X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Duże masz te waciki? Ja znalazłam póki co ciut większe od zwykłych kosmetycznych a kompresy apteczne są za cienkie.
    Spore są, tak 10 na 7/8cm na moje oko. Cleanic kindi. Kupiłam też jednorazowe ręczniki bawaleniane dla niemowlat w hebbe. Też fajne są.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Mnie temat wyprawki kosmetycznej jakos przeraza rozne opinie nie wiem gdzie najlepiejnkupic czy w sklepie czy przez neta ale ogolnie musze sie po prostu za to zabrac a nie gadac :) Za to przyszlo nam juz lozeczko komoda i wozek o dziwo tak szybko :) takze cos do przodu jest...nie wierze ze powoli wchodzimy w 3 trymestr :) zgadza sie chyba osiwiejemy do porodu teraz obserwuje sie kazdy ruch dziecka a i wszystko zaczyna bolec Czy Wy tez macie takie bole uciskowe a to na serce a to na watrabe a to w szyjce macicy? Najwazniejsze ze nasze malenstwa rosna zaraz bedziemy sypac wagami w kg a nie gramanch :) niewiarygodne! My tez niestety rosniemy :) ja +10kg od zajscia w ciaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 18:12

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Spore są, tak 10 na 7/8cm na moje oko. Cleanic kindi. Kupiłam też jednorazowe ręczniki bawaleniane dla niemowlat w hebbe. Też fajne są.

Będę w Toruniu to zobaczę w Hebe.dziękuję :) U nas w rossmanie to też nędza, taka mini wersja sklepu. Nie ma w czym wybierać za bardzo a zakupy robię przez Internet z możliwością odbioru w sklepie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mit nie mit. Wykładowcy z chemii wiedzą lepiej. Może Tobie się nie trafiło ale nie pisz że to jakaś bzdura. Nie wymyslam sobie takich historii na poczekaniu.
    nie denewuj się, tylko czasami wykładowcy, tworzą prace, badania, naginają, by napisać tą pracę, jest taki przesyt mgr, licencjatów, prac, że nie raz na siłę coś wymyślają i naginają pod pracę prawdę, znam mnóstwo takich przypadków, więc na każdą inf trzeba brać 2 strony, każdy kij ma 2 końce, a nie denerwować się zaraz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxlaw koniecznie się pochwal :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-pochwal sie zakupami :)

Wachciowa-mi do hebe akurat najbliżej, jakoś w rossmanach niby wszystkiego w bród, a tak naprawdę nie ma w czym wybrać.
    A ręczniki są takie. 100%biodegradowalne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8befa4dbf7.jpg

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny Mnie temat wyprawki kosmetycznej jakos przeraza rozne opinie nie wiem gdzie najlepiejnkupic czy w sklepie czy przez neta ale ogolnie musze sie po prostu za to zabrac a nie gadac :) Za to przyszlo nam juz lozeczko komoda i wozek o dziwo tak szybko :) takze cos do przodu jest...nie wierze ze powoli wchodzimy w 3 trymestr :) zgadza sie chyba osiwiejemy do porodu teraz obserwuje sie kazdy ruch dziecka a i wszystko zaczyna bolec Czy Wy tez macie takie bole uciskowe a to na serce a to na watrabe a to w szyjce macicy? Najwazniejsze ze nasze malenstwa rosna zaraz bedziemy sypac wagami w kg a nie gramanch :) niewiarygodne! My tez niestety rosniemy :) ja +10kg od zajscia w ciaze.

Tak, w pierwszej ciąży miałam ciągły ucisk na szyjkę, teraz są to płuca i żołądek.

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mit nie mit. Wykładowcy z chemii wiedzą lepiej. Może Tobie się nie trafiło ale nie pisz że to jakaś bzdura. Nie wymyslam sobie takich historii na poczekaniu.

Wachciowa, ze mnie żaden chemik, ale masz rację. Mnie osobiście dziwi ten popyt na wszystkie sudokremy, bambina, linomagi i inne jakby w sklepach nie było nic innego. Panuje przekonanie, że jak to dla dzieci to bezpieczne, a większość tych wynalazków jest gorsza od niejednych produktów dla dorosłych. Już pomijając tlenek cynku, ja tego nie kupuję, przede wszystkim ze względu na parafinę/wazelinę/olej mineralny, bo przecież jest to uboczny produkt destylacji ropy naftowej dodawany do olejów silnikowych O-o Organizm tego ani nie wydala ani nie rozkłada, odkłada za to w nerkach i wątrobie. Temat rzeka, ale większość ludzi generalnie ma takie kwestie w czterech literach, bo używa i "nic sie nie dzieje". Ja takich rzeczy nie używam od wielu lat, więc tym bardziej nie kupię dla dziecka, ale wiadomo, że każdy ma własny rozum.

ara, Wachciowa, [m]alina, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie denewuj się, tylko czasami wykładowcy, tworzą prace, badania, naginają, by napisać tą pracę, jest taki przesyt mgr, licencjatów, prac, że nie raz na siłę coś wymyślają i naginają pod pracę prawdę, znam mnóstwo takich przypadków, więc na każdą inf trzeba brać 2 strony, każdy kij ma 2 końce, a nie denerwować się zaraz.

Od zawsze pracowałam w aptekach z recepturą. Byłam odpowiedzialna za wykonywanie leków na receptę. Maści pieluszkowe mają działać natłuszczająco i poza bazą (wazelina euceryna lanolina) mają w składzie wodę i często steryd typu hydrokortyzon lub prednizolon, odchodzi się od kwasu bornego. Maści nie zawierają w składzie tlenku cynku bo działa wysuszająco i może podraznic. Z tlenkiem cynku robiłam M.in. Pudry do stóp.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tez mnie przeraża kupowanie tzw wyprawki do szpitala i kosmetykow.
    W internetowej aptece gemini juz chyba 3 razy mialam pełen koszyk i za każdym razem anulowalam go bo nie bylam pewna. Smoczki, buteki, pieluchy itp itd za dużo na moja głowę

Nola lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ara Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kosmetycznych rzeczy to planuję mieć w zapasie olej ze słodkich migdałów i coś do mycia z przyzwoitym składem i tyle

nataliamonika, [m]alina lubią tę wiadomość

• Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a o jakich wy kosmetykach piszecie ? Na prawdę istnieje konieczność smarowania wszystkim co istnieje w rossmanie dziecka ? Przy pierwszej córce miałam tylko naturalne szare mydełko i mydło marsylskie i olejek chyba z siemienia. Po co te sudocremy bepanthen bambino nivea bez potrzeby ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 18:56

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664

Wysłany: 1 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    ja z kosmetycznych rzeczy to planuję mieć w zapasie olej ze słodkich migdałów i coś do mycia z przyzwoitym składem i tyle

Ja też, ale znalazłam jeszcze fajny przepis na oliwkę na bazie tego oleju, może Cię zainteresuje, dodajesz tylko witaminę E i wyciąg z nagietka :)
    http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-ekologiczna-oliwke-dla-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 18:48

ara lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każdy rozum swój ma, a dziecko swoją drogą ;) ja będę używać to co podpasuje mojemu dziecku, kupię sudocrem, bo u Zuzi sie sprawdził, lanolinę mi panie aptekarki robił, zapłaciłam za nią 200 zł i uczulał Zuzę. Każde dziecko innego, może Nikosiowi podpasuje lanolina, kto tam to wie.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat nie wiem co jest złego w limonagu (tym biało-zielonyn). bo akurat to jest sama lanolina. A skład do mycia ciała emulsji dermedic, akurat mi bardzo odpowiada. Bo nie ma parabenow, olejów mineralnych i tych cuda wianków. A głównym składnikiem oliwki hipp jest olej migdałowy :) akurat ja wyznaje zasadę, że im mniej składników, tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 19:02

Wysłany: 1 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No akurat nie wiem co jest złego w limonagu (tym biało-zielonyn). bo akurat to jest sama lanolina. A skład do mycia ciała emulsji dermedic, akurat mi bardzo odpowiada. Bo nie ma parabenow, olejów mineralnych i tych cuda wianków. A głównym składnikiem oliwki hipp jest olej migdałowy :) akurat ja wyznaje zasadę, że im mniej składników, tym lepiej.

No właśnie chyba nie, bo Linomag zawiera wazelinę :/ Oliwkę Hippa chyba już tutaj razem zachwalałyśmy, Hipp ma w ogóle dużo fajnych produktów jak na drogeryjną firmę. Jeśli masz na myśli Dermedic Linum, to on ma olej mineralny na pierwszym miejscu w składzie, żel jest bez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 19:26

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z artykułów higienicznych mam tylko płyn do mycia ciała i włosów, oliwke i ten linomag. i też mi tyle wystarczy ;) chyba że jeszcze liczyć chusteczki i pampersy i płatki kosmetyczne . i dla siebie podpaski poporodowe (u nas trzeba mieć swoje wszystko)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to ja jeszcze nie mam upatrzonych, ale nie będę się specjalnie odkupywać w miliony specyfików bez potrzeby. Kosmetyk ma być po prostu delikatny i im mniej rzeczy się używa tym lepiej. Sudocremy, bepantheny ok, ale tylko w momencie jak coś się na skórze zaczyna dziać, a nie cały czas. No i nie rozumiem tego wielkiego bum na stosowanie emolientów u dzieci bez problemów skórnych. Skóra też się przyzwyczaja, a jak takie dziecko później nabawi się jakiegoś świństwa na skórze to czym będzie się myło? Samą wodą chyba :D No ja w każdym razie wychodzę z założenia, że we wszystkim trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek.

Lady Savage, Opolanka 85, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pierwszej córki miałam z kosmetyków tylko Linomag, oliwkę i płyn do mycia ciała, jednak nie pamiętam już z jakiej firmy ;) Z w/w produktami czekam do zakupu chociaż do listopada, tak sądzę, po co ma leżeć i się kurzyć ;) Jak jest upatrzone już wiadomo co się chce to kupić można w każdej chwili ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do skurczy i twardnień. Dzisiaj jakoś tego więcej... brzuch się spina i twardnieje na kilkanaście sekund, ale nie boli, a po chwili puszcza. co jakiŝś czas dopada mnie też uczucie jak podczas okresu. Dziecko aktywne jak zawsze.

Co do kosmetyków, mam żel do mycia i krem Bambino. Do tego artykuły higieniczne (patyczki, waciki, chusteczki). Resztę dokupię bliżej terminu. Mam plan złożyć zamówienie w gemini, może już we wrześniu :) do pupy kupię na wszelki wypadek linomag w razie awaryjnej sytuacji.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ