X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam piankę plus kokos w końcu. My mamy z kokosem w domu i nam się sprawdza. Twardy wzięłam.

Amus87 lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was znad kawki :) Siedzę właśnie i staram się też ogarnać wyprawkę właśnie, ale w dalszym ciągu jestem w lesie. Na razie jest pare ciuszków ale najważniejsze rzeczy typu wózek i łóżeczko wciąż do kupienia. Może w przyszłym tygodniu uda się kupić komodę to w końcu przemeblujemy (znaczy mój R przemebluje xD ) sypialnie i jakoś ją urządzimy pod małego :)
    Co do wagi to cyferka z przodu przeskoczyła z 5 na 6 i jest oficjalnie 10kg na plusie. Chyba już się wyleczyłam z przeżywania tego ile mi przybrało. Póki mały kopie wszystko jest ok i banan z twarzy nie schodzi :) W ogóle to synek się chyba dzisiaj jakoś dziwnie obrócił. Zazwyczaj lubił lewą stronę i tam go najczęściej czułam a dzisiaj o dziwo kopie wysoko bo prawie po żebrach po prawo. Aż się nadziwić nie mogę ;)
    Co do laktatora i kombinezonu jeszcze nie wybrałam, ale w h&m mają śliczne i chyba stamtąd coś wylukam :)
    A miała któraś może styczność z butelkami Mimijumi? Tak mi jakoś ostatnio wpadły w oko i zastanawiam się czy nie postawić właśnie na takie, w razie potrzeby :)

Nola lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie też się zdecydowałam na piankę z kokosem. Mam upatrzony marki Hilding. Starszy syn spał na piankowym tej marki i był super. No ale za miękki jak na noworodka. Dlatego teraz wezmę z kokosem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:02

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dostalam skierowanie :D babka jak uslyszala marskosc watroby, niwdoczynnosc tarczycy i cukrzyca nie miala watpliwosci ze skierowanie jest zasadne.

Na fb wstawilam posciel :)) kolorek ma bardziejnintensywny niz na zdjeciu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja mam 3,800 na plusie
    Ale dalej masz na minusie :p

Ja juz jestem 600 gramow na plusie

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Dziewczyny, a kupujecie chuste do noszenia?
    Jest rewelacyjna, u nas sie mega sprawdziła.

Ja na bank, nie wiem jak z noszeniem zimą, bo widziałam tylko mega drogie kurtki przeznaczone do chust, ale na pewno będę nosić małą w domu. Nie kupujemy żadnego bujaczka, leżaczka, więc przy okazji będę mieć wolne ręce :) Póki co, na normalną chustę się chyba nie zdecyduję, bo nie chce mi się na początku bawić w naukę wiązań, ale są też nosidła ergonomiczne, które pełnią taką samą funkcję od wagi 2,27 kg do noszenia w pozycji kołyski.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Nola Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie niestety 3. dzień z rzędu nieciekawie. Do niedawna miałam spokój, a od soboty bóle brzucha i pleców z kilka razy dziennie. Nie jest to aż tak silne, żeby jechać do szpitala, ale podobne bóle miałam przy poronieniu dlatego tak się tego boję. Mam tylko nadzieję, ze to zwykłe skurcze albo rozciąganie macicy... Jutro po południu idę na szczeście do gina, ale i tak dużo leżę i ciągle w strachu. Niestety jakby tego było mało, do piątku jestem zupełnie sama :( Rano byłam zrobić sryliony badań kontrolnych, poszłam specjalnie przed końcem, żeby ludzi nie było, a tu kolejka 10 osób, średnia wieku 80+. Stwierdziłam, że walę to, minęłam wszystkich i weszłam.
    Powodzenia u lekarza Ja tez mam dzisiaj po poludniu wizyte

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Kupiłam piankę plus kokos w końcu. My mamy z kokosem w domu i nam się sprawdza. Twardy wzięłam.
    Też mamy piankę z kokosem dla małego :)
    Idę odwiedZić ludzi z mojej pracy. Po drodze zajdę do sklepu z otulaczami i kocykami. Gabi ma 4 kocyki ale jeszcze ani jednego minky :P chce zobacZyć też pielusZki bambusowe

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć Dziewczyny. Czytam regularnie i cieszę się że wszystkie tutaj jakoś się trzymamy. Nie odzywam się bo u mnie ciągle coś , jak nie łożysko to szyjka Ale jakoś się turlam do przodu. Musiałabym chyba cały czas pisać o dolegliwościach.
    Mam do Was pytanie - bo tego objawy jesszzs nie miałam. Od kilku dni kluje mnie w pochwie być może w szyjce. Ciężko powiedzieć dokładnie.
    Zakluje jakby szpilka i spokoj. Ale kilkanaście razy na dzień zdarza się. Ostatnio na usg szyjka bez zmian Ale klucia pojawiły się później.
    Teraz mam usg w tym tyg Ale jednak zastanawia mnie czy tylko ja mam taki dziwny objaw ? Czy to od razu ma oznaczać kłopoty z szyjka?
    Kiedy szyjka mi się naprawdę skriocila nie miałam takich kluc.
    Dzięki za wszystkie odp
    Lunka_a tez miewam kłócia w pochwie jakby szpilka i to chyba nic poważnego.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy komuś jeszcze waga spada? tzn waha się w górę i dół, że np dziś mam tyle q za 2 dni o kilogram mniej i za kolejne 3 znów tyle samo.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie waham z tym materacem bo albo wezmiemy lateks-pianka albo lateks-kokos

Mój się dziś tak ustawił główka albo pupka że miałam taką gule z prawej strony brzucha :D

Petitka lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Nola, nie martw się tym październikiem. Dla pocieszenia powiem Ci, że ja się w listopadzie przeprowadzam i będziemy dopiero wtedy robić małej pokoik. To będzie dopiero jazda!

Jeden kombinezon mam ze smyka, taki gruby pluszowy, rozglądam się za jeszcze jednym. Laktator wybrałam aventu, wczoraj dotarł, wygląda spoko, ciekawe jak będzie się sprawował. Wzięłam avent żeby pasował do butelek.

O 6 rano utłukłam komara, który mnie gryzł w nocy. I co się okazało? Że lata mi tu jeszcze jeden! :/
    Haha usmialam sie :) bo tez walczylam w nocy z komarami i nawet pogryziona jestem i tez wybralam i wlasnie mi przyszedl laktator reczny aventu natural i zestaw butelek avent startowy :) Co do remontu masakra musimy dac rade

salenne, Alxawl lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, takie wahania o 1 kg to wydaje mi się, że są bez znaczenia, zależy co jesz, ile pijesz, jak się wypróżniasz, ile wytracisz jakimś wysiłkiem fizycznym... Skoro da się zatrzymać 3 l wody jak ma szczęśliwa mamusia, i to wysikać w jedną noc, to tym bardziej 1 kg.

MalaHD lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Lunka_a tez miewam kłócia w pochwie jakby szpilka i to chyba nic poważnego.
    Dzięki za odp :)
    Zobaczę na usg jak moja szyjka , mam nadzieję że trzyma. A usg w tym tyg
    Choć widzę że mój dr taki ostrożny żeby dużo leżeć.
    Często przy skracajacej szyjce dziewczyny normalnie funkcjonują.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka lepieh dmuchać na zimne. Choć ja jestem przeciwniczka leżenia w ciąży ale u mnie jest wszystko ok więc łatwo mi się wymadrzac. leżenie nie zaszkodzi a jak może pomóc to warto się przemeczyc

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i ciekawa jestem, czy ten tydzień leżenia pomógł. Wiadomo, że raz leżałam mniej, raz więcej, ale duuuuużo więcej niż przed L4.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dawno nie zaglądałam bo sie wakacjowalismy. Próbowałam nadrobić ale chyba nie dam rady.
    Dziewczyny które wiedza co nieco o cukrzycy jak moje wyniki bo jakieś dziwne mi sie wydają
    Na czczo 69,8
    Po 1h 88,7
    Po 2h 72,8
    Strasznie niskie czy któraś potrafi to zinterpretować?
    W tej ciąży żywię sie prawie wyłącznie cukrem i boje sie jak nie wiem tej cukrzycy

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Haha usmialam sie :) bo tez walczylam w nocy z komarami i nawet pogryziona jestem i tez wybralam i wlasnie mi przyszedl laktator reczny aventu natural i zestaw butelek avent startowy :) Co do remontu masakra musimy dac rade
    będziesz zadowolona, przy pierwszym dziecku używałam tego ręcznego avent i poza bólem ręki po każdym odciąganiu nic się nie działo :) ładnie odciągał pokarm, nie uszkodził moich piersi ;)
    mi przed chwilą przyszedł elektryczny też philips avent , właśnie próbuję poskładać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 14:08

Nola lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale dalej masz na minusie :p

Ja juz jestem 600 gramow na plusie
    ciesz się że nie 20 ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Hej
    Dawno nie zaglądałam bo sie wakacjowalismy. Próbowałam nadrobić ale chyba nie dam rady.
    Dziewczyny które wiedza co nieco o cukrzycy jak moje wyniki bo jakieś dziwne mi sie wydają
    Na czczo 69,8
    Po 1h 88,7
    Po 2h 72,8
    Strasznie niskie czy któraś potrafi to zinterpretować?
    W tej ciąży żywię sie prawie wyłącznie cukrem i boje sie jak nie wiem tej cukrzycy
    Na czczo masz za nisko powinno być więcej jak 70, ale to tylko 2 coś tam brakuje, hmm zależy na jakiego lekarza trafisz, Jeden powie że wyniki ok, a drugi będzie się w tych 2 mm doszukiwał bogowie wiedzą czego

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ