Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochana dasz radę... kurczę to leżenie to coś czego się bardzo boję...salenne wrote:Jestem po wizycie. Moja szyjka nie chce współpracować i się skraca...powoli ale jednak. Dziś było 2,79cm. Mam nakaz leżenia. Wolno mi wstać do łazienki, ale to tyle z wypraw. Trochę mnie to podłamało

Mała dziś ważyła 920g. Jak zwykle pozować nie chciała, ale coś tam widać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d2f49a4d6bf.jpg
aga1402 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam po starszym wanienkę ze stelażem na wannę:
http://allegro.pl/ok-baby-wanna-wanienka-onda-evolution-i6729197297.html?fromVariant=6729196647
Z racji problemów z kręgosłupem nie mogę dźwigać, a taka wanienka z wodą sporo waży. Dlatego ten stelaż to dla mnie wybawienie. W wanience jest też odpływ wody, także nie ma problemu z wylaniem jej.
Aaa i etykiety kosmetyków jak i jedzenia też studiuję. Ze względu na odziedziczoną po mojej mamie i bracie alergii przez mojego syna, muszę bardzo uważać na wszelkiej maści konserwanty i dodatki w kosmetykach i pożywieniu. Ostatnio odkryłam, że skóra mojego syna źle reaguje na kwas cytrynowy. Słodycze je ale w ograniczonej ilości. Zawsze się pyta czy może zjeść. I też staram się aby to były jak najbardziej bezpieczne słodkości kupne czy robione przeze mnie. Ale z drugiej strony bezwględnie nie zabraniam mu jedzenia tych "złych slodyczy" jeśli idzie w odwiedziny do kolegów lub na imprezę urodzinową. Bo bezwzględny rygor u znajomego, który jest trenerem personalnym odbił się tym, źe jego córka na urodzinach koleżanki spędziła prawie całą imprezę przy stole opychając się zakaznym owocem. Biedna prawie zwymiotowała. -
Ja ostatnio miałam dwie ale nie zużyłem nawet jednej całej bo po pierwszym czy drugim dniu przeszłam na "zwykle" podpaski. Nie znam sie ale podobno po cc mniej tego wszystkiego wypływa.nataliamonika wrote:Pytanie do bardziej zorientowanych: ile będzie potrzebnych opakowań podpasek poporodowych?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Nie mogę spać to zamówiłam sobie w końcu 2 koszule. Mam nadzieje że przyjdą dobre

Wczoraj w szkole doznałam szoku bo moja młoda w II klasie ma przedmiot - matematyka po angielsku. Już widzę jaki ten rok będzie świetny
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Miałam te podpaski poporodowe z Belli, zużyłam prawie 2 paczki (po 10 sztuk w paczce), po cc byłam. Z tym, że ja zawsze miałam raczej obfite i długie miesiączki, krwawienie w połogu też bardzo długo się ciągnęło.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Salenne - trzymam kciuki
Znajomej szyjka dramatycznie się wręcz skracała, w 31tc nawet szwu nie dali rady założyć, urodziła tylko 2,5 tygodnia przed terminem
Obyś wytrzymała jak najdłużej
A jak trzeba leżeć to będziesz leżeć, dla dziecka zrobi się wszystko w takiej sytuacji 
Mój lekarz tak "pół żartem, pół serio" liczył sobie, kiedy mogę urodzić, jeśli szyjka będzie się skracać w takim tempie jak od ostatniej wizyty. Wyszło, że byłoby 36 tygodni. Yyyy wiem, że to jest możliwe i dziecko bezpieczne już, ale mimo wszystko przeraża mnie trochę ta możliwość, chciałabym wytrzymać do 38tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 06:49
salenne lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Ja z corka lezalam 2 tyg przed porodem w szpitalu plus porod, to razem prawie 3. Wydawalo mi sie wtedy, ze to cala wiecznosc, zanim odpoczywac to narzekalam jak to mi zle, a potem wiele razy mowilam, ze wsadzilabym ja najchetniej znowu do brzuchasalenne wrote:Pocieszam się, że zostały tylko 3 miesiące. Aczkolwiek boję się, czy na łeb nie dostanę...
a tak powaznie to czas szybko zleci i to jedyny moment, zebyscie zaznaly odpoczynku, poznoej nie ma szans
zycze, zeby szyjka ladnie trzymala i dzidzia urodzila sie po 38 tc
-
nick nieaktualnySelene- będzie dobrze. Może się okaże, że już wkrótce będziesz mogła pochodzić.
Nawet czytałam na mamyginekolog, że nawet przy otwierające się szyjce nie zalecają tylko leżenia. A oszczędny tryb życia. Czyli trochę poleżeć, trochę posiedziec. Ważne,zeby nic nie nosić i nie pracować nawet w domu.
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Wachciowa, ze mnie żaden chemik, ale masz rację. Mnie osobiście dziwi ten popyt na wszystkie sudokremy, bambina, linomagi i inne jakby w sklepach nie było nic innego. Panuje przekonanie, że jak to dla dzieci to bezpieczne, a większość tych wynalazków jest gorsza od niejednych produktów dla dorosłych. Już pomijając tlenek cynku, ja tego nie kupuję, przede wszystkim ze względu na parafinę/wazelinę/olej mineralny, bo przecież jest to uboczny produkt destylacji ropy naftowej dodawany do olejów silnikowych O-o Organizm tego ani nie wydala ani nie rozkłada, odkłada za to w nerkach i wątrobie. Temat rzeka, ale większość ludzi generalnie ma takie kwestie w czterech literach, bo używa i "nic sie nie dzieje". Ja takich rzeczy nie używam od wielu lat, więc tym bardziej nie kupię dla dziecka, ale wiadomo, że każdy ma własny rozum.
A czy mogłabyś podać przykładowe produkty naturalne których planujesz używać dla dziecka? Niedawno zaczęłam czytać o szkodliwości wielu składników gotowych kremow, zeli itp i jestem w szoku ze tyle tego badziewia. Nie wiem jednak czym to wszystko można pozastępować?
Aboa lubi tę wiadomość
-
To zależy od organizmu, i ciąży, ja nie liczyłam w sumie, miałam krwawienie przez 3 tyg, ale są laski które krwawią 6 miesięcy, kup 2 albo dokupisz albo komuś oddasznataliamonika wrote:Pytanie do bardziej zorientowanych: ile będzie potrzebnych opakowań podpasek poporodowych?
nataliamonika lubi tę wiadomość

[/url]