X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mój przewijak :D kupiony w Anglii. Otwieram i czytam instrukcje a tam "przewijak" i litania po polsku. Patrzę na kraj pochodzenia: Polska :D

a łóżeczka jak nie było tak nie na :/

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zwolenniczka chemii ale tez nie swiruje i nie jestem mega bio czy eko ;) czy co to tam jest modne. Moje dziecko je czekolade od czasu do czasu i nie "zdrowa" typu gorzka a zwykle kinderki bo lubi ;) pije tez kubusie water ( wode zwykla oczywiscie tez) nikogo nie krytykuje ja mam takinpoglad ktos ma innu takie zycie. nie lubie popadania ze skrajnosci w skrajnosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 20:41

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Przyszedł mój przewijak :D kupiony w Anglii. Otwieram i czytam instrukcje a tam "przewijak" i litania po polsku. Patrzę na kraj pochodzenia: Polska :D

a łóżeczka jak nie było tak nie na :/

My tak kiedyś kupiłyśmy z mamą pamiątki z zakopanego :) taki zestaw kubeczków i talerzyków deserowych, nie wiem co mnie skusiło by zajrzeć na producenta xD a tam Katowice xD, a my mieszkałyśmy wtedy w Bytomiu (moja mama nadal tam mieszka).

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja nie jestem zwolenniczka chemii ale tez nie swiruje i nie jestem mega bio czy eko ;) czy co to tam jest modne. Moje dziecko je czekolade od czasu do czasu i nie "zdrowa" typu gorzka a zwykle kinderki bo lubi ;) pije tez kubusie water ( wode zwykla oczywiscie tez) nikogo nie krytykuje ja mam takinpoglad ktos ma innu takie zycie. nie lubie popadania ze skrajnosci w skrajnosc ;)

Ostatnio śmiałam się z mamami w piaskownicy, że Zuzia to pokolenie bio xD, bo one tam rozmawiały, że dają dziecku czekoladę, to i tamto, jak Ty właśnie, a ja na to, ja też daję tylko moja jeść nie chce xD woli bułki z ziarnami, ciastka tylko domowej roboty z ziarnem, bo z czekoladą nie ruszy xD. Lody też zje tylko z makiem, albo z ziarnami sezamu, albo chia. Mam dziwną córkę XD.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam świrować i studiować każdej substancji z naklejki z opakowania. W powietrzu jest tyle chemii i świństwa, że nie da się dziecka przed tym uchronić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Ten linomag. Akurat tyle wazeliny mi nie przeszkadza. Aż tak "sfiksowana" to nie jestem ;) Byliśmy na zakupach. Kupiliśmy wanienke w smyku, ku mojej radości. Żel do kąpieli hipp, żel do mycia linomag(maz stwierdził,ze mają odpowiednia datę ważności, to mogą stać). I kupiłam jakiś krem derma coś tam. Na zimę dla małego. Najbardziej cieszę się z wanienki. Mieliśmy zamiar kupić też przewijak, Ale P uznał,ze są zbyt dziewczęce :D

Nola lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków może jestem staroświecka i nienowoczesna ale zacznę od tego co nam poprzednio sie sprawdziło czyli: linomag do pupy, Oilatum do kąpieli, mustela do mycia włosów i tej samej firmy oliwka / krem do nawilżania po kąpieli

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż wanienke ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i chyba jak dobrze przeczytałam mamy już pierwsze dziecko które przekroczyło cały 1 kg :)

Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja nie jestem zwolenniczka chemii ale tez nie swiruje i nie jestem mega bio czy eko ;) czy co to tam jest modne. Moje dziecko je czekolade od czasu do czasu pije tez kubusie water ( wode zwykla oczywiscie tez) nikogo nie krytykuje ja mam takinpoglad ktos ma innu takie zycie. nie lubie popadania ze skrajnosci w skrajnosc ;)

Dla mnie to nie jest świrowanie ani tym bardziej kwestia mody, tylko zdrowia, ale daruję sobie rozwijanie tematu, bo żyję w ten sposób od jakichś 10 lat i nieraz musiałam znosić różne dziwne zarzuty. Koleżanka ostatnio zapytała mnie czy będę rodzić w lesie.

k878 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zarzutow a swirowanie to takie okresleniw tylko ;) nie mialam zlego na mysli ;)

Swoja droga znam mame ktorej dziecko nie dostawalo slodyczy w domu i jak tylko gdzies poszli w gosci to wcinala az przykro bylo patrzec jakby na zapas chcialo sie najesc. u mnie jest szuflada ze slodyczami, syn pyta zawsze czy moze sam nie wyciaga ale nie ma.takich napadow na slodkie. Mysle ze wszystko z umiarem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Moja szyjka nie chce współpracować i się skraca...powoli ale jednak. Dziś było 2,79cm. Mam nakaz leżenia. Wolno mi wstać do łazienki, ale to tyle z wypraw. Trochę mnie to podłamało :(

Mała dziś ważyła 920g. Jak zwykle pozować nie chciała, ale coś tam widać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d2f49a4d6bf.jpg

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Nola, magdzia26, Coco55, Aztoria, aga1402, k878, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cytowanie padlo.

Lady widocznie corcia ma takie smaczki :) to fajnie :) kuba ma dziwne...probowalam go uczyc jesc wszystko ale nie zje nalesnikow, pierogow nie tknie, placki ziemniaczane sa fuj- wiadomo te dania u mas raz moze dwa w msc ale nie zje i koniec. Z surowkami probowal wymyslac ale tu bylam nieugieta bo dla mnie obiad bez surowki to nie obiad wiec ladnie wcina. Zupa tylko rosol pomidorowa i zurek. warzywnej nie zje :/ wyyslaty jest strasznie

Wysłany: 1 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ach... Ten linomag. Akurat tyle wazeliny mi nie przeszkadza. Aż tak "sfiksowana" to nie jestem ;) Byliśmy na zakupach. Kupiliśmy wanienke w smyku, ku mojej radości. Żel do kąpieli hipp, żel do mycia linomag(maz stwierdził,ze mają odpowiednia datę ważności, to mogą stać). I kupiłam jakiś krem derma coś tam. Na zimę dla małego. Najbardziej cieszę się z wanienki. Mieliśmy zamiar kupić też przewijak, Ale P uznał,ze są zbyt dziewczęce :D

Dlatego mówię, że każdy ma własny rozum, a sfiksowanie jest pojęciem względnym.

Ja wanienkę muszę zostawić niestety na koniec, bo mam małą łazienkę i będzie mi zawadzać, więc im później kupię, tym lepiej. Tak samo zakup łóżeczka dostawnego muszę chyba odłożyć, bo nie mam już nawet miejsca w piwnicy. Nie wyobrażam sobie co to będzie jak dojdzie jeszcze wózek. Na piętrze mamy dwóch sąsiadów, jedni mają noworodka i od początku trzymają wózek w domu, a drudzy z naprzeciwka mają roczne dziecko i wózek stoi od początku na korytarzu. Niestety jak kupimy nasz, to będę musiała ich poprosić o ewakuację tego wózka, bo w przeciwnym razie nie wjedziemy naszym do mieszkania nawet.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka zwykła, prosta. Taką chciałam. 84cm, fajnie trzyma się ja w ręku. Koszt 29.99 :) jest kremowo-bezowa. Po boku ma przyklejony termometr. Ciekawa jestem jak to coś będzie sie sprawowało :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c0515dac63.jpg
    W środku kosmetyczne zakupy :) Gębą Mi się cieszy, Jak głupimu do sera;)

salenne, emikey, nataliamonika, Lady Savage, Wachciowa, Nola, [m]alina, magdzia26, Coco55, Iruletka lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce najzwyklejsza wanienke, bez żadnych siedzisk ani nic, taka jak Twoja, tylko chciałabym transparentna.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 1 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja nie mam zarzutow a swirowanie to takie okresleniw tylko ;) nie mialam zlego na mysli ;)

Swoja droga znam mame ktorej dziecko nie dostawalo slodyczy w domu i jak tylko gdzies poszli w gosci to wcinala az przykro bylo patrzec jakby na zapas chcialo sie najesc. u mnie jest szuflada ze slodyczami, syn pyta zawsze czy moze sam nie wyciaga ale nie ma.takich napadow na slodkie. Mysle ze wszystko z umiarem :)

Wszystko zależy jak się to niedawanie słodyczy rozegra. Ja robię swoje słodycze z miodem, daktylami albo ksylitolem, gotowe też można teraz takie bez problemu kupić, albo słodzone sokami, więc moje dziecko i tak będzie słodkie jadło. Bardziej boję się co będzie z teściami, bo u nich w domu cukier je się kilogramami w każdej postaci.
    Znam osobiście dzieci, które nie jedzą cukru i wcale się nie rzucają, a wręcz odmawiają, kwestia odpowiedniego podejścia i konsekwencji rodziców. Znam też takich, którzy sobie z tym nie poradzili. Moja kuzynka na początku nie dawała córce niczego słodkiego, skończyło się na tym, że udało jej się to może przez kilka miesięcy, dziecko ma teraz 12 lat i całe życie prawie codziennie jedzie na lodach, potrafi zjeść 5 dziennie, ma sporą nadwagę.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    nesairah, olać teściową!!!

ale trochę racji ma; ja bym bardzo chciala SN, ale znam historie 15h porodu, dziecko niedotlenione i różne komplikacje; ostatnio słyszałam o 3-latku, który ma problemy neurologiczne (nie wiem jakie), ale lekarz stwierdził, że przez niedotlenienie okoloporodowe; więc chyba póki wszystko jest dobrze, to dobrze, a jak jest źle, to źle...
    No niestety to prawda zdazaja się ciężkie porody sn z niedotlenieniem dziecka (wiem z własnego doświadczenia :( ) ale zdazaja się i ciężkie cc więc myślę że to wszystko zależy od organizmu kobiety a na pewno warto spróbować porodu sn ale też mieć opcje na cc w razie czego jak będzie do tego wskazanie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jestem po wizycie. Moja szyjka nie chce współpracować i się skraca...powoli ale jednak. Dziś było 2,79cm. Mam nakaz leżenia. Wolno mi wstać do łazienki, ale to tyle z wypraw. Trochę mnie to podłamało :(

Mała dziś ważyła 920g. Jak zwykle pozować nie chciała, ale coś tam widać.

Salenne będzie dobrze, w razie czego założą pessar, ale dzieciaczki są już na tyle duże że sobie poradzą, lada chwila i Twoje maleństwo przekroczy 1 kg :). Będzie dobrze, trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 21:34

salenne lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 1 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wanienka zwykła, prosta. Taką chciałam. 84cm, fajnie trzyma się ja w ręku. Koszt 29.99 :) jest kremowo-bezowa. Po boku ma przyklejony termometr. Ciekawa jestem jak to coś będzie sie sprawowało :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c0515dac63.jpg
    W środku kosmetyczne zakupy :) Gębą Mi się cieszy, Jak głupimu do sera;)

A kupowałaś jakiś stelaż do wanienki czy będziesz gdzieś stawiać?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ