X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.
    Dużo zależy od chęci uczestniczek forum. Ja syna rodziłam w 2009 i do tej pory mam kontakt z dziewczynami z forum kiedy byłam w ciąży. Na facebooku mamy grupę w której codziennie piszemy do siebie. Zżyłyśmy się bardzo. Mimo tego, źe jesteśmy rozrzucone po całej Polsce staramy się spotykać. Ostatnio nawet była u mnie na weekend koleżanka z tej grupy z mężem i dziećmi :-)

magdzia26, Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dla takiego maluszka nie. Motylek sprawdza się u troszkę starszego niemowlaczka, w spacerowce. Tak przynajmniej było u mojego siostrzeńca. Noworodek musi leżeć na plaskim.
    Ja kupuję specjalna dla noworodka, bo u nas nie ma drogi asfaltowej i pamiętam jak Zuzie latała ta głowa w wózków, plus odruchy moro, nie raz mnie wystraszyła, ja kupię teraz we wrześniu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dla noworodków to jest inna podusia jak ten motylek. Pisałyśmy już kiedyś o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 07:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy poniedziałkowo z pracy :)
    oglądałam wlasnie książeczkę z młodym jak mialam
    najwięcej bo 10 kg przytyłam między 17-26 tc :P bo az 10 kg ......

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878- znalazłam w komputerze zdjęcie szyneczki wędzonej na herbacie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecaf4db05c48.jpg

magdzia26, k878, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wekendzie, po obżarstwie warzywami (pochłonęlam ich naprawdę dużo), dzisiaj zaliczyłam spadek wagi o 1,5kg. Zeszła woda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, właśnie na listopadówkach przeczytałam,że wczoraj jedna z dziewczyn urodziła bliźniaki. Stan ciężki. Biedne kruszynki, mam nadzieję,że wyjdą z tego

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona miała bardzo duże problemy z tą ciążą od początku. Najpierw ciągłe plamienia i krwawienia, potem po 10tc krwotok duży, odklejające się łożysko. Uspokoiło się wreszcie. To wyszło, że jeden ma o połowę mniej wód niż drugi, jednak rosły miarowo na początku. Skracająca się szyjka bardzo, miała pessar. Wyszedł syndrom podkradania i gdyby trzymali dłużej ciąże nie wiadomo czy jeden za pare dni mógłby już nie żyć :( To ciąża jednokosmówkowa była. Przy ciążach dwukosmówkowych syndrom podkradania nie występuje.

Dużo przeszła, wierzę, że chłopaki dadzą radę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 08:14

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sie poryczałam :( neistety bliźniacze ciąże są obarczone dużym ryzykiem
    podójna radnośc no ale :(
    ja na FB obserwuje kobitke która jest z trojaczkami w ciaży jakos "ja on i minionki" podziwiam :D ale ciąże ma miec rozwiązaną kolo 34 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja po wekendzie, po obżarstwie warzywami (pochłonęlam ich naprawdę dużo), dzisiaj zaliczyłam spadek wagi o 1,5kg. Zeszła woda.
    a ja znowu więcej ...masakra

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też wam się chce podczytywać inne wątki :P ja czasami tutaj nie nadążam z przetworzeniem materiału ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Że też wam się chce podczytywać inne wątki :P ja czasami tutaj nie nadążam z przetworzeniem materiału ;)
    Tez nie daje rady wszystkiego u nas przeczytać a co dopiero jeszcze inne wątki :)

Ostatni tydzień wakacji - od poniedziałku zaczyna się jazda :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mam to samo :-P poza tym im człowiek mniej wie tym jest spokojniejszy

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę na koniec wakacji, pozbędę się starszego z domu. Choć na kilka godzin ;-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam o 7-tej, normalnie środek nocy jak dla mnie ;-) byłam wcześniej na badaniach aby zdążyć wrócić przed wyjściem męża do pracy. Nikogo nie było w kolejce oprócz mnie. Pytałam się o test obciążenia glukozą i w tym lab do którego ja chodzę kobietka ma w szufladzie paczuszki z towarem ;-) i nie trzeba latać do apteki. Jutro wizyta, lekarz zlecił mi tylko morfologię z rozmazem i mocz, ale ja profilaktycznie dorobilam sobie jeszcze żelazo, tsh, ft3, ft4, próby wątrobowe i powtórka toxo w dwóch klasach bo ostatnio nażarałam się krwistych steków i teraz mam jazdy :-/

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tycia w poprzedniej ciąży to nie mam pojęcia ile ważyłam w poszczegółnych tygodniach czy trymestrach. Nie pamiętam, a karta ciąży została w szpitalu. Szkoda bo mogłabym teraz porównać

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesiaduję na innych wątkach, ale akurat tej dziewczyny historię śledziłam, poznałyśmy się na innym wątku, od początku wiedziałam jak się jej ciąża rozwija i jak bardzo trudne początki były.

Dobra, ogarniam córkę i jedziemy na małe zakupy wyprawkowe ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A co do tycia w poprzedniej ciąży to nie mam pojęcia ile ważyłam w poszczegółnych tygodniach czy trymestrach. Nie pamiętam, a karta ciąży została w szpitalu. Szkoda bo mogłabym teraz porównać
    Ja tez nie mam swojej karty ciąży z poprzedniej ciąży bo została w szpitalu. Nikt mnie nie pytał czy chce ja wziąć do domu :(

Co do szkoły to przerażają mnie wszystkie zadania, nauka itd przy których trzeba młodej pomoc no i ona trenuje pływanie wiec 3 razy w tygodniubtrzeba zasuwać z nią na trening. Moja młoda chyba czyje ze to koniec wakacji bo teraz jeszcze śpi a normalnie tak długo jej się to nie zdarza :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dziwnie ja dostalam ksiażeczke do domu zreszta potem na tej podstawie o becikowe sie stara w sensie trzeba miec udekumenotwane ze chodziło sie do gina ( plus zaświadczenie od gina)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, mam bardzo zły dzień. Pojechałam rano do laboratorium, tzn rl R mnie zawiózł i pojechał do pracy, a tam kartka że dziś nieczynne, takuego pecha to tylko ja mam, zdarza mi się to często, za czesto, człowiek jedzie cały dzień i dowiaduje sie że nic nie załatwi bo zamkniete, inne laboratorium Alab jest dużo dalej, no ale jutro mnie nie ma, a w środę ginekolog, więc jadę, autobus mi uciekł :/ bo musiałam okrężną droga iść bo remont chodnika, zaspałam się i pomachał autobusowi który drzwi mi przed nosem zamknął. Ale dojechaliśmy, mocz już z 2 godziny ma :/ apteka zamknięta więc nowego nie nasikam :/oczywiście ludzi tyle że mała zaczęła się nudzić i rozwaliła sobie wargę, jestem cała we krwi i glutach, wyglądam strasznie, jak na Halloween, i tak się czuje, zaraz się rozrycze w autobusie powrotnym do domu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ