Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Lunka lepieh dmuchać na zimne. Choć ja jestem przeciwniczka leżenia w ciąży ale u mnie jest wszystko ok więc łatwo mi się wymadrzac. leżenie nie zaszkodzi a jak może pomóc to warto się przemeczyc
Wiadomo że myślałam że ciążę zniose super.
Początkowo nie leżałam Ale po szpitalu lekarz powiedział jasno - łożysko centralnie przodujace, leżymy. I to praktycznie całymi dniami.
Teraz sztjka
Jak patrzę wstecz to już długo leżę.
Dam radę jeszzs trochę.
Teraz już szyjki mają prawo się skracać i mięknąć
Ważne żeby nie za szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 14:26
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie ma żartów, w październiku ten bajzel trzeba zacząć porządkować
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acf8eb9e6a05.jpg
Nazbierało się tego, a jeszcze trochę przybędzienesairah, Petitka, Coco55, Wachciowa, Amus87, Nola, emikey, nataliamonika, Lady Savage, kaka470, Iruletka, magdzia26, [m]alina lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Lunka a można zapytać jaką masz sytuację z szyjką? U mnie ostatnio było 2,5cm i lekarz kazał leżeć.
Potem było 3.5-3.6
Oczywiście szyjja nie może się wydłużyć Ale ale inaczej ułożyć pod wpływem macicy nacisku itd.
I nagle z 3.6 zrobiło się 3.1
W ciągu 2tyg
A do tego szyjka była cały czas miękkawa
Jak to lekarz mówił taka sobie
Później już mieli mi założyć pessar Ale ta szyjka po tygodniu 3.2
I uznali ze pessar to ciało obce i lepiej być bez jeśli nie trzeba
Szyjjs jest cały czas miękkawa a ostatnio miała 3.46mm
Mam często badanie szyjki
I na pewno leżenie nie jest z powodu długości bo sama w sobie długość ma ok
Raz jej konsystencja a dwa to że był epizod takiej nagłej różnicy w długości
Wtedy mierzył ten sam lekarz bo 3 mm to błąd pomiaru usg jeśli chodzi o długość szyjki więc skrócenie było prawdziwe a nie w granicach bledu
Sam mój dr mówi że mogę te 2-3godz dziennie pochodzić
I nie martw się tym
Zawsze mogą założyć Ci pessar
Jest bsrfzo skuteczny
Mój lekarz jest ostrożny
Po tym jak miałam te krwawienia i nisko kosmowke chyba trochę dmucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 16:28
-
Ciekawe jak moja szyjka, musi mi doktor zmierzyć za tydzień, choć to na nfz, ale kazał się przypomnieć, będzie 3 tygodnie od ostatniego pomiaru szyjki, wcześniej w miesiąc niecały skróciła się o 6mm, a potem w 2 tygodnie o 6mm. Ciekawe ile teraz będzie.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak. Najważniejsze zamknięcie od wewnątrz. Nawet jesli z zewnątrz jest lekko uchylona bo i tak się zdarza. Liczy się nie tyle długość ile tempo skracania.
Długość teoretycznie prognozuje późniejsze problemy Ale to są specjalne wytyczne , musi być zamierzona między 18-22tc i jeśli ma ponad 3.0 cm to nie rokuje problemami
Te 3cm to na 90procent musiałabym zajrzeć do źródła
Później poniżej 2.5 i kolejna granica odcięcia pon 2cm
Ale to koniecznie musi być spr w tych tygodniach
Prawda jest że teraz już raczej dłuższa nie będzie
A akurat z sztjka krótka i nawet rozwarte można żyć Ale po co. Jak się skraca rzeczywiście trzeba wrzucić na tryb leżący
I jeszcze jako czynnik protekcyjny podany był progesteron dowcipny. Jesli jest przyjmowany wtedy rokowania szyjki są lepsze. -
nick nieaktualnyNo ja jak liczyłam, to teraz pójdę 22wrzesnia, potem 13 października, no i albo już 27pazdziernika,albo 3listpada. A potem to już co 2tyg na pewno. Jak sobie popatrzę w kalendarz na te wizyty, to jestem przerażona,ze to za chwilę i rodzę! Przecież to szybko zleci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My po wizycie, mały sobie zdjęcia nie dał zrobić, jest główka w dół, kręgosłupem do moje brzucha. Ma już 1158 g
Wachciowa, Amus87, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Petitka, k878, Iruletka, emikey, nataliamonika, kaka470 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja nadal nie wiem.ile ma ale ta babka mowila to samo szyjka bardzo dluga zamknieta.
Ale mnie zaskoczyla hehe chce mnie badac i mnie urazila troszke nie trafila bym rzekla za wysoko szukala dziurki heheh i przepraszala od razu mowila ze doczytala ze rodzilam juz raz ale nie ze cesarke mialam. Nienwiem czego sie spodziewala? Dziury wielgachnej ?
Spalam 2 h gardlo mnie meczy. Brzudkie migdalki mamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 17:35
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:My po wizycie, mały sobie zdjęcia nie dał zrobić, jest główka w dół, kręgosłupem do moje brzucha. Ma już 1158 g
)
Coco55 wrote:Kurczę ja mam dzisiaj jakiś zjazd. Wszystko mnie przytłacza. Normalnie płakać mi się chce...
Minieglowa do gory
Ciaza to okropna hustawka nastroju
Aztoria wrote:Trzy miesiące, ostatnio coraz bardziej to do mnie docieraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 17:37