Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś jest ten dzień! Zaczynam 25 tydz i ... dziś mąż po raz pierwszy poczuł jak mały kopie!!! Już podejrzewalam , że ma coś z nerwami w ręce ale to maly po prostu kopał za słabo
Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Iruletka, Lady Savage, [m]alina, Petitka lubią tę wiadomość
-
lolapola wrote:A czy mogłabyś podać przykładowe produkty naturalne których planujesz używać dla dziecka? Niedawno zaczęłam czytać o szkodliwości wielu składników gotowych kremow, zeli itp i jestem w szoku ze tyle tego badziewia. Nie wiem jednak czym to wszystko można pozastępować?
Powiem Ci, że nawet z tych z bezpiecznym składem ciężko było coś znaleźć, bo mnie nawet taki składnik jak sztuczny aromat przeszkadza i w rezultacie nie kupiłam niestety najtańszych, ale doszłam do wniosku, że z drugiej strony na takiego maluszka nie będę tego litrami zużywać, ale spokojnie możesz znaleźć dużo tańsze
https://www.aleeko.pl/produkt/11159-zel-2w1-lawendowy-dla-niemowlat-150-ml-green-people.html
https://www.aleeko.pl/produkt/6145-lawendowy-balsam-dla-niemowlat-100-ml-green-people.html
Na tej stronie mają generalnie najniższe ceny, ale duży wybór jest też na drogeria-ekologiczna.pl
Oprócz tego, robię jeszcze oliwkę ze słodkich migdałów, pisałyśmy tu wcześniej o tym, to olej, witaminę E i macerat z nagietka kupuję na zróbsobiekrem. Zobaczę co się bardziej sprawdzi, bo nie lubię tłustych produktów, a ten balsam jak coś można podobno nawet na odparzenia i brodawki używać.
Chusteczki chyba kupię Waterwipes, bo są nasączane samą wodą i wychwalane pod niebiosa wszędzie. A takie bzdety jak patyczki do uszu, watę czy płatki z firmy Simply Gentle, bo są niebielone chlorem. Nie wiem co się z tego przyda, ale takie produkty w domu się nie marnują.
Lanolinę kupuję Lansinoh albo Biolane, bo mają w składzie 100% lanoliny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 10:09
lolapola lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Alxawl wrote:to są też podpaski poporodowe? :>
ja miałam Bella mama 10 sztuk. albo są jeszcze z canpol Babies trochę droższe ale mają bardziej dopasowany kształt. też są w rossku ostatnio można je było kupić za 8zl z kartą rossne
No tak jest napisane, są jeszcze większe właśnie bez skrzydełek
http://www.ekomaluch.pl/organyc-podklady-poporodowe-super-chlonne
Mnie zawsze Bella, Always i inne sztuczne podrażniały, chyba przez te substancje, którymi je nasączają i chlor, a odkąd używam z tej firmy to mam święty spokój. Po porodzie chyba tym bardziej łatwo o podrażnienia.Midwife1991 lubi tę wiadomość
Gaja
emikey wrote:Dziś jest ten dzień! Zaczynam 25 tydz i ... dziś mąż po raz pierwszy poczuł jak mały kopie!!! Już podejrzewalam , że ma coś z nerwami w ręce ale to maly po prostu kopał za słabo
I jak zareagował? U nas była mega ekscytacja, mąż aż do mamy zadzwoniłGaja
Natalia, a nie mydlalas o robieniu chosteczek samodzielnie? Ja chce sprobowac bo wyjdzie mega taniej i do tego naturalnie. Wystarczy dobry miekki recznik papierowy, woda i ewentualnie odrobinka oleju kokosowego - no i jakis sloiczek. Jest sporo tutoriali w necie
nataliamonika lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nataliamonika wrote:I jak zareagował? U nas była mega ekscytacja, mąż aż do mamy zadzwonił
-
malysmok84 wrote:Natalia, a nie mydlalas o robieniu chosteczek samodzielnie? Ja chce sprobowac bo wyjdzie mega taniej i do tego naturalnie. Wystarczy dobry miekki recznik papierowy, woda i ewentualnie odrobinka oleju kokosowego - no i jakis sloiczek. Jest sporo tutoriali w necie
małysmoku koniecznie daj znać jak Ci to wyjdzie, też chętnie spróbuję -
malysmok84 wrote:Natalia, a nie mydlalas o robieniu chosteczek samodzielnie? Ja chce sprobowac bo wyjdzie mega taniej i do tego naturalnie. Wystarczy dobry miekki recznik papierowy, woda i ewentualnie odrobinka oleju kokosowego - no i jakis sloiczek. Jest sporo tutoriali w necie
O tym sposobie jeszcze nie słyszałam, ale te chusteczki gotowe, to raczej awaryjnie, głównie poza domem planuję używać. W domu raczej materiałowe myjki plus woda i żadnych dodatkowych produktów na pupę, bo przy pieluchowaniu wielorazowym nie potrzeba.Gaja
nick nieaktualnyWitam się z początkiem 28 tygodnia. Teraz to chyba każdy dzień do przodu będę traktować jak święty
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję, że dotrwam bez uszczerbku na psychice
Za to mój mąż mnie trochę zaczął przerażać. On - dwie lewe ręce do kuchni oznajmił mi, że jutro będzie piekł ciastka...nooo jestem ciekawa
Co do podpasek poporodowych to ja kupiłam póki co jedną paczkę bella mama, jak będzie trzeba to dokupimy więcej. Nie chcę robić zapasów bo co ja potem z tymi klinami zrobię, jak już nie będą potrzebne?!Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
-
ja pewnie wyprobuje dopoero jak wrocimy do domu
Myjki tez planuje, ale o tych domowej roboty chusyeczkach mysle bardziej na noc, jak bede chciala szybko mala.przewinac bez zbytniego wybudzania siebie i jej. Wiadomo kazda minuta snu sie liczy
Na wyjscia tez planuje kupne chusteczki i pieluszki, w domu zrobie podejscie do pielucj wielorazowych. Ja die chyba zdecyduje na te z wkladami, wydaja mi sie latwiejsze i wygodniejsze w uzyciu.Lilka
-
malysmok84 wrote:ja pewnie wyprobuje dopoero jak wrocimy do domu
Myjki tez planuje, ale o tych domowej roboty chusyeczkach mysle bardziej na noc, jak bede chciala szybko mala.przewinac bez zbytniego wybudzania siebie i jej. Wiadomo kazda minuta snu sie liczy
Na wyjscia tez planuje kupne chusteczki i pieluszki, w domu zrobie podejscie do pielucj wielorazowych. Ja die chyba zdecyduje na te z wkladami, wydaja mi sie latwiejsze i wygodniejsze w uzyciu.
U nas na początek pójdą otulacze plus wkłady właśnie. Kupuję na pewno tetrę i prefoldy, ale jedna dziewczyna poleciła mi wkłady w kształcie burty z Mommymouse, bo są najbardziej szczelne i chyba też się w nie zaopatrzę, żeby nie zniechęcić się na samym początku. Zanim się tym zaczęłam interesować, to dla mnie czarna magia była i byłam przerażona tymi wszystkimi nazwami i rodzajami, ale teraz jestem dobrej myśli, że się uda. Zwłaszcza, że te majteczki są takie piękneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:28
Gaja
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Witam się z początkiem 28 tygodnia. Teraz to chyba każdy dzień do przodu będę traktować jak święty
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję, że dotrwam bez uszczerbku na psychice
Za to mój mąż mnie trochę zaczął przerażać. On - dwie lewe ręce do kuchni oznajmił mi, że jutro będzie piekł ciastka...nooo jestem ciekawa
Co do podpasek poporodowych to ja kupiłam póki co jedną paczkę bella mama, jak będzie trzeba to dokupimy więcej. Nie chcę robić zapasów bo co ja potem z tymi klinami zrobię, jak już nie będą potrzebne?!
zazdroszcze Ci ze juz skonczylas 27 tydzien. Ja dopiero 23, niestety. Trzymam kciuki zeby byko dobrze!
A dostalas cos mocniejszego na te skurcze? Ja w pon mam sie zobaczyc ze swoim.leakrzem i podobno jest jakis jeszcze lek, ktory wyprobujemy. No i.powtorka posiewow wszystkich..Lilka
-
nataliamonika wrote:U nas na początek pójdą otulacze plus wkłady właśnie. Kupuję na pewno tetrę i prefoldy, ale jedna dziewczyna poleciła mi wkłady w kształcie burty z Mommymouse, bo są najbardziej szczelne i chyba też się w nie zaopatrzę, żeby nie zniechęcić się na samym początku. Zanim się tym zaczęłam interesować, to dla mnie czarna magia była i byłam przerażona tymi wszystkimi nazwami i rodzajami, ale teraz jestem dobrej myśli, że się uda. Zwłaszcza, że te majteczki są takie piękne
majtasy sa absolutnie cudneja dopiero nadgryzam temat,.wiec jak wiesz juz cos wiecej to chetnie sie doucze
Lilka
-
Amus87 wrote:Wrocilm od fryzjera. Fryzurka ladna ale od psikania mi lakierem az mi sie slabo zrobilo. Mam nadzieje ze malej nie zaszkodzilo
Jednorazowo to na pewno nic się nie stanie. Mój nawet przy samym obcinaniu używa tony lakieru pod koniec, byłam parę dni temu i poprosiłam, żeby się zlitował i ograniczył do minimum. Gorzej, że za 2 tygodnie idę na wesele i będzie mnie czesać... Chyba swój lakier zabiorę wtedy.
Jak się boisz, to następnym razem weź ze sobą maskę ochronnąJa ostatnio malowałam na balkonie farbą w sprayu gałki do mebli i mąż mi taką kupił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:37
Gaja
nick nieaktualnyAmus-mysle, że możesz być spokojna. Córeczce na pewno taka ilością nie zaszkodziłas
Selene -juz niedaleko. Tygodnie na szczęście szybko lecą.
Moja szyjka też się skręca, ale lekarz powiedział, że teraz już tak niestety będzie sie działo. Najważniejsze,zeby się nie otwierała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:zazdroszcze Ci ze juz skonczylas 27 tydzien. Ja dopiero 23, niestety. Trzymam kciuki zeby byko dobrze!
A dostalas cos mocniejszego na te skurcze? Ja w pon mam sie zobaczyc ze swoim.leakrzem i podobno jest jakis jeszcze lek, ktory wyprobujemy. No i.powtorka posiewow wszystkich..
U mnie póki co duża dawka magnezu i nospa daje radę, ale z racji tego, że mam spory problem ze skurczami w nocy, lekarka zapisała mi na noc jedną tabletkę relanium 2mg (czyli to najsłabsze). No i wiadomo, że jak będzie się dalej coś działo to jestem na łączach z ginem. Wizyta niedługo bo za 2 tygodnie więc mam nadzieję, że nic się nie wydarzy.
Ani się obejrzysz a też zleci Ci ten czasJa w zasadzie to już od 23tygodnia poleguję wiec znam ten ból. Wprawdzie do tej pory trochę wychodziłam, a teraz leżę jak w więzieniu, ale jednak tryb oszczędny mam już dawno