X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam 2 paczki ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    My młodą kąpaliśmy bez stojaka, wanienka do wanny i kąpiel

Wynajmujemy niestety mieszkanie w ktorym jest prysznic i nawet kąpanie psa jest niewygodne, oczywiście nie w wanience :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zaraz do endo jadę.

Ja się posiłkuję stroną takiej dziewczyny, która jest chemikiem przy wyborze kosmetyków: http://www.srokao.pl. Są tam analizy i porównania kosmetyków dla dzieci i kobiet w ciąży. Można coś wybrać dla siebie i dziecka naturalnego jak i drogeryjnego lub aptecznego. U nas naturalne nie zawsze się sprawdzają bo potafią niestety Młodego uczulić.

Aztoria, lolapola lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja Młodego kąpałam jak miał 3 miesiące na wyjeździe w Wiśle w maleńkim dmuchanym baseniku dziecięcym, który ustawiałam w kabinie. Zawsze to jakieś wyjście ;-)

nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja ostatnio miałam dwie ale nie zużyłem nawet jednej całej bo po pierwszym czy drugim dniu przeszłam na "zwykle" podpaski. Nie znam sie ale podobno po cc mniej tego wszystkiego wypływa.
    Ja miałam jedno opakowanie a później mąż mi dokupowal jeszcze dwa i dopiero wtedy przeszłam na największe podpaski

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy szukaliśmy mieszkania, szukaliśmy tylko takiego z wanna właśnie z myślą o dzieciach. Ciężko jest chyba myć dziecko pod prysznicem, a przecież z plastikowej wanienki wyrasta. Mąż lubi prysznic. My mamy wannę ze szklanym, przesuwnym ekranem. Wilk syty i owca cała :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wanienek podoba mi się beaba ale chyba nie chcę aż tyle na to wydać

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 2 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady podpaskowe :D Zastanawiam się jeszcze czy kupić ze skrzydełkami czy bez, bo generalnie nie cierpię takich bez skrzydełek, ale gdzieś czytałam o zakazie noszenia majtek, a wtedy to wiadomo, że skrzydełek sobie do włosów łonowych nie przyczepię :P Te bez skrzydełek mają stopień chłonności 6 kropli, a ze skrzydełkami 5, wiec może po prostu po jednej paczce z każdego rodzaju? Niby to są szczegóły, ale wolę się później nie stresować niepotrzebnie dodatkowo.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 2 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kiedy szukaliśmy mieszkania, szukaliśmy tylko takiego z wanna właśnie z myślą o dzieciach. Ciężko jest chyba myć dziecko pod prysznicem, a przecież z plastikowej wanienki wyrasta. Mąż lubi prysznic. My mamy wannę ze szklanym, przesuwnym ekranem. Wilk syty i owca cała :)

Na szczęście może zanim wyrośnie, to się przeprowadzimy na własne, bo tez sobie później tego nie wyobrażam.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi właśnie wystraszył dziecko. Tu jest dopiero 8 i mąż jeszcze śpi. Ja leżę obok buszując po necie. Mały podkopuje. Mężowi coś się śniło i zaczął się nagle ręka machać tak panicznie jakby mu osa wpadła we włosy rzucając się przy tym. Wystraszył mnie, a przy tym małego. Mały wbił mi się w bok i zwinął wysadzajac mi gule z boku. Siedzi cicho teraz. Mój biedny maluszek :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dzięki za porady podpaskowe :D Zastanawiam się jeszcze czy kupić ze skrzydełkami czy bez, bo generalnie nie cierpię takich bez skrzydełek, ale gdzieś czytałam o zakazie noszenia majtek, a wtedy to wiadomo, że skrzydełek sobie do włosów łonowych nie przyczepię :P Te bez skrzydełek mają stopień chłonności 6 kropli, a ze skrzydełkami 5, wiec może po prostu po jednej paczce z każdego rodzaju? Niby to są szczegóły, ale wolę się później nie stresować niepotrzebnie dodatkowo.
    U nas na sali nie było zakazu chodzenia w majtkach. Ja nawet chodziłam w normalnej piżamie a nie koszuli ( na sali były tylko łaski po cc) ale jak jest teraz to nie wiem, trzeba sie przygotować na wszystko

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, z tego co pamiętam, ale może się mylę, te poporodowe to nawet paska z klejem nie miały. Także nie wiem czy skrzydelka tez w nich uświadczysz. No chyba, że przez te 8 lat coś zmienili

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nowym mieszkaniu będziemy mieć 2 łazienki, jedna moja z wanną a chłopaki niech sobie biorą tą z prysznicem :-P

dhpclr4.png

Wysłany: 2 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Kurcze, z tego co pamiętam, ale może się mylę, te poporodowe to nawet paska z klejem nie miały. Także nie wiem czy skrzydelka tez w nich uświadczysz. No chyba, że przez te 8 lat coś zmienili

Nie wiem jak te bez skrzydełek, ale ze skrzydełkami wyglądają tak, więc chyba muszą mieć klej

http://www.greenline-sklep.pl/pol_pl_Podpaski-higieniczne-z-bio-bawe%C5%82ny-ze-skrzyde%C5%82kami-super-ch%C5%82onne-poporodowe-%E2%99%A0%E2%99%A0%E2%99%A0%E2%99%A0%E2%99%A0-1816_2.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pytanie do bardziej zorientowanych: ile będzie potrzebnych opakowań podpasek poporodowych?
    zdecydowanie kup co najmniej 2 opakowania. ja po porodzie naturalnym zużyłam 1 opakowanie w pierwszej dobie a drugie w dwóch kolejnych dobach. ja byłam mocno popekana, lekarz mnie szył ponad 2 godziny i po porodzie musiałam szybko zmieniać te wielkie podpaski :/ wtedy spakowałam 1 opakowanie , ale na dole w aptece dało się dokupić.

a z wanienek też przy córce wkladalismy mała wanienke do dużej i kapalismy. teraz głównie przez moje problemy z kręgosłupem myślę nad taką na stelażu.

na razie kupiliśmy wózek i to chyba na tyle w tym miesiącu:p czekam do wypłaty w październiku:p

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na myśli te zwykłe z Belli ;-)

dhpclr4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    to są też podpaski poporodowe? :>
    ja miałam Bella mama 10 sztuk. albo są jeszcze z canpol Babies trochę droższe ale mają bardziej dopasowany kształt. też są w rossku ostatnio można je było kupić za 8zl z kartą rossne

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprodowe chyba nie maja skrzydelek ani kleju grube sa chyba na 5 cm ;) zwykle podpaski sie nie nadaja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja miałam na myśli te zwykłe z Belli ;-)
    Te sa najlepsze :) ja i tak zakrwawilam pol sali :p ale bella najlepsze.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Hej, ja zaraz do endo jadę.

Ja się posiłkuję stroną takiej dziewczyny, która jest chemikiem przy wyborze kosmetyków: http://www.srokao.pl. Są tam analizy i porównania kosmetyków dla dzieci i kobiet w ciąży. Można coś wybrać dla siebie i dziecka naturalnego jak i drogeryjnego lub aptecznego. U nas naturalne nie zawsze się sprawdzają bo potafią niestety Młodego uczulić.
    Tez sie posilkuje ta strona ;)

Iruletka, Modrzewiowa, lolapola lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ