Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Emikey czajnik ważna rzecz
w paczkomacie czeka mój mop i ja się z niego cieszę jak głupi z bareryjki
wypasiony mop z viledy
hehe
-
Ja póki co jeszcze nie biorę preparatów wit dla ciężarnych oprócz zwykłego foliku, magne B6 i kwasów omega. Hemoglobinę mam jeszcze na poziomie 13 i żelazo w normie. Jak coś zacznie się dziać to wtedy się pokuszę. Lekarz nie naciska, nie straszy także póki co odpuszczam
-
nick nieaktualnyAra- może już dość tych kontroli, może w koncu się ulitują. Podczytywałam forum, tylko już nie pamiętam, czy to były wrześnióweczki,czy lisopadówki, ale jakaś tam dziewczyna napisała,że w końcu od maja dostała wyrównanie i zus jej wypłacił kasę.
-
Dziewczyny ktore tez walcza ze skurczami - też tak macie, że jak posiedzicie dłużej niż 10 min na krześle to wam twardnieje brzuch, łapią skurcze i zaczyna boleć? Próbiwałam praciwać dzisiaj nirmalnie przy biurku, ale po godzinie czułam mega ciągnięcie w szyjce. Okazało się że brzuch jak kamień a mnie aż zgięło. Leże i troxhę odpuściło, ale nie wien jaki to ma wplyw..Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Już poczekam tą chwilę. Bo potem będzie mi truł,że w gorącej wodzie kąpana jestem. Ale w poniedziałek rano jadę do Wawy po to skierowanie i do domu nie będzie mi się chciało wracać (na 18,30 mam to echo i nie uśmiecha mi się robić 200km w ciągu dni), to podjadę do factory i przejdę się do smyka albo innego świata dziecka. Mam zamiar wrócić z wanienką i przewijakiem
Nie ma bata, muszę coś kupić dla młodego
będzie cię korcic
ja czekam na zakupy w mothercare. Dostaliśmy z 10 voucherow całkiem niezlych np za wydane 50£ - 10£ zwrotu. Maz kazal my nazbierac rzeczy za te 50£ co dla niego jest jakimś wielkim wyczynem, a ja lekko puscilabym tam ze 100£ i to w 5 min. No i już mam wybrane, a to wanienka, a to konik morski do snu, a to zabawka, a to ciuszki, a to smoczek i czekam aż pójdziemy ... i ciągle słyszę "nie dziś" ;(
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj bylam po drodze w Zusie. Posłanka powinnam Cię ozlocic - potwierdzili mi że średnia się liczy tylko z obecnego miejsca zatrudnienia.
Tak, szczęście do glukozy nie mam. Może Może poniedziałek jeszcze, nie wiem spróbuję. Ostatnio podeszłam na luzie i było w miarę a teraz takie cyrki nie wiem no.
Mi się wyjade ze zasilki wypłacana za okres zawarty na zwolnieniu bo przecież niektóre osoby wracają do pracy... -
Małysmoku - jak dłużej siedzę to mam wrażenie, że brzuch mi leży na udach i skóra napięta mocno, ciągnie. Pare dni temu miałam lżej ze skurczami, może po 3 na dobę, a przedwczoraj i wczoraj po 4 po południu, dziś w nocy jak którymś razem sie obudziłam też, od rana miałam już 6 (7:20, 9:05, 10:05, 11:20, 12:00, 13:00).
Zaraz chyba do lekarza zadzwonie. Luteine biorę tylko 50-tke 3x1 doustną, ale dużo magnezu biorę, jak zaczęłam z Luteiny schodzić zwiększyłam magnez. A poprawy nie ma. Dziś wręcz gorzej. Wczoraj co prawda byłam w mieście na troche, troche pochodziłam, ale powolutku. Po schodach jednak paręnaście razy na dzień chodzę, mieszkamy w piętrowym domu.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
k878 wrote:monitor oddechu mam zamiar kupić, bo to chwila jest; będziesz chrapać obok i nie zauważysz; tak myślę
a co do witamin, to bywa różnie, ja już raz miałam kwasu foliowego za dużo, na początku tej ciąży badałam, przeszłam na metylowany, ale czytałam że w III trym. nie powinno się go już brać; jak bierzesz dziennie 400% dziennego zapotrzebowania, i tak codziennie przez kilka miesięcy, to mogą nerki nie przerobić; z drugiej strony, mój mąż badał wit D - miał 26 chyba, czyli niedobór, przez 2 miesiące łykał 4000 IU (2000%), potem kolejne 8 2000 IU (1000%) i ponownie zbadał: wynik się podniósł o 1
więc to kwestia indywidualna
ja nie lubię brać witamin w tabletkach, wolę zwracać uwagę na to co jem, dopiero jak zobaczyłam swój wynik wit D (niższy niż męża), to się przekonałam do tabletek; wiadomo, że lekarze mają sporo wiedzy, ale wkurza mnie też, jak przepisują suplementy bez zbadania, bo jak widać co organizm i okoliczności, to może być inaczej, teraz tylko biorę to Mama DHA premium +, no i jak brzuch pobolewa to się rzucam na magnez, morfo poleciało, żelazo muszę zacząć uzupełniać intensywniej; -
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Dziewczyny ktore tez walcza ze skurczami - też tak macie, że jak posiedzicie dłużej niż 10 min na krześle to wam twardnieje brzuch, łapią skurcze i zaczyna boleć? Próbiwałam praciwać dzisiaj nirmalnie przy biurku, ale po godzinie czułam mega ciągnięcie w szyjce. Okazało się że brzuch jak kamień a mnie aż zgięło. Leże i troxhę odpuściło, ale nie wien jaki to ma wplyw..
-
Jestem w szoku, dostałam już wyniki
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 84 mg/dl NORMA : 70,00 99,00
Glukoza po 1 godz. 137 mg/dl NORMA do: 160,00
Glukoza po 2 godz. 127 mg/dl NORMA do: 140,00
wszystkie w normie, więc chyba jest ok...? Uff, a tak się bałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 13:40
Eli, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, ara, nataliamonika, Lady Savage, emikey, k878, Iruletka, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Morfologia jak zwykle nie jest idealna...
HGB 11,7 - znów spadła
Hematokryt 34 % - na najniższej granicy
Limfocyty - 14 % (norma zaczyna się od 20%)
Neutrofile - 81,5 % )tutaj norma si kończy na 80%)
czy to przypadkiem nie świadczy o jakiejś infekcji?
Na wynik moczu jeszcze czekam. -
nick nieaktualnynesairah wrote:Morfologia jak zwykle nie jest idealna...
HGB 11,7 - znów spadła
Hematokryt 34 % - na najniższej granicy
Limfocyty - 14 % (norma zaczyna się od 20%)
Neutrofile - 81,5 % )tutaj norma si kończy na 80%)
czy to przypadkiem nie świadczy o jakiejś infekcji?
Na wynik moczu jeszcze czekam. -
malysmok84 wrote:Dziewczyny ktore tez walcza ze skurczami - też tak macie, że jak posiedzicie dłużej niż 10 min na krześle to wam twardnieje brzuch, łapią skurcze i zaczyna boleć? Próbiwałam praciwać dzisiaj nirmalnie przy biurku, ale po godzinie czułam mega ciągnięcie w szyjce. Okazało się że brzuch jak kamień a mnie aż zgięło. Leże i troxhę odpuściło, ale nie wien jaki to ma wplyw..
-
nesairah wrote:Jestem w szoku, dostałam już wyniki
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 84 mg/dl NORMA : 70,00 99,00
Glukoza po 1 godz. 137 mg/dl NORMA do: 160,00
Glukoza po 2 godz. 127 mg/dl NORMA do: 140,00
wszystkie w normie, więc chyba jest ok...? Uff, a tak się bałam.
takgratuluję, dalej możesz jeść słodycze
-
magdzia, mąż sobie kupuje jakąś megadrogą, polecaną przez lekarkę, z wit K, tak jest; przed ciążą mu podbierałam, teraz tylko Mama DHA; ja dużo na słońcu siedzę, nie używam w ogóle kremów z filtrem, chyba, że na południu Europy (fakt, że nie leżę plackiem i się nie smażę na plaży), a mój mąż ma bardzo wrażliwą skórę, od kwietnia do października na filtrze 50, nawet jak idziemy na 2h na rower do lasu, i tak na ramionach piegi mu się robią,
magdzia26 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
MalaHD wrote:Tak biorę 10000 wit C dziennie po 500 razem z sorbiferem i bioferem 2x dziennie. Dupa dupa. Wiecie może jaki poziom kwalifikuje się już pod zastrzyki? Bo dr mówił, że poniżej 8 to już jest wskazanie do przetoczenia krwi
Chodzi mi o łączenie żelaza z wit. C w jedzeniuJa kombinuję i jem np. kaszę jaglaną z truskawkami albo robię sok z natką plus cytryna. Lekarz kazał mi zwiększyć dawkę sorbiferu z 1 do 2 tabletek, ale zbuntowałam się i na własną rękę biorę dalej 1 tylko zmieniłam dietę. Dam znać czy to działa...
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc