Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Tak myślę. Już nie panikuje
Rano się zdziwiłam trochę, bo wczoraj nic nie zauważyłam, a rano takie coś. Ale jest już ok. Jestem już spokojniejsza. Widocznie albo wczoraj wieczorem, albo dziś z rana musiałam sobie podrażniac środek.
A z drugiej strony kto wymyślił takie malutkie tabletki i jeszcze do tego taki idiotyczny aplikatorjuż globulki byłyby wygodniejsze do aplikacji
-
malysmok84 wrote:Ja kolejny dzien ze skurczami. Wczoraj mialam ich bardzo duzo, juz sie zastanawialam czy jechac na IP. Kazdy skurcz rownal sie bol w szyjce, nie pomagalo lezenie ani nic. Przyjechala do mnie mama, jakos sie uspokoilo i w nocy spalam dobrze. Ale dzisiaj od rana juz 3 skurcze... Panicznie sie boje ze przedwczesnie urodze. Przeplakalam wczoraj pol dnia..to dopiero 23 tydzien...Lila jest taka malenka. Wiem ze ona sie rozwija i ma dobrze,bo wierci sie.
Mały smoku sama sobie chyba wywołujesz wilka z lasu, skoro lekarz powiedział że szyjka trzyma, masz ją długą, bierzesz leki to uspokoj się bo jeszcze nam z nerwów urodzisz! Już spokój! -
Szczęśliwa_Mamusiu - część lekarzy zaleca aplikowanie Luteiny w ciąży palcem (aplikator jest np. tylko przy tej 100mg) właśnie ze względu na większą ilość podrażnień przy korzystaniu z aplikatora. W sumie ja cały czas aplikowałam palcem i tak jak plamienia co mi się wreszcie skończyły na pewnym etapie to nie wróciły.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
78beti wrote:U nas poprzednio nie było żadnych problemów. Zrobiłam jak piszą czyli psa nie było jak myśmy przyjechali ze szpitala potem dołączył dopiero pies. Nie wiem czy to pomogło czy nie ale było Ok. Wtedy nasza Kora miała już 10 lat i była spokojna. Teraz mamy młodego pieska i jest bardziej zwariowany ale mam nadzieje ze tez będzie Ok. Zdarzyła ją już nauczyć niespłacone z nami i nie wchodzić na kakapę31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Mój brat miał psa gdy jego trójka dzieci była mała. Gaja była buldozkiem francuskim, kupionym jako pocieszenie gdy bratowa nie mogła zajść w ciążę (zaszła w ciążę w dzień odebrania szczeniaka z hodowli). Mój brat wybrał ta rasę bo wyczytałam, że idealnie sprawdza się przy dzieciach. No i tak było. Dostawała ciąży urojonych jak bratowa byla w ciąży ale potem non stop strzegla dzieci. Jedyny problem był właśnie z wózkiem. Niby mały pies a siłę miał. Nie dało jej się przywiązać do wózka bo się kręciła i smyczą dawała by po twarzy dziecka gdyby się nie reagowała na czas. Prowadzić ja na smyczy i jednocześnie prowadzić wózek też się nie dało bo ciągnęła, wózek skręcił itd. Najlepiej jak pies chodzi przy nodze bez smyczy, ale nasza nie potrafiła.
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dzięki dziewczyny. Tak myślę. Już nie panikuje
Rano się zdziwiłam trochę, bo wczoraj nic nie zauważyłam, a rano takie coś. Ale jest już ok. Jestem już spokojniejsza. Widocznie albo wczoraj wieczorem, albo dziś z rana musiałam sobie podrażniac środek.
A z drugiej strony kto wymyślił takie malutkie tabletki i jeszcze do tego taki idiotyczny aplikatorjuż globulki byłyby wygodniejsze do aplikacji
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Nie wiem jak Wy, ale jak ja musze sobie cos aplikowac dowcipnie to uzywam zelu aptecznego feminum, zeby sie nieskaleczyc zwlaszcza nystatyna.
Po luteinie mam sluz bialy lub lekko zolty. Po nystatynie to juz lekko zolty csly czas.
Wlasnie przebywam u rodzicow i dorwalam stary stetoskopZnalazlam serduszko mlodego hehe
Jesli chodzi o przyswajalnosc wit d, to ja poczatkowy poziom mialam 8Przy pomocy witd i k2mk7 bylam w stanie podniesc poziom tylko do 36 i sciana.... Bralam to caly rok, momentami sama wit d w dawce 7000. Jak dorzucilam naturalny betakaroten to w miesiac-poltorej osiagnelam poziom 50
Podobno wit A wspoldziala z przyswajalnoscia wit d. U mnie sie sprawdzilo.
k878 lubi tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
Opolanka 85 wrote:Szczęśliwa, bez aplikatora łatwiej się aplikuje. Nie używaj go. Tak, jak dziewczyny piszą - palec lepszy.
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:w ciązy nie powinno się używać aplikatora, musisz palcem wkładać wiem ze to nie jest wygodne ale aplikator własnie powoduje tam podrażnienia i dlatego troszkę zabarwione krwią, a od podrażnienia do infekcji tylko krok lepiej odstawić aplikator.
myśle ze każda z nas musi sprawdzic jak jest jej lepiej
chciałabym już odstawić tą luteinę ale lekarz chyba będzie mnie trzymał do porodu na tej luteinie
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja luteiny nie biorę od 18 tygodnia, ale zawsze aplikowałam palcem właśnie ze względu na potencjalne podrażnienia. Śluz był u mnie biały.
Też mam myśli, że przedwcześnie urodzę. Już się nie mogę doczekać wizyty. Chcę wiedzieć na czym stoję i przede wszystkim dostać leki na te nieszczęsne bakterie. Brzuch też mi od czasu do czasu twardnieje, ale teraz jak już nie chodzę do pracy mam chociaż możliwość odpoczynku. -
nick nieaktualny