X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie sie sypie w tej ciazy jak stary czlowiek.

Od jakiegos czasu jak siadam albo wstaje cos mi zaczęło 'klikać' w miednicy albo biodrach. Tak na caly regulator, ze brzmie jak robocop na zardzewiałych częściach zamiennych. M. ma śmiechawkę za każdym razem jak to usłyszy.

Kondycja mi się skończyła. Wczoraj poszłam do sklepu, 15 min spacerem, żeby się rozriszać - zdyszałam.się jak mały parowóz, a jak robiłam zakupy, to serce mi waliło jakbym przebiegła maraton. Aż mi słabo było. Iść i mówić w tym samym czasie już nie daję rady.

A dzisiaj się obudziłam o 4...jak emerytka jakaś i już spać nie mogłam...

No kończę się totalnie..:D

Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Już coraz rzadziej na szczęście bo muszę pilnować posiłków co 2.5h. Ja o dziwo miałam zgage nie po posiłku tylko wtedy kiedy robiłam się głodna.. Teraz nie zdążę pomyśleć o głodzie. Jem non stop ;)
    Tez jestem non stop glodna. Dziewczyny jaka ja mam zgage!!! Codziennie. Nie zazywam na nia nic tylko sie mecze...

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc też z pobudką, tym razem o 5. Mały coś słabo się rusza od wczoraj :( dobrze, że dziś wizyta... nawet jeśli nie dostanę wyników posiewu to i tak pójdę. Czekałam na nią od miesiąca.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, też jem wszystko na co mam ochotę, i winogrona i migdały, wczoraj na kanapce nawet trochę serka pleśniowego, tak na mnie patrzył, że trosze sobie ukroiłam.

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja to sie sie sypie w tej ciazy jak stary czlowiek.

Od jakiegos czasu jak siadam albo wstaje cos mi zaczęło 'klikać' w miednicy albo biodrach. Tak na caly regulator, ze brzmie jak robocop na zardzewiałych częściach zamiennych. M. ma śmiechawkę za każdym razem jak to usłyszy.

Kondycja mi się skończyła. Wczoraj poszłam do sklepu, 15 min spacerem, żeby się rozriszać - zdyszałam.się jak mały parowóz, a jak robiłam zakupy, to serce mi waliło jakbym przebiegła maraton. Aż mi słabo było. Iść i mówić w tym samym czasie już nie daję rady.

A dzisiaj się obudziłam o 4...jak emerytka jakaś i już spać nie mogłam...

No kończę się totalnie..:D
    Witaj w świecie ciężarnych ;)

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola weź sobie Rennie, nie zamęczaj się. Pytałam.lekarza, powiedział że one w składzie mają tylko węglany wapnia i magnezu i są zupełnie bezpieczne! Nawet bardziej niż no spa którą łykamy

Iruletka lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-masakra z tym czekaniem. Ja wczoraj miałam dość, a czekałam jedynie 1.30h.

Nesirah-moze się uda z wynikami. Masz możliwość odbioru online?

Ja dziś pobudka o 4.20, ale pobudka z silnego pragnienia, a nie boli. Chociaż długo nie mogłam zasnąć. Zasnęłam przed budzikiem. Rano jestem umówiona z mechanikiem, więc nie ma spania. Jak wrócę, pewnie zaliczę drzemkę.
    Mnie na szczęście zgaga rzadko łapie, ale za to puchna mi nogi. Nie mam już kostek.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Laydy Savage znalazlam Cie:-) co tam u Ciebie kochana? Za chwile 30 tc, jak to szybko ucieka. Wiesz juz kto mieszka w brzuszku? Trzymam kciuki za Ciebie i mysle o Tobie!! Buziaki

😇😁😇😇😁
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie witam z rana, synus szaleje i nie moglam dluzej spac ;)

Ja zgage miewam czesto a przed ciaza nawet nie wiedzialam co to jest.

Mnie nogi puchna najbardziej jak siedze, jest o wiele lepiej gdy spaceruje lub leze, ale ja bez ciazy mialam z tym problem, zwlaszcza latem :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu przy dlugim staniu/chodzeniu dretwieje mi zewn strona uda :/ mialam tak czasami przed ciaza. Macie jakis pomsyl od czego to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:21

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    A ja przewidzialam ze mi dupa urosnie i co? I laze i ciagle podciagam jao ten debil bo mi noe urosla!
    Szczęściara :P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa podalam maila zeby mi przysłali wynik, wtedy zawsze jest szybciej, ale nie wiem jak będzie tym razem, bo przy pobieraniu pani powiedziała, że jeśli będą bakterie to przy odbiorze trzeba dopłacić 20zł.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Oj to szkoda spodni

Dlatega ja czekalam ile moglam. I mimo ze narazie w tylku schudlam to musze juz kupic jakies wyjsciowe spodnie ciazowe ale chyba kupie luzniejsze bo czuje ze dopiero zaczne tyc ;) jutro ruszam wlasnie do hm :)
    Dlatego stwierdziłam, że już nie będę w nowe inwestować i szukam na olx używanych spodni i kurtki :) Wczoraj w moją zeszłoroczną kurtkę dopięłam się na styk. Myślę, że za 2 tygodnie może być ciasno. Biodra mi mega wysadziło, dziecko to chyba sobie na boki pływa :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-co? Co to za laboratorium, które karze dopłacać do wyniku. To jakieś kpiny są. Po to oddajesz posiew, żeby wszystko sprawdzili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:28

Opolanka 85, Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się z rana, ja już siedzę u diabetologa, jeszcze z 5 godzi tu posiedzę i do domku.
    Lady, dzień bez lekarza - dniem straconym hehe :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah-co? Co to za laboratorium, które karze dopłacać do wyniku. To jakieś kpiny są. Po to oddajesz posiew, żeby wszystko sprawdzili.

Korlab - mam zaraz obok bloku. Chciałam żeby było szybciej a wyszło jak wyszło :/ zła jestem na nich okropnie. Z tego co zrozumiałam muszą nastawić antybiogram i dlatego ta dopłata. Bez sensu dla mnie, ale chciałam mieć z głowy szybko i nie biegać już z tym moczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:36

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Spotkałam się już z czymś takim. Zlecilam badanie ogólne z posiewem moczu. Zapłaciłam tylko za badanie ogólne a przy odbiorze wyniku miałam w razie czego dopłacić jeśli wyjdą bakterie i za antybiogram. Nic nie wyszło i nie płacilam.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam,że moje dziecko rusza się przez 2 dni mocno i często, a potem dwa dni zamula.

U Was też taka pogoda tragiczna? Zimno, ciemno i zanosi się na deszcz?

iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za absurd z ta dopłata :/ jak jesteś zdrowa to ok a jak coś Ci jest to jeszcze kase wyciągają. Beznadziejny lab :/

Inny sprzęt, inny lekarz i już pomiary dziecka mogą się różnić więc tym nie ma się co przejmować ;)

Dziś dobrze spalam. Brzuch chyba poszedl w górę bo sikam tylko raz, 2 razy w nocy. A wstawalam czasem co godzinę. Pod koniec to się znów zmieni ;)
    Przyszedł kombinezonik, jest taki słodki, że ryczałam jak go przytulalam, sobie wyobrazilam moją kruszynkę w nim <3

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Hej. Laydy Savage znalazlam Cie:-) co tam u Ciebie kochana? Za chwile 30 tc, jak to szybko ucieka. Wiesz juz kto mieszka w brzuszku? Trzymam kciuki za Ciebie i mysle o Tobie!! Buziaki
    Zgredek jesteś w ciąży! Gratuluje kobieto! Ale zajebiście, no wiem u mnie synuś Nikodem. Widzę że u Ciebie chyba też :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:45

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ