X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża też uwielbiałam horrory, ale jakoś w ciąży mam opory. Ciekawa byłam anabelle, ale zapewne potem śniły by mi się jakieś głupoty, a już nie dam Boże z moim dzieckiem w roli głównej. Poczekam na okres po ciąży, to może wtedy obejrzę. Chociaż od razu nie. Bo tak samo będę przeżywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Wstałam o 12, tak mi się nic nie chce że masakra :P
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?

Jeśli nie jesteś jakoś specjalnie strachliwa to myślę, że możesz iść. Ja nie oglądam w ogóle horrorów bo się boję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś senny dzień. Co chwila mu się oczy zamykają... A od kilku dni męczą mnie takie zgagi, że aż prawie bym mogła wymiotować. Macie jakieś sposoby na zgagę giganta?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya - obejrzałam pare horrorów w tej ciąży :) Ale tylko jak córki nie było w domu, bo tak to zaraz by przybiegła i nie dała się odciągnąć, a potem źle śpi. Także już dawno nie oglądałam żadnego horroru ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam takie pytanie odnośnie ZUSu to oni zwykle wstrzymują pierwszą wypłate i przysyłają pismo czy potem dopiero przy kolejnej ??

zjadłam loda ale cukier okej i po pol h i po 1h
    skrecało mnie i musialam :(

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej ciąży zrobiłam się jakaś "wrazliwa" i nie jestem w stanie horrorów oglądać bo później mam schizy :/ szczególnie po akcji kiedy mój synuś widział przy oknie tarasowym jakiegoś Pana nikt by mnie na oglądanie horroru nie namówił :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po takiej akcji to ja bym chyba juz nigdy nie zasnęła we własnym domu magdzia :D

endo powiedzial ze ladne wyniki zrobil usg. dawka zostaje 125/150
    kolejne badania początek października potem sms z wynikami ustali mi dawkę a wizyta dopiero koniec listopada

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jeszcze mam takie pytanie odnośnie ZUSu to oni zwykle wstrzymują pierwszą wypłate i przysyłają pismo czy potem dopiero przy kolejnej ??

zjadłam loda ale cukier okej i po pol h i po 1h
    skrecało mnie i musialam :(
    Ja czytalam,ze jak mają jakieś ale, to przed pierwsza wypłata. Jak Ci już wypłaca, tzn że nie mieli uwag.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja czytalam,ze jak mają jakieś ale, to przed pierwsza wypłata. Jak Ci już wypłaca, tzn że nie mieli uwag.
    o to fajnie byle do 1 wypłaty hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy moja waga zepsuta czy u lekarzy zaniżona jakaś u siebie na czczo mam 87,7 a u endo i gina 86 w ubraniu w ciągu dnia :P oczywiście wolę wersje u lekarzy no ale sama nie wiem :P

Iruletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to lepiej w tą stronę. Ja jestem u lekarza zawsze 3kg cięższa niż rano w domu. Ale ja tak mam. W ciągu dnia najwyższa wagę. Nawet wieczorem mam niższa niż w południe. Ale ostatnio lekarz sie uparł mnie ważyć, więc nie ważę u niego :) choć się śmiałam, że w jednym mcu przytyje, a w drugim schudnę. W zależności jak dużo wypije przed wizyta :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya wrote:
    Wstałam o 12, tak mi się nic nie chce że masakra :P
    Swoją drogą mam do Was pytanie: oglądacie horrory przy dobrze rozwijającej się, niezagrożonej ciąży? 8 września do kin wchodzi remake filmu ,,To" Stephena Kinga i bardzo by mi zależało, żeby iść. Co o tym myślicie?
    ja bardzo lubię horrory, ale na czas ciazy zrezygnowałam z ich oglądania, dzidzia wsio czuje to co ja, nie chcę by nauczyła się co to strach, na tym etapie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jest, bo w domu się ważymy po wstaniu na czczo przeważnie a u lekarza to już po piciu, jedzeniu, w ciuchach i butach to też przecież waży. Jak jest ciepło przyjdziesz w sukience i klapkach a jak zimniej w dżinsach i cięższych butach i już różnica więc wg mnie to ważenie w gabinecie jest bez sensu. Raz miałam u nich 3 kg więcej niż w domu rano :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja po pierwszej ciąży zrobiłam się jakaś "wrazliwa" i nie jestem w stanie horrorów oglądać bo później mam schizy :/ szczególnie po akcji kiedy mój synuś widział przy oknie tarasowym jakiegoś Pana nikt by mnie na oglądanie horroru nie namówił :P
    a właśnie madzia zapomniałam o tym, jak sytuacja?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    No tak jest, bo w domu się ważymy po wstaniu na czczo przeważnie a u lekarza to już po piciu, jedzeniu, w ciuchach i butach to też przecież waży. Jak jest ciepło przyjdziesz w sukience i klapkach a jak zimniej w dżinsach i cięższych butach i już różnica więc wg mnie to ważenie w gabinecie jest bez sensu. Raz miałam u nich 3 kg więcej niż w domu rano :P
    dlatego mysle ze miala specjalnie ustawione na "mniej" :P mogłam w sumie zapytac hehe

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem totalny trzesiportek i boje sie horrorow strasznie. Jak.moj M. czasem cos wlaczy to ja nie patrze nawet, albo mam glowe pod kocem. Ostatnio kupilismy te ksiazke, na podstawie ktorej krecono wlasnie m.in annabelle ' demonolodzy' o malzenstwie, ktorw zajmowalo sie demonami duchami, oparte na faktach. Czytalam po 1 rozdziale przytulona do M. tak mi wyobraznia dzialala. Nie skonczylam,poczeka na lepsze czasy :)

Ja zalatwilam sobie glukometr - czekam az dotrze i bede regularnie spr cukier, skoro nie robie glukozy. Mam jakies dziwne napady pragnienia itp wole miec pewnosc ze mala jest bezpieczna, a nie bede latac do labu co 3 dni na czczo kawal drogi

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale mam dziś senny dzień. Co chwila mu się oczy zamykają... A od kilku dni męczą mnie takie zgagi, że aż prawie bym mogła wymiotować. Macie jakieś sposoby na zgagę giganta?

Podpinam się pod pytanie o sposoby na mega zgagę? Chociaż ja zawsze myślałam,że zgaga to tylko takie pieczenie w przełyku, a ja to mam rzadko, ale częściej mam taki ucisk w gardle. Jakbym nie mogła nic przełknąć, aż boli. Myślałam,że to może jakieś nerwowe, ale nie zauważyłam,żebym się częściej stresowała.
    Dwa razy wzięłam Rennie i doraźnie pomogło, ale jak mnie to łapie czasem raz dziennie, czasem trzy, a czasem wcale, to nie ma sensu faszerować się lekiem.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś w szkole rodzenia zajęcia ze śpiewania :P I to jeszcze wszystko takim wysokim tonem, że cudownie fałszowałam <3 Muszę wyszukać jakiś kołysanek na niższy ton

Mam dziś dzień na żarcie zakazanych rzeczy. Jadłam bułkę z nutellą, 3 jeżyki, popcorn i słodkie kakao. I to wszystko w godzinę. Cukier serio uzależnia, bo jak już zaczęłam to cały czas było mi mało słodkiego :/ aż jestem zdziwiona, że nie zeżarłam całej paczki tych jeżyków

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie horrory jakoś niespecjalnie kręcą. Z jednej strony wieje nudą a z drugiej strony straszą człowieka. Najbardziej lubię oglądać thrillery lub kryminały. A już najbardziej to mi podchodzą seriale z tych gatunków. Jak dobry serial to dłuższa przyjemność z oglądania. Jakiś czas temu oglądałam angielski serial Broadchurch i z racji tego, że ofiarą jest dziecko ( o czym wiadomo od początku, także fabuły nie zdradzam ;-) ) nie polecam na okres ciąży i początki macierzyństwa. Ja chodziłam struta pomimo tego, że serial bardzo mi się podobał.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja miałam dziś w szkole rodzenia zajęcia ze śpiewania :P I to jeszcze wszystko takim wysokim tonem, że cudownie fałszowałam <3 Muszę wyszukać jakiś kołysanek na niższy ton

Mam dziś dzień na żarcie zakazanych rzeczy. Jadłam bułkę z nutellą, 3 jeżyki, popcorn i słodkie kakao. I to wszystko w godzinę. Cukier serio uzależnia, bo jak już zaczęłam to cały czas było mi mało słodkiego :/ aż jestem zdziwiona, że nie zeżarłam całej paczki tych jeżyków
    Przeponę ćwiczyłyście ? :-)

dhpclr4.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ