
Hejka
Wiecie co, zglupialam dzis.
Moj ginekolog jest z tych co bardzo mocno pilnuja wagi swoich pacjentek w ciazy. Jak bylam u niego 3 tyg temu mialam 4,5kg na plusie, mowil, ze jest tak jak powinno byc, a na serio on ma fioła na tym punkcie.
Dzis bylam u diabetologa i dietetyczki na wizycie. Przez ostatnie 3 tyg schudłam 2,5kg. Czyli od wyjściowej wagi mam +2kg. A dietetyk powiedziala, ze bardzo duzo przytylam. Kuzwa 3 trymestr zaczynam, przecież dziecko cos kolo 1kg wazy, no to jak moje 2 kg to duzo?
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Hejka
Wiecie co, zglupialam dzis.
Moj ginekolog jest z tych co bardzo mocno pilnuja wagi swoich pacjentek w ciazy. Jak bylam u niego 3 tyg temu mialam 4,5kg na plusie, mowil, ze jest tak jak powinno byc, a na serio on ma fioła na tym punkcie.
Dzis bylam u diabetologa i dietetyczki na wizycie. Przez ostatnie 3 tyg schudłam 2,5kg. Czyli od wyjściowej wagi mam +2kg. A dietetyk powiedziala, ze bardzo duzo przytylam. Kuzwa 3 trymestr zaczynam, przecież dziecko cos kolo 1kg wazy, no to jak moje 2 kg to duzo?
?! A co niby miałaś schudnąć? Nie dopytałaś o co jej chodzi? -
No to mam wyniki badań i tak:
Hemoglobina przestała spadać - wprawdzie nie wzrosła No ale to już chyba sukces ze przestała spadać
Żelazo - 147
Transferyna 4,18 ( czyli podwyższona ale nie wiem co to jest)
Mocz - chyba wszystko OKhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Pytałam ja czy to normalne, ze chudne teraz i czy to dziecku nie szkodzi (moze kalorii za mało, moja morfologia tez na lekka anemie wyglada) a ona odpowiedziala, ze jak schudne to dobrze, ze tak moze byc na diecie cukrzycowej ( i to rozumiem, ok) ale przytyk ze duzo przytylam w ciazy juz byl nie fajny. Juz jej nie dopytalam ile wedlug niej powinnam przytyc do 27 tyg.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLura jesli ketonow nie ma w mocxu a powinna je badac codziennie pskaminod diabetologa a ty chudniesz to nic dziecku nie jest. Jesli chudniesz i masz ketony to znaczy ze za malo wegli jesz i dziecko jest niedozywione bo gloduje
Lura82 lubi tę wiadomość
-
Zwiększenie stężenia transferyny powyżej górnej granicy normy może występować w:
niedokrwistości z niedoboru żelaza,
ciąży,
przebiegu leczenia estrogenami.
Czyli może to być po prostu wynikiem ciąży. Ja też nie kumam skąd ta anemia skoro żelazo wysokoA ty hemoglobine jaką masz?
-
Magdzia sprawdzałam cały czas i fb I wiadomości. Na pewno jest dobry link ?
mi też się wiesza to dziadostwo nawet nie mogłam kurna tu odpisać ani w wiadomości. Doc21.45 zostaw tak żebym mogła wyszukać proszę może w końcu się uda... krew mnie już zalewa
-
MalaHD wrote:Zwiększenie stężenia transferyny powyżej górnej granicy normy może występować w:
niedokrwistości z niedoboru żelaza,
ciąży,
przebiegu leczenia estrogenami.
Czyli może to być po prostu wynikiem ciąży. Ja też nie kumam skąd ta anemia skoro żelazo wysokoA ty hemoglobine jaką masz?
https://www.maluchy.pl/li-73179.png