Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Wszystko jest dobrze, trochę nadrobiła i już jest tylko 3 dni do tyłu
Ale ze mnie zeszło, niepotrzebnie się denerwowałam. Jak lekarz mówi, że jest ok to się go słucha a nie czyta internety i wariuje. Ma 708 g
dokładnienastepnym razem kara na internet
-
My tez już po wizycie.
Córeczka nadal jest córeczką, waży kilogram. Rośnie równomiernie. Co do terminu porodu, to od pierwszego usg jest bez zmian z miesiaczki (in vitro) 3.12, a usg 27.11
Śmiesznie leży, bo głowa u dolu, a nogi z boku
Tez mi twardnieje brzuch, napina sie, to tak jak bezbolesny ale nie przyjemny skurcz i szyjka tez kluje ale wszystko jest ok. Pewnie tak musi byc.
Co do wagi. 3 trymestr zaczynam z waga +2kg. I tak jak mowilam, moj lekarz lubi jak kobiety malo tyja i dla niego to super, nawet to ze schudłam to żaden problem. Ważne, ze mala rośnieLady Savage, Jacqueline, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, ara, nataliamonika, Nola, [m]alina, magdzia26, Aztoria, Petitka lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
MalaHD wrote:Byłam w zeszłą środę i miała 485 g, dziś 708. Ja się modliłam żeby była 6 z przodu a tu miła niespodzianka
na tym etapie jest tak że dziecko długo długo nic a potem nagle rośnie gigantycznie, potem znowu się skupia na czymś innym i wzrost jest na drugim miejscu, a potem nagle bomba wzrostowa.
-
emikey wrote:Dziewczyny kiedy będziecie kupować kosmetyki dla malucha? Mnie już korci żeby kupić ale to jeszcze ponad 3 miesiące. Niby kosmetyki nie przeterminowywuja się w tydzień, ale chyba lepiej poczekać i kupić jak najświeższe?
Jakie kosmetyki? Bo moim zdaniem krem bambino, albo emolium, sudocrem, sól fiziologiczną czy kupisz teraz czy w grudniu to jeden pies
-
Wachciowa wrote:Uwaga na sudocrem i inne preparaty z tlenkiem cynku w składzie. U dziewczynek mogą sklejać się wargi sromowe.
To jakaś bzdura, jako niania widziałam jak rodzicie używają sudokrem, i ja też go używała, Zuza się urodziła to tylko sudocrem, bo np po bambino, czy po lanolinie jeszcze gorzej miała pipkę obszczypaną, ja sama używam sudocremu w upał. Nic nigdy sie nie działo. To jakiś mit. -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:To jakaś bzdura, jako niania widziałam jak rodzicie używają sudokrem, i ja też go używała, Zuza się urodziła to tylko sudocrem, bo np po bambino, czy po lanolinie jeszcze gorzej miała pipkę obszczypaną, ja sama używam sudocremu w upał. Nic nigdy sie nie działo. To jakiś mit.
Mit nie mit. Wykładowcy z chemii wiedzą lepiej. Może Tobie się nie trafiło ale nie pisz że to jakaś bzdura. Nie wymyslam sobie takich historii na poczekaniu.nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie na początek idzie żel do mycia ciała z limonagu lub emolium z dermedic (bez wszystkich dodatków), oliwka hipp i linomag (ten zielony) do smarowania pupci. W razie jakiegoś podrażnienia, w ruch pójdzie mąka ziemniaczana. Kupie jeszcze krem na zimę z dermedic do smarowania buziaka. Na razie mam oliwke,kupiłam przy okazji jakiejś promocji i mam w zapasie Sól fizjologiczną. Zapas mam też bawełnianych wacikow do przemywania dla niemowląt. Kosmetyków więcej nie kupuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 17:55
-
Szczesliwa_mamusia wrote:U mnie na początek idzie żel do mycia ciała z limonagu lub emulsja z dermedic (bez wszystkich dodatków), oliwka hipp i linomag (ten zielony) do smarowania pupci. W razie jakiegoś podrażnienia, w ruch pójdzie mąka ziemniaczana. Kupie jeszcze krem na zimę z dermedic do smarowania buziaka. Na razie mam oliwke,kupiłam przy okazji jakiejś promocji i mam w zapasie Sól fizjologiczną. Zapas mam też bawełnianych wacikow do przemywania dla niemowląt. Kosmetyków więcej nie kupuje
Duże masz te waciki? Ja znalazłam póki co ciut większe od zwykłych kosmetycznych a kompresy apteczne są za cienkie. -
ja kupiłam kosmetyki z hipp z datą ważności do 2019 roku
były w promocji w lidlu po 14zł (a w rossku ta sama pojemność za ponad 20zł) i artykuły higieniczne też już w większości mam, brałam jak widziałam w promocji np. pieluszki czy chusteczki nawilżane.
sudokrem też miałam, ale używałam tylko jak małej coś czerwonego się robiło. tak to wolałam linomag (nie w różowym opakowaniu, tylko maść w białym opakowaniu z zielonym paskiem) bo mniej wszystko brudził. i sudokrem bardzo mi pomógł przy ostrej biegunce na podrażnienia
aaaa, i dziś jadę po wózek!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 18:03
Wachciowa lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019