X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    220zl to jeszcze cena do przelkniecia, Jak jest porządny stojak. Ale 5stow to lekkie przegięcie. Takim sposobem można by było wydać 10tys na wyprawkę dla dziecka.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stabilny stół do wanienki za 30zł ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam stojak po pierwszym synku za 60 zł i u nas super się sprawdzał na allegro zamawiałam razem z wanienka

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jestem po wizycie. Moja szyjka nie chce współpracować i się skraca...powoli ale jednak. Dziś było 2,79cm. Mam nakaz leżenia. Wolno mi wstać do łazienki, ale to tyle z wypraw. Trochę mnie to podłamało :(

Mała dziś ważyła 920g. Jak zwykle pozować nie chciała, ale coś tam widać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d2f49a4d6bf.jpg
    Kochana dasz radę... kurczę to leżenie to coś czego się bardzo boję...

aga1402 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Kochana dasz radę... kurczę to leżenie to coś czego się bardzo boję...

Pocieszam się, że zostały tylko 3 miesiące. Aczkolwiek boję się, czy na łeb nie dostanę...

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po starszym wanienkę ze stelażem na wannę:
    http://allegro.pl/ok-baby-wanna-wanienka-onda-evolution-i6729197297.html?fromVariant=6729196647
    Z racji problemów z kręgosłupem nie mogę dźwigać, a taka wanienka z wodą sporo waży. Dlatego ten stelaż to dla mnie wybawienie. W wanience jest też odpływ wody, także nie ma problemu z wylaniem jej.

Aaa i etykiety kosmetyków jak i jedzenia też studiuję. Ze względu na odziedziczoną po mojej mamie i bracie alergii przez mojego syna, muszę bardzo uważać na wszelkiej maści konserwanty i dodatki w kosmetykach i pożywieniu. Ostatnio odkryłam, że skóra mojego syna źle reaguje na kwas cytrynowy. Słodycze je ale w ograniczonej ilości. Zawsze się pyta czy może zjeść. I też staram się aby to były jak najbardziej bezpieczne słodkości kupne czy robione przeze mnie. Ale z drugiej strony bezwględnie nie zabraniam mu jedzenia tych "złych slodyczy" jeśli idzie w odwiedziny do kolegów lub na imprezę urodzinową. Bo bezwzględny rygor u znajomego, który jest trenerem personalnym odbił się tym, źe jego córka na urodzinach koleżanki spędziła prawie całą imprezę przy stole opychając się zakaznym owocem. Biedna prawie zwymiotowała.

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do bardziej zorientowanych: ile będzie potrzebnych opakowań podpasek poporodowych?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam ile zuźyłam, ale wezmę dwie. W razie czego mąż mi dokupi

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pytanie do bardziej zorientowanych: ile będzie potrzebnych opakowań podpasek poporodowych?
    Ja ostatnio miałam dwie ale nie zużyłem nawet jednej całej bo po pierwszym czy drugim dniu przeszłam na "zwykle" podpaski. Nie znam sie ale podobno po cc mniej tego wszystkiego wypływa.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podpasek tych z belli uzyłam po 1 porodzie 2 paczki a po 2 porodzie 1. teraz kupuje 1 najwyżej dokupie

• 78beti Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać to zamówiłam sobie w końcu 2 koszule. Mam nadzieje że przyjdą dobre :)

Wczoraj w szkole doznałam szoku bo moja młoda w II klasie ma przedmiot - matematyka po angielsku. Już widzę jaki ten rok będzie świetny :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam te podpaski poporodowe z Belli, zużyłam prawie 2 paczki (po 10 sztuk w paczce), po cc byłam. Z tym, że ja zawsze miałam raczej obfite i długie miesiączki, krwawienie w połogu też bardzo długo się ciągnęło.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne - trzymam kciuki <3 Znajomej szyjka dramatycznie się wręcz skracała, w 31tc nawet szwu nie dali rady założyć, urodziła tylko 2,5 tygodnia przed terminem :) Obyś wytrzymała jak najdłużej :) A jak trzeba leżeć to będziesz leżeć, dla dziecka zrobi się wszystko w takiej sytuacji :)

Mój lekarz tak "pół żartem, pół serio" liczył sobie, kiedy mogę urodzić, jeśli szyjka będzie się skracać w takim tempie jak od ostatniej wizyty. Wyszło, że byłoby 36 tygodni. Yyyy wiem, że to jest możliwe i dziecko bezpieczne już, ale mimo wszystko przeraża mnie trochę ta możliwość, chciałabym wytrzymać do 38tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 06:49

salenne lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :))) dzisiaj na 30 tke idziemy :) ciesze sie ze juz nie pracuje. Ten bol byl chyba od siedzenia bo brzuh uciskal mi na to wszystko w tej pozycji. Dzisiaj juz niw boli :)

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Coco55 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Pocieszam się, że zostały tylko 3 miesiące. Aczkolwiek boję się, czy na łeb nie dostanę...
    Ja z corka lezalam 2 tyg przed porodem w szpitalu plus porod, to razem prawie 3. Wydawalo mi sie wtedy, ze to cala wiecznosc, zanim odpoczywac to narzekalam jak to mi zle, a potem wiele razy mowilam, ze wsadzilabym ja najchetniej znowu do brzucha ;) a tak powaznie to czas szybko zleci i to jedyny moment, zebyscie zaznaly odpoczynku, poznoej nie ma szans ;) zycze, zeby szyjka ladnie trzymala i dzidzia urodzila sie po 38 tc :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene- będzie dobrze. Może się okaże, że już wkrótce będziesz mogła pochodzić.
    Nawet czytałam na mamyginekolog, że nawet przy otwierające się szyjce nie zalecają tylko leżenia. A oszczędny tryb życia. Czyli trochę poleżeć, trochę posiedziec. Ważne,zeby nic nie nosić i nie pracować nawet w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów, kupiłam 2 opakowania. Jak będzie trzeba, to zawsze można dokupić.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My młodą kąpaliśmy bez stojaka, wanienka do wanny i kąpiel

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Wachciowa, ze mnie żaden chemik, ale masz rację. Mnie osobiście dziwi ten popyt na wszystkie sudokremy, bambina, linomagi i inne jakby w sklepach nie było nic innego. Panuje przekonanie, że jak to dla dzieci to bezpieczne, a większość tych wynalazków jest gorsza od niejednych produktów dla dorosłych. Już pomijając tlenek cynku, ja tego nie kupuję, przede wszystkim ze względu na parafinę/wazelinę/olej mineralny, bo przecież jest to uboczny produkt destylacji ropy naftowej dodawany do olejów silnikowych O-o Organizm tego ani nie wydala ani nie rozkłada, odkłada za to w nerkach i wątrobie. Temat rzeka, ale większość ludzi generalnie ma takie kwestie w czterech literach, bo używa i "nic sie nie dzieje". Ja takich rzeczy nie używam od wielu lat, więc tym bardziej nie kupię dla dziecka, ale wiadomo, że każdy ma własny rozum.

A czy mogłabyś podać przykładowe produkty naturalne których planujesz używać dla dziecka? Niedawno zaczęłam czytać o szkodliwości wielu składników gotowych kremow, zeli itp i jestem w szoku ze tyle tego badziewia. Nie wiem jednak czym to wszystko można pozastępować?

Aboa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To zależy od organizmu, i ciąży, ja nie liczyłam w sumie, miałam krwawienie przez 3 tyg, ale są laski które krwawią 6 miesięcy, kup 2 albo dokupisz albo komuś oddasz

nataliamonika lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ