X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewuszki, miałam dziś dziwną noc. Pierwszy raz spałam na poduszce Supermami typ C. No i się nie wyspałam. Chyba na takiej poduszce to też się trzeba nauczyć spać. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiem co zrobić z lewą ręką, jak kładę się na lewym boku. Jak wsadzę pod poduszkę, to zaraz mi drętwieje, jak mam w środku w poduszce, to dotykam piersi, a te mnie bolą i też nie zasnę. Jak wy śpicie? Na wszystkich instrukcjach panie mają pod poduszką, ale to nie wygodne. Ostatecznie odwróciłam to C w drugą stronę i z przodu miałam lukę na rękę, ale chyba nie do końca o to chodziło producentowi:)
    Opolanka ja też śpię na poduszce C tylko z motherhooda. Ja mam lewą rękę zawsze pod poduszką. Póki co mi nie dretwieje, ale ja całe życie tak spałam.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - ja normalnie sypiałam z ręką pod poduszką, ale budziłam sue z bólem ramion lub drętwieniem ręki. Mam U z Supermami. Zawsze śpię z ręką pod poduszką, nigdy mi jeszcze nie zdrętwiała, szyja ani ramiona nie bolą :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może macie/znacie jakiś preparat witaminowy dla ciężarnych gdzie w składzie nie ma żelaza?
    Przez cały czas miałam ten pierwiastek w górnej granicy, a dzisiaj patrze na wyniki i jak norma jest to 170 to ja mam 198. Nie mam nawet możliwości zapytać lekarza o to czy to dobrze, czy nie. Wyniki z krwi mam standardowe tzn. trochę poniżej normy, ale mieszczą się w normach dla ciężarnych.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Super podejście

U nas dzieci brano do kąpieli i nie widziałam jak kapią. Ciuszki były tylko szpitalne ale teraz ten szpital jest przeniesiony do nowego budynku i widzę ze sie cos pozmieniało bo na stronie pisze ze można mieć swoje ciuszki

A my dziś popołudniu mamy rozpoczęcie roku szkolnego - zaczyna sie :(
    To było jedyna rzecz fajna w tym szpitalu. Ja mało co skorzystałam bo miałam zespół popunkcyjny po znieczuleniu i nie wolno mi było wstawać z łóżka za bardzo. Ale Adaś w dniu wypisu narąbał 3 razy do pieluchy i wtedy przeszłam ekspresowe szkolenie mycia dziecka pod bieżącą wodą ;-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjścia nie mam, muszę rodzić przez cc albo inaczej czeka mnie niedowład nóg. Także nawet nie rozważam co lepsze czy gorsze. I też się boję cc bo już to raz przerabiałam. Choć zauważyłam, że z każdym tygodniem strach jest mniejszy, bardziej oswojony ;-) Mam nadzieję, że w grudniu będę czekała na nią jak na zbawienie. Tak miałam ze starszym. Panikowałam na początku a potem nie mogłam się doczekać. Hormony ciążowe chyba dodają nam odwagi.
    A tak naprawdę to podczas cc nie czuć bólu, wiadomo wszystkie warstwy są nacinane i rozrywane (po to, źe nacinanie niektórych warstw jest niewskazane i dzięki rozrywaniu szybciej się goją) i rodząca czuje szarpanie i to, że się przy niej majstruje ale trwa to bardzo krótko. Z reguły anestezjolog nie chce skoków ciśnienia podczas operacji z powodu stresu u rodzącej i tak zagaduje i odwraca uwagę, że człowiek nie skupia się za bardzo na tym. Ale tak jak pisałam trwa to kilka minut dosłownie do momentu wyjęcia dziecka. A potem są już takie pozytywne emocje, że się za bardzo nie ogarnia co tam się dalej dzieje :-)
    Ale jedna rzecz mnie zastanawia, coraz częściej mi się śni, że rodzę Tomka przez sn i poród trwa doslownie chwilę. Przynajmniej raz w tygodniu mam taki sen, ale to chyba przez moją koleżankę, która rok temu urodziła córkę w domu. Nie zdążyła do szpitala. Przespała całą akcję skurczową i obudziła ją nieodparta chęć udania się do toalety w celu zrobienia kuku. Okazało się, że to wcale nie kuku tylko to już były skurcze parte. Poród odebrała teściowa a po chwili przyjechała karetka i zabrała obie do szpitala.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To plamienie pomarańczowe ustalo, czyli jednak musiałam sobie podrażnic rano aplikatorem. Wieczorem zaaplikuje palcem ta luteine.
    Co do porodu, to ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony bym chciała SN, a z drugiej boję się,ze trafię na idealiste, który karze mi rodzic za wszelką cenę,zamiast zacząć cc. A z drugiej strony, wiem, że jakbym miała cesarkę, to robiłby mi ją mój lekarz. A do niego mam cholerne zaufanie i czuję,ze byłoby dobrze. Lekarz powiedział,ze będziemy obserwować i zdecyduje przy końcówce ciąży.

• Eli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez już decyzja lekarza, ze druga cc, powiedział, ze mam nie ryzykować, bo dziecko się zaklinuje w drogach rodnych i dopiero będzie problem. Wiec chce czy nie chce musze znowu mieć cc, ale chyba jak Amus sn bałabym się jeszcze bardziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:01

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • k878 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Dziewczyny, może macie/znacie jakiś preparat witaminowy dla ciężarnych gdzie w składzie nie ma żelaza?
    Przez cały czas miałam ten pierwiastek w górnej granicy, a dzisiaj patrze na wyniki i jak norma jest to 170 to ja mam 198. Nie mam nawet możliwości zapytać lekarza o to czy to dobrze, czy nie. Wyniki z krwi mam standardowe tzn. trochę poniżej normy, ale mieszczą się w normach dla ciężarnych.

Mama DHA premiom +

Jadę na nim od 3 cykli przed ciąża

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Mama DHA premiom +

Tez biore ;) mam ksiazkowa morfo wiec nie chcialam zelaza bo tylko zaparcia bym sobie zafundowala ;)

Podbrzusze mnie dzisiaj boli. Dobrze ze juz koniec pracy. Leze i odpoczywam

Mala jak usg??? Pisalam ale gdzies wcielo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:08

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Mama DHA premiom +

Dzięki :) Kupię dzisiaj.

Poza tym jak tak spojrzałam na dietę, to mam bardzo bogatą w żelazo więc spróbuję odstawić je w suplemencie. Zobaczymy na jakim poziomie się utrzyma.
    No i może zaparcia odpuszczą, bo mam z tym problem.

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na IP.

Przeszły mi bóle, wstałam żeby się umyć i powtórka z rozrywki... zadzwoniłam do gin i powiedziała żebym pojechała do szpitala. Jest podobno 20 osób przede mną :/ dobrze ze dłużej czekałam na taksę to sobie kanapkę zrobiłam i zjadłam coś przed wyjazdem... malutka uciekała przed detektorem jak zwykle.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 a gdzie cie bolalo?? Dol brzucha?
    Mam nadzieje ze ci szybciej zbadaja a i nie bedziesz czekala tyle :/

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878-bedzie dobrze. Zbadaja Cię, zrobią usg, pewnie ktg i dadzą coś silnego rozkurczowe. Najważniejsze to sprawdzić i się uspokoić.
    U mnie dzisiaj całkiem nieźle. Dopiero 3skurcze od rana. Wczoraj naliczylam 10.

k878 lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878t trzymam kciuki za dobre wieści !!!

k878 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 - koniecznie daj znać później <3

Wczoraj u mnie było yyy 11 skurczy. Dziś całe szczęście tylko 2. Wczoraj większość dnia odpoczywałam i dziś też. Dziś tyle mojej aktywności co rano troche pochodziłam, dwa razy w tą i z powrotem po schodach, przejrzałam ubranka od kuzynki ;)

k878 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te skurcze objawiają się u Was,np. jakimś nagłym bólem?

Mnie np. strasznie boli krocze, szczególnie w nocy jak wstaję do łazienki, dobrze, że mam ścianę jakieś pół metra od łóżka, to mam się czego przytrzymać, łapie równowagę i dopiero mogę iść.

Przy szybkim chodzeniu, jak np. spieszę się na autobus, to czuję takie "rwanie" w podbrzuszu, jakby mi się skóra naprężała i próbowała rozerwać. Wtedy muszę przystanąć, odpocząć, zwolnić.

Zresztą jak ogólnie dobrze się czuję to tak, jak się głębiej zastanowić to trochę tych dolegliwości by się nazbierało, a to dziwna zgaga, a to właśnie to niby "rwanie", a to jakieś inne dziwne bóle.
    Dzisiaj rano rozryczałam się mężowi w samochodzie i przez dłuższy czas nie mogłam się opanować. Kończymy w pracy ciężka transakcje i chyba już mnie Ci ludzie na tyle zmęczyli,że moje hormony postanowiły dać ujście emocjom poprzez płacz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba boli spojenie lonowe...sama nie wiwm jak ucisne lekko wzgorek to bol sie nasila :(

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja czekam na IP.

Przeszły mi bóle, wstałam żeby się umyć i powtórka z rozrywki... zadzwoniłam do gin i powiedziała żebym pojechała do szpitala. Jest podobno 20 osób przede mną :/ dobrze ze dłużej czekałam na taksę to sobie kanapkę zrobiłam i zjadłam coś przed wyjazdem... malutka uciekała przed detektorem jak zwykle.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Musi być.

k878 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że będzie tak, jak ma być. Są historie źle zakończonych porodów SN, tak samo jak CC. Tutaj nie ma reguły. U mnie póki co nie ma przeciwwskazań do SN, ale wiadomo, że może być różnie.
    Dokładnie, nie ma znaczenia czy sn czy cc, i tu, i tu są różne przypadki. Nie ma reguły.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 trzymam kciuki zeby bylo dobrze i zeby szybko cie przyjeli :)

k878 lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ