WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije max 2 herbaty dziennie. Pokrzywa działa też mocno moczopednie.

Karmelova lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jesteśmy po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Bardzo pozytywne wrażenia :) prowadząca położna bardzo fajna babka. Bardzo wyczerpująco omawia wszystkie zagadnienia. Czuję, że sporo soę dowiemy :) dostaliśmy też gratisy, w tym butelkę Avent ze smoczkiem 0, ktorego podobno nie da się kupić w sklepie.
    W sklepie może nie, ale w necie już tak. Smoczek kosztuje 21,90 :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije dwa razy dziennie ale taka w lisciach.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mogą zmieniać śmiało, jesteśmy na takim etapie ciąży ze na bank nie są w jednej pozycji :P dopiero dziecko się już układa do porodu coś koło 34 tyg -36 tyg i wtedy już nie zmienia. Ale też są wyjątki. Widziałam jak na jednym filmiku kobieta przekręcała dziecko w łonie matki w 40 tyg.
    Cieszęsię z tego faktu, że jednak dziecko może się przekręcić zylion razy do porodu. Młody mi się dzisiaj ulokował po prawej stronie i napiernicza prawie że po samych żebrach. Aż mnie niemal cycek boli xD Gdyby tak miał zostać już do końca to bym chyba oszalała ;) A kopniaczki dopiero przybierają na sile i jeszcze nam dadzą popalić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam właśnie w liściach, ze sklepu zielarskiego. Z reszta już ja kiedyś tu pokazywałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 22:41

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Następna kupię juz lisciasta :)
    Ta mam przez przypadek w domu. Bratanica u nas ja zostawila, a ja myślałam, ze to mieta (nie czytalam etykiety, bo nic innego jak herbata i mieta nie kupuje) i tak z przypadku odkrylam, ze cuda dziala. Az chce sie ja pic do każdego posilku. A jaka smaczna jest :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pokrzywa ciężko wchodzi. Przed ciąża uwielbiałam. Z reszta nie pije żadnej herbaty (prócz pokrzywy), bo mam odruch wymiotny. Pije tylko wodę i ewentualnie sok pomarańczowy :)

Ja się cieszę, że mój dziec się kręci,choc mógłby sobie znaleźć dogodne miejsce. Przynajmniej dla mamusi. Czasem kręci takie piruety, iż myślę, że mam ośmiornica a brzuchu, bo odnoszę wrażenie, że nogi czuję jego wszędzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 22:55

Petitka, Nola lubią tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Coco, ja dzisiaj też mam słaby dzień: nic mi się nie chce; humor mi poprawia to, że skończyłam 27 TC; świętowałam serkiem wiejskim Z ŁYŻKĄ PYSZNEGO MIODU (szaleństwo przy mojej cukrzycy)

pogoda jest wstrętna; nic tylko kocyk, herbatka i książka
    Oj jakoś tak kiepsko. Jeszcze mi pracy dowalili o 22. Niby na jutro ale w mojej branży muszę być cały czas na chodzie...

Zrobiłaś mi smaka na serek wiejski z miodem ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam z Ikei - łóżeczko + materac kupiony. Do tego prześcieradło. Jutro mamy lekarza i liczę na fajne fotki z usg - to jeden z nielicznych pozytywów.

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, [m]alina, Petitka, k878, nataliamonika, Iruletka, Nola lubią tę wiadomość

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) obudziło mnie słońce świecące mi prosto w twarz. Nie zaslonilam żaluzii bo wczoraj był tak "piękny" dzień, że uznałam że nie warto lol.

Dostałam mailaod Smyka. Skompletowali moje zamówienie :) Planowana data dostarczenia paczki: 14.09 - 18.09

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słoneczko :) od rana bezchmurne niebo. Dostałam takiego samego maila od smyka. Pewnie hurtem będą wysyłać do wszystkich. Kurierzy będą mieli pełne ręce roboty ;)

Nola lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam też SMS-a z poczty, że pościel do łóżeczka jest już w drodze. Obecnie w Komornikach. I co najdziwniejsze dostałam maila od planetadziecka, że "
    W dniach 09/09/2017 do 20/09/2017 przewidywana jest przerwa urlopowa.
    W tych dniach zamówienia będą przyjmowane ale realizacja ich nastąpi po 20/09/2017.
    Za utrudnienia przepraszamy." Tyle, że ja tam nic nie zamawiałam nawet. Nie mam pojęcia skąd mają mojego maila i o co chodzi....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nic nie zamawiałaś, ale może się tam rejestrowalas i chcieli Cię poinformować, że będą na urlopie :), gdyby Co przyszlo do głowy coś zamowic

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Może nic nie zamawiałaś, ale może się tam rejestrowalas i chcieli Cię poinformować, że będą na urlopie :), gdyby Co przyszlo do głowy coś zamowic
    Ja zawsze kupuje rzeczy w opcji bez zakładania konta. I nic tam nie kupowałam. Konta też nie zakładałam. Nawet nie wchodziłam na ich stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 07:14

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) oby właśnie taki był :) mam nadzieję ze tę 8h A pracy szybko zleci A potem badania ;)

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja zawsze kupuje rzeczy w opcji bez zakładania konta. I nic tam nie kupowałam. Konta też nie zakładałam. Nawet nie wchodziłam na ich stronę.
    Ja kiedyś przed świętami Bożego Narodzenia miałam 2telefony od dwóch różnych kurierow. Jeden chciał mi dostarczyć szafę, a drugi jakiś stolik. Oczywiście nic nie zamawiałam. Ktoś pomylił numer telefonu. Śmieszne było to, że było to w jednym dniu, więc obstawiam, że jedna osoba robiła zamówienie w różnych sklepach i zrobiła błąd w numerze telefonu. Może u Ciebie ktoś pomylił adres e-mail

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) synek kaszle wiec zostal w domu ale od 7 juz nie spimy.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 29 tydzien :) jeszcze trochę I będzie 3 z przodu. Noc miałam wreszcie dobrą, przespaną. A o 10 30 wizyta, trzymajcie kciuki! :)

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, [m]alina, Wachciowa, Aztoria, k878, Kamcia1988, Iruletka, Nola, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W sklepie może nie, ale w necie już tak. Smoczek kosztuje 21,90 :)

Tak też myślałam, że pewnie da się kupić :D ja nawet już wcześniej kupiłam dwie butelki Avent, sprawdziłam w domu I smoczek niczym się nie różni, z tym, że te moje mają numerek 1 na smoczku, a ten ze szkoły rodzenia ma 0. Wyglądają identycznie :D ale ta buteleczka ze szkoły rodzenia jest taka maleńka, że aż mnie rozczuliła :) 60ml ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 07:50

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia. Na tym etapie, to już same dobre wiadomosci. Pytanie, jak szybko nasze dzieci rosną na tym etapie :)

‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ