X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tak myślę. Już nie panikuje ;) Rano się zdziwiłam trochę, bo wczoraj nic nie zauważyłam, a rano takie coś. Ale jest już ok. Jestem już spokojniejsza. Widocznie albo wczoraj wieczorem, albo dziś z rana musiałam sobie podrażniac środek.
    A z drugiej strony kto wymyślił takie malutkie tabletki i jeszcze do tego taki idiotyczny aplikator ;) już globulki byłyby wygodniejsze do aplikacji :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja kolejny dzien ze skurczami. Wczoraj mialam ich bardzo duzo, juz sie zastanawialam czy jechac na IP. Kazdy skurcz rownal sie bol w szyjce, nie pomagalo lezenie ani nic. Przyjechala do mnie mama, jakos sie uspokoilo i w nocy spalam dobrze. Ale dzisiaj od rana juz 3 skurcze... Panicznie sie boje ze przedwczesnie urodze. Przeplakalam wczoraj pol dnia..to dopiero 23 tydzien...Lila jest taka malenka. Wiem ze ona sie rozwija i ma dobrze,bo wierci sie.

Mały smoku sama sobie chyba wywołujesz wilka z lasu, skoro lekarz powiedział że szyjka trzyma, masz ją długą, bierzesz leki to uspokoj się bo jeszcze nam z nerwów urodzisz! Już spokój!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - część lekarzy zaleca aplikowanie Luteiny w ciąży palcem (aplikator jest np. tylko przy tej 100mg) właśnie ze względu na większą ilość podrażnień przy korzystaniu z aplikatora. W sumie ja cały czas aplikowałam palcem i tak jak plamienia co mi się wreszcie skończyły na pewnym etapie to nie wróciły.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U nas poprzednio nie było żadnych problemów. Zrobiłam jak piszą czyli psa nie było jak myśmy przyjechali ze szpitala potem dołączył dopiero pies. Nie wiem czy to pomogło czy nie ale było Ok. Wtedy nasza Kora miała już 10 lat i była spokojna. Teraz mamy młodego pieska i jest bardziej zwariowany ale mam nadzieje ze tez będzie Ok. Zdarzyła ją już nauczyć niespłacone z nami i nie wchodzić na kakapę :)
    Ja mam dość żywiołowego labradora. Chociaż odkąd jestem na zwolnieniu, to przesypia prawie cały dzień, z małymi przerwami na przytulanki i psotki. Jest trochę zazdrosny o męża, to przede wszystkim musimy zwalczyć. No i dalej chcemy żeby z nami spał, on bardzo grzecznie śpi w nogach, nigdy nie pacha się do góry. Dzidzia będzie od początku spała w swoim łóżeczku (obok naszego łóżka)i chcemy to jakoś pogodzić. Znajomym się super udało też przy labku i to większym i bardziej zwariowanym. Ale u innych znajomych, labek cierpiał przez 2 miesiące na syndrom złamanego ogona, bo czuł się odtrącony. A dużego miałaś tamtego i tego psiaka ?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mogłaś podrażnic się tym aplikatorem. Szyjka przecież bardzi wrażliwa. Ja aplikuje tylko palcem od razu wywalam te aplikatory

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat miał psa gdy jego trójka dzieci była mała. Gaja była buldozkiem francuskim, kupionym jako pocieszenie gdy bratowa nie mogła zajść w ciążę (zaszła w ciążę w dzień odebrania szczeniaka z hodowli). Mój brat wybrał ta rasę bo wyczytałam, że idealnie sprawdza się przy dzieciach. No i tak było. Dostawała ciąży urojonych jak bratowa byla w ciąży ale potem non stop strzegla dzieci. Jedyny problem był właśnie z wózkiem. Niby mały pies a siłę miał. Nie dało jej się przywiązać do wózka bo się kręciła i smyczą dawała by po twarzy dziecka gdyby się nie reagowała na czas. Prowadzić ja na smyczy i jednocześnie prowadzić wózek też się nie dało bo ciągnęła, wózek skręcił itd. Najlepiej jak pies chodzi przy nodze bez smyczy, ale nasza nie potrafiła.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dzięki dziewczyny. Tak myślę. Już nie panikuje ;) Rano się zdziwiłam trochę, bo wczoraj nic nie zauważyłam, a rano takie coś. Ale jest już ok. Jestem już spokojniejsza. Widocznie albo wczoraj wieczorem, albo dziś z rana musiałam sobie podrażniac środek.
    A z drugiej strony kto wymyślił takie malutkie tabletki i jeszcze do tego taki idiotyczny aplikator ;) już globulki byłyby wygodniejsze do aplikacji :)
    Szczęśliwa, bez aplikatora łatwiej się aplikuje. Nie używaj go. Tak, jak dziewczyny piszą - palec lepszy.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy, ale jak ja musze sobie cos aplikowac dowcipnie to uzywam zelu aptecznego feminum, zeby sie nieskaleczyc zwlaszcza nystatyna.

Po luteinie mam sluz bialy lub lekko zolty. Po nystatynie to juz lekko zolty csly czas.

Wlasnie przebywam u rodzicow i dorwalam stary stetoskop :D Znalazlam serduszko mlodego hehe

Jesli chodzi o przyswajalnosc wit d, to ja poczatkowy poziom mialam 8 :D Przy pomocy witd i k2mk7 bylam w stanie podniesc poziom tylko do 36 i sciana.... Bralam to caly rok, momentami sama wit d w dawce 7000. Jak dorzucilam naturalny betakaroten to w miesiac-poltorej osiagnelam poziom 50 :) Podobno wit A wspoldziala z przyswajalnoscia wit d. U mnie sie sprawdzilo.

k878 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciązy nie powinno się używać aplikatora, musisz palcem wkładać wiem ze to nie jest wygodne ale aplikator własnie powoduje tam podrażnienia i dlatego troszkę zabarwione krwią, a od podrażnienia do infekcji tylko krok lepiej odstawić aplikator.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Szczęśliwa, bez aplikatora łatwiej się aplikuje. Nie używaj go. Tak, jak dziewczyny piszą - palec lepszy.
    No chyba, że masz długie paznokcie. Wiem z doświadczenia, że można się nieźle paznokciami załatwić :P

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała o której masz USG ??

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus czekamy na Ciebie na FB ;) Coco już dołączyła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no próbuje caly czas nie umiem otworzyć wiadomości prywatnej, żadnej :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez aplikatora wkładałam luteinę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuje palcem wieczorem. Bo rano już zaaplikowalam. Ja mam ta 100mg. Spora tabletka, więc powinna ładnie przykleić się do opuszka. Paznokci długich nie mam, przyzwyczajam się do krótkich :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    w ciązy nie powinno się używać aplikatora, musisz palcem wkładać wiem ze to nie jest wygodne ale aplikator własnie powoduje tam podrażnienia i dlatego troszkę zabarwione krwią, a od podrażnienia do infekcji tylko krok lepiej odstawić aplikator.
    A ja od początku i lutinusa i luteinę aplikuje aplikatorem bo tak mi wygodniej :) myśle ze każda z nas musi sprawdzic jak jest jej lepiej :) chciałabym już odstawić tą luteinę ale lekarz chyba będzie mnie trzymał do porodu na tej luteinie :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mała o której masz USG ??

Na 12 wizyta. Idę właśnie walczyć z depilacją :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na 12 wizyta. Idę właśnie walczyć z depilacją :P
    Jeszcze trochę to ja już po omacku będę musiała to robic :) :) :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteiny nie biorę od 18 tygodnia, ale zawsze aplikowałam palcem właśnie ze względu na potencjalne podrażnienia. Śluz był u mnie biały.

Też mam myśli, że przedwcześnie urodzę. Już się nie mogę doczekać wizyty. Chcę wiedzieć na czym stoję i przede wszystkim dostać leki na te nieszczęsne bakterie. Brzuch też mi od czasu do czasu twardnieje, ale teraz jak już nie chodzę do pracy mam chociaż możliwość odpoczynku.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia wysłałam prośbę :) kiedy bedzie tajna ?? bo sie boje pisac hehehe :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ