X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Jak piszecie, że na biało to zaczynam się martwić. No nic- zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Mąż dzisiaj pracuje w donu, to w razie czego pojedzie ze mną do szpitala. Nie chciałabym tez bez sensu panikować.

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do grona leżących z bolącym brzuchem :(
    obudziłam się ok 4-5 ze sterczącą, sztywną kulką, poleżałam godzinę, odpuściło, rano bóle jak na okres, nospa i leżę, a mała szaleje;
    ból mi generalnie przeszedł, ale ciągle mam napięte podbrzusze, już sama nie wiem, co czuję, jak do południa nie przejdzie, to chyba IP :(

a co do tycia u cukrzyków, to moja gin też mi kazała pilnować wagi; choć przytyłam 3 kg, potem już -1; a nadwyżki moim zdaniem nie mam za dużo, ale wg niej tyle wystarczy

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dzięki Opolanka. Będę obserwować ten śluz. Bo mój był pomarańczowy. mam nadzieję, że będzie ok.

Co do poduszki, to ja do pewnego boku mam ustawione "otwarte" te C. Bo leżę tak, że wygodniej mi schodzić z łóżka. I ogólnie Mi tak wygodnie, a ta "laseczke" z C, wkładam między nogi. Na tej górnej mam taka mała poduszeczkę. Na samej tej poduszce też mi ręce dretwieja, ale odkąd odkładam sobie poduszkę pod głowę jest mi o wiele lepiej
    Może też spróbuję poduszkę jeszcze podłożyć. U mnie centralnie żółty śluz był zaraz po przebudzeniu i było go bardzo dużo, potem w ciągu dnia jeszcze wyciekało, ale już na biało.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- to u mnie było tak w środę. Nawet jak odpuszczało napięcie, to i tak czułam się jak podczas robienia brzuszków i zostania w tej pozycji zgietej. Czyli cały czas czułam lekkie napięcie, Jakby mięśnie nie chciały puścić. Wiem co czujesz. Mam nadzieję, że Ci przejdzie,ale bo mi Nospa dawała ulgę na chwile

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie cierpię tego słownika w telefonie. Albo mu przestawia słowa, albo je do daje.

Do lewego boku miałobyc Opolanka w mojej wiadomości, a nie do pewnego;)

Opolanka 85, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a może się zadrapałaś tą luteiną w środku? Obserwuj w trakcie dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 08:56

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę, będę. Bo to dziwne trochę. Ale może faktycznie poszło jakieś naczynko.

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpie z C poduchą tak,że podpieram plecy, łokieć trzymam pod końcem przed sobą, nic mi nie drętwieje oprócz biodra

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na wątek wrześniowek. U nich jakaś akcja już na każdej stronie :P za niecałe 3 miechy i u nas zacznie się "ruch"

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny dzien ze skurczami. Wczoraj mialam ich bardzo duzo, juz sie zastanawialam czy jechac na IP. Kazdy skurcz rownal sie bol w szyjce, nie pomagalo lezenie ani nic. Przyjechala do mnie mama, jakos sie uspokoilo i w nocy spalam dobrze. Ale dzisiaj od rana juz 3 skurcze... Panicznie sie boje ze przedwczesnie urodze. Przeplakalam wczoraj pol dnia..to dopiero 23 tydzien...Lila jest taka malenka. Wiem ze ona sie rozwija i ma dobrze,bo wierci sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:12

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok nie nakręcaj się. Kiedyś czytałam książkę "potęga umysłu" i wyczytałam, że wiele rzeczy możemy sobie wmówić. Nie mówię, że wmawiasz sobie skurcze, ale jeśli ciągle będziesz myślała, że urodzisz wcześniej, to w końcu sama się przekonasz i urodzisz. Walcz ze skurczami a nie myślami o porodzie. To nie są skurcze porodowe, i tego się trzymaj.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku -Emikey dobrze mówi. A jak to powiedział moj lekarz, skurcze mogą zacząć już występować. Co prawda po luteinie powinna częstotliwość się ich trochę zmniejszyć, no i nie powinny boleć. Ale myślę,ze na pewno nie urodzisz wcześniej. Spokojnie. W szpitalu to dałoby Ci silne leki rozkurczowe. Zawsze możesz podjechać i zrobić ktg. Zarejestruja te skurcze i ewentualnie dadzą wskazówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:30

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika, coś dla nas :
    http://arka-zoo.pl/2017/07/27/przygotowanie-psa-na-pojawienie-sie-dziecka-czesc-i/

http://arka-zoo.pl/2017/08/02/przygotowanie-psa-na-pojawienie-sie-dziecka-czesc-ii/

W tej drugiej części są fajne wskazówki. Ja już mam małego cykora:) W listopadzie chcemy iść do behawiorysty z tym naszym pierwszym psim synusiem.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które biora/braly luteine dowcipnie, czy luteina też barwiła Wam sie na jasny pomarańcz? Biorę ja od środy wieczór, ale dopiero rano zauważyłam taki pomarańczowy kolor na papierze toaletowym. Nie widać,zeby było to z krwia. Ale kurcze luteina biała, a śluz pomarańczowy? Kiedyś o tym cos pisaliście, ale do tego się na pewno nie dokopie

nie, białe upławy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:31

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zajrzałam na wątek wrześniowek. U nich jakaś akcja już na każdej stronie :P za niecałe 3 miechy i u nas zacznie się "ruch"
    I to jest troche przerażające. Tylko patrzeć jak listopadowki zaczną się rozpakowywac. Ja już liczyłam, że z moim lekarzem 20wrzesnia jak się spotkam, będzie 28t5d, potem 31t5d i kurcze, potem 34t5d i w cholerę potem wizyty co 2tyg. Przecież to zleci niewiadoma kiedy

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - wydzielina po Luteinie powinna być biała bądź bardzo jasno żółta. Pomarańcz wskazywałby na obecność krwi w śluzie. Możesz sobie coś podrażniać aplikując Luteinę. Ja brałam przez 10dni globulki na infekcję i dzień po zakończeniu kuracji pare bordowo-brązowych kropek było w śluzie, pewnie coś się podrażniło.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    http://arka-zoo.pl/2017/07/27/przygotowanie-psa-na-pojawienie-sie-dziecka-czesc-i/

http://arka-zoo.pl/2017/08/02/przygotowanie-psa-na-pojawienie-sie-dziecka-czesc-ii/

W tej drugiej części są fajne wskazówki. Ja już mam małego cykora:) W listopadzie chcemy iść do behawiorysty z tym naszym pierwszym psim synusiem.
    U nas poprzednio nie było żadnych problemów. Zrobiłam jak piszą czyli psa nie było jak myśmy przyjechali ze szpitala potem dołączył dopiero pies. Nie wiem czy to pomogło czy nie ale było Ok. Wtedy nasza Kora miała już 10 lat i była spokojna. Teraz mamy młodego pieska i jest bardziej zwariowany ale mam nadzieje ze tez będzie Ok. Zdarzyła ją już nauczyć niespłacone z nami i nie wchodzić na kakapę :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest troche przerażające. Tylko patrzeć jak listopadowki zaczną się rozpakowywac. Ja już liczyłam, że z moim lekarzem 20wrzesnia jak się spotkam, będzie 28t5d, potem 31t5d i kurcze, potem 34t5d i w cholerę potem wizyty co 2tyg. Przecież to zleci niewiadoma kiedy
    Mi to te 24 tyg zleciały nie wiem kiedy. Na początku myślałam, że to tak długo trzeba czekać a tu bach i zostało niecałe 4 miesiące. Im starsza ciąża tym szybciej mi czas leci.

Październik jeszcze został po drodze ;) teraz ich kolej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:39

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewuszki, miałam dziś dziwną noc. Pierwszy raz spałam na poduszce Supermami typ C. No i się nie wyspałam. Chyba na takiej poduszce to też się trzeba nauczyć spać. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiem co zrobić z lewą ręką, jak kładę się na lewym boku. Jak wsadzę pod poduszkę, to zaraz mi drętwieje, jak mam w środku w poduszce, to dotykam piersi, a te mnie bolą i też nie zasnę. Jak wy śpicie? Na wszystkich instrukcjach panie mają pod poduszką, ale to nie wygodne. Ostatecznie odwróciłam to C w drugą stronę i z przodu miałam lukę na rękę, ale chyba nie do końca o to chodziło producentowi:)
    nie mam poduszki, ale nie mam też żadnych problemów ze spaniem, najczęściej śpie na plecach, i prawym boku. Ale ostatnio coraz gorzej mi się przekręcać, a już wstać z łóżka to masakra.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Dzięki, poczytam sobie potem, ja tylko jakieś po angielsku znalazłam. Mnie martwi jedna rzecz, mianowicie jak mój pies będzie na smyczy przy wózku chodzić, bo on nie chodzi z jednej strony tylko musi przecież wszystko obwąchać. Niby i tak planuję jak najwiecej w chuście nosić, ale zima odpada, a wózek też mimo wszystko będzie w użyciu. Jak kupimy, to będę chyba sprawdzać jak przy pustym chodzi. Też rozważamy behawiorystę, nawet widziałam, że mamy jednego dwie ulice dalej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ