Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dziś pochmurno
zaraz lecę do laboratorium oddać mocz na posiew, od rana głowa mnie jakoś boli i krew z nosa leci
miałam jakieś głupie sny o ciążowych komplikacjach i szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 07:43
-
nick nieaktualny78beti wrote:Trochę mnie przeraża mój opis pod suwaczkiem bo chyba nie jestem w stanie wyczuć 10 ruchów na godzinę
młody dużo sie rusza ale jak chodzę czy robię cos innego to nie zawsze go czuje
jak sie położysz na chwile
spokojnie
dziecko nie rusza sie non stop
jak sie ruszam wcale nie czuje ruchówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 07:50
-
78beti - w okresie aktywności, czyli najczęściej jak usiądziesz lub się położysz to dziecko aktywniejsze
na belly nawet tak jest opisane jak liczyć ruchy, że najlepiej usiąść czy się położyć do liczenia. Jak chodzę to i mnie rzadko kopie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
78beti wrote:Trochę mnie przeraża mój opis pod suwaczkiem bo chyba nie jestem w stanie wyczuć 10 ruchów na godzinę
młody dużo sie rusza ale jak chodzę czy robię cos innego to nie zawsze go czuje
-
Dzisiaj moja 100dniówka
Mam nadzieję ze szybko przetrwam ten dzień i wreszcie jutro się wyspie
Ja dzisiaj też zaliczyłam krew z nosa...Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Lady Savage, Eli, Aztoria, magdzia26, Lura82, Iruletka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mamusiu - pewnie bym tak nie panikowała gdyby nie stracone ciąże i to, że w pierwszej nie miałam tych skurczy. Ale no nic, oby to sie zbyt często nie powtarzało, kilka na dzień no ok, ale nie tak jak wczoraj12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lady Savage wrote:Ja nie liczę, w poprzedniej ciąży też nie liczyłam, zaznaczam tylko kiedy się rusza mniej wiecej, i jak jest za długa przerwa wtedy się martwię, tak też robilam w pierwszej ciazy. Moim zdaniem liczenie ruchów jest bez sensu ;/.
Lady Savage lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Magdzia u nas trzymaja tyle dni dla kasy pewnie. Mnie to juz tak przeraza ten szpital, a jeszcze bedzie szaro buro i ponuro, a do domu daleko i ta tesknota za corka, ktora zostanie w domu... szczerze to nieraz jak o tym mysle, to jestem przerazona. Zostaly w zasadzie 3 mies do porodu od dzis.
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Szczęśliwa_Mamusiu - pewnie bym tak nie panikowała gdyby nie stracone ciąże i to, że w pierwszej nie miałam tych skurczy. Ale no nic, oby to sie zbyt często nie powtarzało, kilka na dzień no ok, ale nie tak jak wczoraj
-
MalaHD wrote:Mi się śniło, że urodziłam jak byłam w nastym tygodniu
boję się tej dzisiejszej wizyty, że znów będzie mniejsza. Połówkowych się tak nie bałam jak dziś
niby tydzień to nie jest źle, oby tak zostało do końca.
MalaHD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn, które biora/braly luteine dowcipnie, czy luteina też barwiła Wam sie na jasny pomarańcz? Biorę ja od środy wieczór, ale dopiero rano zauważyłam taki pomarańczowy kolor na papierze toaletowym. Nie widać,zeby było to z krwia. Ale kurcze luteina biała, a śluz pomarańczowy? Kiedyś o tym cos pisaliście, ale do tego się na pewno nie dokopie
Amus87 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które biora/braly luteine dowcipnie, czy luteina też barwiła Wam sie na jasny pomarańcz? Biorę ja od środy wieczór, ale dopiero rano zauważyłam taki pomarańczowy kolor na papierze toaletowym. Nie widać,zeby było to z krwia. Ale kurcze luteina biała, a śluz pomarańczowy? Kiedyś o tym cos pisaliście, ale do tego się na pewno nie dokopie31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Hej dziewuszki, miałam dziś dziwną noc. Pierwszy raz spałam na poduszce Supermami typ C. No i się nie wyspałam. Chyba na takiej poduszce to też się trzeba nauczyć spać. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiem co zrobić z lewą ręką, jak kładę się na lewym boku. Jak wsadzę pod poduszkę, to zaraz mi drętwieje, jak mam w środku w poduszce, to dotykam piersi, a te mnie bolą i też nie zasnę. Jak wy śpicie? Na wszystkich instrukcjach panie mają pod poduszką, ale to nie wygodne. Ostatecznie odwróciłam to C w drugą stronę i z przodu miałam lukę na rękę, ale chyba nie do końca o to chodziło producentowi:)31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
MalaHD wrote:Mi się śniło, że urodziłam jak byłam w nastym tygodniu
boję się tej dzisiejszej wizyty, że znów będzie mniejsza. Połówkowych się tak nie bałam jak dziś
niby tydzień to nie jest źle, oby tak zostało do końca.
MalaHD lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyDzięki Opolanka. Będę obserwować ten śluz. Bo mój był pomarańczowy. mam nadzieję, że będzie ok.
Co do poduszki, to ja do pewnego boku mam ustawione "otwarte" te C. Bo leżę tak, że wygodniej mi schodzić z łóżka. I ogólnie Mi tak wygodnie, a ta "laseczke" z C, wkładam między nogi. Na tej górnej mam taka mała poduszeczkę. Na samej tej poduszce też mi ręce dretwieja, ale odkąd odkładam sobie poduszkę pod głowę jest mi o wiele lepiej