X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Też chce najzwyklejsza wanienke, bez żadnych siedzisk ani nic, taka jak Twoja, tylko chciałabym transparentna.
    Akurat nie było za dużego wyboru. Z małych (84cm) były tylko bezowo-krenowe, a z dużych (100cm)- bezowo-kremowe i niebieskie. Mąż chciał strasznie niebieska, taka błękitną była, ale w środku była ciasniejsza. A i tak mniejsza wydawała mi się zgrabniejsza. Jestem zadowolona.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko będzie dostawać słodycze na 100%. Nie mam nic przeciwko np. kinderkom czy nimm2.

Amus87, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A kupowałaś jakiś stelaż do wanienki czy będziesz gdzieś stawiać?
    Nie kupowaliśmy stelaza. Koło łóżeczka będzie stała komoda i na tej komodzie będę stawiała ta wanienke. Jakoś te stelaze dla mnie mało stabilne.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka wymarzyla mi sie chicco z przewijakiem. Ogólnie nie przepadam za ta firma ale wanienka jest mega, tym bardziej, ze przewijaka raczej na początku miec nie bedziemy tak jak i lozeczka.
    Do tego stopnia o niej myślę, ze dzis w nocy śnił mi sie ogromny sklep chicco i nic mi sie tam nie podobalo, nic wybrac nie moglam, tylko ta wanienka :)
    Tez macie takie głupie sny?

Coco55 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie kupowaliśmy stelaza. Koło łóżeczka będzie stała komoda i na tej komodzie będę stawiała ta wanienke. Jakoś te stelaze dla mnie mało stabilne.

Ja właśnie nie mam gdzie postawić i niby przy tej, którą upatrzyłam jest wzmianka, że stelaż jest stabilny, ale mnie zmartwiłaś teraz

https://zilon.pl/8081-thickbox_default/cam-kit-bagno-skladany-zestaw-do-kapieli-wanienka-stelaz-i-polka.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- ten co pokazałaś, to i może jeest stabilny, ma w środku dodatkowo półkę, to może ona trzyma go bardziej. Najlepiej by było obejrzeć i dotknąć, potrząsnąć. Te co ja dotykałam, to nie wzbudziły mojego zaufania na tyle, żeby włożyć tam wanienke i kąpać w tym dziecko.
    I jeszcze jedna sprawa, myślę, że na początku może bym go rozkładala, ale potem z lenistwa stał by złożony, a wanienka i tak by lądowała na komodzie ;) Mam duży dom, Ale akurat łazienki mam małe i taki stelaż na stałe by mi gracił. W pokoiku też bym nie chciała, żeby stał na stałe, więc w sumie problem się rozwiązał. Ale naprawdę, te stojaki co oglądałam to jakieś "trzesace" były dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 21:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura-moja siostra miała taka wanienke z przewijakiem. Nie wiem z jakich materiałów ma chicco, moja siostra miała na "drewnianym" stelaza. Wanienka miała niby spust wody i odpływ, Ale i tak później 3mcach zaczął odchodzić laminat z tego stojaka. I w sumie korzystała z przewijają, a wanienke kupiła oddzielnie.

Wysłany: 1 września 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- ten co pokazałaś, to i może jeest stabilny, ma w środku dodatkowo półkę, to może ona trzyma go bardziej. Najlepiej by było obejrzeć i dotknąć, potrząsnąć. Te co ja dotykałam, to nie wzbudziły mojego zaufania na tyle, żeby włożyć tam wanienke i kąpać w tym dziecko.
    I jeszcze jedna sprawa, myślę, że na początku może bym go rozkładala, ale potem z lenistwa stał by złożony, a wanienka i tak by lądowała na komodzie ;) Mam duży dom, Ale akurat łazienki mam małe i taki stelaż na stałe by mi gracił. W pokoiku też bym nie chciała, żeby stał na stałe, więc w sumie problem się rozwiązał. Ale naprawdę, te stojaki co oglądałam to jakieś "trzesace" były dla mnie.

Stacjonarnie go nie dostanę, jak coś to najwyżej zwrócę :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O juz widziałam ten przewijak i wanienke z chicco. Tu nie powinno nic się dziać z jakością. Ale cena powalająca. 500zl za to cudo. Czasem zastanawiam się, czy chicco jakiegoś złota nie chowa w tych swoich produktach, że osiągają taka cenę.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Stacjonarnie go nie dostanę, jak coś to najwyżej zwrócę :P
    Pewnie. Zawsze to jakieś rozwiązanie :) może się okaże trafnym zakupem. Oby tak było :)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cena jest szalona, ale dobry stojak tez kosztuje, przewijak tez. Pewnie wszystko osobno tez by kosztowalo "podobnie" Widziałam ja na żywo. Stabilna i przewijak tez spoko, ma odplyw. Stałaby na stale w łazience. Niestety od podstawówki mam problemy z kręgosłupem i nie chce dźwigać wanienki z wodą, wiec kombinuję jak mogę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała mieć tego na stałe w łazience. Może sama wanienke na stojaki to jeszcze. Ale przewijak to już nie. Wygodniej mi będzie mieć go pod "ręka" na łóżeczku. W razie czego szybko można zmienić pieluszke. Szczególnie wygodne w nocy. Ale oczywiście co komu pasuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za stojak do wanienki dalam 30 zl za wanienke 25 zl a za przewijak 20 zl nie wiem gszie wy macie takie ceny chyba ze to jakies markowe ;)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale u nas zwykle łóżeczko sie nie zmieści w sypialni niestety, tylko dostawka, wiec przewijak odpada. Potem bedzie za duza na przewijak. Aaaa właśnie, ta wanienke w razie czego można zlozyc i malo miejsca zajmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa sliczna wanienka :))

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja za stojak do wanienki dalam 30 zl za wanienke 25 zl a za przewijak 20 zl nie wiem gszie wy macie takie ceny chyba ze to jakies markowe ;)
    Kurczę a ja widziałam stojaki tylko cos kolo 100zl i to takie chwiejne. Wanienki faktycznie cos do 20 zl juz sa.
    Muszę chyba jeszcze poszukac czegos.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Amus :)
    Ja też nie widziałam nigdzie takich tanich stojakow. Najtańsze były po 80zl i nic specjalnego. Kawałek "drutu" po przekątnej ;) a już tak tanich przewijakow to już w ogóle nie spotkałam. Sztywne najtańsze od 40zl.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uważam żeby czytanie etykiet było fanaberia. Co prawda na kosmetykach się nie nie znam więc te składy mi niewiele mówią ale jeśli chodzi o jedzenie to ja wszystko czytam.
    Moje dziecko nie dostanie słodyczy tak długo jak tylko się da. Biada jak jakaś babcia da czekoladkę, jak się o tym dowiem to ma przerąbane :P

nataliamonika, Aboa lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. Jeśli chodzi o żarcie, to tu mam hopla. Czytam wszystko ;) mój mąż się zawsze ze mnie śmieje,ale już się nauczył. Sięga i sam zaczyna czytać. A jak nie jest pewien, to się mnie pyta :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Amus :)
    Ja też nie widziałam nigdzie takich tanich stojakow. Najtańsze były po 80zl i nic specjalnego. Kawałek "drutu" po przekątnej ;) a już tak tanich przewijakow to już w ogóle nie spotkałam. Sztywne najtańsze od 40zl.

Najdroższa jest Beaba, wanienka ze stojakiem 5 stów i tu się raczej niestety płaci też za firmę. Ta którą znalazłam kosztuje razem ze stojakiem 220, więc mam nadzieje, że ten stojak jest porządny.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ