X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale leci Ci samo, czy to naciśnięciu, bo ja w zeszłym tyg tak miałam raz, że jak delikatnie nacisnelam to poleciało trochę krwi. Ale dosłownie kropelka. Od tamtej pory na szczęście cisza
    Samo, z Zuza miałam ten sam problem i w szpitalu kazali mi to mleko wylewać, doić się i wylewac, i się same kanaliku miały niby oczyscic, ale nigdy do tego nie doszło bo przestałam karmić po 2 miechach. Teraz widzę że znowu ta sama pierś ma siarę z krwią.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 2 miechy próbowałam oczyścić ta piers, ale nic z tego.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne. Bo czytałam, żeby przed porodem nie naciskać piersi, żeby właśnie nie ściągać tego pokarmu. Bo moze to przyspieszyć skurcze i poród. Nie wiem,ze mam nadzieję, że nie zapomnę się o to zapytać w poniedziałek Wrony

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niw mam znowu siary ani nic. Z kuba nie mialam pokarmu rozbudzalam i nic :/ oby nie bylo tak jak w 1 ciazy

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jeszcze Cię trzyma widzę ;)
    Z sama mysla, ze mialby byc chłopiec zamiast dziewczynki sie oswoilam, wiec jestem gotowa na synka, tylko wlasnie z tymi kolorami jeszcze mam problem ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać :)
    Jestem bardzo młodą mamą, termin na 31.12. <3 Lubię czytać i interesuję się psychologią oraz zwierzętami. Zarejestrowałam się dopiero dzisiaj, ale postaram się zaglądać tutaj codziennie.

Anuśka...G lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzofiya witaj :) jak bardzo mlodą mama jestss ? :D

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole maz mi oznajmil, ze mam nie pozbywac sie rozowej wyprawki, bo w takim razie do 3 razy sztuka, a on chce miec 2 ksiezniczki... yhy juz to widze, jak mu sie uda trafic z plcia ;) troche obawiasie syna, bo corke juz zna i z obslugi i dziewczynki sa jakby spokojniejsze, a jak idzie na plac zabaw i widzi chlopcow jak biegaja i wariuja to mowi, ze jest troche przerazony, ze nasz taki bedzie diabelek <3 ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne. Bo czytałam, żeby przed porodem nie naciskać piersi, żeby właśnie nie ściągać tego pokarmu. Bo moze to przyspieszyć skurcze i poród. Nie wiem,ze mam nadzieję, że nie zapomnę się o to zapytać w poniedziałek Wrony
    Po porodzie, małą mi pomogła w szpitalu przystawić pierwsy raz pielęgniarka laktacyjna, i to ona widziała że leci siara z krwią, i kazała mi nie dawać takiego mleka dziecku, to było po porodzie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tzofiya :) kogo nosisz pod serduszkiem? Chłopca czy dziewczynkę?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    A tak w ogole maz mi oznajmil, ze mam nie pozbywac sie rozowej wyprawki, bo w takim razie do 3 razy sztuka, a on chce miec 2 ksiezniczki... yhy juz to widze, jak mu sie uda trafic z plcia ;) troche obawiasie syna, bo corke juz zna i z obslugi i dziewczynki sa jakby spokojniejsze, a jak idzie na plac zabaw i widzi chlopcow jak biegaja i wariuja to mowi, ze jest troche przerazony, ze nasz taki bedzie diabelek <3 ;)
    Nasz Gabi to pierwsze dzieciątko, ale jak drugie też będzie mieć siusiora to też do trzech razy sztuka ;)

Eli lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nasz Gabi to pierwsze dzieciątko, ale jak drugie też będzie mieć siusiora to też do trzech razy sztuka ;)
    Tylko, ze my juz mamy core, a ja mysle, ze po prostu to jest argument, zeby tylko miec trójkę dzieci, bo widze, ze mojemu sie spodobalo tacierzynstwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:00

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany jak u nas, A życie zweryfikuje. Mam nadzieję, że będę miała chociaż jedna córeczkę w tym męskim stadzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Po porodzie, małą mi pomogła w szpitalu przystawić pierwsy raz pielęgniarka laktacyjna, i to ona widziała że leci siara z krwią, i kazała mi nie dawać takiego mleka dziecku, to było po porodzie.
    Aaa. Ok. Bo już myślałam,ze przed

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dziś zrobic morfologie i cos tam jeszcze z cukrami -nazwy niepamietam. Pierwszy raz weszłam bez kolejki... tak szybko sie wepchalam, ze nawet ludzie nie mieli okazji nic powiedzieć :) ale po krzywej gdzie najpierw czekalam godz w kolejce a porem kolejne 2 bez jedzenia mam ich w nosie.
    Za to mimo iz mialam skierowanie od lekarza na nfz ( diabetolog ze szpitala) to i tak musialam zaplacic za badania, bo ten szpital nie ma z nimi umowy ehhh

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Tylko, ze my juz mamy core, a ja mysle, ze po prostu to jest argument, zeby tylko miec trójkę dzieci, bo widze, ze mojemu sie spodobalo tacierzynstwo ;)
    Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Mój ostatnio sobie zażartował, ze jak będzie nas stać, to i czwórkę możemy mieć. Ale sie śmiałam, że przy czwórce to trzeba będzie jakiegoś vana kupić, żeby przewieźć to towarzystwo ;) Zdecydowanie jakby się okazało, że miałabym 3synow, 4raz bym nie ryzykowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Dziewczyny bylam dziś zrobic morfologie i cos tam jeszcze z cukrami -nazwy niepamietam. Pierwszy raz weszłam bez kolejki... tak szybko sie wepchalam, ze nawet ludzie nie mieli okazji nic powiedzieć :) ale po krzywej gdzie najpierw czekalam godz w kolejce a porem kolejne 2 bez jedzenia mam ich w nosie.
    Za to mimo iz mialam skierowanie od lekarza na nfz ( diabetolog ze szpitala) to i tak musialam zaplacic za badania, bo ten szpital nie ma z nimi umowy ehhh
    Ale szpital ma umowę z NFZ. To co za różnica. Jednostki nie muszą mieć ze sobą podpisanej umowy. Bo to NFZ reguluje rachunek. Zostałaś naciagnieta.
    Jak miałaś skierowanie od lekarza z NFZ i idziesz do placówki, która ma podpisaną także umowę z NFZ, to badania musisz mieć bezpłatnie. Chyba żebyś miała prywatne skierowanie, to wtedy trzeba płacić. W innym wypadku nie powinnaś placic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:08

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzyłam o siódemce dzieci :), plus jedno adoptowane, ale życie się ułozyło inaczej, po pierwsze nie dam rady zdrowotnie utzymać więcej dzieci, po drugie nie mam na tyle miejsca w mieszkaniu, po 3 droga adopcyjna jest taka trudna w Pl, że mało kto się na to pisze.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szpital ma umowę z NFZ. To co za różnica. Jednostki nie muszą mieć ze sobą podpisanej umowy. Bo to NFZ reguluje rachunek. Zostałaś naciagnieta.
    Jak miałaś skierowanie od lekarza z NFZ i idziesz do placówki, która ma podpisaną także umowę z NFZ, to badania musisz mieć bezpłatnie. Chyba żebyś miała prywatne skierowanie, to wtedy trzeba płacić. W innym wypadku nie powinnaś placic
    Niestety nie masz racji. U nas tez jest rejonizacja. Moj pierwszego kontaktu daje mi skierowanie ale moge zrobic badania tylko w szpitalu i w jednym labie. W pozostalych nie. Syna pediatra podobnie. W calkiem innym labie musze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak. My rozwazalismy adopcję. Ale to drogę przez mękę. Nie mogłam pojąć, że tak to każda kobieta moze zostać matka i nikt jej nie sprawdza przed zajsciem w ciążę. A jak człowiek chce zaadoptować, to procedury czasem ciągną się latami. I zdaje sobie sprawę, że to odpowiedzialna decyzja i trudna decyzją, ale powinno byc to zdecydowanie uproszczone. Lepiej nawet dla takiego dziecka adoptowanego.
    Nawet przeszło nam przez myśl, żeby zostać rodzina zastępczą, ale bałam sie, że zbyt mocno pokocham te dzieciaczki i będzie mi ciężko się rozstać, kiedy by były adoptowanego. Cieszą się jednak z tego, że mimo tak długiej drogi o naturalne macierzyństwo, dane mi będzie zostać mamą :)

Lura82, Lady Savage, Marteczka93 lubią tę wiadomość

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ