X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie denerwuje sie, tylko przykro mi po prostu. Bo ciągle słyszę propozycje z imionami. Dobrze,ze jeszcze teściowie nie rzucają swoich propozycji. Oni tylko cmokali,ze im sie nie podoba. Ale przynajmniej nie narzucali.
    Dzieci wiadomo,ze będę wymyślać przezwiska. Ale chociaż moja mama mogłaby się powstrzymać. A nie. Raz słyszę Wojtek bez portek, a teraz wojtek-srojtek.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja od wczoraj świruje odnośnie porodu. Nasłuchałam się od położonej jak wspaniały jest poród sn a jaka ryzykowna i ble jest cesarka. No ale pomyślałam, że aż tak różowo i czarno nie może byc więc sprawdziłam plusy i minusy obu na necie. Jak to z Google bywa znalazłam takie rzeczy, że teraz marzę tylko o tym żeby mały się teleportowal na zewnątrz bo oba porody odpadają lol.
    Ha ha, ja już w pierwszej ciąży pytałam się lekarza czy zna jeszcze jakiś inny magiczny sposób na wydostanie się dziecka na zewnątrz ;-)

dhpclr4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się po przerwie :) Widzę, że pogaduszki wrą! Dobrze, że jesteście :)
    Mój Ludek ładnie kopie, nawet mąż czuje i widzi. Nie mamy jeszcze imienia, odpuściliśmy na razie.
    Z dolegliwości: zgaga i migreny (nie miałam od czasów licealnych, ma ktoś? jak sobie radzicie?)
    W pokoju robimy mały remont dla Ludka, gładź i malowanie. Powoli wybieramy wózek (chyba weźmiemy używaną Emmaljungę), łóżeczko najprostsze z Drewexu.
    Na drutach kończę kocyk, piękny, ażurowy, wrzuciłabym fotkę, ale nie pamiętam jak zapodać.
    No i byliśmy nad morzem, pogoda zimna, ale słoneczna, dla mnie super. Wolę już chyba deszczowo niż upały, a tak najbardziej czekam na piękną polską złotą jesień. Uwielbiam :)

Dobrego dnia Kochane!

Lady Savage, k878, Nola, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie, nie denerwuje sie, tylko przykro mi po prostu. Bo ciągle słyszę propozycje z imionami. Dobrze,ze jeszcze teściowie nie rzucają swoich propozycji. Oni tylko cmokali,ze im sie nie podoba. Ale przynajmniej nie narzucali.
    Dzieci wiadomo,ze będę wymyślać przezwiska. Ale chociaż moja mama mogłaby się powstrzymać. A nie. Raz słyszę Wojtek bez portek, a teraz wojtek-srojtek.
    A syna siostry nazywała Kajtek - srajtek - bez majtek? Ja wiem, że takie rzeczy najbardziej bolą od osób które wydawało by się są nam najbliższe. Moja mama jakoś szybko zaakceptowala Gabriela. Na pewno woli to bardziej niż Kordian :D mówi na niego "mały Gabryś", a matka męża mówi, że piękne imię, chociaz sama chciała nazwać mojego męża inaczej, ale teść nalegal (taka trochę hipoktytka).

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Imię to indywidualna sprawa rodziców. Kiedyś jeszcze przed ciąża powiedziałam mamie, że jak będę mieć syna to nazwę go Kordian. Usłyszałam "o na pewno nie". Teraz nie mam zbytnio wyboru bo Gabriel musi byc, żeby podtrzymać kilkupokoleniowa już rodzinna tradycje. Czy byłam zachwycona tym imieniem? Nie do końca. Ale dla męża jest to ważne, a maz jest dla mnie ważny wiec się zgodziłam. Nie chce być ta, która przerwała tradycje rodzinna.

W imieniu Wojtuś nie ma nic dziwnego. No z wyjątkiem jego angielskiego odpowiednika Adalbert. Te dwa nie są nawet podobne do siebie więc nie kumamam czemu uważa się je za to samo imię...
    To jest związane z łacina, ang większość słów przejęli z łaciny tak jak to imię, u nas łacina też była na porządku dziennym, ale z racji późnej chrystianizacji, my mieliśmy swój język już mocno ukorzenionych, dlatego większość słów została dostosowana tak a nie inaczej do Słowian, polecam książki tarbowskiej hanny albo strickera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:26

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ha ha, ja już w pierwszej ciąży pytałam się lekarza czy zna jeszcze jakiś inny magiczny sposób na wydostanie się dziecka na zewnątrz ;-)
    Teleportacja brzmi jak rozwiązanie idealne ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa utnij szybko te dyskusje i tyle, to Wy jesteście rodzicami i to Wasz wybór. Mnie osobiście trzęsie jak słyszę bardzo wymyślne imiona rodem z zagranicznych seriali bo przecież jest tyle pięknych polskich imion. No ale to nie ja będę się kiedyś musiała tłumaczyć dziecku czemu ma takie a nie inne imię. Ostanio koło Częstochowy w szpitalu urodził się chłopiec którego rozdzice nazwali Jeronimo Martin. To jest czad dopiero :-)

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ty na to Kajtek bez majtek, albo Kajtek siusiu majtek, Kajtek dupodajtek xD i gwarantuje że się zamkną xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:31

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Teleportacja brzmi jak rozwiązanie idealne ;)
    Myślę, źe masz absolutną rację :-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż w pracy, dziecko w szkole. Jak mi błogo teraz, jaka cisza w domu :-) czekałam już od kilku tyg na ten moment ;-)

Lady Savage, Alxawl, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • omii Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie strasznie denerwuje przyszła teściowa,
    niby nic takiego nie robi no ale..
    przeprowadziliśmy się i mieszkamy 2 godziny drogi do domów no i co jakiś czas jedziemy na wioski i nocujemy u rodziców,
    niestety mają strasznie nie wygodne łóżka i aż mnie plecy rano bolą
    ostatnio robili remont i wyrzucili jedno łóżko no i tak wyszło żeby się nie gnieździć i jego brat nie musiał spać z siostrami stwierdziliśmy że weźmiemy dmuchany materac i się prześpimy, w sumie duzo wygodniejszy od łóżek. a ona że nie że ja nie bede spac na materacu że już nam łóżko ścieli i że mam tu spać, a ja że nie że ja chce spać na materacu i że nic mi się nie stanie a ona swoje, niestety mój luby nie chciał się z mamusią kłócić i nic nie powiedział, spaliśmy na łóżku..
    wychodzę na dwór, zaraz komentarz "ubierz się ciepło, zimno jest, załóż coś, dam Ci kurtkę" kurde.. ja swoją mamę już mam i nie chce żeby ktoś mi jeszcze matkował
    strasznie się wtedy wkurzyłam,
    jak mi jeszcze będzie mówić jak mam małego wychowywać, ubierać, karmić i co robić to nie ogarnę..
    no i jeszcze to że tak się ''opiekuje'' ''martwi'' to nawet małemu jednego ubranka nie kupiła, gdzie moja mama co chwila pyta co kupić małemu i masę ubranek już od niej dostałam. przecież nie ma tylko jednej babci.. ehh.

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Szczęśliwa utnij szybko te dyskusje i tyle, to Wy jesteście rodzicami i to Wasz wybór. Mnie osobiście trzęsie jak słyszę bardzo wymyślne imiona rodem z zagranicznych seriali bo przecież jest tyle pięknych polskich imion. No ale to nie ja będę się kiedyś musiała tłumaczyć dziecku czemu ma takie a nie inne imię. Ostanio koło Częstochowy w szpitalu urodził się chłopiec którego rozdzice nazwali Jeronimo Martin. To jest czad dopiero :-)
    Kiedyś pracowałam w kancelarii komorniczej i powiem wam co łatwo dało się zauważyć to imiona dzieci w rodzinach patologicznych. To było reguła praktycznie. Rodzice czasem nie umieli tych imion napisać bez błędów. I tam np było pełno Pamelii, Nicollet, Viviann, Chanelek, Jessic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To ty na to Kajtek bez majtek, albo Kajtek siusiu majtek, Kajtek dupodajtek xD i gwarantuje że się zamkną xD
    Skrzywdziła by bratanka przez to. Nie warto wchodzić w takie dyskusję i się mścić. Niech pokaże lepiej klasę i wyższość.

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Skrzywdziła by bratanka przez to. Nie warto wchodzić w takie dyskusję i się mścić. Niech pokaże lepiej klasę i wyższość.
    Madra odpoweiedz :)

Malz spi po nocce kuba w przedszkolu do 14:30 a ja miejsca sobie znalezc nie umiem :D

• Eli Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle slysze... Olek??? Jak Kwaśniewski??? :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, mnie mąż czasami denerwuje jak rano przedłuża pobyt w domu zamiast iść do pracy :) czekam tylko kiedy sobie pójdzie :)

a bóle przeszły? może spacer?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po raz kolejny dopadły bóle krocza, wczoraj chodziłam po ścianach, nic nie pomaga, ani leżenie, ale chodzenie. Chociaż jak chodzę to jest lepiej, bo mam wrażenie,że "rozchadzam" ten ból. Lekarz mówi,że to normalne, więc staram się nie przejmować, ale ciężko mi sobie wyobrazić ten ból do końca ciąży. Tym bardziej,że jeszcze pracuję i po kilku godzinach siedzenia w biurze chodzę jak połamana.
    A zgaga męczy mnie okropna, mam taki ucisk w przełyku, że aż boli. Biorę Rennie, pomaga choć nie na długo. Musiałam ograniczyć owoce, szczególnie śliwki, bo zauważyłam,że taka największa zgaga dopada mnie chyba po nich.
    Co do imion, to mi się bardzo podoba Wojtek i jakby był synek, to tak był miał na imię. I szczerze mówiąc miałabym gdzieś to, co kto sobie pomyśli na temat tego imienia i jak je sobie zrymuje.
    Kiedyś bardzo podobało mi się imię Beniamin, to po prostu było moje marzenie jakbym miała synka, ale wszyscy się śmiali,że Beniamin jak słoń z bajki "tuuuruuu", no i mi zbrzydzili ;p
    Teraz będziemy mieli Alicję - imię marzenie mojego męża, mi też się podoba, a jak się komuś innemu nie podoba to niech swoje dziecko nazwie jak chce, a moje ja nazwę sama.

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Mąż w pracy, dziecko w szkole. Jak mi błogo teraz, jaka cisza w domu :-) czekałam już od kilku tyg na ten moment ;-)
    u mnie podobnie :) mąż w pracy, dziecko w przedszkolu, ja w łóżku... :D
    a pogoda mi się bardzo podoba. leżę pod kolderka, okna otwarte i jest idealnie ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spoko. U nas jest dziewczynka, ale jakby był chłopiec to miał być Maksymilian. A moja mama skwitowała, że Maksiu - imię jak dla psa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 hehe a to niedobry maz :D moj chodzi na 0:30 ( idzie o 23:30) wraca kolo 9:00 :p juz przywyklam :D

Spacer nie bo leje :( poza tym wkurza mnie to dretwienie uda :/ jak pochodze chwile. Moze za sprzatanie sie wezme ale mam lenia :p na basen bede chodzic ale poki co szkoly sie ustawiaja na nowy rok szkolny i poczekam az im sie plan ustawi bo nie lubie chodzic jak basen pelny :p

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ