Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki odebrałam wyniki z labo.
Mam niskie tsh 0,031 [0,27-4,2]
ft4 19,32 [12-22]
Jutro wizyta u endo. Od ostatniej wizyty tsh podobnie a ft4 było 17,02.
Wiem że tsh nie jest miarodajne w ciąży ale wynik ft4 jest ok?
Amus Ty może wiesz?
Biore euthyrox 88 -
nick nieaktualnyIruletka wrote:Te ciągłe pytania i gadulstwo u mojego syna nie minęły. A ma 8 lat. Buzia mu się nie zamyka. Ja czasem nie mam już siły z nim rozmawiać
ale z drugiej strony cieszy mnie ten fakt, że jest taki ciekawy świata. A jak tylko przez przypadek zobaczy kanał informacyjny to jest juź pozamiatane, wtedy się zaczyna akcja miliona pytań do. Kto? Po co? Dlaczego? Itd. Chwile gdy nie gada to wtedy kiedy śpi (choć zdarza mu się gadać przez sen, ale to rzadkość), czyta książkę lub gra w minecrafta.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Petitka-nie ma co się go pytać. Wymyśl imię i zacznij gadać do brzucha po imieniu. Mój też nie miał propozycji własnej.a na wszystko co mu podawałam, było nie wiem albo nie, albo się zastanowimy. Więc zaczęłam mówić Wojtuś. Z Wojtusiem to, z Wojtusiem tamto. I tak się przyzwyczail, że mu się spodobało. Mało tego,jest przekonany, że razem to imię wybraliśmy;)
Strategia perfekcyjna
Poczekam cierpliwie jeszcze trochę choć Panu Wybrednemu mało imion się podoba, a jak nie będzie postępu to trudno się mówi i Twoja taktyka pójdzie w ruch
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Szyjka się skraca, ma tylko 2,5cm
mam leżeć i brać luteinę. Do tego mam początki anemii, więc dostałam żelazo w tabletkach. No i antybiotyk na bakterie.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze. Waży już 1200g i ma 35cm wzrostuprzepływy i tętno też ok.
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, nataliamonika, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFt4 masz bardzo ladne mozliwe ze zmniejszy Ci dawke bo poki co masz nadczynnosc. Nie masz kolatania serca?? Bo nadczynnosc czesto obawia sie tachykardia u matki czasami u plodu. Zalezy czy dr uwaza za istotne ft 4 czy tsh bo jak kiedys pisalam sa dwie szkoly ednokrynologii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 18:27
Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam ostatnio ft4 ponad 20 przy takich normach i mi trochę podwyższyła
powiedziała se teraz pewnie zaczne tyć i znowu będzie leciało. No i miała racje, poleciało totalnie, chociaż nie przytyłam. Jutro mam wizytę. Ale ja mam wyższe tsh.
Wydaje mi się Wachciowa, ze jeśli nie masz objawów nadczynnosci - wysokie ciśnienie, kołatania, nerwowość itd, to może ci zostawi. To jeszcze nie jest nadczynność, choć tsh faktycznie niskie.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyWachciowa-ft4masz ładne. Tsh za niskie. Zmniejszy Ci dawkę jak nic. Ja miałam podobnie. Obecnie Tsh wzrosło, ale nie jakoś szalenie, Ale utrzymuje sie na poziomie 0.9. Ft4 spadlo. Ale zachowana jest jeszcze równowaga, więc dawkę biorę taka sama. Ale faktycznie wpadłam nadczynnosc, to częściej miałam tachykardie. Tak jak Amus napisała.
-
Ehhh widzę że się ruszył temat imion
nasz starszy syn to Wiktor i część próbowała komentować że to Wicia ale ucinalismy temat i jest ok. Teraz w brzuchu jest Tymon i najważniejsze że podoba się nam. Cała reszta miała okazję już wybierać imiona lub jest to jeszcze przed nimi. A prawda jest taka że jak nam się imię zle kojarzy to choćby było najpiękniejsze to będzie be. Kwestia taktu, bo nie trzeba od razu komuś wyborów ustawiać.
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Ja już po wizycie. Szyjka się skraca, ma tylko 2,5cm
mam leżeć i brać luteinę. Do tego mam początki anemii, więc dostałam żelazo w tabletkach. No i antybiotyk na bakterie.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze. Waży już 1200g i ma 35cm wzrostuprzepływy i tętno też ok.
Łączę się w bólu z szyjką. Będzie dobrze, moja też krótka.
Najważniejsze, że dzieciątko rośnie zdrowe -
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Ja już po wizycie. Szyjka się skraca, ma tylko 2,5cm
Nie martw sie na zapas, odpoczywaj i wszystko bedzie dobrzeSynuś
-
Jacqueline wrote:nataliamonika - ja mam z ciąży z pierwszym dziecięciem spodnie ciążowe z H&M Mama, bawełniane, nogawki proste nic nie zwężane do dołu, z pasem na brzuch. Jak miałam taki brzuszek jak Ty to fakt, jeszcze mi spadały z brzucha, miałam taki wtedy w 16tc, po miesiącu były wtedy w sam raz. U mnie ciążowe rurki nie miałyby sensu, poszło mi po udach, nawet mój tatko stwierdził, że mi dupa urosła, a jak on tak stwierdził to faktycznie coś jest na rzeczy
Przed ciążą z Olą miałam w biodrach gdzieś 86, w talii 62, teraz w talii miałam jakoś 64, w biodrach te 87 gdzieś, a wtedy w ciąży poszło 11cm do przodu, wszystko w ciągu pół roku wróciło w biodrach do cm z przed ciąży.
Z imieniem u nas nikt nie ma problemu a raczej nie komentuje tego w żaden sposób. No może moja mama. Nie to, że nie ładne, nic z tych rzeczy, tylko hmm nie wiem jak to określić, że są może po prostu "ładniejsze" wg niejAle nie przekonuje mnie za bardzo, że "a może takie?", w sumie nawet ostatnio jej się spodobało
Mi od zawsze się to imię podobało i raczej nie zmienimy
Także na 99% zostanie Izabela
Nie wspomniałam o jednym szczególe, mianowicie chodziło mi cały czas o jeansy ciążowe, bo jakoś zapomniałam, że jeszcze materiałowe sąNo a co do brzucha, to właśnie obawiam się, że będą spadać, ale po tym co pisałyście, to musze podjechać i przymierzyć. Może takie wysokie do cycków dadzą radę
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Pierwsza czapeczka, zrobiłam przyjemność małżowi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b02e78d93537.jpgAztoria, nesairah, salenne, k878, Wachciowa, Petitka, emikey, Iruletka, magdzia26, ara, Edith, Marteczka93, Lady Savage lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nesairah wrote:Ja już po wizycie. Szyjka się skraca, ma tylko 2,5cm
Jaki juz duzy :o suuper!
Szyjka 2.5 to jeszcze ok,ale lez,.odpoczywaj i musi byc dobrze. Tak jak dziewczyny mowia,.grunt ze zamknieta. Znajoma jak yla w ciazy, lezala na patologii z laska,.ktora nie dosc ze szyjki nie miala wcale to jeszcze rozwarcie na 2 cm chyba. Alw donosila i dzidzia zdrowa wiec ja tez staram sie wierzyc, ze skoro pilnujemy tematu to musi byc dobrze.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Dzięki dziewczyny
tak sobie myślę, że może nie będzie tak źle. Pogoda brzydka, idealna do leżenia. Za tydzień mam kontrolę. A mały rzeczywiście urósł sporo od ostatniej wizyty, ż 500g mu przybyło, ale to chyba ten czas, że dzieciaki tak szybko.rosną.
-
Odnośnie moich wyników. Pod koniec lipca zmniejszył mi z 100 na 88. Do tamtego czasu sugerował się dawką tsh. Ponad miesiąc temu powiedział że Dzidzia ma już swój hormon i najważniejsze że Ft4 w normie. ja ogólnie leczę się na niedoczynność. Żadnych problemów z serduszkiem czy ciśnieniem nie mam. Nie przekracza 130/80. Nogi mi nie puchna od czasu kiedy skończyły się upały. A czy jestem nerwowa.. M twierdzi że nie
Bardzo placzliwa się zrobiłam ale myślę że to nie z powodu tarczycy. Płaczę na filmach reklamach czytając bajki Maluszkowi
Jutro mam wizytę to dowiem co się i jak.