Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam Was znad kawki
Siedzę właśnie i staram się też ogarnać wyprawkę właśnie, ale w dalszym ciągu jestem w lesie. Na razie jest pare ciuszków ale najważniejsze rzeczy typu wózek i łóżeczko wciąż do kupienia. Może w przyszłym tygodniu uda się kupić komodę to w końcu przemeblujemy (znaczy mój R przemebluje xD ) sypialnie i jakoś ją urządzimy pod małego
Co do wagi to cyferka z przodu przeskoczyła z 5 na 6 i jest oficjalnie 10kg na plusie. Chyba już się wyleczyłam z przeżywania tego ile mi przybrało. Póki mały kopie wszystko jest ok i banan z twarzy nie schodziW ogóle to synek się chyba dzisiaj jakoś dziwnie obrócił. Zazwyczaj lubił lewą stronę i tam go najczęściej czułam a dzisiaj o dziwo kopie wysoko bo prawie po żebrach po prawo. Aż się nadziwić nie mogę
Co do laktatora i kombinezonu jeszcze nie wybrałam, ale w h&m mają śliczne i chyba stamtąd coś wylukam
A miała któraś może styczność z butelkami Mimijumi? Tak mi jakoś ostatnio wpadły w oko i zastanawiam się czy nie postawić właśnie na takie, w razie potrzebyNola lubi tę wiadomość
-
Ja ostatecznie też się zdecydowałam na piankę z kokosem. Mam upatrzony marki Hilding. Starszy syn spał na piankowym tej marki i był super. No ale za miękki jak na noworodka. Dlatego teraz wezmę z kokosem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 13:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagO31 wrote:Dziewczyny, a kupujecie chuste do noszenia?
Jest rewelacyjna, u nas sie mega sprawdziła.
Ja na bank, nie wiem jak z noszeniem zimą, bo widziałam tylko mega drogie kurtki przeznaczone do chust, ale na pewno będę nosić małą w domu. Nie kupujemy żadnego bujaczka, leżaczka, więc przy okazji będę mieć wolne ręcePóki co, na normalną chustę się chyba nie zdecyduję, bo nie chce mi się na początku bawić w naukę wiązań, ale są też nosidła ergonomiczne, które pełnią taką samą funkcję od wagi 2,27 kg do noszenia w pozycji kołyski.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:U mnie niestety 3. dzień z rzędu nieciekawie. Do niedawna miałam spokój, a od soboty bóle brzucha i pleców z kilka razy dziennie. Nie jest to aż tak silne, żeby jechać do szpitala, ale podobne bóle miałam przy poronieniu dlatego tak się tego boję. Mam tylko nadzieję, ze to zwykłe skurcze albo rozciąganie macicy... Jutro po południu idę na szczeście do gina, ale i tak dużo leżę i ciągle w strachu. Niestety jakby tego było mało, do piątku jestem zupełnie sama
Rano byłam zrobić sryliony badań kontrolnych, poszłam specjalnie przed końcem, żeby ludzi nie było, a tu kolejka 10 osób, średnia wieku 80+. Stwierdziłam, że walę to, minęłam wszystkich i weszłam.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Kupiłam piankę plus kokos w końcu. My mamy z kokosem w domu i nam się sprawdza. Twardy wzięłam.
Idę odwiedZić ludzi z mojej pracy. Po drodze zajdę do sklepu z otulaczami i kocykami. Gabi ma 4 kocyki ale jeszcze ani jednego minkychce zobacZyć też pielusZki bambusowe
-
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny. Czytam regularnie i cieszę się że wszystkie tutaj jakoś się trzymamy. Nie odzywam się bo u mnie ciągle coś , jak nie łożysko to szyjka Ale jakoś się turlam do przodu. Musiałabym chyba cały czas pisać o dolegliwościach.
Mam do Was pytanie - bo tego objawy jesszzs nie miałam. Od kilku dni kluje mnie w pochwie być może w szyjce. Ciężko powiedzieć dokładnie.
Zakluje jakby szpilka i spokoj. Ale kilkanaście razy na dzień zdarza się. Ostatnio na usg szyjka bez zmian Ale klucia pojawiły się później.
Teraz mam usg w tym tyg Ale jednak zastanawia mnie czy tylko ja mam taki dziwny objaw ? Czy to od razu ma oznaczać kłopoty z szyjka?
Kiedy szyjka mi się naprawdę skriocila nie miałam takich kluc.
Dzięki za wszystkie odp
-
salenne wrote:Nola, nie martw się tym październikiem. Dla pocieszenia powiem Ci, że ja się w listopadzie przeprowadzam i będziemy dopiero wtedy robić małej pokoik. To będzie dopiero jazda!
Jeden kombinezon mam ze smyka, taki gruby pluszowy, rozglądam się za jeszcze jednym. Laktator wybrałam aventu, wczoraj dotarł, wygląda spoko, ciekawe jak będzie się sprawował. Wzięłam avent żeby pasował do butelek.
O 6 rano utłukłam komara, który mnie gryzł w nocy. I co się okazało? Że lata mi tu jeszcze jeden!bo tez walczylam w nocy z komarami i nawet pogryziona jestem i tez wybralam i wlasnie mi przyszedl laktator reczny aventu natural i zestaw butelek avent startowy
Co do remontu masakra musimy dac rade
salenne, Alxawl lubią tę wiadomość
-
Mala, takie wahania o 1 kg to wydaje mi się, że są bez znaczenia, zależy co jesz, ile pijesz, jak się wypróżniasz, ile wytracisz jakimś wysiłkiem fizycznym... Skoro da się zatrzymać 3 l wody jak ma szczęśliwa mamusia, i to wysikać w jedną noc, to tym bardziej 1 kg.
MalaHD lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nola wrote:Lunka_a tez miewam kłócia w pochwie jakby szpilka i to chyba nic poważnego.
Zobaczę na usg jak moja szyjka , mam nadzieję że trzyma. A usg w tym tyg
Choć widzę że mój dr taki ostrożny żeby dużo leżeć.
Często przy skracajacej szyjce dziewczyny normalnie funkcjonują.
-
Hej
Dawno nie zaglądałam bo sie wakacjowalismy. Próbowałam nadrobić ale chyba nie dam rady.
Dziewczyny które wiedza co nieco o cukrzycy jak moje wyniki bo jakieś dziwne mi sie wydają
Na czczo 69,8
Po 1h 88,7
Po 2h 72,8
Strasznie niskie czy któraś potrafi to zinterpretować?
W tej ciąży żywię sie prawie wyłącznie cukrem i boje sie jak nie wiem tej cukrzycy -
Nola wrote:Haha usmialam sie
bo tez walczylam w nocy z komarami i nawet pogryziona jestem i tez wybralam i wlasnie mi przyszedl laktator reczny aventu natural i zestaw butelek avent startowy
Co do remontu masakra musimy dac rade
ładnie odciągał pokarm, nie uszkodził moich piersi
mi przed chwilą przyszedł elektryczny też philips avent , właśnie próbuję poskładaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 14:08
Nola lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
KlaraS wrote:Hej
Dawno nie zaglądałam bo sie wakacjowalismy. Próbowałam nadrobić ale chyba nie dam rady.
Dziewczyny które wiedza co nieco o cukrzycy jak moje wyniki bo jakieś dziwne mi sie wydają
Na czczo 69,8
Po 1h 88,7
Po 2h 72,8
Strasznie niskie czy któraś potrafi to zinterpretować?
W tej ciąży żywię sie prawie wyłącznie cukrem i boje sie jak nie wiem tej cukrzycy