Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.
magdzia26, Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dla takiego maluszka nie. Motylek sprawdza się u troszkę starszego niemowlaczka, w spacerowce. Tak przynajmniej było u mojego siostrzeńca. Noworodek musi leżeć na plaskim.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ona miała bardzo duże problemy z tą ciążą od początku. Najpierw ciągłe plamienia i krwawienia, potem po 10tc krwotok duży, odklejające się łożysko. Uspokoiło się wreszcie. To wyszło, że jeden ma o połowę mniej wód niż drugi, jednak rosły miarowo na początku. Skracająca się szyjka bardzo, miała pessar. Wyszedł syndrom podkradania i gdyby trzymali dłużej ciąże nie wiadomo czy jeden za pare dni mógłby już nie żyć
To ciąża jednokosmówkowa była. Przy ciążach dwukosmówkowych syndrom podkradania nie występuje.
Dużo przeszła, wierzę, że chłopaki dadzą radęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 08:14
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Że też wam się chce podczytywać inne wątki
ja czasami tutaj nie nadążam z przetworzeniem materiału
Ostatni tydzień wakacji - od poniedziałku zaczyna się jazdahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja dzisiaj wstałam o 7-tej, normalnie środek nocy jak dla mnie
byłam wcześniej na badaniach aby zdążyć wrócić przed wyjściem męża do pracy. Nikogo nie było w kolejce oprócz mnie. Pytałam się o test obciążenia glukozą i w tym lab do którego ja chodzę kobietka ma w szufladzie paczuszki z towarem
i nie trzeba latać do apteki. Jutro wizyta, lekarz zlecił mi tylko morfologię z rozmazem i mocz, ale ja profilaktycznie dorobilam sobie jeszcze żelazo, tsh, ft3, ft4, próby wątrobowe i powtórka toxo w dwóch klasach bo ostatnio nażarałam się krwistych steków i teraz mam jazdy
-
Nie przesiaduję na innych wątkach, ale akurat tej dziewczyny historię śledziłam, poznałyśmy się na innym wątku, od początku wiedziałam jak się jej ciąża rozwija i jak bardzo trudne początki były.
Dobra, ogarniam córkę i jedziemy na małe zakupy wyprawkowe12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Iruletka wrote:A co do tycia w poprzedniej ciąży to nie mam pojęcia ile ważyłam w poszczegółnych tygodniach czy trymestrach. Nie pamiętam, a karta ciąży została w szpitalu. Szkoda bo mogłabym teraz porównać
Co do szkoły to przerażają mnie wszystkie zadania, nauka itd przy których trzeba młodej pomoc no i ona trenuje pływanie wiec 3 razy w tygodniubtrzeba zasuwać z nią na trening. Moja młoda chyba czyje ze to koniec wakacji bo teraz jeszcze śpi a normalnie tak długo jej się to nie zdarzahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Witam sie, mam bardzo zły dzień. Pojechałam rano do laboratorium, tzn rl R mnie zawiózł i pojechał do pracy, a tam kartka że dziś nieczynne, takuego pecha to tylko ja mam, zdarza mi się to często, za czesto, człowiek jedzie cały dzień i dowiaduje sie że nic nie załatwi bo zamkniete, inne laboratorium Alab jest dużo dalej, no ale jutro mnie nie ma, a w środę ginekolog, więc jadę, autobus mi uciekł
bo musiałam okrężną droga iść bo remont chodnika, zaspałam się i pomachał autobusowi który drzwi mi przed nosem zamknął. Ale dojechaliśmy, mocz już z 2 godziny ma
apteka zamknięta więc nowego nie nasikam :/oczywiście ludzi tyle że mała zaczęła się nudzić i rozwaliła sobie wargę, jestem cała we krwi i glutach, wyglądam strasznie, jak na Halloween, i tak się czuje, zaraz się rozrycze w autobusie powrotnym do domu.