X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj dzwoniła do mnie teściowa z pytaniem, czy zamierzam porozmawiać z lekarzem o cesarce na życzenie, bo przecież 'Ty taka drobna i delikatna, nie dasz rady naturalnie urodzić, poród może trwać wiele godzin, a moja koleżanka (40lat) kupiła sobie cesarkę i jest zadowolona'. No super wsparcie... nie ukrywam, że boję się porodu, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań do SN, to mam zamiar rodzić naturalnie. Teściowa twierdzi, że cesarka lepsza, bo dziecko urodzi się 100% dotlenione itd... aż mi się jej słuchać odechciało w pewnym momencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:40

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na 12 wizyta. Idę właśnie walczyć z depilacją :P
    kciukam :D daj znac o ile szkrab podrósł :) bedzie dobrze :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Magdzia u nas trzymaja tyle dni dla kasy pewnie. Mnie to juz tak przeraza ten szpital, a jeszcze bedzie szaro buro i ponuro, a do domu daleko i ta tesknota za corka, ktora zostanie w domu... szczerze to nieraz jak o tym mysle, to jestem przerazona. Zostaly w zasadzie 3 mies do porodu od dzis.
    Mam takie same odczucia strasznie będę tesknila za swoim syneczkiem :( ehhh...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah - nie ma to jak "dobre" rady... Co nie? ;)

Ja też chce spróbować sn, zobaczymy jak z USG dziecię będzie wychodzić, jak blizna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:58

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj dzwoniła do mnie teściowa z pytaniem, czy zamierzam porozmawiać z lekarzem o cesarce na życzenie, bo przecież 'Ty taka drobna i delikatna, nie dasz rady naturalnie urodzić, poród może trwać wiele godzin, a moja koleżanka (40lat) kupiła sobie cesarkę i jest zadowolona'. No super wsparcie... nie ukrywam, że boję się porodu, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań do SN, to mam zamiar rodzić naturalnie. Teściowa twierdzi, że cesarka lepsza, bo dziecko urodzi się 100% dotlenione itd... aż mi się jej słuchać odechciało w pewnym momencie.
    A sama miała cesarkę i może cos o niej powiedzieć ? Ja to krótko ucinam takie rozmowy.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A sama miała cesarkę i może cos o niej powiedzieć ? Ja to krótko ucinam takie rozmowy.

Sama 2 razy rodziła SN :D Za to moja mama 2 cesarki i mówi, że życzy mi, żeby udało się urodzić naturalnie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

To ładnie Ciebie nastawia... nic dziwnego że nie chciałaś jej słuchać. Dasz radę na pewno. Zobaczcie ile kobiet rodzi naturalnie i żyją dalej :)n Kto da radę jak nie my :) ??

w4sq43r8x4wdamie.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, olać teściową!!!

ale trochę racji ma; ja bym bardzo chciala SN, ale znam historie 15h porodu, dziecko niedotlenione i różne komplikacje; ostatnio słyszałam o 3-latku, który ma problemy neurologiczne (nie wiem jakie), ale lekarz stwierdził, że przez niedotlenienie okoloporodowe; więc chyba póki wszystko jest dobrze, to dobrze, a jak jest źle, to źle...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dzięki dziewczyny. Tak myślę. Już nie panikuje ;) Rano się zdziwiłam trochę, bo wczoraj nic nie zauważyłam, a rano takie coś. Ale jest już ok. Jestem już spokojniejsza. Widocznie albo wczoraj wieczorem, albo dziś z rana musiałam sobie podrażniac środek.
    A z drugiej strony kto wymyślił takie malutkie tabletki i jeszcze do tego taki idiotyczny aplikator ;) już globulki byłyby wygodniejsze do aplikacji :)
    W ciąży nie powinno się używać tego aplikatora

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest z grupą zamknięta ? znajomi widzą co piszemy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny a jak to jest z grupą zamknięta ? znajomi widzą co piszemy ?

Nie. Widzą tylko członkowie grupy.

Ja dziś też wizytuję żeby sprawdzić tę nieszczęsną szyjkę. Mam nadzieję, że będzie ok w miarę.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    nesairah, olać teściową!!!

ale trochę racji ma; ja bym bardzo chciala SN, ale znam historie 15h porodu, dziecko niedotlenione i różne komplikacje; ostatnio słyszałam o 3-latku, który ma problemy neurologiczne (nie wiem jakie), ale lekarz stwierdził, że przez niedotlenienie okoloporodowe; więc chyba póki wszystko jest dobrze, to dobrze, a jak jest źle, to źle...

Ja wychodzę z założenia, że będzie tak, jak ma być. Są historie źle zakończonych porodów SN, tak samo jak CC. Tutaj nie ma reguły. U mnie póki co nie ma przeciwwskazań do SN, ale wiadomo, że może być różnie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się najbardziej boję bałwana, który właśnie będzie czekał te 15h zamiast kroić... jeszcze nie pytałam o lekarza sensownego w szpitalu, który sobie upatrzyłam, ale mam 3 źródła, więc mam nadzieję, że się uda dogadać, że jeśli po 8h nie urodzę i nie będzie widoków, żeby coś się działo, to mnie pokroją i nie będziemy czekać

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nastawiam na porod sn, jakos bardziej boje sie cesarki. Wiadomo jak zajdzie koniecznosc niech robia ale wolalabym urodzic sn

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje cesarki bo mam bardzo złe doświadczenia
    poza tym przy 1 inaczej, nie bylam świadoma co mnie czeka ;) a teraz wiem i sie boje ... ale SN bardziej sie chyba boje .
    najważniejsze by dziecko przyszło na świat całe i zdrowe

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardziej bałam sn ale po zajęciach w szkole rodzenia bardziej się boję cc. Miałam zespolenie kości udowej na tym znieczuleniu od pasa w dół i czułam wszystko! To nie bolało ale było czuć jak np wiercą w kości, wszędzie pełno krwi, horror. Bardzo traumatycznie wspominam tą rzeźnie. Jak pomyślę o tym, że będe czuć jak rozrywają mi brzuch to chyba wolę sn

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki!!!

Widzę, że temat porodu...u mnie póki co nie ma przeciwwskazań do SN ufam, że trafię na przytomną położną i lekarza...wstępnie jestem umówiona na telefon z moim ginesem i pojadę tam, gdzie będzie akurat miał dyżur, ale najchętniej chciałabym u siebie...

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już jest decyzja lekarza że będzie cc wiec ńie mam co sie zastanawiać nad sn ale na samą myśl powtórki cc robi mi sie niedobrze :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

olej :P Twoje dziecko, Twój poród, Twoja decyzja :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porod sn jest na pewno lepsZy jeśli wszystko jest ok. Ale czasem zdazaja sie lekarze idioci, ktorzy na siłę każą kobietom rodzić sn. Drugie dziecko mojej bratowej było ułoŻone posladkowo. Bractowa mała i chuda, dziecko duże z wielką głowa i źle ułożone a lekarz kazał rodzić. Powiedział, że będą ciągnąć nogami. Jak mój brat to usłyszał spakowal ja w samochód i po 50 min byli w Warszawie na Żelaznej, gdZie popukali się tylko w głowie i po 30 min zrobili cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:56

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ