X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.
    Dużo zależy od chęci uczestniczek forum. Ja syna rodziłam w 2009 i do tej pory mam kontakt z dziewczynami z forum kiedy byłam w ciąży. Na facebooku mamy grupę w której codziennie piszemy do siebie. Zżyłyśmy się bardzo. Mimo tego, źe jesteśmy rozrzucone po całej Polsce staramy się spotykać. Ostatnio nawet była u mnie na weekend koleżanka z tej grupy z mężem i dziećmi :-)

magdzia26, Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dla takiego maluszka nie. Motylek sprawdza się u troszkę starszego niemowlaczka, w spacerowce. Tak przynajmniej było u mojego siostrzeńca. Noworodek musi leżeć na plaskim.
    Ja kupuję specjalna dla noworodka, bo u nas nie ma drogi asfaltowej i pamiętam jak Zuzie latała ta głowa w wózków, plus odruchy moro, nie raz mnie wystraszyła, ja kupię teraz we wrześniu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dla noworodków to jest inna podusia jak ten motylek. Pisałyśmy już kiedyś o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 07:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy poniedziałkowo z pracy :)
    oglądałam wlasnie książeczkę z młodym jak mialam
    najwięcej bo 10 kg przytyłam między 17-26 tc :P bo az 10 kg ......

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878- znalazłam w komputerze zdjęcie szyneczki wędzonej na herbacie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecaf4db05c48.jpg

magdzia26, k878, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wekendzie, po obżarstwie warzywami (pochłonęlam ich naprawdę dużo), dzisiaj zaliczyłam spadek wagi o 1,5kg. Zeszła woda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, właśnie na listopadówkach przeczytałam,że wczoraj jedna z dziewczyn urodziła bliźniaki. Stan ciężki. Biedne kruszynki, mam nadzieję,że wyjdą z tego

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona miała bardzo duże problemy z tą ciążą od początku. Najpierw ciągłe plamienia i krwawienia, potem po 10tc krwotok duży, odklejające się łożysko. Uspokoiło się wreszcie. To wyszło, że jeden ma o połowę mniej wód niż drugi, jednak rosły miarowo na początku. Skracająca się szyjka bardzo, miała pessar. Wyszedł syndrom podkradania i gdyby trzymali dłużej ciąże nie wiadomo czy jeden za pare dni mógłby już nie żyć :( To ciąża jednokosmówkowa była. Przy ciążach dwukosmówkowych syndrom podkradania nie występuje.

Dużo przeszła, wierzę, że chłopaki dadzą radę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 08:14

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sie poryczałam :( neistety bliźniacze ciąże są obarczone dużym ryzykiem
    podójna radnośc no ale :(
    ja na FB obserwuje kobitke która jest z trojaczkami w ciaży jakos "ja on i minionki" podziwiam :D ale ciąże ma miec rozwiązaną kolo 34 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja po wekendzie, po obżarstwie warzywami (pochłonęlam ich naprawdę dużo), dzisiaj zaliczyłam spadek wagi o 1,5kg. Zeszła woda.
    a ja znowu więcej ...masakra

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też wam się chce podczytywać inne wątki :P ja czasami tutaj nie nadążam z przetworzeniem materiału ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Że też wam się chce podczytywać inne wątki :P ja czasami tutaj nie nadążam z przetworzeniem materiału ;)
    Tez nie daje rady wszystkiego u nas przeczytać a co dopiero jeszcze inne wątki :)

Ostatni tydzień wakacji - od poniedziałku zaczyna się jazda :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mam to samo :-P poza tym im człowiek mniej wie tym jest spokojniejszy

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę na koniec wakacji, pozbędę się starszego z domu. Choć na kilka godzin ;-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam o 7-tej, normalnie środek nocy jak dla mnie ;-) byłam wcześniej na badaniach aby zdążyć wrócić przed wyjściem męża do pracy. Nikogo nie było w kolejce oprócz mnie. Pytałam się o test obciążenia glukozą i w tym lab do którego ja chodzę kobietka ma w szufladzie paczuszki z towarem ;-) i nie trzeba latać do apteki. Jutro wizyta, lekarz zlecił mi tylko morfologię z rozmazem i mocz, ale ja profilaktycznie dorobilam sobie jeszcze żelazo, tsh, ft3, ft4, próby wątrobowe i powtórka toxo w dwóch klasach bo ostatnio nażarałam się krwistych steków i teraz mam jazdy :-/

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tycia w poprzedniej ciąży to nie mam pojęcia ile ważyłam w poszczegółnych tygodniach czy trymestrach. Nie pamiętam, a karta ciąży została w szpitalu. Szkoda bo mogłabym teraz porównać

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesiaduję na innych wątkach, ale akurat tej dziewczyny historię śledziłam, poznałyśmy się na innym wątku, od początku wiedziałam jak się jej ciąża rozwija i jak bardzo trudne początki były.

Dobra, ogarniam córkę i jedziemy na małe zakupy wyprawkowe ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A co do tycia w poprzedniej ciąży to nie mam pojęcia ile ważyłam w poszczegółnych tygodniach czy trymestrach. Nie pamiętam, a karta ciąży została w szpitalu. Szkoda bo mogłabym teraz porównać
    Ja tez nie mam swojej karty ciąży z poprzedniej ciąży bo została w szpitalu. Nikt mnie nie pytał czy chce ja wziąć do domu :(

Co do szkoły to przerażają mnie wszystkie zadania, nauka itd przy których trzeba młodej pomoc no i ona trenuje pływanie wiec 3 razy w tygodniubtrzeba zasuwać z nią na trening. Moja młoda chyba czyje ze to koniec wakacji bo teraz jeszcze śpi a normalnie tak długo jej się to nie zdarza :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dziwnie ja dostalam ksiażeczke do domu zreszta potem na tej podstawie o becikowe sie stara w sensie trzeba miec udekumenotwane ze chodziło sie do gina ( plus zaświadczenie od gina)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, mam bardzo zły dzień. Pojechałam rano do laboratorium, tzn rl R mnie zawiózł i pojechał do pracy, a tam kartka że dziś nieczynne, takuego pecha to tylko ja mam, zdarza mi się to często, za czesto, człowiek jedzie cały dzień i dowiaduje sie że nic nie załatwi bo zamkniete, inne laboratorium Alab jest dużo dalej, no ale jutro mnie nie ma, a w środę ginekolog, więc jadę, autobus mi uciekł :/ bo musiałam okrężną droga iść bo remont chodnika, zaspałam się i pomachał autobusowi który drzwi mi przed nosem zamknął. Ale dojechaliśmy, mocz już z 2 godziny ma :/ apteka zamknięta więc nowego nie nasikam :/oczywiście ludzi tyle że mała zaczęła się nudzić i rozwaliła sobie wargę, jestem cała we krwi i glutach, wyglądam strasznie, jak na Halloween, i tak się czuje, zaraz się rozrycze w autobusie powrotnym do domu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ